un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Un judecător tocmai a decis că, dacă ești la putere, nu poți fi pedepsit pentru furt

28 Jun 2022  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Premierul Ciucă, vajnicul general al armatei, avea niște copy paste prin teza de doctorat, ca și mulți alții de prin breasla sa.

Judecătorul Ionela Tudor de la Curtea de Apel București a suspendat cererea de analiză a acestui dosar, practic scăpându-l pe Ciucă cu bereta curată. Și astăzi a apărut motivarea acestei decizii de acum câteva săptămâni:

luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului.

De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României.

Adică, dacă este la putere, păi să nu-l acuzăm de nimic. Este curat, este frumos, este cinstit, este cel mai bun conducător. Din ochii săi vine lumina neamului, ca-n poeziile despre Ceaușescu, și probabil cândva a călărit un unicorn, precum Kim Jong-Un. Nu ziceți că n-a călărit un unicorn! Nu înțelegeți că omul este la putere și astfel de sesizări ar putea deveni arme ale adversarilor politici!?

Ăștia sunt judecătorii din România. Sunt curios acum dacă și doamna respectivă are un doctorat și cât de original este acesta. Poate există o explicație mai simplă pentru această decizie decât liniștea internă a puterii.

 

Mă bucur că acum câțiva ani am ieșit aproape zilnic la proteste, cu OUG 13 a lui Dragnea, pentru a apăra legile. Nu glumesc, nu sunt ironic. Eu și ceilalți oameni am ieșit atunci ca să apărăm litera legii, însuși textul ei scris negru pe alb.

Este clar ca magistrații din România au multe probleme, că o mulțime dintre ei sunt corupți sau măcar prieteni cu politicienii pe care îi judecă sau au propriile interese în domeniu. Slavă Domnului că în multe domenii chiar textul legii îi împiedică pe judecători să-și facă de cap și să distrugă orice încercare de a face ceva bun în țara asta. Textul legii îi limitează, că uneori nu le dă voie să anuleze dosare și să elimine probe. Bine că nu s-a modificat și textul legii, deși încercări sunt destule, că doar PSD este la putere.

Citiți și acest articol despre cum dosarul lui Ciucă a fost plimbat prin judecătorii până la un judecător prieten, care s-a pensionat imediat după anularea sesizării de plagiat. Și partea mai tristă este că în 2024, la alegeri, cel mai probabil vom avea de ales între Ciucă și Ciolacu.

asus s5507

    24 comentarii

  1. ONG-urile sunt ocupate cu valiza lui Dragnea, iar presa vinde spațiu publicistic politicienilor sub numele de “opinii”

      (Citează)

  2. cum ar zice mafia.. “un judecator a mers prea departe/ sange pentru sange/ moarte pentru moarte.”

      (Citează)

  3. Intamplator la fiecare ora fixa am fost in dreptul radioului pe radio romania actualitati (radioul cu cea mai mare audienta in tara). la niciun jurnal de stiri nu s-a spus nimic despre motivarea judecatorului in cazul asta. traiasca presa libera.

      (Citează)

  4. Trebuie data afara din barou, din post, din magistratura, stearsa de pe lista functionarilor de rezerva samd.

    Decizia aia are o mizerie de motivare, fundamentata pe luna plina, nu pe legislatie, jurisprudenta sau precedente existente.

      (Citează)

  5. Ciuca va fi istorie, in curand PSD vor avea drept de propus premier, asa ca va disparea in rezerva

      (Citează)

    • degeaba, tot “profesorul” ala cu 7 case ramane la butoane. basesc era o lichea, dar asta de acum ii 10 clase peste.

        (Citează)

  6. Toți suntem egali în fața legii, dar dacă ești politician la putere ești un picut deasupra ei.
    A copiat/furat și el un pic acolo un paragraf, doua sau mai multe. Doar nu a dat în cap.

      (Citează)

  7. Ar fi interesant, de dragul principialităților, dacă Dna profesor cu delațiunile are lucrarea de licență din facultate cu originalitate peste 96% (ca să nu spun cu plagiat sub 4%-norma admisă ca standard… pentru… Coveshi)

      (Citează)

  8. “luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului”

    asa, si? daca eu calc pe cineva si fac puscarie, aceasta are un impact major asupra veniturilor mele salariale, chefului meu de viata si altele de care nu se tine cont.

    Cu ce drept poate judecatorul sa puna credibilitatea partidului mai presus de o infractiune? unde zice asta?

      (Citează)

  9. Postarea e superficială și cu tentă de gaslighting. Treaba groasă e de fapt în ultimul paragraf, că în articolul citat acolo e de fapt șmecheria.

    Dacă înțeleg eu bine, motivarea aia spune că 1) sesizările erau neconforme (au și fost suspendate, respinse, ce or fi fost ele, anterior) și 2) nu existau probe pentru a le susține. Mai în limbaj de autobază, acuzații nefondate, iar asta a afectat deja imaginea unei persoane publice. Ca o paranteză, nu e nimic nou aici: au fost destule dosare nefondate care au stricat imaginea unor oameni și implicit afacerile.

    Ca și context al tezelor de doctorat, până să primească cineva titlul de doctor mulți verifică și semnează, deci când iese cu scandal ar trebui să pice multe capete.

      (Citează)

  10. E amuzant cum te bucuri c-ai ieșit împotriva Oug13, dar acum ești efectiv flașc. De ce nu ești în stradă? De ce nu ești revoltat? Poate pentru că la nivel de societate, niște entități care n-au nicio legătură cu democrația nu vor să inspire un astfel de sentiment, așa cum au făcut în urmă cu niște ani? Da, da, știu, pe atunci ați protestat din simț civic, și pentru că sunteți niște cetățeni responsabili și vreți o țară ca afară, nu pentru că ați fost manipulați în acest sens.

      (Citează)

    • Ar fi interesant daca s-ar gasi si niste dovezi, nu fac caterinca. Sotia are aceeasi logica. Sincer, am iesit in asa zisa demonstratie de noapte ca hotii, pentru apararea justitiei, acum daca ma intrebi, sincer nu stiu de ce am iesit. Eram poate prea conectat la facebook si hotnews.

        (Citează)

    • Si eu am iesit atunci si as iesi si acum la proteste daca ar exista cineva care sa canalizeze o masa suficienta de oameni astfel incat sa faca diferenta. Dar eu persoanl sunt prea nesemnificativ sa pot aduna oameni in jurul meu.

        (Citează)

    • Am avut și noi discuțiila birou atunci, mai ales că un coleg are prieteni avocați. Am vrut să pricepem și noi dacă era chiar așa nasol cum urlau oamenii la proteste. Ăia din domeniu (cel puțin avocații, că procurori și judecători nu cunoaștem nici unul) erau rezervați și spuneau că trebuia să se schimbe ceva în legile justiției. Nu erau convinși că fix aia era calea, dar problemele ridicate de ei păreau să fie altele decât ce urla lumea pe internet. Tot atunci am auzit că trebuiau folosite alte pârghii pentru a-i scăpa pe „ăia răi”, doar că nu i-a dus mintea la vremea aia. Detaliile nu le mai țin minte, domeniul ăsta e prea complex pentru mine.

      Așa că și eu sunt de părere că a fost manipulare, pentru că ascultând doar știrile era greu să pricepi în profunzime care era impactul modificărilor. De altfel la majoritatea protestelor din ultima vreme din RO mi s-a părut că cei ce protestează n-au prea înțeles detaliile, ci erau doar montați de ceva sau cineva într-o direcție.

        (Citează)

    • @icegranpa. Iei niște poli de influență din societate. Fie că vorbim de influenceri, fie că vorbim de jurnaliști sau ONG-iști, și le oferi tuturor aceeași abordare pe un subiect. Toți împing subiectul pe rețelele sociale, pe TV sau în alte medii de comunicare. Practic oriunde ești dai peste subiect. Iar subiectul e tratat cu revoltă proletară, nu așa lejer cum îl tratează Radu în articolul de mai sus. Mai adaugi în mix și reacția unor ambasade, și aia e, scoți oamenii din amorțeală, oameni care nu se mai deranjează să se informeze, oameni care oricum nu suportă politicienii. Și așa îi scoți în stradă. E simplu. Cine poate să facă asta? Oh, well.. :)

      Btw, reacția ambasadelor a citit-o cineva pe undeva? Sunt revoltați că avem premier plagiator? Au ieșit cu vreo reacție pe draftul legilor serviciilor secrete? A, nu? Nimic? Mbine.

        (Citează)

  11. Eu nu înțeleg comparația între legile justiției și un caz singular de plagiat. Decizia în acest caz nu afectează alte cazuri similare sau pe alții, pe când legile justiției aveai implicații mai complexe și la scara larga.

      (Citează)

    • Draga mea, Matilda, așează-te confortabil, căci am să-ți explic similaritățile, cele pe care, tu judecând c-o altă unitate de măsură nu le observi.

      În cazul legilor justiției retorica era că vrea să scape Dragnea de închisoare. Așadar liderul unui mare partid politic își creează un cadrul legislativ favorabil lui. Ei bine, în acest caz, e adevărat, nici măcar nu se mai chinuie cu legi, pur și simplu calcă justiția pe gât, arătând cât de aservită e justiția, pe care voi ați salvat-o, sanchi, poltlitic. Pur și simplu e cu dedicație. Și hai să ne uităm cine face asta. Practic fac asta fix cei care s-au prezentat, ani de zile, ca niște politicieni altfel decât cei pe care i-ați dat jos. Eu am fost făcut în n rânduri PSDist doar pentru că spuneam încă de pe atunci, ceea ce mulți au ajuns să spună acum despre PNL. Altfel, ai dreptate, nu e loc de nicio comparație. Nu de alta, dar pe Dragnea și PSD nu i-ai votat niciodată, ba chiar i-ai detestat profund pe cei care au făcut-o. Pe când pe cei care fac acum nasoale, ce să vezi, e foarte posibil să fi pus ștampila la un moment dat. Poate tocmai acest detaliu te împiedică să observi similaritățile.

        (Citează)

  12. Justiția este oarbă, cred ca am înțeles greșit pana acuma…

      (Citează)

  13. Bre man, uita-te la el, nu se poate incalta singur.
    Asta e manevra pe fata sa i se faca vant la momentul oportun.

      (Citează)

  14. nu neaparat OUG-ul in sine ci faptul ca au publicat in MO pe la 1 nopatea parca (cind bugetarii nu prea lucra) si cu o repeziciune demna de .. trenurile japoneze .. asta a fost revoltator ..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus