un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Nothing Phone (1): inedit între telefoane, dar destul de scump

13 Jul 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Nothing phone (1) este oficial lansat și este disponibil și din România (sau va fi în curând), așa că merită să-i aruncăm o privire. Nu-mi place că are un nume complicat de scris, dar dincolo de asta este un mid-range spre flagship bunicel pe hârtie și cu câteva artificii suplimentare sub carcasă (pe spatele ei, de fapt), care s-ar putea să vă placă sau măcar să atragă oamenii.

Acesta ar putea fi noul OnePlus. Mai știți când OnePlus era un brand foarte cool pentru că era un raport bun de preț vs performanță, o reacție împotriva brandurilor clasice din acel moment? Așa ar putea fi Nothing Phone (1) acum, deși prin preț nu uimește pe nimeni.

Specificații hardware:

  • ecran de 6,55 inci 1080p la 120 Hz OLED cu 1.200 nits și Gorilla Glass 5
  • Snapdragon 778G+ cu 8 GB RAM și 128/256 GB stocare internă, fără microSD
  • cameră principală 50 MP f/1,88 cu OIS și cameră ultrawide 50 MP f/2,2, plus frontală 16 MP, filmare 4K @ 30 fps
  • 4.500 mAh cu încărcare la 33W pe fir, 15W wireless și reverse wireless 5W
  • carcasă IP53, Android 12 cu 3 ani de upgrade-uri promise, 193 grame cu 159,2 x 75,8 x 8,3 mm dimensiuni

Ca hardware stă bine, zic eu. Ar fi fost bine să fie un flagship adevărat, dar și Snapdragon 778G+ este un chipset performant și nu va cauza probleme în utilizarea normală de aplicații și ceva gaming. Este, practic, cel mai puternic mid-range. Mid-range-urile sunt cele mai vândute telefoane și scopul Nothing este să vândă. Probabil au învățat multe din eșecul Essential, care a scos un telefon ultra-flagship și nu l-a luat nimeni. Se mai uită ei și la rapoarte de vânzări de la producătorii cu de toate și acolo se vede clar că flagship-urile se vând în cantități mici și probabil și cu profit mic față de un mid-range.

Design-ul este destul de cuminte pe partea frontală, unde are bezel-uri egale pe toate părțile.

Șmecheria este pe spate. Întâi, am apreciat faptul că Nothing nu a inclus camere foto de pomană pe spate. Nu există camere inutile de adâncime sau de macro, ci doar cele două menționate mai sus.

Sigur,  design-ul care face telefonul remarcabil este cel al părții spate, care întâi promite transparență. Nu este o fereastră în telefon, dar are un aspect ceva mai ingineresc, ți se pare că vezi pe acolo diverse componente sau măcar elemente de protecție a lor. Este un design care mie personal îmi place, dar care ar deveni inutile imediat ce pui o husă pe el.

Nothing phone (1) este însă gândit pentru a fi folosit fără husă sau carcasă suplimentară. Asta deoarece pe spate este amplasată și o rețea foarte mare de LED-uri, Glyph interface îi zice producătorul, care face un joc mare de lumini în diverse ocazii. Aceste LED-uri îți pot arăta starea de încărcare a telefonului, dacă încarci wireless ceva, poți regla diverse jocuri de lumini în funcție de ce se întâmplă prin telefon șamd.

It looks cool, dar mi se pare și prea multă joacă. Pare o jucărie în acest aspect. Eu cred că mulți cumpărători vor fi atrași de acest feature pentru a da atenție telefonului, poate îl vor și cumpăra, dar m-ar mira să folosească prea mult aceste funcții de lumină după aceea. Vrei smartphone, nu discotecă.

Prețul este o problemă a telefonului. Pe site-ul oficial avem așa:

  • 8+128 GB: 469 euro
  • 8+256 GB: 499 euro
  • 12+256 GB: 549 euro

30 de euro în plus de la 128 la 256 GB stocare internă merită. Prețul oricum mi se pare mare. 500 de euro pentru un mid-range, adică 2.500 de lei minim, este un preț mare.

M-am uitat pe eMAG pe la acest preț. Poți lua iPhone 11, Samsung S10+, Xiaomi Mi 10, Mi 11T Pro, S21 FE, OnePlus 8 Pro și altele. Unele poate sunt mai bune, dar poate nu la fel de cool. Comparat cu Samsung A53, un rege al mid-range-urilor, care costă 1.800 de lei, pierde lupta. Este mai bun, dar parcă nu de 700 de lei mai bun.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Fix de asta aveam nevoie: Ambilight la telefoane :))

      (Citează)

  2. Andrei:
    Fix de asta aveam nevoie: Ambilight la telefoane :))

    Se rezolva cu o husa :)))

      (Citează)

  3. zici ca i de copii.
    anyway, just get an iphone

      (Citează)

  4. Exista vreun Android phone(nu suport iPhone) care sa nu fie paletă? Vreau sa schimb pixel 4a-ul cu ceva la fel de mic dar nu mai găsesc.

    Mersi

      (Citează)

  5. Bine ca nu i-au zis : XÆA-12.
    Merge meme aia cu “what should we do to make a bettter phone?”.
    1. let’s give it a strange name
    2. let’s add (1) to it
    3. let’s make it useful (si asta zboara pe fereastra)

      (Citează)

    • si cand te gandesti ca sunt luzari care studiau de cum se pronunta mizeria aia si ce lvl 999 sun ei ca stiu sa zica.
      wow

        (Citează)

  6. Nu inteleg de ce as tine telefonul cu ecranul in jos, doar sa ma uit la leduri ?
    Si cum adica motivul pentru a fi folosit fara husa este ca sunt leduri pe spate. Gen motivul de a-l folosi fara husa e ca nu pateste nimic daca il scapi de la 2m, nu ca are leduri.

      (Citează)

  7. Uuuuuu….beculețe….

      (Citează)

  8. Am dat 2300 lei pe un S20 Plus 5G cu 12GB RAM, anul trecut. Flagship oricum l-ai lua. 2500 lei pentru un mid-range no-name e SF.

      (Citează)

  9. efectiv 2 oameni il vor cumpara

      (Citează)

  10. Macar nu-i chinezesc :)

      (Citează)

  11. o sa aiba acelasi succes pe care l-a avut dacia nova in america latina. (no va=nu merge)

      (Citează)

  12. Nu prea inteleg cum e scump cand majoritatea telefoanelor acum sunt peste 700 euro, dar ok.

    Designul clar nu o sa fie pt. toata lumea, dar eu ma bucur sa mai vad si altceva decat dreptunghiuri negre.
    Singura mea problema cu el e camera frontala hole punch. Daca tot au vrut sa se diferentieze prin aspect, puteau sa faca un efort sa nu aiba gaura in ecran.

      (Citează)

    • Inteleg ca iti place design-ul acestui telefon si nici nu ti se pare scump. Ai de gand sa il cumperi? Sau vei alege tot un “dreptunghi negru”.

      Cam asa se pune problema cand un producator scoate un model nou: “cate telefoane voi vinde?”. Nu prea este relevant numarul celor care spun ca este frumos, dar aleg tot un Samsung (sau un iPhone).

        (Citează)

  13. Cum adică majoritatea telefoanelor noi sunt peste 700 euro? Care telefoane, ultimele flagship-uri? Alea da.

    Nimicul ăsta e un mid-range. Samsung A52s este alt mid-range din aceeași categorie, cu același ecran, același procesor, aceeași memorie, cam aceleași camere, ba Samsung-ul are chiar și chestii în plus cum ar fi IP67, jack de căști, slot microSD. Știi că Samsung-ul e de două ori mai ieftin decât nimicul din articol?

    Puțin mai contează că ți-ai luat un nimic cu luminițe când în secunda doi i-ai pus husă.

      (Citează)

  14. Tano:
    Exista vreun Android phone(nu suport iPhone) care sa nu fie paletă? Vreau sa schimb pixel 4a-ul cu ceva la fel de mic dar nu mai găsesc.

    Mersi

    Salut. Mai vrei sa vinzi Pixel 4a. Sunt eu interesat de telefon.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus