un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review: Realme 9 4G este un telefon bun pentru bugete mici

20 May 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Realme 9 este un telefon pentru bugete mici, dar o să zic același lucru ca la Realme 8 testat în anii trecuți: pentru prețul său, este foarte bun! Și zic asta de două ori, mai ales după ce am testat recent și Poco M4 Pro, care-i mult mai slab pentru un preț asemănător.

SPECIFICAȚII REALME 9

Eu am testat varianta 4G, care are chipset Snapdragon 680 cu 6 sau 8 GB RAM și 128 GB stocare internă, plus microSD. Ecranul este de 6,4 inci, 1080p la 90 Hz, Gorilla Glass 5. Bateria are 5.000 mAh cu încărcare la 33W. Senzorul de amprente este sub ecran. Android 12 la bord.

Pe spate sunt trei camere: principala are 108 megapixeli f/1,8, ultrawide de 8 MP și una macro de 2 MP. Cea frontală are 16 MP. Filmezi maxim 1080p @ 30 fps.

Preț: 1.299 lei pentru 6+128 GB, 1.399 lei pentru 8+128 GB. Pe final de lună în magazine.

Există și varianta 5G, care are Snapdragon 695, cameră principală de 50 MP, senzor de amprente pe lateral și încărcare la doar 18W, cu preț apropiat. Varianta 4G pare o alegere mai bună.

CE MI-A PLĂCUT

Eu am testat varianta galbenă, care măcar arată inedit. Nu sunt multe telefoane galbene pe piață, iar acesta are o culoare vie, care atrage privirea. Dacă-l luați pentru un copil, probabil va fi încântat.

Carcasa e interesant făcută pe spate. Realme o numește Ripple Holographic. Face niște ape vizibile, chiar inedite, inițial am crezut că are spatele vălurit, dar efectul este doar optic. În cutie vine cu o husă siliconică transparentă, ca să-l vezi în continuare. Cine nu vrea acest galben pentru că i se pare prea violent are la dispoziție modele pe negru și bleu.

Per total mi-au plăcut toate componentele telefonului deoarece nu mă așteptam să fie așa bune având în vedere prețul său. Ecranul este luminos, păstrează nuanțele în unghiuri extreme și se vede acceptabil și în soare puternic. Senzorul de amprente de sub ecran, ceea ce nu prea găsești în această gamă de preț, funcționează bine.

Există un singur difuzor în partea de jos, dar este foarte puternic.

Interfața este curată și bine organizată, cum m-am obișnuit deja de la alte Realme-uri testate. Mă așteptam la mult bloatware în această gamă de preț, dar este ținut la minim. Sunt preinstalate poate prea multe programe Google, precum Podcasts, Keep Notes, Google One și altele. Am mai găsit Amazon și Booking și Linkedin, dar nu m-au deranjat astfel de programe și se putea și mai rău (vezi Poco).

Camera foto principală face fotografii bune. Roșul este un pic suprasaturat, dar în rest n-am ce-i reproșa și părerea mea este că toți cumpărătorii vor fi mulțumiți de calitatea ei pe timpul zilei. Again, pentru acest preț. Ar fi mers mai multă luminozitate în umbre, iar balansul de alb este cam rece, dar per total eu sunt mulțumit de calitatea imaginii.

5.000 mAh înseamnă o baterie mare pentru 6,4 inci în diagonală. Autonomia este bună, te ține peste o zi, mai ales că nu-i un telefon pe care să învârți multe aplicații.

CE NU MI-A PLĂCUT

Night Mode nu face nimic. Este zero. Camera ultrawide, care mă îndoiesc că are focalizare, uneori scoate imagini cam soft.

Chipsetul este destul de lent, acel Snapdragon 680 scoate 380 de puncte în single-core și 1.581 în multi-core Geekbench, 430 de puncte pe grafică. 3DMark pe Wildlife Unlimited face 439 puncte. Nu-i prea bun pe gaming.

CONCLUZIE

În zona 1.000-1.200 de lei, este un telefon nou bun. Momentan are însă concurență puternică de la Samsung A33, care pare un model foarte bun, și de la modele din clasa superioară, dar din generațiile anterioare, precum Samsung A52 sau alte mărci. Dacă ajunge pe la 1.000 de lei, acest Realme 9 4G va fi o alegere și mai bună.

Preț: 1.299 lei pentru 6+128 GB, 1.399 lei pentru 8+128 GB. Pe final de lună în magazine.

asus s5507

    6 comentarii

  1. As putea spune că mai bun decât Realme 9 este Mi 11 Lite NE 5G daca îl prinzi la oferta, cum a fost acum 2-3sapt aproximativ. Adică la 1299 lei.
    Are chipset mai puternic, wifi 6, dual speaker, Bluetooth 5.2, NFC, filmează 4k 30FPS.

    Dacă-l deblochezi și-i pui și xiaomi.eu(varianta europeană fara bloatware) e best buy la 1399 lei cât costă acum.

      (Citează)

    • Deci ne cumparam telefon nou ca sa il deblocam si sa ii schimbam softul ? Cu garantia cum facem ?

      Nu ma mai uit demult la performanelete le hartie ale unui telefon cand totusl e oricum facut in soft, m-am convins la telefoanele chinezesti cum sta treaba cu softul.

        (Citează)

  2. Chiar sa n-aiba NFC la banii aia?

    Oricum best buy dintre chinezarii e poco f3. A ajuns la sub 1400 varianta de 6 GB. Are procesor barosan, memorie ufs 3.1, wifi 6, sunet stereo, quick charge. Chestii care le gasesti abia pe scule de peste 2000 lei.

      (Citează)

  3. Avand in vedere ca A52s 5G insista sa fie 1399 la Altex, telefonul asta nu are nici o sansa.

    104 megapixeli la camera bateria cu 10% mai mare si 100 de lei mai putin la pret nu compenseaza lipsa 5G, ecranul cu refresh si luminozitate mai mica, faptul ca nu scrie Samsung pe el.

      (Citează)

    • Un telefon de 1300 sau 1400 de lei e bun in zona 1000-1200 de lei si poate ajunge foarte bun daca-i coboara pretul la 1000. Asadar, sa asteptam Craciunul sau, cu putin noroc, Black Friday sa fie foarte bun de cumparat; desi, atunci o sa fie depasit si vechi – stii bine ca in tehnologie 6 luni e mult – si pana atunci or sa apara altele mai bune.
      Daca vreti sa-i luati copilului (pana in 12-13 ani ca apoi au pretentii) un telefon de 1 Iunie gasiti ceva bun la 6-700, hai, maxim 800 de lei. Sau, oare, sunt doar sarac pentru ca gandesc pragmatic?

        (Citează)

  4. Poco F3 costa 1345 lei nou

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus