un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 23 februarie 2022

23 Feb 2022  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Am putea avea niște F-35 în România în curând. Câteva avioane vor fi mutate într-o locație nespecificată din sud-estul alianței NATO, deci ar putea fi aici.

Ford Ranger Raptor:

Și BMW a lansat o ediție de Seria 8 făcută în colaborare cu Jeff Koons. Nu știu cine este acesta, dar mai multe mașini ar trebui vopsite în astfel de modele vesele. Scaunele sunt ciudate, zici că sunt pentru Spider-Man:

Trebuia să le fi zis Știri despre automobile, nu?

asus s5507

    12 comentarii

  1. Samsung ia tot felul de decizii ciudate spre tampite, dar ce sa te astepti de la unii care nu sunt in stare sa raspunda la mail sau telefon…

    Pe S20 FE nu poti seta Google Discovery ca servici de stiri, doar Samsung Free. Butonul pentru deschis sertarul cu aplicatiile nu poate fi mutat unde vrei tu. Si ca veni vorba de sertarul cu aplicatiile, nu poti derula decat orizontal, pentru ca daca il deschizi cu glisare verticala era prea logic sa continui asa.

      (Citează)

    • Folosesc Nova Launcher de pe vremea lui S4.

      Aceeasi aranjare de aplicatii, aceeasi cautare, am doar shortcut-uri in plus, poate niste update-uri de icon-uri si e mai rapid.

      Launcher-urile OEM-urilor mereu au lipsuri.

        (Citează)

    • Si daca vrei sa inchizi trebuie sa scrolezi toata lista inapoi?

        (Citează)

    • @Gaelex, deschizi sertarul cu glisare verticala si il inchizi tot cu glisare verticala. Mi se pare mai util asa si in plus pentru mine sunt mai usor de gasit aplicatiile in ferestre aranjate orizontal decat intr-o singura fereastra mare in care trebuie sa dai scroll.

        (Citează)

    • Da, stiu sa folosesc un telefon de vreo 20 si ceva de ani. Daca am deschis sertarul glisand pe verticala, este la mintea cocosului sa continui pe aceeasi directe!

      Sa ii intreb pe ai mei daca au vazut cocosi in atatea seriale coreene la care se uita, ca eu nu am vazut. Si probabil asta explica de ce Samsung si LG dau chix la chestii atat de simple.

        (Citează)

  2. Eu am Good Lock pe al meu S10+ cu Android 12. Se gaseste pe youtube ghid de instalare pt utilizatorii din afara US.

      (Citează)

  3. rdb: Launcher-urile OEM-urilor mereu au lipsuri.

    nu a zis nimeni pe aici de Nigara launcher.. ok si pe tablete..

      (Citează)

  4. F-35 in Romania ? Think twice si am ales 2 comentarii din link :
    “Pana atunci, V-ul este peste F-35 la cateva capitole. Stealth-ul este efemer. Intotdeauna va fi. Daca ati citit articolul cu F-16-le particulare, stiti ca „stealth-urile” sunt deja vizibile. Cu uneltele necesare. Si cum eu nu am incredere in administratia Obama/Biden, as sfatui Romania sa nu mizeze pe stealth-ul lui F-35 si sa ia un avion capabil, pe care sa se poata bizui.

    De ce? Simplu. Administratia Obama si-a sabotat propria-i armata. Trump a pus-o pe picioare. Dupa cum vedeti, Biden repeta figura lui Obama.

    Asa suntem la adapost de surprize. Cum ar fi anumite frecvente si echipament tehnic scapat la rusi. Si poate ca asta au facut deja in Afganistan si aiurea.”
    Respectiv :
    “Șmecheria antiradar clasică , constă într-o vopsea pe baza de micropulberi de fier (ferocart sau ferită ) , folosită prima oara în 1934-1935 de către japonezi .
    Au construit un pod metalic în golful Tokyo , dar întâmplător avea aceeași dimensiune fizica cu lungimea de unda a lui Radio Tokyo , frecventa locală .
    Datorită absorbției radio , în orasele de pe parte cealaltă
    a golfului Tokyo : Kawasaki, Hiroshima și Yokohama , radio Tokyo nu se auzea în condiții bune .
    Au cautat tot felul de soluții tehnice ( inclusiv varianta cu releu de retranslatie activ / pasiv ) , dar nu a fost nimic mai ieftin și eficient decât vopsirea podului cu o vopsea care conținea biluțe microscopice de pulberi magnetice .
    Evident , câmpul electromagnetic se transfera pe suprafața acoperită de vopseaua cu pricina ( ferocart sau ferită , cine poate stii solutia originală ) iar podul Tokyo a devenit transparent pentru undele radio …
    O soluție asemănătoare a fost folosită de către frații Horten , în WW2 .
    Ei au avut un concept de avion bazat pe ” aripa zburătoare ” , adica un tip de avion din placaj laminat dar care avea presat în interiorul aripii pulbere de cărbune brun , extras din minele din Silezia .
    Compound-ul cu carbune brun avea rol de rigidizare a aripii , dar s-a dovedit ca având efecte senzaționale antiradar !
    La frecvente mari , carbunele brun de Silezia se comporta mai bine decât ferocartul sau ferita moale …
    Desigur , avioanele moderne nu se construiesc din placaj laminat .
    Ca urmare , trebuie folosita soluția cu vopsea pe baza de ferită , dar pulberile feroase din compoziția feritelor au ghinionul ca ruginesc , se exfoliază Datorită șocurilor de temperatura sau șocurilor dimensionale ale aripilor și fuselajului …
    Nu insist să comentam amănunte legate de reflexiile RADAR datorate formelor geometrice ( poligonale sau nu ) , dar este evident ca vopseaua aplicata pe avioane ( pe baza de ferită ) nu este nemuritoare .”
    https://www.rumaniamilitary.ro/f-35-probleme-mah
    Problemele le-au detaliat acum peste 2 ani aici :
    https://www.rumaniamilitary.ro/f-35-inca-cu-probleme

      (Citează)

    • doamne, bine ca am aflat.

        (Citează)

    • Cred ca ar trebui sa le spunem americanilor sa nu isi aduca avioanele invizibile aici, pentru ca nu sunt prea bune. Mai bine fara, decat cu cazaturile lor.

        (Citează)

    • @Andrei: Nu numai că nu sunt bune, dar aparent dacă iei un Mig și dai cu niște cărbune de Silezia pe el, e invizibil și pe radar și noaptea. Și mai rigidizează și aripa.

      Acum, lăsând prostiile la o parte, problema cu F35-urile e la ăia care stau lângă aeroport. Vaimamalor, un F16 e mai zgomotos decât un avion de linie dar pe lângă F35 zici că are amortizor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus