un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

De ce nu are succes magazinul Unirea, iar magazinele se închid treptat

8 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

32 comentarii

De-a lungul timpului am mai vorbit cu reprezentanții unor mall-uri din București. Am reținut o idee spusă de unul dintre ei: dacă nu ai magazinele Inditex (Zara, Bershka etc), nu ai mall. Adică jumătate din trafic este atras de acele magazine.

(De fapt, exprimarea completă a fost “dacă nu ai Inditex și cinematograf, nu ai mall”. Cinematograful este de asemenea o “ancoră” foarte mare.)

După 13 ani de funcționare, magazinul Zara de la parterul Unirea Shopping Center se închide. Motivele sunt scăderea traficului pietonal și declinul zonei, cu mai multe magazine închise acolo. Pull&Bear și Bershka, tot de la parter, s-au închis de anul trecut. Un articol mai vechi vorbește despre mall-ul fantomă, cu foarte multe spații comerciale abandonate la etajele 1 și 2.

Treaba asta ridică întrebarea din titlu: de ce un mare centru comercial, aflat chiar în centrul orașului București, nu are succes? Nu are vizitatori, nu are vânzări. Ce face rău și de ce nu ia nimeni măsuri ca să fie fie, să nu fie rău?

Înainte să vă zic de ce cred eu că nu merge, să vă zic de ce mă interesează subiectul: am amintiri plăcute despre magazinul Unirea, sunt nostalgic. Când eram mai mic, înainte să se deschidă mall Vitan, Unirea era locul unde te duceai după blugi sau o haină de iarnă sau niște pantofi. Pe aripa sa de nord, unde eram magazine multe și mici ale unor bișnițari, am văzut pentru prima oară un joc de Tetris și o consolă Rambo. Tot de acolo am luat pentru prima oară un suc exotic, ceva de kiwi de un verde “green goblic” pe care acum probabil nu l-aș mai bea, dar în anii de după Revoluție părea inedit.

Apoi Unirea a devenit un centru comercial cu tot felul de magazine bune. Un Standbox de la parter era printre puținele locuri care vindeau jocuri PC (piratate, desigur, dar pe vremea aceea nici nu știam ce-i aia). Kenvelo avea trafic. De la Sony mi-am cumpărat un walkman cu casetă. La Panasonic te uitai la televizoare de top, iar apoi magazinul Best Computers (sau Depozitul de calculatoare, am uitat) de la etajul 2 devenise cel în care puteai vedea componente și periferice de toate felurile, de mergeau copiii acolo ca în pelerinaj ca să se uite la un joystick sau o placă Sound Blaster Audigy.

Și să mai zic de McDonald’s de la parter, primul deschis în România, poate și cel mai mare?

N-am mai intrat de ani de zile în Unirea, însă. N-am avut de ce.

(Unele fotografii de mai jos sunt vechi, că asta are Street View, dar nu contează. Asta este și ideea, de fapt: zona aceea de-a lungul anilor mereu a părut murdară și neatrăgătoare.)

Iată de ce cred eu că s-a dus pe copcă:

Mizerie mare în stradă. Trotuarul din fața magazinului a fost mereu unul dintre cele mai împuțite din București. Dalele montate s-au mișcat mereu sub pașii trecătorilor, dar asta se întâmplă oricum prin tot orașul. La Unirea, însă, după vreo 3 schimbări de dale, tot la fel a rămas situația, iar multe sunt sărite, plăci de schimb sunt aruncate pe acolo, blocuri inexplicabile de beton rămase de la stâlpi sau marcaje ocupă acel trotuar, iar intrarea în metrou arată urât chiar și după renovarea ei.

Și lucrurile pot sta mereu mai bine. Sun Plaza, AFI Palace, Promenada și Băneasa au în față intrării în mall câte o platformă mare exterioară, cu dale pe jos, plante și aranjamente urbane. Toate arată bine de ani de zile. Nici o piatră nu mișcă sub picioare. Nu există spărturi, nici graffiti. Sunt dovada că se poate face și treabă bună, câtă vreme acesta este scopul final. La Unirea, scopul final al primăriei a fost să cheltuie niște bani, fără nici un interes pentru calitatea lucrărilor.

Pe partea cealaltă, în față la H&M spre Dâmbovița, miroase mereu urât din subteran, iar trotuarul de-a lungul magazinului este într-o stare și mai proastă. Toată promenada aceea ar fi putut fi un loc pentru cafenele în aer liber, dar nu-ți vine să stai acolo.

Nu există parcare. Este importantă, chiar dacă un centru comercial din centrul orașului n-ar avea teoretic nevoie de una.

Unirea are parcare, este cea etajată din spatele magazinului, dar este mai mereu goală. Este dificil de ajuns acolo, ocolești magazinul și mai stai la 3 semafoare până acolo, intri pe o stradă îngustă. Apoi parcarea de câteva niveluri are acces în magazinul Unirea la doar două niveluri printr-un culoar foarte lung. Cu totul durează 20 de minute de când ai ajuns cu mașina în fața magazinului și până ai parcat și intrat în magazin.

Nu are un food court real. Are sau avea ceva la ultimul etaj, dar nu ceva atrăgător. Food court-ul real este la McDonald’s și la KFC, ambele accesibile din afara magazinului, adică nici un motiv să intri prin Unirea și să te mai lipești de ceva și pe acolo.

Interiorul este prea haotic. Mallurile arată bine și, mai ales, au un aspect uniform. Finisaje identice peste tot, curățenie, iluminare bine reglată, the works. Unirea nu este așa. Nu pare luxos. Nu este ușor de navigat. Fiecare magazin are altă organizare și fațadă, când este cazul.

Multe sunt închise, după cum spuneam. Când vezi atâtea spații neutilizate, îți spui că data viitoare nu mai vii acolo, că e clar că nu merge bine.

Cam acestea ar fi.

Mi se pare că Unirea are potențial imens. O dovedesc alte țări cu magazine precum El Corte Ingles, Selfridges, Lafayette, Macy’s și altele.

Este în centrul orașului, accesibil de peste tot, ar putea atrage inclusiv în timpul săptămânii un trafic foarte mare de adolescenți și tineri. Pntru asta are nevoie de un food court la nivelul altor malluri și poate de un cinematograf. Nu știu dacă s-ar putea face unul în interior, dar probabil că da. Alții au ajuns pe Lună, noi om putea face o sală de cinema în interior.

Magazinul este clar prea mare pentru binele său, așa că ar trebui convertite bucăți din el. O aripă poate ar putea fi clădire de birouri, ar fi una de lux cu acea poziție în oraș și priveliște. Poate la un etaj ar putea funcționa un patinoar sau un Kaufland imens, că acel Carrefour din spate este de fapt foarte mic. Sunt sigur că soluții ar putea exista, dacă îl preia cineva cu bani de investiții.

Altfel, centrul Bucureștiului moare încet, dar sigur. După magazinul Unirea este fosta hală, părăsită de ani buni. Pe partea cealaltă, după Biblioteca Națională, se ajunge în zona Esplanada de teren viran gol, loc de aruncat gunoaie și lupte între șobolani. Mai sus de la Unirea spre Universitate este magazinul Cocor, care practic are aceeași soartă ca și Unirea, dar unde primăria a instalat un gong imens care este veșnic murdar și pictat de copii care n-au somn noaptea. Urmează niște clădiri pe străzi în paragină și kebab-ul de la Colțea cu mesajele despre cum vine Isus deasupra sa.

Asta e zona. Și culmea este că vizavi de Unirea s-a încercat ceva. Parcul de acolo arată rezonabil, iar fântânile colorate sunt poate singurul lucru bun făcut de Firea ca primar.

Sau fuck it, să-l transforme pe tot în clădire de birouri, că se pretează la asta. Orice e mai bine decât o ruină.

Unirea în 2011, în caz că ați uitat cum arată:

asus s5507

    32 comentarii

  1. In interior este foarte ok (probabil pentru ca e administrat privat ?)
    Problema e afara, in special in fata, cu tarabele alea infecte de obor unde se vand de la chiloti de dama la canute de lemn.
    Iar apoi cum dai coltul si urci pe Coposu parcarea aia mizerabila improvizata administrata de conationalii lui Valeriu si Gelu.
    Ce scene de jecmaneala am vazut acolo, cu turisti din alte judete sau straini… Era sa ma iau si la bataie o data cu magraonii din pricina asta.
    Zona din spate iarasi trebuie sanitizata (descurajati cei fara adapost sa se plaseze acolo), pute a urina de cum intri in gangul ala ce duce spre Carrefour.

    Apoi dughenele alea infecte de la parter pe tot Coposu, ca si pe Bratianu de altfel. Mizerabile. Trebuie regandit totul si rase.

    Problema e de fapt zona, nu magazinul in sine.

      (Citează)

    • De cand s-au facut acele boxe magazinul arata sinistru.Înainte era mult mai atragator

        (Citează)

    • Nu este deloc ok inauntru. Asa cum spune Radu, este un haos total. Pana si magazinul Obor pare mai ordonat, cu o organizare mai uniforma a spatiului. Parerea mea este ca si interiorul ar trebui renovat total si reorganizat.
      Tinand cont ca familia Adamescu a primit spatiul comercial aproape pe gratis, cred ca ar putea sa investeasca niste bani in el si astfel sa incerce sa il readuca pe linia de plutire. Poate chiar sa faca un food court serios si un cinematograf, sa ajunga mai apropiat de un mall “traditional”.

        (Citează)

  2. Etajul 3 cel cu food court este inchis cred ca de cand a inceput pandemia, am vrut sa mananac acolo acum o luna si nu aveai unde…

      (Citează)

  3. Se închid magazinele de la Unirii, pagubă-n ciuperci! O zonă absolut împuțită din cea mai mizerabilă capitală europeană, tomberonul Europei. Efectiv vezi stratul de jeg pe asfalt și clădiri, iar hoardele de etnici își fac veacul pe acolo. Miroase a pișat și a jeg sinistru, miros specific sărăciei. Zara &Co. își vând în continuare cârpele ordinare în mall-uri. Și nu, centrul Bucureștiului nu va fi niciodată ca in afară.

      (Citează)

    • Ai dreptate. Acolo am copilărit și nu era asa. Si vis-a-vis de magazin este aceiasi situatie. Pute, este jeg pe jos de nu iti vine sa calci. Efectiv se lipește talpa de acele dale. Imi este sila ori de câte ori sunt nevoită să vin in zona si o fac destul de des, mama fiind încă acolo. Nu mai zic ca nu îndrăznesc să ies seara in acea zona. Este plin de oameni dubioși sau poate am îmbătrânit eu? Este trist, este zona copilăriei și o privesc cu mare tristețe. :(

        (Citează)

    • gaelex, ai gresit usernameul!

        (Citează)

  4. Eu cred ca e o problema de model si de management.

    Unirea a deschis magazin si in Brasov, langa gara. Si ala este pustiu de foarte mult timp, chiar dinainte sa existe alte mall-uri in Brasov. Nu tin minte sa fi avut vreodata toate spatiile ocupate.

    Teoria mea este ca e prea mic (cel din Brasov nu este intortocheat dar are spatii mici) si nu a reusit sa atraga fast food-urile clasice (MacDonalds si KFC). Situatia asta se vede si la alte mall-uri mici din Bucuresti cum e Grand Arena.

      (Citează)

  5. Problema e peste tot, e evidenta in marile orase canibalizarea succesului de catre noile Mall uri ..
    In Timisoara la Bega e aceeasi situatie, plus 5 lei ora parcarea..

    De fapt regresul e al intregii societati..e doar unul dintre semne..

      (Citează)

  6. Mda. Cred ca mai este o problema, lacomia.
    Tin minte ca a fost un scandal la inceputul pandemiei cand se tot suspendau activitati si chiriasii au cerut sa li se suspende plata chiriilor sau sa fie reduse. Si tin minte ca Unirea nu a acceptat. Si atunci se ajunge si la ce ai scris tu, pleaca unu pleaca toti.

    E bun ca spatiu de birouri, vezi fostul City Mall. Are parcare generoasa pentru angajati, metrou. Nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla in zona Timpuri Noi si Tineretului cand se va da drumul la munca de la birou.

      (Citează)

  7. În vremea comunistă nu exista alternativă la Unirea sau Cocor, nu știam că se poate mai bine.

    Ambele magazine sunt greu de navigat pentru că au culoare mici și înguste, spațiul era cât mai aglomerat de magazine, nu mai avea nici o logică și organizare să știi ce tip de produse găsești pe un etaj sau aripă.

    Zona din fața lor s-a țigănit tot mai mult și a devenit tot mai decrepită și nefrecventabilă. Ca orice chestie care tine de stat, interesul pentru întreținere corectă este zero.

      (Citează)

  8. Magazinul nu are șanse atata timp cat există scandal familia Adamescu si ceilalți acționari. Pe bursa, acțiunile s-au dus in cap. O mizerie, am fost ultima oara acum vreo 5 ani.

      (Citează)

  9. Unirea si Cocor erau la putere cand nu existau malluri si magazine peste tot, ca acum. De ce s-ar mai duce cineva la Unirea, cand pana acolo da in drum de cel putin un alt mall mai modern? Altfel, Mc-ul de la Unirii cred ca a fost unul din cele mai importante locuri de intalnire ale Bucurestiului…

      (Citează)

  10. O fi in centru si merge sa ajungi fara masina, dar romanu sa nu uitam ca doarme cu masina in pat. Asa ca parcarea e una din bubele de la unirea. Alta buba sint chiriile (as zice ca asta e principala buba) si zona de haleala. Care lipseste, sau ma rog, e la ultimu etaj si nu prea atrage. Pana sa apara mallurile, unirea era baza. Tin minte cand era toata populata, inclusiv aripa dinspre coposu. Era plin de magazine, gaseai orice.
    Mizeria din zona nu cred ca deranjeaza atat de mult, ptr ca ne-am invatat cu ea. Per total, unirea are aeru ala de vechi, comunist.

      (Citează)

  11. In plus parcarea supraetajata atasata magazinului Unirea este efectiv o ghena. Ultima data am fost in vara iar accesul in parcare e groaznic. Accesul din fata carrefour este mizerabil, niste scari intunecate care miros a urina in ultimul hal. Accesul spre magazinul unirea este un tunel/hol lung intunecat cu pereti scrijeliti de te mai miri ce, parca astepti ca de dupa colt sa apara cineva sa te intrebe “imi arati si mie portofelul sa fac o schema?!”

      (Citează)

    • corect.plus ca aparatele de plata a parcarii nu mergeau si riscai sa cobori si sa nu poti iesi.
      Urina, apa si intuneric pe scari, fara acces direct in mall.Si mai sunt si dubiosi pe acolo.
      Parcarea afara este pe trotuar unde primaria a tras niste dungi si cerea 10lei/h.

        (Citează)

  12. Mai rau decat Unirea e Magazinul Victoria. Pacat de cladirea aia cu arhitectura superba, dar in interior arata ca in 1990

      (Citează)

  13. Una din marile probleme e aranjarea haotică. Acum câțiva ani singurul acces catre interiorul clădirii se facea doar prin magazinele de la parter. Nici acoperirea completă a fațadei cu reclame și tăierea oricărei surse de lumină naturală la etajele superioare nu cred că îi ajută.

    Și, da, cealaltă problemă e mizeria. Înțeleg că e trotuar public, dar cred că și mall-urile ssle ocupa de curățenia exterioară, tocmai ca să u sperie clienții.

      (Citează)

  14. Magazinul Unirea nu are succes pentru că zona adiacentă este, de fapt, una rău-famată. Unde ai mai văzut în buricul unei capitale europene boschetari care aleargă dezbrăcați pe bulevard și își bagă la venă în stația de tramvai?

    Nu vă mai faceți că nu vedeți problemele reale. Eu am ajuns să evit zona nu pentru că sunt dalele sărite pe trotuar, ci pentru că e cea mai mare concentrație de aurolaci acolo. Mai ridicați nasul din telefoane și mergeți de la Unirii până la Sf. Vineri, pe Coposu și apoi prin spatele bulevardului.

      (Citează)

  15. Hai sa fim melancolici pana la capat: mie mi-e dor de Halele Unirii, unde e acum parcul din fata Hanului Manuc, piata unde mergeam de mic copil pana aproape de majorat, pe langa care curgea Dambovita cea neamenajata si urat mirositoare.
    Piata unde taranii isi strigau marfa bio (cum se zice azi) si chivutzele te imbiau cu garoafe.
    Si biserica sf vineri mai sus, cu toata zona evreiasca dimprejur in care am crescut.

    Dupa mine, sa darame monstruozitatea aia de magazin (oricum mai e unul gen ‘circul foamei’ in spate care poate fi pastrat si amenajat) si sa faca parc pe spatiul ala, cu parcare subterana dedesubt.

      (Citează)

  16. Cred că lucrurile stau invers, în ce privește relația cauzală. Unirea a decăzut, la fel ca mai tot centrul, pentru că a fost abandonată de autorități și public, iar ultima lovitură a luat-o de la restricțiile din ultimii doi ani.
    Deja prin 2005, cînd încă nu erau mai mult de 2-3 mall-uri în București, urbaniști, arhitecți și oameni preocupați au atras atenția că, dacă se mai aprobă mall-uri în oraș, ucidem centrul. Și nu e de mirare că asta a urmat. Vînzoleala specifică unui oraș vest-european, la noi a cam dispărut din centru. Au cîștigat nițel Calea Victoriei și Centrul Vechi, dar numai la capitolul cîrciumi. Lumea nu mai vine în oraș și la cumpărături. Centrul nu mai e locul prin care trece lumea în drum spre casă, și se mai poate opri la o vitrină, la un magazin. E doar locul unde se vine pentru băut.
    Pe scurt: înmulțirea mall-urlior, abandonarea clădirilor istorice de pe Bălcescu și Magheru, abandonarea Pieței Amzei, plus, recent, moda cu lucratul și comandatul a orice acasă, nu au cum să aibă alt efect decît „deșertificarea” orașului. Oamenii nu mai au nevoie de oraș, stau la ei în case. Traficul pietonal scăzut duce la dispariția chioșcurilor, micilor afaceri, iar pe termen mai lung la căderea imobiliarelor, care cred că va fi nasoală pentru toată lumea. Clădiri întregi abandonate, investiții pe minus, nu e o veste bună pentru economie.

      (Citează)

  17. mereu am urat si ocolit zona asta si nu am inteles niciodata de ce mai sunt oameni care isi dau intalire acolo.

    dupa mine as nivela tot, as planta copaci si flori.
    zona aia e un ghetou in devenire

      (Citează)

  18. Andrei G:
    Exista deja un parc destul de mare vis-a-vis. De ce am mai avea nevoie de inca unul in aceeasi zona?

    Pentru ca niciodata zonele verzi nu pot fi prea multe pt un oras.
    Pentru ca un parc arata de 1001 ori mai bine decat orice constructie, in special comparativ cu buda aia infecta de magazin comunist.

    Sper ca puteai sa-ti dai si singur raspunsurile astea.

      (Citează)

    • @Tom, stii ca magazinul Unirii este proprietate privata, nu? Indiferent cum a fost obtinut (daca a fost legal sau nu), spatiul acela nu este in proprietatea Primariei. Asadar nu prea se poate face un parc decat cu investitii extrem de mari (achizitia claditii si demolarea acesteia).

      Iar logica asta cu “niciodata zonele verzi nu pot fi prea multe pt un oras” ma face sa ma intreb de ce nu te muti intr-o zona rurala? Tocmai asta este avantajul unui oras, ca ai la dispozitie si spatii comerciale, spatii de birouri, etc. Daca le darami pe toate, cu ce ramai?

      Nu are sens sa faci un parc intr-o zona in care exista deja un parc mai mare; mai bine investesti banii aia sa amenajezi un spatiu verde intr-o alta zona a orasului, unde nu ai nimic decat blocuri si betoane.

        (Citează)

  19. Da, cam asa este. E ca in vorba aia, cu “mort de la 1000 de taieturi”.

    O gramada de probleme adunate una peste alta care omoara acel spatiu. E pur si simplu o energie proasta si in interior, si in exterior. Nu iti vine sa mergi acolo decat daca esti fortat.

    E posibil sa fie readus la viata, dar e nevoie de bani si cap. Plus ca nu depinde numai de magazin, administratia locala trebuie musai sa faca ceva cu zonele adiacente, in special cu zona din spate (Piata Sfanta Vineri si strazile adiacente). Alti bani, alta distractie.

    Dar altfel e cumva pacat de toata zona aia, care e ultra-centrala, are potential, dar vrea musai sa ramana in anii 90.

      (Citează)

  20. Trecand peste toate motivele enumarate, este in primul rand vorba despre faptulc a mallurile sunt investitii ale unor companii cu experienta in domeniu si care isi doresc sa munceasca si sa faca bani, in timpc e unirea a incaput pe mana unor securisti imputiti, care nu stiu decat sa devalizeze tara si nu au habar de ce inseamna business, familia porc-adamescu.

      (Citează)

  21. Magazinul comunist a fost luat de un smecheras care a murit si intre timp mallul a ajuns la fosta lui amanta si copilul ei. Cand nu muncesti ca sa pui mana pe ceva atat de mare so frumos, nu conduci lucrurile ca un adevarat gospodar.
    Administratorul angajat, care trebuia sa se ocupe de mall, nu era decat un soi de intermediar smecheras de cartier care era acolo din vremea comunismului si care voia sa ii fie lui bine.
    Cand vrei doar sa iei cat mai mult pe termen scurt, dar nu vrei sa si oferi, sa investesti, asta e rezultatul.

      (Citează)

  22. Cum ar fi un primark mare cat tot unirea acolo?

      (Citează)

  23. Umila mea parere despre Unirea. E o cladire construita pentru altceva, dar adaptata fara succes la mall. Si cand zic mall, de fapt vreau sa zic magazin satesc de acum 40 de ani.
    Pur si simplu inauntru e dezolant. Pur si simplu dezolant, chiar si in vremurile bune. Arata mai degraba a talcioc sau complex de cooperativa.
    Nu degeaba mallurile adevarate au pus mare accent pe designul interior si pe facilitati. Holuri largi, lumina multa, sisteme de ventilatie care schimba aerul cum trebuie etc. In unirea pute. Ergonomia interioara e praf. Parcarea ca parcarea. Exista. Dar sa te intorci in parcare e un chin. Cel putin pentru mine care nu a crescut in magazinul ala.
    Ca nu are cinema, da-l dracu. Nu conteaza atat de mult. Promenada inca merge.
    Asta pe langa mizeria din zona si aglomeratia cu diverse chioscuri puse de-am pulea pe trotuarele alea super mega circulate.
    Food courtul parea ok. In rest e un labirint “pentru cunoscatori”. Gen aripa Calarasi de parca am gps incorporat sa vad care dracu e partea dinspre bulevardul vietii.

      (Citează)

  24. Am înțeles de la cineva care lucrează pt inditex ca proprietarii nu mai prelungesc contractele cu cei ce dețin magazinele…. Se pare ca au alt plan cu fostul magazin unirea… Probabil ceva cladire de birouri..

      (Citează)

  25. Problema cu Magazinul Unirea este ca patronul in sine este un mare idiot, din cate am inteles magazinul a fost lasat mosternire de familie unui baietas de bani gata care nu are pic habara de afaceri, practic bunicii au lasat nepotului afacerea. Din pacate omu si-o arde pe big time spending in distractii si alte balarii, in loc sa faca imbunatatiri la magazin, nici nu il duce capul sa faca niste compromisuri pe chirii, mai ales ca pe timp de pandemie cand erau inchise magazinele voia chirie full desi era deplin constient ca, chiriasii nu aveau cum sa foloseasca spatiul / sa produca bani in perioada aia. Deh genu ala de Romanache obosit care vrea sa dea lovitura pe termen scurt fara pic de viziune pentru o afacere pe termen lung … cand toti arlechinii pun mana gratis de la mami, tati sau buni pe proprietati foarte valoroase se vede rezultatul de la distanta … daca era pic de iubire pentru cladirea aia s-ar fi vazut prin investitii si parteneriate, sa ii faca un refresh pentru secolul asta …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus