►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Sony scumpește PlayStation 5 începând de astăzi
Daniel Ricciardo pleacă de la echipa McLaren după acest sezon »
25 Aug 2022 ·
Am spus anul trecut că îi voi cumpăra Lego? I-am cumpărat Lego.
De fapt m-a atras imaginea de mai jos din magazinul Lego de pe eMAG și am zis că-i voi cumpăra un personaj prințesă din Mario sau poate chiar pe Mario, dacă-i ieftin. Nu le-am găsit.
Apoi am intrat însă pe secțiunea 1-3 ani și pe acolo am găsit ceva ce mi-a plăcut. Un unicorn în trenuleț, colorat și simpatic, ceea ce se potrivește cu niște hăinuțe cu unicorn pe care le are Alice, care sunt la concurență cu cele cu dinozauri. Și din când în când noi îi spunem că este unicornul nostru micuț.
Unicornul respectiv se vinde de obicei în pachete, unicorn plus trenuleț cu litere, unicorn plus trenuleț cu animale șamd. Dacă sapi prin pagina de produs, găsești și opțiunea de a-l cumpăra separat și era cât pe aci să fac asta. Apoi, însă, am găsit un pachet care mi-a plăcut, este unicorn plus un panda roșu care stă pe un colac ce plutește în apă. Asta mi s-a părut o idee bună, că se poate juca în apă cu el. De ceva vreme îi facem baie în cadă și are pe acolo câteva jucării pe care le bălăcește.
Și cele de mai jos au venit la un easybox după o zi. Le-am desfăcut eu cu mare entuziasm pentru că sunt de fapt și primele mele Lego. Am crescut fără, nu erau pe vremea aceea. Apoi am fost prea bătrân ca să-mi cumpăr niște Lego de care aș vrea eu, adică vreun Millenium Falcon mare de tot sau altceva dintr-un film SF preferat. Mă gândesc cu plăcere că poate le voi cumpăra pentru Alice, când mai crește și ea, și o să asamblăm împreună cele 3900 de piese.
Anyway, unicornul și panda roșu arată ca mai jos. Frumoase pachetele, păcat că trebuie rupte când le desfaci. Cutia unicornului, cel puțin, are și mâner, ar fi putut fi refolosită de un copil.
Înăuntru am găsit piesele, cam 10 bucăți pe cutie. Inițial mă temeam, când le-am cumpărat, să nu fie prea mici și să riște deci să le înghită (Alice are 11 luni, acestea sunt recomandate de la 18 luni în sus). Nu a fost cazul, sunt de fapt piese mari, le-am pozat în mână pentru comparație.
Unicornul asamblat arată ca mai jos, sunt două vagoane, primul este un unicorn, al doilea bănuiesc că este remorca cu bagaje a unicornului, care are o garderobă mare și pare fericită cu asta. Folosesc femininul pentru că am decis că o cheamă unicornul Mirabela.
Panda roșu are o chestie mișto pe cutie, scrie undeva că sunt desenate la scară 1:1 și chiar așa și sunt, am comparat după aceea. Mi se pare utilă șmecheria asta dacă găsești cutia într-un magazin și nu știi cât de mari or fi jucăriile din interior.
În interior are un soi de colac din două bucăți, care se sigilează bine și deci plutește pe apă. Panda se înfige acolo. Găleata galbenă i se poate înfige pe cap, dacă vrei musai să fie urs cu găleată la cap. A fost botezat cu numele Aurică.
Apoi le-am predat lui Alice, care le-a învârtit o vreme pe podea înainte să se întoarcă la prima ei dragoste mare, becurile colorate.
« Sony scumpește PlayStation 5 începând de astăzi
Daniel Ricciardo pleacă de la echipa McLaren după acest sezon »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
39 comentarii
25/08/2022 la 11:59 AM
Eu sunt la faza la care cumpăr Lego Speed Champions (le am pe toate) și Star Wars “pentru copil”, am spart deja câteva mii de Euro și umplut câteva dulapuri cu cutii de Lego. Probabil că va fi unul din motivele viitorului divorț 😅
Stefan(Citează)
25/08/2022 la 4:49 PM
Omg, mii de euro pe lego? Oare asta ne așteaptă?
Matilda(Citează)
25/08/2022 la 9:47 PM
Matilda, când mai veniți pe la Paris, vă arăt dulapurile cu colecția secretă 😅
Apoi, Lego sunt o investiție sigură, mai ales Star Wars și Speed Champions, le poți vinde oricând bine de tot, mai ales daca ai păstrat cutia.
Unele nu le am deschis, că aștept să crească dar știu că dacă îi piere pasiunea le pot vinde de 3-4 ori mai mult decât cât am dat pe ele (că sunt noi). Am inclusiv niște minifigs care se vând pe la 80 de coco (și sunt altele mult mai scumpe).
Deci daca nu ii plac, am ce face cu ele
Dar se pare că pt moment dat e fan, tot construiește, face și după manual sau improvizează, pt 4 ani jumate se descurcă f bine și a devenit pt îndemânatic, Lego sunt niște jucării f bune din punctul asta de vedere.
Stefan(Citează)
25/08/2022 la 10:07 PM
Deci practic ai investit în lego! A fost decizie de business acolo 😂
Matilda(Citează)
25/08/2022 la 12:04 PM
Aceste jucarii sunt inutile, pana in momentul cand copilul nu poate sa le construiasca asambleze singur. Ce e de laudat, marketingul LEGO care face produse pentru toate varstele si pacalesc parintii sa le cumpere :)
Alexandru(Citează)
25/08/2022 la 12:12 PM
Cred că tu și un alt comentator nu pricepeți ce înseamnă interacțiunea părinte-copil.
Andrei(Citează)
25/08/2022 la 1:53 PM
Stim, stim, Lego, conspiratiile de marketing, Oculta mondiala, noua ordine… e ok, lasa-ne pe noi fraierii sa ne jucam cu copiii nostri…
Walter White(Citează)
25/08/2022 la 12:08 PM
corect, pana la x anii copii nu au conceptul de construit ceva, mai ales de pus niste piese una in alta cand ei au dexteritatea unui peste.
mihnea(Citează)
25/08/2022 la 4:08 PM
Trist sa iti limitezi copilul la ce consideri tu ca are sau nu are dexteritate. Dar nu ma mira.
Deea(Citează)
25/08/2022 la 12:17 PM
hai mai lasa-ma cu textele astea.
mihnea(Citează)
25/08/2022 la 12:24 PM
Eu chiar sunt curios daca copii mai mari (gen 10-12 plus) au rabdare sa construiasca legouri d-alea de adulti dupa model, sau de exemplu sa faca puzzleuri de X000 piese. Mie imi pare ca fiind crescuti cu fast gratification, youtube, tik-tok, etc. partea de rabdare nu prea mai exista.
Boris(Citează)
25/08/2022 la 2:19 PM
ai mei nu se misca 3 ore din camera cand primesc lego.
dar evident ai dreptate cu fast gratification, este foarte important sa antrenam copiii sa fie rezistenti la frustrare si lego e o modalitate foarte buna de face asta, cu conditia sa nu fie deja prea tarziu
Problema cu lego este ca tind sa fie de unica folosinta si deci sunt o gaura fara fund pentru banii parintilor.
Adica copilul il face, se joaca cu el cateva zile, poate chiar si mai mult, dar tot vine un moment in care vrea altul. Si dupa aia tot asa, pana ajungi sa ai in casa 3 cutii cu piese de lego pe care nu le mai poate face nimeni, ca piesele sunt amestecate si oricum nu mai gasesti instructiunile.
Ai mei mai construiesc lucruri din capul lor, fara instructiuni, dar in general trebuie un nou lego.
Cat priveste interactiunea parinte copil, cred ca depinde de parinte. Eu am participal la inceput la cat de multe lego-uri am putut, dar acum mi se face rau la propriu daca ma pui sa mai fac lego.
De asemenea, daca lego-ul e prea complicat pentru varsta copilului, se ajunge la situatia in care parintele face lego-ul singur pt ca copilul s-a plictisit.
Asa ca o alta varianta e sa faci impreuna cu copilul mobila de la Ikea, de exemplu :-) – anul asta, cand ne-am mutat, copiii au ajutat cat au putut.
Marean(Citează)
25/08/2022 la 12:46 PM
Ba chiar foarte bine. Dar sunt jocuri mult mai utile si mai simple si mai ieftine adecvate varstei. Vorbesc din experienta cu acelasi tip de LEGO, care defapt este DUPLO.
Alexandru(Citează)
25/08/2022 la 1:06 PM
In plus, jucariile astea sunt destul de limitate tocmai pentru ca sunt specifice. Pentru copii este mai important sa fie cat creative sau aiba cat mai multe variante pe care sa le descopere cand se joaca singuri cu ele. Un exemplu ar fi cuburile.
Ref la interactiunea parinte copil, nu stiu de ce ai adus in discutie. Eu ma refeream strict la tipul de jucarie.
Alexandru(Citează)
25/08/2022 la 1:52 PM
Păi este lego duplo (ca vorbim de copii care baga în gura) la cutie cu piese amestecate din care poate construi fix ca și cu cuburile. Care ii diferența dintre o cutie de lego și una de cuburi pătrate?
Personal, consider lego e mult mai creativ tocmai pentru că are diverse forme, animale, desene deci e mai creativ și poți face chestii realiste pe când la cuburi faci mai degrabă chestii pătrate și îți imaginezi ca ai făcut un pod
Madd(Citează)
25/08/2022 la 3:10 PM
@Alexandru, am vazut multi care gandesc la fel ca tine, ca jucariile Lego se construiesc dupa manual si apoi le lasi acolo si cumperi altele.
Ideal este ca atunci cand copilul se plictiseste de o jucarie sa o demonteze si, impreuna cu piesele de la alta jucarie, sa incerce sa creeze el ceva nou. Asa isi dezvolta imaginatia, nu urmand niste instructiuni si atat.
Andrei G(Citează)
25/08/2022 la 1:16 PM
Daca pana si la un articol despre Lego au aparut haterii si criticile, ce sa mai mai vrei :)))
Suntem bine. Cred ca psihologii vor deveni mai importanti decat cardiologii in curand.
Robert(Citează)
25/08/2022 la 1:21 PM
Amin
Ciprian(Citează)
25/08/2022 la 3:55 PM
Psihologi, sau exorcisti, pentru cazurile mai disperate.
mac gregor(Citează)
25/08/2022 la 4:05 PM
suntem niste ctp toti, ne pricepem la tot si la toate
mihnea(Citează)
25/08/2022 la 9:37 PM
nu, tu esti doar pe langa.
mac gregor(Citează)
25/08/2022 la 2:52 PM
Pacat ca au scazut calitatea plasticului fata de cum era pe vremuri.
Am inteles ca au acum un plastic biodegradabil.
Cristi(Citează)
25/08/2022 la 4:00 PM
Nu este corect ce spui: In trying to make its products more sustainable, Lego decided to carry on making them durable, rather than biodegradable, and is banking on people saving the blocks and not throwing them away, he said.
Lego sunt facute din plastic ABS, acelasi plastic din anii 60 si pana acum. Am seturi lego din anii 90 si din anii curenti, si sunt identice la calitate.
Walter White(Citează)
25/08/2022 la 4:14 PM
Mai ales tu. Multilateral dezvoltat, si, totusi, complet analfabet functional. Pun pariu ca ai esuat lamentabil in rolul de parinte.
Deea(Citează)
25/08/2022 la 5:12 PM
wow wow, usor tanti pe scari
iar insulti gratis?
@nwradu te rog sa iei masuri
mihnea(Citează)
25/08/2022 la 4:22 PM
Mi-am cumparat anul trecut 2 seturi si s-au parut inferioare ca si calitate. Nu au acelasi luciu, unele piese nu sunt taiate perfect cum erau inainte. Adica au reziduri de la taiere.
Cristi(Citează)
25/08/2022 la 4:24 PM
Gasesti seturi cu Mario pe Brickdepot.
@Cristi: deci biodegradabil=calitate proasta? Nu mai spune… Si incearca sa cumperi originale data viitoare.
alunelu(Citează)
25/08/2022 la 4:47 PM
De acord cu tine, dar nu la Duplo. Sunt puține piese și nu au multe opțiuni.
Alexandru(Citează)
25/08/2022 la 5:05 PM
Ai fi surprins, de fapt daca ii lasi sa isi foloseasca imaginatia pot crea o gramada de povesti chiar si in jurul catorva piese.
Pe la 4 ani cand a primit al meu primul lego “mare” am zis sa facem loc in camera, asa ca am dus toate piesele de duplo la bunica. Ne asteptam sa zaca piesele uitate intr-un sertar, dar acum are aproape 6 ani si avem parte de convorbiri de zeci de minute in care ne povesteste ce misiuni pe luna sau aventuri in zgarie nori a mai construit.
Acasa in schimb face doar modelele din instructiuni si le expune pe rafturi sa stranga praf. Orice incercare de a-l convinge sa le demonteze ca sa faca alteva s-a lovit de refuzuri categorice.
Sorin(Citează)
25/08/2022 la 4:57 PM
N-aș fi crezut ca sunt atatea opinii pro și contra lego. Pare ceva asa inofensiv.
Matilda(Citează)
25/08/2022 la 5:05 PM
Avem Mario si Luigi din seria Lego Mario. Sunt super misto facute, exista tot felul de accesorii, Mario si Luigi se leaga unul la celalalt prin Bluetooth, si ai tot felul de trasee de rezolvat in timp limitat. Copiii (8 si 6 ani) le adora, le iau cu ei peste tot. Personajele au accelerometru, scanner de coduri de bare in partea de jos, plus niste switch-uri speciale sa recunoasca ce hainute au si sa reactioneze corespunzator. E amuzant cand il scoti prima data din cutie si incepe sa isi faca update la firmware :)))
Legat de Duplo, si din ala avem vreo 2 cutii din alea mari, gen cosuri de rufe. Am inceput cu seturi simple, apoi am trecut la trenuletele controlate remote si ne-am tot dus :).
Legat de Lego clasic (Lego normal, non-Duplo) la inceput a fost treaba cu “construitul dupa manual => bibelou => distrus in bucati si ramas asa in cutie”, dar acum au inceput sa ia unele seturi, le fac din nou (am pastrat toate manualele) si pe multe le decoreaza extra, le schimba parti cu altele, ca nu au rabdare mereu sa caute fix piesa din manual, etc.
BogdanM(Citează)
25/08/2022 la 5:13 PM
Well, nu e chiar asa. Ia de exemplu cele 3 seturi de mai jos, plus vreo 3-4 seturi din cele simple, si obtii o tona de combinatii.
1. https://www.emag.ro/lego-duplo-marfar-10875-105-piese-5702016117271/pd/D9W5HJBBM
2. https://www.emag.ro/lego-duplo-pod-si-sine-de-cale-ferata-10872-26-piese-5702016117240/pd/D2W5HJBBM/
3. https://www.emag.ro/lego-duplo-sine-de-cale-ferata-10882-23-piese-5702016117288/pd/DPW5HJBBM/
Trenuletele exista in 2 variante, pot sa mearga si fara aplicatia companion, recunosc culorile de sub tren si le poti “programa” folosind niste placute colorate care vin in set (se opresc, dau cu spatele, alimenteaza cu apa, trag semnal acustic, etc).
BogdanM(Citează)
25/08/2022 la 6:02 PM
Incepand cu tine. Cel mai gretos si insipid personal de pe aici, ar fi trebuit sa zbori demult in spam.
Deea(Citează)
26/08/2022 la 12:27 AM
Diferenta ca Deea se poate trezi maine mai bine, dar tu nu.
mac gregor(Citează)
25/08/2022 la 8:56 PM
Recomand aplicatia Lego Building Instructions, va puteti salva acolo toate seturile, veti avea mereu manualul… In plus, multe au si pasii in 3D
Bogdan(Citează)
25/08/2022 la 10:18 PM
Eu cred ca am vreo 20-30 kg de lego duplo ( deh … triplete). Nu ma indur sa le pun la vanzare …
Ovidiu(Citează)
25/08/2022 la 11:58 PM
keep it classy, mihnea..
urweiss(Citează)
26/08/2022 la 6:03 AM
Îmi făceam griji că poate erau piese Lego comestibile, dar nu, sunt mari și sigure pentru copii mici.
Una din cele mai vechi amintiri ale mele despre jucării e un camion gen TIR făcut din piese tip Lego. Avea cabina șoferului ce putea bascula cam ca în realitate, până s-a rupt piesa responsabilă. Nu mai țin minte toate detaliile, știu ca îl tot asamblam ca pistol SF eu.
Săptămâna trecută am făcut un escavator Lego Technic, de data asta luat de la Altex și nu de pe Amazon.de unde 99% din cazuri este mai ieftin cu tot cu transport. Fix de la transport era mai scump.
Cine se plânge de calitatea pieselor Lego probabil a primit clone sau fake-uri.
A văzut un set care costă oficial vreo 700 de euro la Lego, iar pe ebay trece de 3000 de euro pentru ca este rar, foarte greu de găsit. Și e din cele pentru Star Wars trilogia originală, pe care pasionații îl caută.
Gaelex(Citează)
26/08/2022 la 9:40 AM
Dupa ce au fost asamblate conform cu instructiunile si apoi au ajuns dezmembrate la gramada intr-o cutie, incepe adevarata imaginatie, de acolo apar pistoale camion, rachete submarin si alte chestii de care nu stiai tu dar pentru copil sunt si reale si utile si aduc victoria echipei cu care tine el. Orice jocuri de genul asta sunt un plus.
Pentru cei care aveti nevoie de spatiu sau din alte motive vreti sa scapati de piesele LEGO, montate sau nu, trec sa le ridic gratis. Ramaneti usor datori….
xixache(Citează)