un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Orange lansează astăzi noi oferte fix-mobil după finalizarea achiziției Telekom (partea de fix)

28 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Orange a avut zilele trecute o conferință de presă în care a anunțat finalizarea procesului de aliniere a părții fixe cumpărate de la Telekom în brandul Orange. Între timp Telekom Romania Communications oricum fusese redenumit în Orange Romania Communications.

Orange a obținut la final de septembrie 2021 aprobările pentru achiziția pachetului majoritar din TKRC. Să faci toată tranziția și alinierea angajaților preluați și a proceselor și a bazelor de date în doar 6 luni mi se pare chiar uimitor. Cred că s-a muncit în ritm intens pentru asta.

Au dat niște cifre privind tranziția, de exemplu că 55 de magazine au fost renovate, dar modificările importante și complicate au fost de fapt la bazele de date, la transferul clienților și la trainingul necesar angajaților pentru a lucra acum cu sistemele Orange și cu ofertele convergente pe care le are acum compania. Bănuiala mea este că nu vă pasă așa tare de asta, până la urmă. Dacă ați lucrat la această tranziție, o știți mai bine decât mine și nu e cazul să vă zic eu că a fost dificilă. Iar dacă priviți de la distanță asta sau din postura de client, probabil vă interesează mai mult ce urmează.

Ce urmează este că de astăzi, 28 martie, Orange vine cu noi oferte și pachete, acum că are la dispoziție infrastructura fixă preluată de la Telekom și o poate cupla cu propriile oferte de mobil. Principala noutate este că va fi introdusă oferta numită Fibră 2000, cu Internet la 1,8 Gbps și inclusiv router wi-fi 6 în ofertă. Sunt curios ce router vor oferi, dacă ceva propriu Orange sau tot vreun TP-Link precum Digi. Până acum, Orange oferea maxim Fibră 1000.

Canalele Telekom Sport vor deveni Orange Sport. Am fost uimit să aud câte competiții bune transmit aceste canale. Pe lângă Champions League, campionatul spaniol și cel italian, mai au NBA și World Rally Championship, plus Champions League la Handbal și rugby Six Nations. Mă întreb când va difuza cineva în România și NFL și dacă ar fi public pentru asta cât să merite cumpărarea drepturilor de televizare; probabil că nu.

Revenind, concluzia este că din 28 martie Orange trece la un nou nivel de oferte fix-mobil. Cele Love sunt mai complexe acum, unele includ Orange Sport sau HBO & HBO Max gratuit un an, televizor Samsung la preț special șamd. Le găsiți pe orange.ro/love. Există și o pagină de Welcome.

Orange împlinește și 20 de ani ca brand în România. Am scris aici istoria sa. În fiecare seară până pe 3 aprilie vor fi niște proiecții speciale pe Palatul Telefoanelor de pe Calea Victoriei. Dacă treceți pe acolo și îl vedeți arătând diferit, de la asta este.

Am mai auzit alte două informații interesante la conferință. Cei de la Orange au spus că sunt cel mai mare vânzător de telefoane în România și nu doar între operatorii telecom, ci în general, cu 1,4 milioane de telefoane vândute anual. Și pe partea de Business Services au niște rezultate notabile la nivel de grup, au 2.500 de angajați în cyberdefense, au 70 de centre de date în lume și 5 major service centers. Orange, ca și alți operatori, fac o mulțime de proiecte interesante pentru diverse companii private, dar nu auzim noi de ele.

Au și șpot TV:

asus s5507

    20 comentarii

  1. De ce m-ar interesa? Pe partea de internet fix suntem consumatori captivi.

      (Citează)

    • Articolul nu iti este adresat tie.

        (Citează)

    • @Andrei Ionita, ce inseamna ca esti consumator captiv? In majoritatea zonelor din tara sunt minim doi furnizori de servicii de internet. Desigur, exceptia o reprezinta zonele izolate (sate, comune, etc). Dar si acolo de multe ori exista un furnizor mare (Digi, Vodafone, Telekom/Orange) si cate o mica retea “de cartier”.

        (Citează)

    • Inseamna ca locuiesc la bloc. Blocul e cablat de RDS pe infrastructura RDS. Ceea ce inseamna ca alt furnizor va refuza sa ma cableze doar pe mine pentru ca nu se justifica investitia in echipamente.

      Exemplu concret: La adresa mea, pe Orange.ro, singurul tip de internet fix este cel 4G.

        (Citează)

    • @Andrei Ionita, esti sigur ca defunctul Telekom nu avea acoperire la adresa ta? Daca au existat clienti de telefonie fixa in blocul respectiv, mai mult ca sigur Telekom oferea si internet ADSL sau VDSL.

        (Citează)

    • Sunt sigur. E bloc nou. Nu exista alta retea si nimeni nu se baga sa cableze din nou pentru 1 client.

      Deci sunt captiv la RDS daca vreau internet gigabit.

        (Citează)

    • @Andrei, noroc ca esti captiv la o retea cu internet foarte bun. Probabil si daca aveai alte optiuni, tot la Digi / Rds ramaneai.

        (Citează)

  2. Stai sa afli ca digi ofera

    -Champions League
    -Campionatele interne din
    Spania
    Italia
    Franta
    Germania
    Romania
    Anglia de la anu
    -cupa ligii engleze
    -champions league la handball
    -turnee de tenis in afara de GS
    -formula 1

    Practic in afara de nba orange sport e un jeg comparativ cu digi. Chiar si look e mult peste.

      (Citează)

    • Si unele din ele sunt in 4K

        (Citează)

    • Mvp, ești pe dinafară complet. Telekom/Orange are toate competițiile de la Digi în afara de niște tenis feminin. Tot.
      În plus are NBA și Turneul celor 6 națiuni la rugby. Dar, are comentatori mult mai buni decât Digi. Stiu, asta poate fi subiectiv. Dar mai toți pe care-i întrebi iti vor spune la fel. Mă refer la oameni serioși nu la ageamii de Cișmigiu.

        (Citează)

    • Telekom/Orange au f1 de exemplu, dar pe look tv, nu pe canalele lor.

        (Citează)

  3. De ce captiv?
    Nu trece rețeaua unui alt operator prin zona?
    Mai există niște oferte de “fix” pe care îl conectezi tu, de la cel puțin 1 operator…

      (Citează)

    • De cele mai multe ori zonele sunt impartite, astfel incat cei mai multi clienti au doar o optiune.

        (Citează)

    • @mArius, poti sa dai exemplu de cateva zone unde se intampla asta?

        (Citează)

    • Asta a fost demult, acum ce se mai poate întâmpla sa ai o asociație tâmpită care nu lasa un al doilea provider in bloc. Dar înțelegerile alea de care zici da au fost dar nu se mai respectă de mulți ani. Iar in București nici nu se pune problema

        (Citează)

  4. M V P:
    Chiar si look e mult peste.

    Pana azi Telekom Sport era administrat de Clever Media/Prima, adica de Look. Mai bine vorbim de acoperire tehnica si de exclusivitati, ca altefl o dam in lambade.

      (Citează)

  5. Andrei G:
    @Andrei Ionita, esti sigur ca defunctul Telekom nu avea acoperire la adresa ta? Daca au existat clienti de telefonie fixa in blocul respectiv, mai mult ca sigur Telekom oferea si internet ADSL sau VDSL.

    Blocurile noi sunt altceva. Și la mine era așa, Digi cablase cu fibră toate apartamentele direct în pereți.

    Nimeni nu-și bate capul să pună la camera tehnică echipamente pentru 1 client, să te lege doar pe tine.

      (Citează)

    • In blocurile noi problema este dezvoltatorul si apoi administratorul care nu sunt de acord sa se traga mai multe cabluri. Daca o firma este dispusa sa cableze o casa la curte, cu siguranta nu ar avea nici o problema sa cableze 2-3 clienti dintr-un bloc (costurile sunt tot pe acolo sau chiar mai mici).

      Faptul ca sunt cateva blocuri unde locatarii (prin vocea administratorului) au ales sa nu permita decat un singur furnizor, nu inseamna ca in general clientii sunt captivi.

        (Citează)

  6. Apropo am citit pe softpedia ca 1,8 Gbps e doar reclamă. Primești ont cu porturi lan de 1gbps si cumulat cu două calculatoare poți sa faci 1,8 nu pe un calculator, adica pornești simultan pe două calculatoare speedtestul si cu ambele faci 900 ish de aici viteza din reclamă.

      (Citează)

  7. Sunt niste distrusi ! Am sunat la ei …. nu au infrastructura , dar nici nu vor , m-au trimis in magazin sa fac cerere acolo … cu semnaturi … wtf

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus