un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 21 iulie 2022

21 Jul 2022  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

asus s5507

    15 comentarii

  1. Cehia va cumpăra F-35; din păcate România va lua avioane aproape casate de alții.

      (Citează)

    • Nu ca MIG-urile alea bune de la rusi. Eh, ce vremuri…

        (Citează)

    • Vommcumpara si noi peste 15 ani niste F35 SH, ce te aprinzi asa tare!

        (Citează)

    • Trebuie si vointa, si putinta si sa ti le vanda careva. Din astea, poate vointa am avea. Deocamdata f35 nu e available pt Romania

        (Citează)

    • Înainte să ne agităm că noi cumpărăm F-16, ar trebui să ne întrebam dacă ne permitem avioane F-35. Pe avioanele cumpărate de la Norvegia am plătit aproximativ 15 milioane de dolari/bucată. Un F-35 nou este în jur de 150 milioane de dolari/bucată.
      Plus costurile de operare care cresc de la 10.000 dolari/oră până la 40.000 dolari/oră.

        (Citează)

    • Că să fii eficient îți trebuie cel puțin o escadrila. Că daca cumperi 1-2 bucăți nu ai făcut nimic. Crezi că România își permite să dea 150milioane x 15 bucăți?

        (Citează)

    • Dacă s-ar elimina pensiile speciale :D

        (Citează)

    • Las-o asa, astia ar fi in stare sa-i dea pensie speciala si pilotului automat de pe F35

        (Citează)

    • Mie nu mi se pare o idee buna sa cumparam un avion extrem de scump si cu multe probleme. A fost o groapa de bani acest proiect de la inceput.
      Chiar recent am citit ca nici americanii nu sint siguri daca sa mai continue productia.

        (Citează)

    • Andrei G., intr-adevar nu sunt bani.
      Sunt alte lucruri prioritare pentru armata nu avioanele de lupta. Un exemplu ar fi stadionul Ghencea care a costat 100 de milioane de euro. Plus intretinerea care se plateste lunar. Plus salariile celor care lucreaza acolo, adica rudele sefilor din armata noastra draga.

        (Citează)

    • @Niles, ai dreptate, Cu banii investiti in stadionul Ghencea s-ar fi cumparat jumatate de avion F-35.

      Desigur, asta daca banii ar fi fost ai Armatei. Dar, surpriza…. de fapt fondurile au venit de la Compania Nationala de Investitii (care face parte din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului).

      Si asa cum a zis @Catutzi, ai nevoie de cel putin o escadrila (minim 12 avioane) ca sa poti spune ca aperi spatiul aerian. Cu 1-2 avioane F-35 nu prea faci mare lucru, oricat ar fi ele de avansate tehnologic.

        (Citează)

  2. Catutzi:
    Că să fii eficient îți trebuie cel puțin o escadrila. Că daca cumperi 1-2 bucăți nu ai făcut nimic. Crezi că România își permite să dea 150milioane x 15 bucăți?

    da, România își permite.
    și datorită poziției geografice e chiar obligată să ia ce e mai performant.

      (Citează)

  3. Romania isi permite orice.
    Absolut orice in materie de armament.
    Nu stau sa explic mecanismele economice din spate, offset, imprumuturi, etc etc.
    Visam la F-35, dar soldatii trimisi in Afganistan aveau ratii din Ro, doar ca le-au tinut in caldurile alea, imaginati-va o conserva dupa XXX zile tinuta intr-un depozit fara climatizare. Noroc cu americanii, ne-au dat aia si de mancare cateva luni bune, chiar ani. Ce sa mai vorbim de echipamentele individuale? bocani model 1960. Voi visati F-35? ca sa ce?
    Cata vreme avem conducerea asta la apelul bocancilor nu vom avea dotari adevarate.
    Singurele departamente cu dotari cat de cat sunt FOS si Vanatorii de Munte.
    Daca vreti un echivalent a ceea ce inseamna Armata Romana, priviti putin la ce debandada e in armata rusa, cat de nepregatiti sunt, cu harti de acum 50 ani, cu piloti care lipsec GPS’uri Garmin cu scoci in cabina elicopterelor si asa mai departe. Doar ca noi am fi si mai rau ca aia. Mai corupti si mai prost echipati/organizati.
    Orice echipament rusesc TREBUIE eliminat din dotarea Armatei Romane. Incepand de la Kalasnikov si terminand cu MIG’urile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus