un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am aruncat cartoane mai voluminoase decât mobila pe care au învelit-o

27 Jun 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

31 comentarii

Niște imagini de la o cartoniadă, cum îi spun eu momentului când adun încă un morman de cartoane în care a venit împachetată mobila și le duc la reciclat.

Am mai făcut două astfel de drumuri în săptămânile anterioare. La un moment dat am umplut un lift întreg cu cartoane, de abia am avut loc și eu înăuntru. Doar la cele livrate de Mobexpert am plătit ceva în plus (am ales Livrare Premium, care include montaj și colectare ambalaje) ca să ia cu ei ambalajele după livrare, ceea ce au și făcut.

Incredibil cât de multe deșeuri se formează și mă bucur când le pun în tomberonul de reciclabile, sper să se și întâmple ceva bun cu ele după aceea.

Mi-am dat seama de un lucru: unele piese de mobilier sunt mai puțin voluminoase decât ambalajele în care sosesc. Adică ai zice că este invers, că mobila este mare și lemnul este gros, pe când cartonul este subțire.

O fi, dar uneori găsești câte un front sau poliță sau oglindă sau ușă de sticlă care are în pachet și carton stratificat pentru a atenua șocurile, iar uneori chiar cutia este din carton mai gros decât materialul pe care-l are înăuntru. Dacă ar fi să fac calculul de volum în centimetri cubi, nu m-ar mira să fi aruncat la fel de mult volum de carton precum am păstrat volum de mobilă în casă.

asus s5507

    31 comentarii

  1. udne le-ai dus?

      (Citează)

  2. Ce risipa de cutii, pisicile din toata lumea miauna dezaprobator.

      (Citează)

  3. Ceva de genul arata si cand primesti o comanda mai voluminoasa de la Emag.

    Am inteles ideea din spate cu depozitul si ambalarea in colete mai mici pentru ca astfel sunt mai rapizi insa te nenorocesc cartoanele de la ei.

      (Citează)

  4. anul asta am cumparat si eu mobila pt toata casa … partea funny e ca a fost nevoie nu doar sa car cartoanele la container pe jos, ca nu am avut masina, dar a fost nevoie sa si maruntesc toate cartoanele, pentru ca in NL gaura de la containerul de carton este mica :-)
    Exista de altfel o problema in NL legata de faptul ca lumea nu marunteste cartoanele si din din cauza asta containerele se umplu foarte repede

      (Citează)

    • La mine in municipalitate (Utrecht) poti sa te duci direct la groapa de gunoi si le arunci acolo. Si nu trebuie sa mai stai sa le tai/impachetezi ca sa incapa pe gaura.
      Se pot inchiria masini pentru cateva ore si faci cateva drumuri si scapi de ele.
      Eu cred ca am dus vreo 6 masini cand am mobilat.

        (Citează)

    • Nu ați adus și mașina din Ro? Dacă aveai cu ce să le transporți, puteai să le duci la un centru de reciclare iar acolo le arunci direct. În rest da, trebuie să le mărunțești. Și eu am tomberon separat pentru hârtie, dar tot trebuie să fac bucâți cutiile mai mari, iar cartonul distruge tăișul incredibil de repede. Am un cuțit mișto, dintr-un oțel rezistent, ascuțit să despice firul de păr în 4, dar dacă tai o tranșă de cutii de Ikea îl transform în cuțit de unt.

        (Citează)

    • Am mobilat mare parte din casa inainte sa vina in NL masina si restul familei.
      Nu stiam pe atunci de statia de reciclare, ca nu mi-a zis nimeni. :-)
      Si oricum, mobila nu a venit toata intr-o zi, ci in vreo 2 saptamani. Deci ar fi trebuit mai intai sa stochez muntele de cartoane si apoi sa inchiriez masina,
      Le-am carat cu carca, sunt vreo 200 de metri pana la container – nu parea mult :-)

        (Citează)

    • @Marean: dacă stai la casă poți să ceri tomberon separat de hârtii. Ajută chiar dacă nu (mai) comanzi lucruri prea des.

        (Citează)

    • @Marean in Amsterdam sunt tomberoane subterane pentru carton care au gaura mica, dar sunt si unele supraterane care au o gaura mult mai larga, aproape incape o cutie de banane prin ea

        (Citează)

    • LifeProTip: mai gasesti vecini care au o cheie care deschide o usita mai mare de pe lateralul containerului si poti sa arunci pe acolo fara sa mai maruntesti cutiile.

        (Citează)

  5. Toate ambalajele sunt mai voluminoase decat produsul pe care il protejeaza. Altfel nu l-ar putea proteja.

      (Citează)

  6. nu inteleg de ce o tot dati inainte cu verdele ala kitschos. daca va place voua, nu inseamna ca place tuturor. eu as fi mobilat in culori ceva mai neutre. my 2 cents

      (Citează)

    • Cum ai fi mobilat in culori mai neutre decât alb și gri, ce se vede în poze?

        (Citează)

    • Se referă la canapea. Mie personal mi se pare o culoare ok pentru o canapea acum depinde si de restul mobilei cum o sa fie

        (Citează)

    • @tom – probabil un portocaliu tipator sau asa ceva.

        (Citează)

    • In a doua poza sunt niste scaune (de bucatarie, cred) fix cum se faceau pe timpul comunistilor. O matusa inca mai are ceva de genul ala in bucatarie, deci cele facute in comunism au fost rezistente. Sa vedem cat tin astea de la Ikea.

        (Citează)

  7. oameni cu probleme existentiale
    se numeste commodity

      (Citează)

  8. Dezavantajul de a sta la bloc. Cine sta la curte le poate arde fara probleme, asta e cea mai buna reciclare la carton gros (mai ales ca nu prea se mai poate transforma cartonul ala in alte produse, deci oricum este distrus de cei la care ajunge de la centrele de reciclare).

      (Citează)

    • LOL of the day

        (Citează)

    • Lol. Cel mai românesc lucru citit azi. Bravo.

        (Citează)

    • Se vede ca nu stiti cum sta treaba cu reciclarea, credeti ca orice puneti voi in saci sau tomberoane se recicleaza. Asta e doar povestea superficiala. In realitatea, multe materiale nu se pot recicla (ex cel mai frecvent hartie/carton de la mancare), altele au un ciclu scurt de reciclare (ex a treia oara nu mai ai in ce-l transforma), altele se recicleaza partial, si tot asa. Cartonul de la mobila este la sfarsitul ciclului de reciclare. Cel mai probabil, se arde. Asa ca daca stai la curte e mai simplu sa-l arzi tu, de ce sa platesti ca sa-l arda o firma?!

        (Citează)

    • Cred ca si anumite tipuri de plastic ar trebui arse, ce sa ne mai chinuim cu reciclarea. De altfel putem sa ne aducem aminte si de Sanziana Negru care s-a dus pe plaja de la Vadu si a facut un foc de tabara cu niste plastic si rafturi de dulap gasite prin jurul ei.
      Si apoi a mai facut si o companie despre cum protejeaza mediul.

        (Citează)

    • toate panselutele de la bloc care se oripileaza de un foc in gradina sa arzi gunoaie, chestia funny a zilei.
      ba baietei cu gleznute goale si camasi roz, nu stiti voi treburi.

        (Citează)

  9. Cutiile mele nu incap pe gaurica de la tomberoanele de recilare, si chiar nu sta nimeni sa le taie in bucati de maxim 25cm latime. Tinand cont cate zeci/sute de pachete se livreaza zilnic in cartier, nu inteleg de ce le-au facut asa

      (Citează)

    • Pai ca sa le maruntesti, de aia. :-)
      Eu, fiind un biet emigrant in tara straina, am stat si am taiat cutii tocmai ca sa incapa :-)
      Altfel containerele s-ar umple f repede cu spatiul gol din cutii.

        (Citează)

  10. Un sfat simplu:
    – deși necesită ceva consum de energie, eu toc toate cutiile și cartoanele cu cutter-ul în fișii late de 10cm și apoi fiecare fisie in bucati. Apoi le adun într-o cutie mica, unde se așează de la sine cu densitatea maxima, fără spatii goale.
    Oricum cartoanele se recicleaza prin tocare și sunt folosite tot la cartoane pentru ambalare, că au din start in ele substanțe ignifuge, nu merg la altceva.

      (Citează)

  11. Pe “contractul” primit de la IKEA cand am cumparat mobila scria ca vor si prelua ambalajele dupa montare. Desi nu au fost usor de convins, desi nu sunt din Bucuresti, nu m-am lasat pana nu au venit si au preluat peste 2m3 de cartoane.

      (Citează)

  12. La ikea oricum nu mai stii care e produsul, care e ambalajul.
    Vezi ca ai aruncat din greseala si un dulap…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus