►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
19 Apr 2022 ·
Am luat un cozonac cu nuci și ciocolată belgiană de la Freshful, din “colecția” de Paști. Cred că-i făcut chiar de ei. M-a atras ideea că este cu ciocolată belgiană și promisiunea de la conferința de presă că “este foarte bun”.
Și este foarte bun. Pufos, gustos, bogat în nucă și ciocolată și cu proporția potrivită între cele două. Când prinzi o bucată cu ciocolată mai multă îți dai seama ușor că-i foarte gustoasă.
Mi-ar plăcea să-l țină permanent în ofertă, nu doar de Paști. Merge bine la cafea. De obicei luăm mini-cozonac însiropat, care-i produs de altcineva, dar bun și el. Ce vreau să zic este că ar putea exista o piață de cozonaci pe întreg anul.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
24 comentarii
19/04/2022 la 3:42 PM
100 lei cozonacul? Wow unde duce lenea gospodinelor si gospodarilor moderni.
Prefer sa coc 4 de banii astia, iar parfumul din casa nu se compara.
Spor la gatit!
Mihai Dobre(Citează)
19/04/2022 la 3:57 PM
Daca aduni ingredientele brute pentru un cozonac de 1kg , cu nuca su ciocolata te duce in 50 – 60 lei cu niste igrediente din gama medie.
Daniel(Citează)
19/04/2022 la 3:59 PM
Sunt si la 12 lei (facuti de auchan), si la 20-25, 50, 100, 200. Pe toate bugetele si gusturile.
Robert(Citează)
19/04/2022 la 4:00 PM
Pacat ca nu l-a luat pe cel de 150 de lei.
Kopa_Kopan(Citează)
19/04/2022 la 4:54 PM
Si ai impresia ca cel vandut de freshful este facut din cele mai bune ingrediente? :)
Madalin(Citează)
19/04/2022 la 6:24 PM
@Mihai – pai ce te opreste sa coci cozonaci? sau simteai asa nevoia sa ne explici cat de puturosi suntem.
F.(Citează)
19/04/2022 la 4:03 PM
In bucatarie la mama e cel mai bun cozonac… daca renunta la atrocitatea aceea de reteta cu stafide in mac.
Gaelex(Citează)
19/04/2022 la 4:24 PM
Ba pardon, daca nu-s stafide in mac, nu e cozonac. Poate vrei sa spui turkish delight (ca sa nu intru in moderare)…
Boris(Citează)
19/04/2022 la 9:44 PM
Stafidele se acceptă în cozonacul cu brânză.
Gaelex(Citează)
19/04/2022 la 4:11 PM
La descriere scrie: “Cozonac tradițional de casă după rețetă bunicii, fără adaosuri de coloranți artificiali sau conservanți. Sigur vă va aduce aminte de gustul copilăriei.”
La ingrediente avem: făină de grâu tip 550 (Franța), lapte, zahăr, ouă, nuci 8%, ulei floarea soarelui, ciocolată (Belgia) 4%: (masă cacao, pastă cacao, unt cacao, zahăr, emulsifiant, lecitină, vanilie), biscuiți cu stafide: (făină de grâu,zahăr pudră, margarină vegetală, sirop zahăr, stafide 3.3%) cacao, drojdie, sare, esență rom, esență vanilie
Fix dupa reteta bunicii….
Kopa_Kopan(Citează)
19/04/2022 la 6:42 PM
Faina din Franța, ciocolată Belgiană și margarină. A match made in heaven, NOT.
valentinul(Citează)
19/04/2022 la 4:59 PM
Am o reteta de la bunica sotiei, din Moldova. Bate orice cozonac produs en gross si am testat o gama variata, si ieftini si scumpi. Simplul fapt ca sunt framantati manual si “izbiti” ca sa se “incalzeasca” si pentru a intra aerul si aromele in ei, plus faptul ca folosesc unt si ulei (fara margarina) si arome naturale(rad coaja de portocala, coaja de lamaie, ambele netratate si bio) ii fac cei mai buni. Strabunicul meu (tot din Moldova) avea o reteta in care punea si smantana(nu am testat-o niciodata).
Mirosul acela din bucatarie (cum zicea cineva mai sus) este de neegalat iar ca timp, in jumatate de zi sunt gata.
Ioan(Citează)
19/04/2022 la 5:28 PM
ce farfurii psihedelice ai
GabrielG(Citează)
19/04/2022 la 5:31 PM
100lei pt un gram de umplutura. Nice. Imi aduce aminte de eterna competitie de care face cozonacul mai frumos la aspect si mai pufos, cum faceau gospodinele pe vremea raposatului, cand nu erau materiale. Cat mai umflat, ca sa para bogat, dar gol inauntru. Ai mamei nu ies atat de aratosi, recunosc, dar sunt plini de umplutura, nu doar aluat.
Swagolas(Citează)
19/04/2022 la 5:52 PM
Nu ma prind daca e snobism sau nu, dar 100 lei pe cozonacul ala, care n-arată extraordinar deloc, e enorm. Aveau la Bacania Veche cozonac San Delicio, fara niciun fel de aditivi, costa 60lei si arata mult mai bine.
Cred daca il iei de la Prajiturese (care au niste preturi foarte mari, dar produsele sunt bestiale), tot il scoti mai ieftin.
Tano(Citează)
19/04/2022 la 5:54 PM
La român sa ii dai mâncare multă și degeaba, sa aibă matzu plin.
Ca vine criza și te costa dublu masa de paste nu mai contează.
Și BTW care e spirla cu nebunia cu masa de paste când romanul oricum își cumpără acum orice vrea?
mihnea(Citează)
19/04/2022 la 6:09 PM
Așa sunt scrise advertorialele astea despre Freshful de parcă ar fi o băcănie din asta de cartier unde mama cu copiii frământă cozonacii iar tatăl stă la tejghea și vinde produsele.
Iulian(Citează)
19/04/2022 la 6:19 PM
e chiar convenabil. bine, eu nu mai mananc de cativa ani decat facuti de chefi renumiti, altfel imi apar iritatii.
Anda(Citează)
19/04/2022 la 7:11 PM
Thanks but no thanks!
Mihai(Citează)
19/04/2022 la 8:39 PM
Not falling for it. Mereu când auzeam că nu știu ce cozonac e cel mai bun, experiența era decepționantă. Concluzia mea personală este că de fapt cozonacul este nasol, așa, in general. Nici dracu nu ar cumpăra cozonac tot anul. Nu am auzit niciodată pe nimeni zicând “bah ce pofta de cozonac am”.
Cozonacul e ca micii: poa sa fie făcut la bucătar cu stele Michelin, sunt totuși doar mici.
Rox(Citează)
20/04/2022 la 4:43 PM
Sunt convins ca daca si-ar baga nasul un bucatar cu stele Michelin, ar iesi unii dintre cei mai prosti mici. Iar cozonacul, mancat ca desert, este acceptabil doar daca are foarte multa umplutura. Cel din articol este cam paine goala, chiar daca are si 50 de grame de ciocolata belgiana.
Andrei G(Citează)
19/04/2022 la 9:21 PM
Eu as manca cozonaci tot timpul anului. Pana acum, in afara de cei facuti de mama, cumparam de la ‘”o doamna” care ii facea buni-buni. Dar de la 50 lei acum cativa ani, au ajuns sa coste acum tot 100 lei (tot 1,2 kg). Si am spus stop. Cu 30 lei pe ingrediente, am facut un monstru de 2kg plin cu nuci, stafide, cacao, fructe confiate. Atata doar ca dureaza 2 zile prepararea ca tb sa stea la frigider minim 12 ore.
Vale(Citează)
19/04/2022 la 10:23 PM
Cum sa dai 100 ron pe un cozonac care nu e de casa ,adica bun, fara alte prostii in el.
Asta da aroganta!
Alexandru(Citează)
19/04/2022 la 11:02 PM
Nu te obligă nimeni…
“De casă” ar trebui sa fie marca înregistrată românească/denumire de origine controlata in EU, ținând cont ce proprietăți mirifice i se atribuie.
Rox(Citează)