un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Google Pay se transformă în Google Wallet în România

19 Jul 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Google a început transformarea serviciului Pay în Wallet și România este inclusă pe listă. Schimbarea numelui aplicației va fi vizibilă în câteva zile, în funcție de cum vă este norocul la rollout și update. Se pare că vine ca un update la aplicația Google Pay.

Tot ce ține de Google Pay rămâne neschimbat. Google Wallet va integra în continuare cardurile și veți putea face plăti cu aplicația. De fapt, Google Pay devine o secțiune a aplicației Wallet și nu dispare de tot ca denumire și branding.

Noutatea este cea anunțată de Google la o conferință anterioară, anume că reintroduce funcția de Wallet ca un spațiu în care să-ți păstrezi carduri de fidelitate, boarding pass-uri de avion, bilete la festivaluri și orice altă formă de card sau bilet digital, câtă vreme există compatibilitate, desigur. Va fi o integrare directă cu Gmail pentru a duce informația dintr-o parte în alta.

Apple face asta de foarte multă vreme, iar Apple Wallet este disponibil din câteva apăsări pe iPhone. Există compatibilitate cu Apple Wallet în multe servicii românești, de exemplu IaBilet îți poate trimite biletul direct în Wallet-ul de iPhone. Google și-a dat seama că asta este o idee foarte bună și acum o reintroduce în Android.

Eu am în continuare în telefon Google Pay versiunea 2.141. Cea transformată în Wallet este 2.150. Voi aștepta câteva zile update-ul oficial. Cei care nu vor să facă asta pot instala versiunea din APK Mirror.

Cine pierde din această ecuație? Aplicații precum Stocard. Îmi pare rău pentru ei, dar probabil voi migra toate cardurile mele de fidelitate în Google Wallet. Nu folosesc nici o funcție din Stocard în afară de cea de memorare carduri.

sursa: 9to5google.com

asus s5507

    10 comentarii

  1. Pai carduri de fidelitate poti oricum sa tii si in Google Pay.
    Pentru boarding pass-uri foloseam o alta aplicatie care citea formatul de Apple Wallet. Daca reuseste google sa integreze si asta, sa aiba o interfata logica si mai ales sa nu omoare totul in 6 luni cum face de obicei, s-ar putea sa avem un castigator.

      (Citează)

  2. Si tot la fel de prost e, nu ma lasa sa platesc in Chrome cu un card care nu este inrolat expres in sistemul lor Google Pay?

    Injuram disperat Vodafone ca nu pot plati decat o factura pe zi, dadea eroare si era din cauza Google, nu din vina Vodafone – chiar daca site-ul lor era si este prost.

      (Citează)

  3. cam tarziu….. la apple in wallet e plin de bilete de avion si certificate covid :))

      (Citează)

  4. unde e parerea ta despre scandalul buhnici??
    e un hot topic pe care orice piscotar pardon blogar nu trebuie sa il rateze si sa il monetizeze.

      (Citează)

  5. Am instalat manual APK-ul până apare actualizarea în Play Store. Aveam deja aplicație pentru cardurile de fidelitate și parcă mi-ar place mai mult să folosesc Wallet pentru așa ceva. Trebuia să existe de mult implementarea.

      (Citează)

  6. Sunt mai retrograd decat un mormon batran din UTAH.

    Nu il bag pe dracu’ in casa, nici cardurile mele in Google Wallet. Mai degraba imi pun Alexa cu tot cu camera video in fiecare camera.

      (Citează)

    • ce crezi ca rezolvi?
      doar iti complici viata cu carduri samd. ai putea doar atinge, pac, ai platit. nu PIN, nu 3d secure si alte prostii.
      dar nuuuu

        (Citează)

  7. Cine stie cum se alege între Google Pay/ Wallet (Revolut) si aplicația HomeBank a lui ING..?

    Se pare ca nu poate fi inlocuita, ori una ori alta la NFC..

      (Citează)

  8. A venit acum câteva ore și update-ul pentru Wallet, pe Android.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus