un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

M-am răzgândit: Bucureștiul nu este cel mai prost organizat oraș, ci Londra ia acest titlu

4 Jun 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Îmi retrag cuvintele anterioare, Bucureștiul nu este cel mai prost organizat oraș, cu 7 primari, ci Londra ia acest titlu. Uitați-vă la clipul de mai jos pentru a vedea că se poate și mai rău:

Bine, tot la noi este mai rău. Londra este un oraș bogat, turistic, arată bine (exceptând acel loc unde se întâlnesc trei sectoare). Și mai are și tradiție lungă, citiți despre regulile speciale din sectorul City of London, de exemplu.

asus s5507

    23 comentarii

  1. Londra si Parisul, in afara zonelor turistice, sunt niste monstruozitati de megalopolisuri in care se invart multi bani. Daca esti competitiv, carierist si dispus sa ignori mizeria din jur, Londra e locul tau. Daca nu, esti mancat de viu.

    Asta nu face din Bucuresti un oras mai atractiv. Pe langa mizerie, dezorganizare si poluare, noi baltim in kitsch-ul balcanic si pestrit. Bucurestiul e un simulacru de capitala europeana, o gluma proasta.

      (Citează)

    • Tu nu ai înțeleg ca degeaba te crezi tu cel mai defavorizat cu București tău, de fapt se poate și mai rău.
      Dar dacă stai doar în bula ta clar te crezi buricul tuturor nasoalelor

        (Citează)

    • Londra, Paris si altele, macar au o parte turistica. Bucuresti nici p-aia n-o are. Am fost prin majoritatea oraselor mari din europa si locuitori se vaita ca si bucurestenii. Au acelasi nemultumiri. Aglomeratie, parcari, trafic, poluare etc. Dar p-acolo macar sint niste reguli. In bucale e haiducie maxima. Afara am fost si-n zonele turistice unde e fain (in bucale nu e fain nicaieri), da’ si prin cartiere unde e spaima lumii. In paris si roma a fost maximu de jegozenie in ce priveste periferia. In paris am ajuns in niste cartiere pline numa de negrii si arabi de-am zis ca ferentariu e lux.

        (Citează)

    • Daa, asa monstruozitate de megalopolis se vede in nordul Londrei, de exemplu :))
      Nu, in multe zone din Londra te simti ca intr-un oras mic si in acelasi timp ca parte a unui oras mare.

        (Citează)

    • “Londra si Parisul, in afara zonelor turistice, sunt niste monstruozitati de megalopolisuri in care se invart multi bani. ”

      Spuse cineva care a vazut din Paris doar zonele turistice, plus cartierul La Defence.

      Nene, in afara acestor zone, Parisul e un mare cartier populat cu blocuri Haussmann. Chestiile alea cu 6 etaje si mansarda, toate cu mici balcoane cu fier la geam, pentru flori. Iar in exteriorul zonelor I si II, Parisul devine o banala periferie cu case. Iar in nord-est e o banala perifierie populata cu imigranti: o idee mai multa nesiguranta pe strada, clar mai multa mizerie si mai multe restaurante arabesti

      Nu stiu la ce film te-ai uitat tu de ai vazut acolo o “monstruozitate de megalopolis” in afara zonelor turistice.

        (Citează)

  2. In Londra inca nu au un cartier islamist, cum e Molenbeek in Bruxelles? au ramas in urma…

      (Citează)

  3. Recent am fost in cairo. pupi bucurestiul cand te intorci inapoi. Si majoritatea oraselor mari din asia si africa sunt la fel.
    Cand nu mai suportam raul de aici ar trebui sa aruncam un ochi si prin lume, ca ne revenim imediat.

      (Citează)

    • De acord 100%. E utila niște perspectiva globala.

        (Citează)

    • Pai da, una e sa te compari cu ce e mai bun pe lumea asta si alta e sa ai impresia ca E GREU sa fie mai rau decat aici – adica sa refuzi sa accepti ca marea majoritate a oamenilor din lume o duc mai rau decat noi.

        (Citează)

  4. Robert:
    Recent am fost in cairo. pupi bucurestiul cand te intorci inapoi. Si majoritatea oraselor mari din asia si africa sunt la fel.
    Cand nu mai suportam raul de aici ar trebui sa aruncam un ochi si prin lume, ca ne revenim imediat.

    Chiar e așa, am observat din ambele direcții fenomenul. Venind in bucuresti dintr-un oraș organizat, frumos,.. sunt deprimat câteva zile si observ fiecare mică chestie în oraș. Venind dintr-un loc mai naspa nici nu mai e asa rau București, chiar zici ce bine e si nici nu iti trebuie ceva mai bun ca atunci o sa fie mai scump traiul.

      (Citează)

    • Nu mi s-a aprobat comentariul anterior, asa ca reiau ideea: singurul mod in care ne simtim si noi ceva mai bine este sa ne comparam cu orasele africane. Oricum, departe nu suntem de ei.

        (Citează)

    • Deea, hai sa comparam romania cu ungaria, serbia, bulgaria, republica moldova si ucraina, ca stia sunt vecinii nostri. Cam pe cee loc iesim?

        (Citează)

  5. Deea:
    Nu mi s-a aprobat comentariul anterior, asa ca reiau ideea: singurul mod in care ne simtim si noi ceva mai bine este sa ne comparam cu orasele africane. Oricum, departe nu suntem de ei.

    Suntem extrem de departe. Ce este in filmele indiene e coafat la maxim. Eu am ramas socat de egipt per total. Au rata de saracie extrema de 34% din populatie. 5 mil de beduini de aia de traiesc in desert in cort. Iar in afara de orasele mari e ceva de groaza. Si pana la urma puteam fi noi in locul lor ca indivizi. Oricum, chiar si cu saracie tot aveau putere sa zambeasca mai des ca noi.

      (Citează)

    • Pe acelasi principiu, suntem extrem de departe de ceea ce inseamna un oras european civilizat. Probabil o buna parte din turisti raman, la randul lor, socati de cum arata Bucurestiul fata de alte orase europene. Fix asa cum suntem noi socati de orasele africane. “Iar in afara de orasele mari e ceva de groaza.” – si la noi e de groaza in afara Bucurestiului, Clujului, Brasovului si (poate) Timisoarei. Suntem Africa Europei. “Si pana la urma puteam fi noi in locul lor ca indivizi. ” – corect. Insa, pana la urma, puteam fi si noi in locul nemtilor sau olandezilor, ca nivel de civilizatie. Uite ca nu se poate si nici nu se va putea.

        (Citează)

  6. Deea:
    Pe acelasi principiu, suntem extrem de departe de ceea ce inseamna un oras european civilizat. Probabil o buna parte din turisti raman, la randul lor, socati de cum arata Bucurestiul fata de alte orase europene. Fix asa cum suntem noi socati de orasele africane.

    Eu, cateodata, cred ca esti un bot.
    Dar pe urma vad ce cantitate de ineptii spui si cred ca esti om.

    Turistii( de natiile pe care le-ai enumerat) se simt incomparabil mai bine aici decat in tarile lor.
    E mai multa curatenie si siguranta aici.
    Au destule locuri/obiective de vazut( poate nu stii dar Casa Poporului se vede din spatiu si e vizitata nonstop de straini)

    Iar in privinta Africii : cate tari ai vizitat de acolo in ultimii 10 ani ca sa vorbesti asa ?

    Tu ai o ura eviscerala pe tara asta.
    Asta se vindeca madam cu o migrare de cativa ani in tarile “civilizate”. Sa vezi acolo ce “bine” e cand interactionezi cu: primaria, politia, spitalele/doctorii, alte natii.
    Nu ma crede pe cuvant. CITESTE daca nu emigrezi. Sunt bloguri de romani stabiliti prin :Anglia,Franta,Canada,Belgia,Austria,Germania etc

      (Citează)

    • Faza cu Casa Poporului este falsa, la fel si cu Marele Zid Chinezesc… nu se vede nici pe google maps, ce sa mai vorbim din spațiu :)) https://i.imgur.com/QtyTd3O.png

        (Citează)

    • Mad:
      Turistii( de natiile pe care le-ai enumerat) se simt incomparabil mai bine aici decat in tarile lor.
      E mai multa curatenie si siguranta aici.
      Au destule locuri/obiective de vazut( poate nu stii dar Casa Poporului se vede din spatiu si e vizitata nonstop de straini)

      Tu în ce localitate/țară locuiești? Că aberațiile pe care le-ai scris sper că nu se referă la mizerabila românica sau jegul de bucurești.

      Mad: tarile “civilizate”

      Și după tine care ar fi tările civilizate fără ghilimele?

        (Citează)

  7. Deea:
    Nu mi s-a aprobat comentariul anterior, asa ca reiau ideea: singurul mod in care ne simtim si noi ceva mai bine este sa ne comparam cu orasele africane. Oricum, departe nu suntem de ei.

    Ba suntem foarte departe, lasa victimizarea. Si nu numai fata de cele africane. Daca ai considera Pamantul o tara, ar fi sensibil mai saraca decat Romania. Si cu o calitate a vietii mai proasta.

      (Citează)

  8. Ce proastă organizare, coane, c-am rămas mască. Acu’ ceva ani am ajuns în Stone. A doua zi, dis de dimineață, pun pe drum spre Londra. Automatul de bilete defect, nici cantonierul de la Stone Crossing nu mai avea, dar îmi spune să urcăm în tren, pe barba lui. Mă uit șui la el ( o fi beat?) și aproape se răstește, spunîndu-mi iar că el răspunde, să urcăm. În fine, acolo unde să-ntoarce trenul cu macaraua ne ducem la poarta celor cu necazuri și numai ce încep tirada cu Stone Crossing și ”cerbera” ne spune scurt să trecem și tot ea cu scuzele că nu au fost bilete, nu eu c-am urcat fără…
    Cît or fi pierdut, 20-25 de lire? Dar tot ei au fost per total în cîștig la cît am cheltuit pe acolo. Dacă eram prin Bukale cred că mă duceau și la arest…

      (Citează)

  9. Deea:
    Pe acelasi principiu, suntem extrem de departe de ceea ce inseamna un oras european civilizat. Probabil o buna parte din turisti raman, la randul lor, socati de cum arata Bucurestiul fata de alte orase europene. Fix asa cum suntem noi socati de orasele africane. “Iar in afara de orasele mari e ceva de groaza.” – si la noi e de groaza in afara Bucurestiului, Clujului, Brasovului si (poate) Timisoarei. Suntem Africa Europei. “Si pana la urma puteam fi noi in locul lor ca indivizi. ” – corect. Insa, pana la urma, puteam fi si noi in locul nemtilor sau olandezilor, ca nivel de civilizatie. Uite ca nu se poate si nici nu se va putea.

    Da, sigur, e de groaza pe aici pe la Sibiu :))) si in satele din jur. Hahahaha
    Sunt pe dracu socati, Atena arata mai rau recat Bucuresti.

      (Citează)

  10. E ușor să denigrezi orașul în care stai sau țara ta pentru că e greu să fii obiectiv. Legat de lauda orașelor noastre, cel mai mult mă deranjează lauda goală sau critica excesivă care nu vede decât părțile urâte. Eu am putut sta în Londra vreo câteva săptămâni și am experimentat Londra atât ca turist, cât și ca locuitor. Ca în multe orașe mari are părți bune, dar și părți rele. Adevărul este că suntem subiectivi pentru că de cele mai multe ori suntem implicați emoțional. Trebuie să înțelegeți că un video nu are vizualizări dacă nu spune ceva “radical” cum ar fi cel despre care vorbim acum.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus