►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« De ce ora reală nu există, ci este o convenție (inclusiv ora de vară sau de iarnă)
Noile plăci video Intel Arc par promițătoare pentru accelerarea laptopurilor »
Review-uri la OnePlus 10 Pro: a lukewarm response și not the oneplus you know, fans only, falls short of greatness, settling in. Nu-i cel mai bun start.
« De ce ora reală nu există, ci este o convenție (inclusiv ora de vară sau de iarnă)
Noile plăci video Intel Arc par promițătoare pentru accelerarea laptopurilor »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
01/04/2022 la 9:53 AM
Oneplus a luat-o la vale. 7 Pro a fost cel mai bun telefon scos de ei, din punctul meu de vedere a fost iphone 4 al perioadei lui. Si acum e un telefon suficient pentru majoritatea utilizatorilor.
Giani Mucea(Citează)
01/04/2022 la 10:14 AM
One Plus a facut telefoane acceptabile: meniu fluent, baterie buna, pret rezonabil. Dar toate astea au fost facute cu multe alte compromisuri. Adica era numit flagship killer, dar in afara de procesor si o interfata foarte rapida, la nici o alta categorie nu era chiar la nivel de flagship.
Cand au vrut intradevar sa ajunga la nivelul Xiaomi, Samsung, au fost nevoiti sa creasca pretul. Apoi cand au inceput diversificarea gamei de telefoane, deja au aparut si bug-urile de software (este mai greu sa faci o interfata care sa functioneze pe mai multe modele cu rezolutii si procesoare diferite).
Andrei G(Citează)
01/04/2022 la 10:47 AM
7 Pro a fost, overall, peste orice telefon cu care m-am jucat în perioada aia sau cu maxim 1 an după. Inclusiv iphone. Ca preț a fost decent de la început (da, ceva mai scump decât telefoanele standard OP, dar tot sub Samsung sau Apple) iar software-ul era cea mai bună implementare de Android. A avut mai puține bug-uri decât are iphone-ul 12 pe care îl folosesc acum.
Giani Mucea(Citează)
01/04/2022 la 11:09 AM
Sper ca implementarea right to repair să nu ducă în final la chestii ciudate. E interesant ce face Samsung, dar reducerea de e-waste e doar dacă știi ce faci când repari electronice.
S-a tot aruncat ideea că ți se strică telefonul și în loc să-l repari iei altul nou, iar asta, pentru oameni normali, înseamnă că 1) totul e stricat la el sau 2) nu ți-l mai repară nimeni pentru că nu sunt piese – puțin probabil. Chiar și la Apple, unde reparațiile costă mai mult, un ecran de iPhone ajunge pe la 2000-2500 de lei pentru un telefon de 4-5 mii – e greu de crezut că un om normal la cap alege să dea dublu pe un telefon nou și să-l arunce pe ăla vechi (și astfel generează e-waste).
Mai degreabă ai e-waste dacă se consumă dispozitive ieftine și proaste pentru care o să simți că nu merită efortul de a le repara.
dam167(Citează)
01/04/2022 la 1:19 PM
conteaza milt și când se strica. Dacă e “deabia” aparut, atunci nimeni nu da dublu. Dacă îl ai deja de 2 ani și, pentru tine, ar mai merge încă 2, șanse mici sa îl repari când costa la fel pe piața sh. Sau când poți da dublu și îți iei ceva cu 2 ani mai nou
Andrei(Citează)
01/04/2022 la 1:40 PM
Nu câștigi nimic dacă iei unul ca al tău SH cu banii cu care l-ai repara direct pe al tău. Tot un telefon SH ai, măcar pe al tău în cunoști – și ăla pe care îl poți cumpăra e posibil să fi trecut prin service. Dacă ești tentat de ce e nou nu trebuie să se strice cel vechi – poți să-l vinzi și să pui diferența, e doar o scuză asta.
Ideea că nu merită să-l repari vine de la americani, a fost un articol scris de Joanna Stern legat de MacBook-uri – s-a dus la Apple cu 2 MacBook-uri praf și într-adevăr reparația costa aproape cât cele noi, dar asta pentru că trebuia schimbat aproape totul în ele. Dar chiar și așa, putea lăsa la reciclat ce era stricat, faptul că le-a luat acasă a generat de fapt e-waste.
dam167(Citează)
01/04/2022 la 1:57 PM
Pana la urma ce s-a intamplat cu macbook-urile lui Joanna Stern? A cumparat altele sau le-a reparat la Apple, acestea fiind singurele variante posibile?
Giani Mucea(Citează)
01/04/2022 la 3:44 PM
Nu știu exact ce a făcut cu ele dar da, alea erau variantele posibile – cel puțin unul din ele avea lichid înăuntru și trebuiau înlocuite cel puțin placa de bază și bateria (bateria vine cu tastatura și boxele). Mai sunt service-uri neautorizate care schimbă piese recuperate de la alte laptopuri stricate dar na, nu tot timpul se poate.
Poate era ceva dacă mergea cu o tastă stricată și i se spunea că trebuie înlocuită partea superioară a carcasei (tastatură, boxe și baterie – așa vine ansamblul) și costă 5-600 de dolari, dar dacă schimbi aproape tot laptopul normal că se apropie de unul nou (unul nou era 1000).
Și la MacBook-uri o reparație serioasă te cam duce la cel mult 50% din prețul unui laptop nou, e greu de crezut că ajungi la concluzia că nu merită și iei altul nou.
dam167(Citează)
01/04/2022 la 5:17 PM
Păi stai că îți zic eu, că scrie în articol.
Pe unul din ele l-a reparat Louis Rossmann, la o treime de preț. Despre asta era și articolul, că Apple oferă două variante scumpe – schimbat subsisteme întregi sau cumpărat produs nou, ignorând a treia variantă – schimbat componente.
Giani Mucea(Citează)
01/04/2022 la 5:57 PM
@dam167, tot insisti cu reciclarea echipamentelor. Indiferent cat de bine se ocupa Apple de asta (desi nu se ocupa asa de bine cum crezi tu), productia unei placi de baza noi si reciclarea celei vechi (defecte) genereaza mai multa poluare decat inlocuirea unui chip pe placa de baza defecta.
Legat de reciclare, atata timp cat te bazezi pe parteneri, nu poti fi sigur ce se intampla cu echipamentele pe care le trimiti. Vezi povestea cu GEEP Canada, unde au descoperit ca acestia au revandut aproape o treime din echipamentele ce trebuiau distruse si reciclate.
Din nou, eliminarea incarcatorului din cutia telefonului produce mai multa poluare deoarece:
1. incarcatorul trebuie transportat separat (de obicei prin firma de curierat);
2. se consuma materiale suplimentare pt impachetarea acestuia;
3. nu mai ai garantia ca le vinzi tutror clientilor echipamente produse prin metode “verzi” pentru ca o parte din ei vor cumpara si de la alti producatori.
Andrei G(Citează)
03/04/2022 la 7:47 PM
hiqued(Citează)