un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noi produse Philips Hue. Acum vreau o lampă Gradient Signe de podea și o veioză portabilă cu baterie

21 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

A fost ieri o conferință de presă Philips Hue în care au anunțat noi produse. Gama Hue este acum oficial imensă, include nu doar becuri, ci lămpi de plafon, perete, podea, exterior și alte scenarii – un număr chiar mare de astfel de lămpi.

Acum au anunțat încă o chestie foarte utilă: un sistem modular de șine pe care poți monta lămpi sau spoturi Hue. Știți sistemul acesta de la alte soluții de iluminare, de obicei folosite în spații comerciale sau showroom-uri. Acum iată-l disponibil în culori RGB și cu toate integrările smart home pe care le are Philips Hue.

Mi-a plăcut ideea. Un număr de astfel de spoturi orientabile pot ilumina orice cameră și pot duce lumină în locuri unde altfel nu ai cum să amplasezi prea ușor o sursă de iluminare, de exemplu unul care să bată spre un dulap, ca să vezi ce-i în el când îl deschizi, sau deasupra unei mese mai ample.

Au mai prezentat și o veioză numită Go Portable. Este micuță și… wireless. Adică are o bază pe care se încarcă, dar apoi o poți detașa de acolo și o poți muta în altă parte, ea continuând să ilumineze o vreme. Este și splash proof și gândită pentru exterior, deci o poți duce și afară.

Mie mi se pare un produs excelent. Este acea lampă pe care o poți lua afară în curte când mai stai seara la un șpriț, o poți duce pe balcon în situații similare, o poți lua pe masă pentru a asigura un iluminat ambiental RGB în timpul cinei șamd, iar în rest poate fi o veioză sau o lampă normală prin casă.

Au mai prezentat și o lampă Gradient Signe de podea sau noptieră, care poate fi o veioză la rândul ei, cu tot cu funcții smart gen “trezire lentă prin iluminare în culorile răsăritului”.

Eu am 4 becuri și două întrerupătoare Philips Hue în casă. A fost foarte bună ideea de a instala unul în cameră după ce am avut-o pe Alice. Cu întrerupătorul adițional, pot aprinde acel bec Hue pe luminozitate minimă și culoare roșie, adică mă pot uita la Alice fără să o trezesc. Este util și pentru noi, chiar poți “aprinde lumina” în cameră fără a deranja un adult care doarme pentru că acea culoare roșie este foarte puțin deranjantă. Iar la apăsări succesive pe întrerupător, trece în alte scenarii cu lumină mai puternică.

Aș face mai mult Hue în casă, dar problema mea cu soluțiile lor este că sunt foarte scumpe. Freaking expensive, cum ar zice Austin Powers. Adică îmi place o astfel de lampă Gradient Signe, aș vrea să pun una în living room într-un colț, cu lumina orientată spre perete, pentru a asigura un iluminat ambiental seara (am diverse lumini colorate sau nu în fiecare cameră și toate se aprind automat seara și apoi se sting dintr-o combinație de prize smart).

Problema este că Gradient Signe de 55 cm înălțime pe alb costă 800 de lei la etbm, mai mult la alții. Aplice Hue Liane de perete, tot RGB? 862 de lei. Plafoniere sau lustre cu fir trec de 1.000 de lei. Par prețuri ok pentru străini, dar mai greu în România, exceptând cazul în care-ți renovezi sau construiești vreo vilă de mare artă și este doar un cost de decorare.

asus s5507

    14 comentarii

  1. 800 lei, omg, cu 100 eur fac una de podea, de 2m, din cupru și beton. Tot Philips Hue.

      (Citează)

    • Sunt foarte scumpe toate produsele acestea si nu le vad justificarea. Platesti pe un bec cu modul wireless mai mult decat pe un router de calitate si aproape la fel de mult cat platesti pe unele telefoane entry level.

        (Citează)

    • @Andrei G: Cam la fel si contul de Netlifx. Sau dsca mai adaugi Disney si HBO scoti de 2-3 ori pretul abonamentului de internet

        (Citează)

    • Am facut comparatia cu un router ca sa se inteleaga faptul ca pretul ridicat nu este din cauza modulului wireless.

        (Citează)

    • @Andrei, eu am Hue și Ikea și pot să-ți zic că Hue nu se deconectează niciodată, iar Ikea doar în zilele care se termină cu i și ă. Nu zic că merită diferența de preț, dar probabil că acolo e. Altfel plm, toate sunt făcute în China.

        (Citează)

    • @Giani
      Eu am o multime de becuri de la Ikea si am si senzori de miscare si nu s-au deconectat niciodata in 5+ ani. Eu ii am conectati la hub-ul Smartthings.
      Deci e f interesant sa aud ca la tine se deconecteaza, ma intreb de ce.
      Ce dongle folosesti?
      Eu pt HA folosesc un dongle zigbee de la Sonoff, din ala de 5 euro. Nici cu el nu am avut probleme, dar e drept ca nu am multe device-uri conectate la el.

        (Citează)

    • @Marean, tot sonoff dar varianta noua, cu CC2652P. Cred ca ar trebui sa iau un cablu USB mai lung, din cate am inteles ar trebui sa fie o distanta de 1m intre dongle si pi. Dar cert e ca am probleme cu senzorii si cu becurile.

        (Citează)

  2. loool, fix de la inceput vroiam sa zic ca acum mai ramane doar sa scada preturile.
    pana am ajuns la final unde ai pus preturile, I lol’d

    oricum ai calcula cu smart-ul lui peste, nu se merita

      (Citează)

  3. Dintre toate luminile Hue din casa, cel mai incantat sunt de lampa de podea, care bate spre perete, in colt. Scumpa, intr-adevar, poate bati niste apropo-uri sa o primesti cadou, ca iluminarea e chiar deosebita.

    Daca te simti harnic si ai ceva timp liber, ai putea si sa o “construiesti” dintr-o banda de leduri cu gradient, tot de la Hue, ca sa ramai in ecosistem.

      (Citează)

  4. La mine or început să pice ledurile după 2 ani de utilizare. Mulțumesc Philips!

      (Citează)

  5. Recomand device-urile smart de la Aqara. Ce-i drept ai nevoie de un hub, dar au prețuri foarte bune și sunt stabile.

    Nu prea înțeleg de ce ți-ai pune becuri smart în locul celor uzuale din moment ce în secunda în care ai stins lumina de la întrerupător, devine useless. Iar asta se va întâmpla des. Mai degrabă schimbi întrerupătorul și pui unul smart. Eu personal le-am schimbat pe toate cu unele de la Aqara. Au un design simplu, frumos și funcționează impecabil.
    Ca protocol, ele folosesc Zigbee. Există și modele fără nul dacă aveți această problemă.

      (Citează)

    • Eh, tu recomanzi Aqara, eu recomand Aqara si Ikea si Xiaomi si Sonoff si Yeelight, practic recomand orice IN AFARA de Philips Hue. :-)

      PH sunt nejustificat de scumpe si nici nu sunt cele mai bune din piata, deci raportul calitate pret este execrabil.

      Dar na, oamenii care cred ca smart home inseamna doar Philips Hue nu au decat sa plateasca.

        (Citează)

    • Am o bandă de LED-uri de la Yeelight dar sunt nemulțumit de ea. Am căutat și pe net și se pare că nu suntem atât de puțini pe cât credeam. Mai exact se întâmplă dese ori să apară ca “Not responding” în HomeKit. Ce-i drept au lansat zilele trecute un update de firmware în care susțin că rezolvă niște probleme legate de homekit. Rămâne de văzut dacă s-a rezolvat și problema mea sau încă persistă.

      În concluzie deocamdată nu recomand Yeelight :)

      Cât despre PH, unul din motivele pentru care sunt mai scumpe poate fi și compatibilitatea cu Apple HomeKit.

        (Citează)

  6. Marean:
    Eh, tu recomanzi Aqara, eu recomand Aqara si Ikea si Xiaomi si Sonoff si Yeelight, practic recomand orice IN AFARA de Philips Hue.:-)

    PH sunt nejustificat de scumpe si nici nu sunt cele mai bune din piata, deci raportul calitate pret este execrabil.

    Dar na, oamenii care cred ca smart home inseamna doar Philips Hue nu au decat sa plateasca.

    Hmm…Am o banda led de la xiaomi si in continuarea ei am o banda led de la hue…Nu se compara luminozitatea si calitatea benzii xiaomi cu hue (hue better in this case)…Sunt fan hue, intradevar, dar nu ma intelege gresit…pretul este mare…Tot caut solutii mai ieftine dar nu gasesc la fel de bune..Si asta impreuna cu HA si conbee II…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus