un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Au venit prețurile pentru OnePlus 10 Pro și Xiaomi 12

1 Apr 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Uitați prețurile anunțate de Xiaomi:

  • Xiaomi 12: 4.199 lei pentru 8+256 GB și precomanda include un ceas S1 Active (PC Garage)
  • Xiaomi 12 Pro: 5.199 lei pentru 12+256 cu ceas S1 inclus (PC Garage, eMAG)
  • Xiaomi 12X: 3.199 lei pentru 8+128 GB cu căști earbuds (PC Garage, eMAG)

OnePlus a anunțat următoarele:

  • OnePlus 10 Pro: 4.499 lei pentru 8+128 GB (eMAG)
  • OnePlus 10 Pro: 4.999 lei pentru 12+256 GB (eMAG)

Pentru comparație, Xiaomi 11 a fost lansat în România la aproximativ 3.500 de lei. Xiaomi 12 costă 600 de lei în plus, deși este în principiu un model adus la zi dpdv hardware, fără ceva extraordinar în plus. Mai mult, Xiaomi 12 a coborât ecranul la 6,28 inci față de cel de 6,81 inci de pe generația trecută, Xiaomi dorind ca modelul 12 să concureze probabil cu Samsung S22 în zona telefoanelor ceva mai compacte.

Prețul lui Xiaomi 12 Pro pare corect având în vedere că este un concurent cu Samsung S22+ la acel nivel. Xiaomi 12 Pro are un modul foto foarte bun pe hârtie, toate trei camerele au 50 megapixeli, chiar dacă pe senzori diferiți. În practică nu știu cum este, aștept și eu review-uri și comparații.

Prețul “pare” corect pe hârtie. În realitate, sunt diferențe față de Samsung S22+. Voi decideți cât contează pentru voi încărcarea la 120 wați de pe Xiaomi 12 Pro, în timp ce Samsung se încarcă mai lent, față de faptul că Samsung oferă 4 ani de update-uri de Android și 5 ani de securitate, plus service rapid în București, plus o interfață mult mai bună față de MIUI-ul chinezesc. Personal cred că un preț mai potrivit se va găsi în magazine peste o lună sau două.

Cât despre OnePlus 10 Pro, acesta se lansează la preț similar cu cel de anul trecut, ceea ce nu-i rău. Telefonul este foarte bun și pare în continuare o afacere bună la acel preț, mai ales că și interfața Oxygen OS este pe telefon și aceasta arată bine. Sincer să fiu, mă așteptam la peste 5.000 de lei preț de pornire pentru OP10P.

Ce nu înțeleg exact este decizia grupului BBK de a avea trei telefoane asemănătoare ca hardware la prețuri foarte diferite. Realme GT2 Pro costă vreo 3.600 de lei, OnePlus 10 Pro 4.500 de lei, Oppo Find X5 Pro costă oficial 6.500 de lei. Telefoanele sunt foarte asemănătoare.

Despre OnePlus 10 Pro am scris în trecut, la fel și despre Xiaomi 12. Găsiți acolo specificațiile. Iată un clip despre OnePlus 10 Pro:

asus s5507

    16 comentarii

  1. Astea nu sunt preturi pentru omul de rand, cand eu castig 1700 de lei net cum sa imi permit asemenea cheltuieli??

      (Citează)

    • Dacă ai 1.700 lei salariul, nu te gândești la astfel de telefoane.

      Nu știu cât să zic că ar trebui să dai pe un telefon. Poate cât salariul pe lună dacă este important pentru tine și-l schimbi la 2 ani. Dacă-ți trebuie doar pentru whatsapp și niște poze, nici atât.

        (Citează)

  2. One Plus acum 2-3 ani era la 500 de euro, acum au ajuns la 1000 de euro. Am avut OnePlus5, telefonul era rapid si bateria tine 2 zile dar camera foto s-a degradat constant, nu stiu daca din cauza hardware-ului sau din software sa te faca sa iei noul telefon.

    Sincer inca am OP5 si se mista foarte bine iar bateria tine 1 zi, se misca mai bine decat S22 si il si tine bateria mai mult, dupa 4 ani, insa camera e varza.
    L-am luat atunci pentru raportul calitate – pret insa acum la 1000 de euro nu au decat sa il vanda in China pentru ca cine are 1000 de dat isi va lua iphone sau Samsung

      (Citează)

    • L!nuX: One Plus acum 2-3 ani era la 500 de euro, acum au ajuns la 1000 de euro.

      Da, dar nu are rost comparația asta. Acum niște ani probabil avea o singură cameră pe spate , nu avea senzor de amprente șamd. Tot flagship era, dar cu mai puține funcții și componente. În plus, OnePlus s-a dus în altă zonă. Gama Nord a luat locul celei descrise de tine.

        (Citează)

  3. Ca idee, cand am auzit eu prima data de Xiaomi era in 2014 cand lansau Xiaomi Mi 4, Snapdragon 801, la aproximativ 300 euro. Tot atunci era lansat Samsung S5, tot cu Snapdragon 801, la aprox 650 euro.
    Cele doua erau similare ca specificatii dar foarte diferite ca pret.

      (Citează)

    • Dificil de spus cum stau lucrurile de fapt. Telefoanele au mai multe pe ele (camere în plus, amprentă, ecran scump etc). Apoi, poate că pe vremea aceea erau vândute în pierdere pentru a câștiga cotă de piață. Multe firme merg așa și recuperează după câțiva ani pierderea sau e susținută de alte divizii.

        (Citează)

  4. Au luat-o pe miriste cu preturile, nici un flagship nu merita mai mult de 500 de euro. E un telefon nenorocit, nu un TV OLED, nu un laptop, nu un DSLR.

      (Citează)

  5. Poco f3. Luat acu o saptamana si ceva. 1200 lei cu reducere de la altex. Si tot m-am zgariat pe ochi ca am depasit cu 200 lei pretu pe care mi l-am fixat ptr un device de genu. D-apoi sa dau 4000-5000 lei p-un kkt de telefon. Mi-ar fi rusine de stupizenia mea.
    Apropo de poco asta. E avion, dă clasa la telefoane de 2-3 ori mai scumpe.

      (Citează)

  6. Un test cu OnePlus 10 Pro:

    https://youtu.be/idX-x5W5O30

      (Citează)

    • Da, are o problemă acolo. Puțin probabil să conteze în utilizarea normală, mă îndoiesc că l-a rupt cineva pe al lui din greșeală, dar tot este o problemă de proiectare.

        (Citează)

  7. 1. Pretul de precomanda pe emag e mai mic decat pe siteul oneplus (4999Ron vs 1019Eur)

    2. Aveam in plan sa fac upgrade de la OP9 Pro la OP10 Pro (urmand ca 9pro sa-i ramana copilului). Dar:
    – Snapdragon 8Gen1 nu aduce nici un castig de performanta fata de Snapdragon 888, ba din contra sunt benchmarks in care iese mai prost. Se incalzeste la fel de tare si battery life e cam la fel (https://www.androidauthority.com/snapdragon-8-gen-1-vs-exynos-2200-3122407/)
    – OP10Pro are un defect structural se indoaie undeva sub camere (https://www.youtube.com/watch?v=idX-x5W5O30)

    3. Update-ul Android de la v11 la v12 a bulit chestii care erau misto la OP:
    – hidden apps acum sunt protejate cu parola si trebuie sa folosesti dialerul standard ca sa le poti accesa
    – au disparut grupurile din app drawer asa ca a trebuit sa schimb launcherul default cu altul si sa imi schimb modul de lucru
    – acund notificarile la bedtime
    – au schimbat interfata la Files

    Din nefericire nu prea vad alternative pe piata:
    – Pixel 6Pro are battery life de kkt si se incarca extrem de lent
    – Samsung 22 vine cu Exinos si cu o gramada de bloatware plus o interfata modificata in rau fata de android standard
    – iphone sucks big time
    – xiaomi e o gluma care incearca sa copieze interfata de iphone si are o grmada de bugs

      (Citează)

    • Cred că OP9 Pro este în continuare foarte bun.

      Treaba cu carcasa care se îndoaie nu cred că va conta pentru cineva în practică.

        (Citează)

  8. Exagerat pentru oricare dintre chinezarii ! Exagerat – mizerabila politica , sper sa dea faliment cu ideile astea . Cumva cand HTC sau SONY cerereau preturile astea pe un telefon , nu a fost momentul potrivit si lumea le-a aratat degetul , si au ales varfurile de gama de la Apple / Samsung . Acum insa , chinezariile care trebuie sa concureze segmentul de varf, aduc telefoane chiar mai scumpe decat etaloanele pe care vor sa le depaseasca .

      (Citează)

    • Păi poate că le merge și așa. Problema HTC/Sony nu este că fac telefoane scumpe, ci că sunt nejustificat de scumpe față de concurența lor din aceeași gamă.

      OnePlus și Xiaomi au prețuri similare cu concurența lor. Dacă singurul lucru negativ despre ele este că “sunt din China”, înseamnă că de fapt n-ai ce să le reproșezi practic față de concurență.

      Să vedem pe la camera foto cum stau. Xiaomi în particular nu o reglează prea bine, plus că are interfața aceea inferioara altora. Eu asta văd ca minusuri reale, dar mulți n-ar fi de aceeași părere.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus