un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Nu ratați conferința Microsoft a anului despre securitate IT și Zero Trust. Participarea la eveniment este gratuită

7 Sep 2022  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Dacă aveți o companie sau lucrați în poziții de decizie privind securitatea datelor într-o companie, Microsoft organizează pe 15 septembrie o conferință foarte bună despre cybersecurity și protecția datelor la toate nivelurile infrastructurii IT.

Conferința se numește Embrace Proactive Security with Zero Trust și principalele date sunt:

  • are loc pe 15 septembrie la hotelul Radisson Blu, între orele 9 și 13.
  • participarea fizică este gratuită, dar trebuie să vă înregistrați aici. Numărul de participanți este limitat, deci rezervați-vă din timp locul dorit.
  • evenimentul va fi transmis și online, pe platforma Teams, tot gratuit dacă alegeți opțiunea online prin linkul de mai sus.

BTW îmi place că tot mai multe conferințe sunt disponibile și online pentru cei din alte localități sau care nu pot ajunge la locul de desfășurare. Unul dintre avantajele unei conferințe de business este posibilitatea de networking acolo, bun pentru afaceri (și pentru cariera personală, la o adică), dar dacă te interesează doar informațiile pe care le vor transmite experții în prezentările lor, le poți afla din confortul casei sau biroului sau de pe telefonul mobil în timp ce aștepți printr-un aeroport sau whatever.

Securitatea cibernetică. Dacă nu sunteți îngrijorat de ea, ar trebui să fiți. Un hacking cu furt de date poate aduce unei companii orice de la o amendă pe GDPR și până la pierderea încrederii clienților plătitori, ceea ce este și mai grav. Un ransomware bine plasat poate bloca pentru câteva zile activitatea companiei, iar în lipsa unui backup bine pus la punct poate însemna șî pierderea ireversibilă de date importante.

De fapt, dacă urmăriți articolele cu știrile zilei despre tehnologie, ați văzut că aproape săptămânal se mai anunță câte un hacking pe la vreo companie. Morala pe care am înțeles-o eu din astfel de știri este că o companie trebuie să se protejeze cât mai bine împotriva amenințărilor cibernetice, că oamenii plătiți pentru asta trebuie să fie mereu la curent cu cele mai noi amenințări sau metode de securizare a datelor și că trebuie să ai bine puse la puncte sisteme de criptare a datelor personale, de backup și inclusiv o politică de răspuns la o astfel de criză.

Conferință Microsoft se numește Embrace proactive security with Zero Trust pentru că pune accentul pe un model de securitate numit Zero Trust. Strategia acestui model este să nu aibă încredere în nici un dispozitiv din companie, indiferent dacă este conectat direct la rețeaua internă din sediul fizic al companiei sau dacă folosește un VPN bine pus la punct sau dacă s-a mai conectat anterior fără probleme.

Altfel spus, când apare un dispozitiv în rețea, nu ai încredere în el. Nu contează că este laptopul șefului, care se conectează zi de zi din același birou. Zero încredere, adică îl tratezi ca pe un dispozitiv noi, îi acorzi permisiuni de acces doar cât are nevoie pentru a-și face treaba, îl verifici și îl scanezi și îi impui să folosească anumite proceduri de securitate înainte de a-i acorda “încredere”.

Vor fi diverși experți care vor vorbi despre securitate cibernetică și protecția datelor printr-un astfel de model. Conferința este deschisă de Bogdan Putinică, directorul general Microsoft România.

Urmează apoi Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint (care este parte din SRI) și care probabil va spune mai bine cât de complex este domeniul cyber-threat în zilele noastre.

Urmează apoi o prezentare “Lessons learned from the latest cyberattacks”, ceea ce probabil ține de ideea de mai sus legată de a fi la zi cu informațiile din domeniu. Prezentarea este ținută de George Dobrea de la Institutul XEDUCO. M-am uitat pe site-ul lor, oferă cursuri de specializare pentru cloud security engineer, information security officer, network defender, penetration testing professional și altele de acest tip.

Sunt apoi prezentări despre protejarea unei companii cu best-in-class security și despre modelul Zero Trust ca valoarea adusă business-ului, că până la urmă contează și cum profiți din implementarea acestei strategii de securitate în locul alteia. Ambele sunt ținute de specialiști din domeniu de la Microsoft.

Un panel cu 4 participanți va încheia conferința. Le găsiți numele și alte informații, plus întreaga agendă a zilei, în pagina conferinței.

asus s5507

    5 comentarii

  1. “conferința foarte bună”… Ești sigur? Cum ai constatat că e foarte buna? Daca ai lucra în domeniu și ai fi participat la alte conferințe ale lor, ai ști că e o reclamă la toolurile lor.

      (Citează)

    • In general toate conferintele la care intrarea este gratuita sunt o reclama la tool-urile companiei organizatoare. Dar asta nu inseamna ca nu poate fi interesant sa afli lucruri noi daca esti interesat de domeniul respectiv.

        (Citează)

  2. Stiu eu un caz in care cineva a facut click pe un fisier, tinea anti-virusul dezactivat si spe ca sistemul oricum era Windows 7 fara toate actualizarile. Ca sa o scurtez, firma respectiva a stat spre o luna si jumatate pe butuci ca sa recupereze si sa refaca informatiile de pe servere criptate sau sterse.

    Activitatea a fost blocata de tot in prima saptamana, pe urma a fost mult ingreunata si au pierdut mult mai mult profit decat costau o licenta de Windows 10 si o stocare in cloud pentru back-up-urile serverelor.

      (Citează)

    • E vina firmei că i-a permis să dezactiveze antivirusul. Eu am drept de admin pe PC-ul companiei dar nu am drept să dezactivez antivirusul.

        (Citează)

  3. Butiulca Tudor

    09/09/2022 la 10:20 AM

    Salut, de cand asteptam un eveniment cu prezenta fizica :), cine s-a inscris ? poate schimbam o vorba, mai ales daca lucrari in IT Infrastructura

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus