un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Vehicule de luptă abandonate în noroi din cauza mentenanței proaste

3 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Un tip estimează că vehiculele rusești de luptă sunt slab întreținute și mentenanța precară este unul dintre motivele pentru care au avansat lent în Ucraina.

Omul de pe Twitter s-a ocupat de mentenanța vehiculelor militare cu roți, nu cu șenile. Așa că vorbește în acest thread despre importanța mișcării lor periodice și a verificării sistemului de umflare și desumflare a roților, altfel anvelopele crapă atunci când le variezi presiunea la trecerea prin noroi sau alte tipuri de teren.

Pare să se priceapă mai mult decât noi toți la un loc, așa că poate are dreptate. Oricum, are dreptate la un punct. Când abandonezi un Pantsir-S1, care-i un lansator mare și scump de rachete, pentru că îi cedează anvelopele, atunci în ce stadiu de mentenanță or fi vehicule mai puțin importante.

Rasputiță este termenul rusesc pentru perioada anului când toate drumurile devin plin de noroi din cauza ploilor sau topirii zăpezilor. Și dacă nu ai vehicule gândite pentru asta, trebuie să circuli cu ele pe șosea, nu pe lângă.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Parerea mea e ca, daca nu ar fi inceput aceasta invazie, probabil inca mult timp ar mai fi rezistat mitul marii armate ruse, de temut.

      (Citează)

    • Fata de armata romaniei unde pica singure avioanele eu cred ca e de temut cea a rusiei, doar prin comparatie.

        (Citează)

    • @Robert

      Ai dreptate aici. Toata lumea zice ca MIGurile pica pentru ca sunt vechi. De fapt, pica fie pentru ca nu s-a facut mentenanta corect, fie din alte cauze care nu tin de vechime. De exemplu, ultimul (nu cel de aseara) a picat pentru ca a aspirat un stol de pasari in motor.

        (Citează)

    • @Robert, România nu s-a promovat niciodată ca fiind o mare forță militară. Nici n-are cum, e o țară semnificativ mai mică decât Rusia și istoria ne învață că nici n-am fost mari cuceritori.

      Concret, nu înțeleg ce încerci să argumentezi. :)

        (Citează)

    • wrong reply :)

        (Citează)

  2. Si aia prosti sa le lase asa, nedezafectate sa poata fi utilizata de dusmani…

      (Citează)

    • Din cate se vede, nici ucrainenii nu prea le pot folosi. Si mai consuma si resurse incercand sa le scoata din noroi.
      Probabil rusii se gandesc ca le recupereaza ei dupa sfarsitul razboiului.

        (Citează)

    • Pana la urmă le-au incendiat Ucrainienii. Le-au convertit in fier vechi.

        (Citează)

  3. Cristoiu a zis ca de fapt asta este o schema a rusilor, care ar taragana intentionat invazia in Ucraina ca sa se ocupe de cateva regiuni prin care sa lege Crimeea de Rusia. Asta e teoria lui despre echipamentele militare de zeci sau sute de milioane de dolari abandonate de rusi prin noroaie. Plus ca s-a chinuit ingrozitor sa evite cuvintele invazie si razboi.

      (Citează)

  4. https://twitter.com/kamilkazani/status/1497993363076915204 las si treadul asta aici explica mai multe chestii mie mi-a deschis putin ochii in mai multe directii si de ce la noi ar fi mai nasol decat este la ucrainieni.
    Si nu uitati Ucraina are 44 mil de oaemni si in ultimii (multi) ani a avut 4% din PIB buget de aparare.

      (Citează)

  5. raman umit..Ucraina va castiga sa inteleg? lold

      (Citează)

    • Tre sa asculți emisiunea. “Câștig” nu e ca se întorc rusii acasă fără nimic. Însă nici nu câștigă ce și-au propus.

        (Citează)

  6. Robert:
    Fata de armata romaniei unde pica singure avioanele eu cred ca e de temut cea a rusiei, doar prin comparatie.

    Armata rusiei e patetica, mai au putin si se impusca singuri intre ei, atat de incapabili sunt. Si asta dupa ce au planificat ani de zile. Vai de curul lor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus