►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Am descoperit că nu mă mai interesează așa mult mașinile clasice
Review Sonos Ray, un soundbar nou, mai mic, foarte bun pentru televizor și muzică la prețuri decente »
Știri despre jocuri:
Pe lângă: Guvernul vrea să introducă taxa de solidaritate de 1% companiilor cu cifră de afaceri mare. Cum ziceam, sunt incapabili să oprească evaziunea fiscală, așa că taxează suplimentar tot pe ăia care plătesc taxele și declară corect totul.
Pe lângă: 26 de companii românești au afaceri de peste 1 miliard de lei. Păi pe astea să le taxeze și mai mult, nu contează că deja au mii de salariați și mașini și tot ce mai plătesc deja în rest.
Iată întreg Sony State of Play de ieri, cu mult mai multe anunțuri de jocuri:
« Am descoperit că nu mă mai interesează așa mult mașinile clasice
Review Sonos Ray, un soundbar nou, mai mic, foarte bun pentru televizor și muzică la prețuri decente »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
03/06/2022 la 9:38 AM
Wolfenstein The New Order mi-a placut foarte mult. Pacat ca are putine ore de jucat, il termini imediat.
Cosmin(Citează)
03/06/2022 la 9:41 AM
Pulimea aplauda cu frenezie decizia PSD. Prostia nu doare. Atat.
Mihai(Citează)
03/06/2022 la 11:28 AM
Dar tu ce solutie vezi? tu care nu esti pulimea, esti un mare smecher, antreprenor, billionaire wannabe, nu te identifici nu saracii…
Emil C(Citează)
03/06/2022 la 10:36 AM
Taxele platite de companii sunt ridicol de mici. Cand vor ajunge sa plateasca catre stat 45% din veniturile totale, ca orice persoane fizica, atunci sa guitati.
Anonim(Citează)
03/06/2022 la 11:13 AM
In afara de cele pe salarii, taxele in general sunt ridicol de mici in Romania, atat pt companii dar si pt persoane fizice – sincer nu intelegeam pe deplin asta pana nu am ajuns in Olanda.
Si ok, acum poti sa spui ca asta a fost strategia noastra de dezvoltare, sa atragem capital cu taxe mici. Ok, a fost o idee rezonabila la vremea ei acu’ 15 ani, dar problemele “este” 2:
– cred ca s-a dovedit deja ca beneficii nu prea sunt – adica nu prea ne-am dezvoltat, ba din contra, mie mi se pare ca totul se degradeaza in RO pe zi ce trece; in plus, bugetul de stat e in piuneze de mult timp
– de fapt, pt persoane fizice taxele sunt mici doar pe hartie, pentru ca de fapt vrei scoala mai buna si atunci platesti privat, ti-e groaza sa ajungi in spitalul de stat si atunci platesti abonament la Medlife, rovigneta e ieftina dar drumurile sunt proaste si platesti reparatii la masina in loc, daca vrei sa nu te inghesui cu saracimea platesti bilet la festival de street food (:wink:) si asa mai departe.
Mie mi se pare inevitabil ca vor creste si la noi taxele in urmatoarea perioada.
PS exemple de taxe pt pers fizice care sunt foarte mici in RO fata de alte tari europene:
– taxele pe proprietate
– taxa pe avere (care la noi nu exista)
– taxa de drum, parcarea si in general tot ce tine de masina
– taxele pe dividende si alte venituri decat salarii, care in RO sun 5-10% iar in alte tari sunt la fel ca cele pe salarii, cum e normal, deci nu isi facxe nimeni PFA / micro cand el de fapt e angajat, ca nu are sens
Marean(Citează)
03/06/2022 la 12:04 PM
Taxa pe venit este ilegala. Chiar dacă o impune asa, ea se va regăsi în preturile practicate de compania respectiva sau compania nu se va mai regăsi în peisajul economic. E atât de simplu.
Cum zicea cineva, este importanta colectarea la timp și integral a taxelor și calculul corect al acestora. Restul pot fi foarte ușor măsuri bumerang dacă sunt gândite de… Anonimi.
CristiX(Citează)
03/06/2022 la 12:53 PM
@Marean, si acum haide sa discutam si de taxele care in Romania sunt mai mari decat in alte tari.
De exemplu taxele pe salarii:
– CAS – 25% din brut;
– CASS – 10% din brut;
– Impozit pe venit – 10% din ce ramane, adica 6,5% din brut;
– CAM (platita de angajator) – 2,25% din brut;
Deci in Romania avem taxe totale de aproape 43% fata de Olanda unde media este de:
– 36,1% pentru persoanele necasatorite si fara copii;
– 29,1% pentru persoanele casatorite (+ 2 copii) si care sunt singurul aducator de venituri in familie.
Andrei G(Citează)
03/06/2022 la 11:02 AM
Pari genul care ia salariul in plic, la negru.
Ia zi tu, cat plătesc companiile la stat? Așa din cap, ce știi tu.
matthers(Citează)
03/06/2022 la 11:11 AM
Problema reala nu sunt taxele ci ne-executarea datornicilor.
Gaelex(Citează)
03/06/2022 la 11:23 AM
exista un site mai greu de citit decat zf?
heming(Citează)
03/06/2022 la 11:33 AM
De azi, statul roman se împrumută de la populație cu 7,2 – 7,5% pe an.
Pentru că trebuie rostogolit niște credite anterioare, cash-flow și.. lipsă alte posibilități.
Intrebare: le-a luat mult sa decidă vânzarea titlurilor preponderent în forma dematerializata????
[nu am nimic împotriva SPV, electronice, etc, dar am un prieten colecționar cu pereți plini de titluri de valoare interbelice… care nu au mai ajuns să le lichideze. Dacă moare prostul, familia mai recuperează ceva de la stat?]
theSame(Citează)
03/06/2022 la 12:37 PM
Scrie în comunicat: “În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.”
Mihai(Citează)
03/06/2022 la 12:28 PM
“Xiaomi deschide o linie telefonică de suport în România.”
-Buna dziua! Atziii tzunat la linia Xiaomi. Adzteptatzi un minut pana va velificam cleditul sotzial.
Anda(Citează)
03/06/2022 la 1:18 PM
@mihai: Fiind dematerializat, urmașii vor ști ce titluri electronice fac obiectul? Știi rude care se laudă cu date exacte despre investiții?
E SPV la ANAF, nu cont în bancă!
theSame(Citează)
03/06/2022 la 1:49 PM
As avea nevoie de păreri despre spark. Pe site zice că mașinile au casco in termeni și condiții la 11.2 zice “Clientul nu este raspunzator pentru prejudiciile cauzate de autovehicul”, dar in același timp la 11.3 zice ca clientul trebuie sa plătească orice “În cazul în care, în timpul perioadei de utilizare a autovehiculului, acesta este deteriorat sau pierdut (…), Clientul se obliga sa plateasca imediat…” nu stiu mi se pare cam fishy
Tom(Citează)
03/06/2022 la 5:43 PM
Sunt mega fishy, stiu pe cineva apropiat care a platit undeva la 3500 lei pentru ca a lovit superficial bara din fata la o masina inchiriata de la Spark.
MihaiDB(Citează)
04/06/2022 la 12:30 PM
Da de asta eram curios. Mă lipsesc mai bine
Tom(Citează)
04/06/2022 la 6:35 AM
Nu taxele noi sunt solutia, ci colectarea mai buna a celor existente.
Basil(Citează)
04/06/2022 la 12:07 PM
Mie din contra – mi se pare ca strategia cu taxe mai mici și reduceri de impozite a funcționat.. Fara asa ceva nu eram nici măcar unde suntem acum. Sigur, se putea mai bine și în IT cel puțin suntem mostly suport, dsr s-au mișcat treburile. (nu lucrez în IT
Și nu, nu cred ca e soluție creșterea taxelor, ci cum au spus și alții, o mai buna colectare și executare (silita
Cum adică avem taxe pe pers fizica mai mici comparativ cu alte tari? Avem aceleași salarii? Și cel mai important – primim ceva de pe urma taxelor pe care le plătim acum? Unde se va duce diferența dintr-o eventuala mărire de taxe? Exact.. stim toți unde
Alex A.(Citează)
04/06/2022 la 5:08 PM
Firmele mari plătesc taxe? Ma faci sa râd! Cele mai mari tunuri nu le-a dat un SRL cu 2 angajați… ci firmele mari care periodic sunt iertate de datorii de către stat!
Cosmin(Citează)