►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
3 May 2022 ·
Secretul implementării unor tehnologii moderne IT&C într-o companie este să identifici întâi cum te pot ajuta și ce nevoi trebuie să rezolve pentru a crește afacerile. Practic, trăim vremurile în care orice persoană din top și middle management trebuie să știe măcar un pic de IT.
În IT lucrează două tipuri de oameni. Întâi sunt programatorii, adminii, specialiștii în Azure și machine learning și baze de date pentru business intelligence și remote process automation și alte tehnologii moderne. Sunt cei care le implementează și le fac funcționale într-o companie.
Al doilea tip de oameni sunt cei care decid ce tehnologii trebuie să implementeze o companie. Sunt business development managers, C-level executives, middle management și mai sus sau cum vreți să le ziceți.
Ideea este că managerii de astăzi trebuie să știe ce avantaje le pot aduce tehnologiile noi din IT, că altfel de ce ar cheltui banii companiei pe ele? Nu-i sarcina lor să le programeze, dar un pic de IT trebuie să știe, măcar pentru a fi la curent cu posibilitățile oferite de aceste noi platforme și tehnologii, de scenarii de utilizare, de avantajele aduse deja altor companii care le-au implementat șamd.
IT-ul prin marile companii nu mai este doar un “să meargă mailul”, ca acum 15 ani. Tehnologiile de amploare fac parte din deciziile strategice de business ale unei companii. Unele costă milioane de implementat și, dacă managerii au știut exact ce să ceară omului de la IT, probabil aduc rapid înapoi acele milioane. Măcar câteva avantaje și tehnologii IT trebuie cunoscute de toate departamentele de la nivel de middle manangement și până la CEO.
Pentru astfel de manageri, Microsoft organizează anual conferința Microsoft Envision Romania, care-i evenimentul flagship pentru mediul de business. Anul acesta are loc online pe 17 mai, iar participarea este gratuită după o înscriere prin linkul anterior.
Puteți observa că este gândită pentru top și middle management dacă ne uităm pe lista vorbitorilor de la conferință. În categoria Success stories of accelerated transformation va vorbi și CEO-ul BCR, Sergiu Manea, CEO-ul Regina Maria, fondatorii FintechOS (companie care a tot primit finanțări de zeci de milioane de dolari în ultimii ani și despre care se spune că va fi următorul unicorn românesc, adică valoare de piață de peste 1 miliard de dolari) și alții. În același segment va vorbi și Ion Georgescu, Country Manager România și Moldova la Bitdefender, despre securitatea cibernetică.
Despre “resilient business during disruptive times” va vorbi Florin Popa, B2B Director la Orange România, care este partener de inovația al evenimentului. În alt moment al zilei va vorbi Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, apoi urmează Anton Rog, directorul Centrului Național Cyberint din cadrul SRI, care probabil va avea lucruri interesante de spus în contextul în care ransomware-ul, atacurile DDoS, spionajul electronic și alte asemenea probleme sunt tot mai frecvente în companiile românești.
Există și un Startups Panel, unde vin directorii InnovX, CODA Intelligence și Plant an App. Printre invitații conferinței este inclusiv președintele Microsoft Europa Centrală și de Est, care o și deschide, urmată de Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România cu o prezentare numită “building a digital future for Romania”.
Cum spuneam, 17 mai cu participare gratuită, trebuie doar să vă înscrieți pentru linkurile de acces. Are loc online între orele 10 și 13, deci puteți ușor să acordați atenție doar segmentelor care vă interesează.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
03/05/2022 la 11:15 AM
BCR? De cand naiba este relevant BCR in domeniul IT&C? Cea mai jegoasa si inutila aplicatie de banking, care nu se poate instala fara dosar cu sina.
Cea mai inapoiata banca, ca sa inchid un card si un cont a trebuit sa ma duc fizic in birou la ei sa faca 2-3 hartii dupa care am mai stat o luna de zile ca nu cumva sa mai apara niste costuri sau taxe pe acel card.
In halul acesta de avansat este BCR.
Gaelex(Citează)
03/05/2022 la 12:34 PM
Fals, de la zero catre a avea un cont, un card si un credit – cei drept cu valoare mica si cu rambursare in termen scurt – a durat cca. jumatate de ora, totul complet online.
Inchideri rapide de cont face Provident si cei de-o seama, iti recomand. Doar ca nu stiu cat de relevanta iti va mai fi dantura dupa relatia cu ei.
Foorysh(Citează)
03/05/2022 la 2:46 PM
Bcr, am trecut de la mastercard gold la platinum..online nu se poate, programare in agentie. Mers in agentie, completat hartiile, semnat. Zic hai sa imi fac si cont in euro. Il faceti din aplicatie..pai sunt aici vreau sa il faceti dumneavoastra. Nu se poate, doar din aplicatie . Pai si pentru card de ce se poate livra acasa, dar trebui sa vin aici…nu a mai zis nimic concret.. p.s. stiu, probabil ca ar trebui sa renunt la ei
Alin(Citează)
03/05/2022 la 1:23 PM
Pentru managerii din IT-ul romanesc as recomanda niste cursuri basic de management si comunicare pentru ca sunt un bottle-neck in proiecte.
– sa reuseasca sa se incadreze in timpul alocat unei sedinte
– sa programeze sedinta cu o durata necesara, nu 15 minute pentru 7 topicuri
– sa nu pedepseasca angajatii cu “pai tre sa terminam pana pleci” cand isi iau concedii
– sa planifice lucrurile, nu sa le faca din mers
– sa nu comunice ca niste scanduri de lemn
etc
Chestii de baza, nimic complicat. Atat ne-am astepta de la ei daca tot sunt seniori-manageri cu salarii mari. Asta daca vor sa isi schimbe oamenii parerea despre ei ca acum cand zici “manager” e ca si cum ai zice “taximetrist”… oamenii au o parere formata.
Mofo(Citează)
03/05/2022 la 1:32 PM
De acord, mai putin faza cu concediile – nu e ok sa lasi treaba neterminata ca pleci in concediu daca trebuie sa ti-o faca altcineva cat esti tu plecat. Daca poti sa o amani pana cand te intorci, sigur, dar daca nu, termina ce ai de facut inainte sa pleci.
A.(Citează)
03/05/2022 la 4:13 PM
Nu e treaba angajatului sa isi faca concediul dupa chestiile de facut pe care le viseaza managerul sau patronul. E jobul managerului sa aiba in plaul de proiect si concediile oamenilor.
Gaelex(Citează)
03/05/2022 la 4:32 PM
@Gaelex Sigur, vorbeam despre lucruri / proiecte planificate, nu despre lucruri rasarite din senin cu 2 zile inainte de concediu. Dar daca stii (din timp) ca ai de facut o chestie pana pe 20 iar tu pleci in concediu pe 17, o sa faci pana pleci.
A.(Citează)