un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Purtați ceas? De care? De ce?

22 Feb 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

87 comentarii

Ați observat ce greu este să-ți alegi un ceas? Sunt atât de multe modele în piață încât devine o activitate de durată.

Când eram copil, țin minte că treaba era simplă. Mergeai la Unirea sau în Bucur Obor, te uitai pe ce ceasuri se vindeau acolo și alegeai dintre ele. Nu aveai multe opțiuni. Acum… uitați-vă pe eMAG, doar la ceasuri Fossil, care sunt mega-vândute în ultimii ani, sunt 362 de modele diferite în ofertă. Casio? 1.727 de modele! În total sunt fix 500 de branduri listate acolo.

Practic, și dacă știi ce vrei, să zicem curea de piele și cadran din acele cu ramă metalică mai grosuță cu tahometru sau cum se numește complicația aceea, poate și cu data afișată undeva pe cadran, și tot sunt câteva sute de modele care corespund dorinței.

Acum vreo 4 ani și-a cumpărat Matilda un ceas. “Caietul de sarcini” nu era complicat, voia ceva micuț și elegant, nu sport. A durat aproape un an căutarea. Nu e ca și cum ne-am ocupat numai de asta, dar atât a durat. Sunt atât de multe oferte în piață încât până și lista scurtă devine destul de lunguiață.

Și culmea este că mi se pare că această avalanșă de oferte orologice vine într-o perioadă de declin pentru ceasuri. Smartphone-urile au distrus o bună parte din piața de camere foto-video, dar au distrus și o mică bucată din cea de ceasuri. Ai ceas pe ecran. Mulți oameni își verifică atât de des telefonul încât observă direct și cât mai este ceasul și sunt mai conștienți de el, să zicem. Eu știu mulți oameni care nu portă ceas.

La voi cum este treaba? Aveți ceas? Este unul clasic, indiferent dacă pe baterie sau automatic, sau este electronic (adică, ecran și digits) sau chiar smart watch? Sau deloc?

În paradigma ceasurilor, poziția mea oficială este:

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...
asus s5507

    87 comentarii

  1. Am trecut de2-3 luni la smartwatch. Motivul a fost ca am o tahicardie si vreau sa imi supraveghez pulsul. Inainte de asta purtam ceas clasic automatic.

      (Citează)

    • Multă sănătate, să-ți iasă toate măsurătorile bine!

        (Citează)

    • Sunt curios ce ceas ai si cat de util iti este in masurat pulsul. M-ar interesa si pe mine unul cat mai precis; ce am avut pana acum o lua razna la puls adica nu indica nici pe departe valori reale.

      Port ceasuri clasice pe post de “bijuterie” si intregit tinutele. Am vreo cateva causal, ba chiar si sport, dar nu foarte scumpe. Nu investesc in ele si-mi cumpar unele ieftine cat sa se asorteze cu tinutele si, pentru ca ma plictisesc repede de ele, apoi le dau/vand. Singurul ca rezista de mai bine de 10 ani e unul cu logo-ul “Superman” pe care-l port cand ma simt copilaros. :)

        (Citează)

    • Ai grija cu masuratul pulsului constant, iti poti induce singur o stare de anxietate si tachicardie prin masurarea constanta a pulsului. Un control cardiat iti poate spune daca ai sau nu probleme la inima.

        (Citează)

    • Am ceas mecanic dar il port la diferite evenimente. Mă plictisesc repede de lucruri si de aceea am optat pentru un smartwatch, pentru ca are o multitudine de interfete pe care le pot schimba, inclusiv curelele acestuia !!

        (Citează)

  2. Inainte de pandemie purtam ceas, mai mult pe post de accesoriu, si aveam un Fossil banal. De cand cu pandemia, stau mai mult pe acasa si m-am dezobisnuit sa il port, ba chiar mi se pare incomod.
    Eu am o alta nedumerire: de ce poarta oamenii ceasuri clasice (nu smart) semi scumpe, gen 5,000 – 10,000 lei. Nu sunt suficient de scumpe cat sa fie un simbol de statut, pt asta ar trebui sa coste cel putin vreo 10k EUR. In acelasi timp, nu poti nici sa zici ca l-ai cumparat doar pt ca iti placea cum arata, ca sigur gaseai unul similar cu 500 lei. Prin urmare, de ce isi cumpara cineva spre exemplu un Longines de 7k lei?

      (Citează)

    • Ba da, e simbol de statut și totodată un accesoriu, depinde in ce cercuri te învârti.

      Cum și un BMW seria 3 nou e simbol de statut la serviciu, dar te faci de ras cu el daca te duci la Monte Carlo, de exemplu.

      E la fel cu poșetele la femei.

        (Citează)

    • Este simbol de statut pentru toți cei care nu-și permit un ceas de 5.000-10.000 lei.

      Uneori mai vorbesc cu Marius de la Horologer.ro despre ceasuri. Îi vin la service unele de 20.000 de euro, chiar și 50.000 de euro sau mai mult. Și nu o dată pe an, ca să zic așa, ci e ceva destul de uzual. Sunt de toate la noi.

        (Citează)

    • Nu știu de alții, dar eu am dat o grămadă de bani pe un ceas clasic semi scump, doar pentru că mi-a plăcut cum arată. În mod sigur nu pentru că ar fi fost un simbol de statut, pentru că Seiko e departe de asta.

        (Citează)

    • Simbol de ce statut? Ca esti un om obisnuit din clasa mijlocie? Aproape oricine (care nu e la limita saraciei) isi permite un ceas de 2k EUR, daca isi doreste si strange banii pt el.
      La femei si posete e altceva, pt ca desi o poseta scumpa costa tot cam atat, o femeie are macar 5-6 posete, si se ajunge la o mica avere.
      La masina nici nu mai are rost comparatia, ca un seria 3 nou costa vreo 50k EUR, nu e ceva ce un om din clasa mijlocie sa isi permita, deci da, chiar e un simbol de statut.

        (Citează)

    • @A., ceasurile pot fi purtate si pe post de bijuterie. Daca ai o bratara de aur de 5.000-10.000 de lei, nu este neaparat un simbol de statut, dar te plaseaza putin mai sus decat o bratara de argint de 100-200 de lei.
      Acelasi lucru si la haine. O pereche de pantofi sport de la Nike nu iti da niciun statut, dar lumea prefera sa ii poarte in defavoarea unora de la Quechua.

        (Citează)

    • @A: Observ că poți calcula statutul ăla după care clasă de mijloc vrei, deci e relativ – ce ai decretat tu ca fiind semi scump (whatever that means) altul, oarecum tot într-o clasă de mijloc la el în țară/sat/bloc, o să zică că e exorbitant. Ironia e că majoritatea nici n-o să recunoască ceasurile scumpe. Prețul e dat și de cât de rar e un model, nu neapărat de prețul de lansare.

      Banii pe un ceas îi dai pentru marcă, design, fiabilitate și materiale. E o diferență între oțel inoxidabil, ceramic, titan etc., sau între cristal mineral și safir în cazul geamului. Ceasurile de 500 de lei care imită altele mai scumpe nu numai că sunt făcute mai prost, dar nici un pasionat de ceasuri nu vrea să aibă toată lumea la mână ceas ca al lui/ei. Asta așa, pe scurt, pentru că e foarte important să-ți fie comod pe mână, nu oricui i se potrivesc ceasurile mari și grele sau invers.

      Și apoi mai vin și funcțiile.

        (Citează)

    • Eu de ex. mi-am dorit demult un Omega Seamaster (era vreo 3000 de euro acum 7-8 ani cand am verificat ultima data).
      Nu am putut justifica cheltuiala atunci, iar acum cu atat mai putin, ca nu mai port decat smartwatch.
      Dar inca imi doresc acel ceas, doar pentru ca imi place cum arata si mi se pare foarte cool (da, e ceasul lui James Bond de la Pierce Brosnan incoace :-))

        (Citează)

    • hmm, acum vad ca un Seamaster este de la 11k la 45k… deci cred ca era bine daca cumparam acum 10 ani :-)

        (Citează)

    • Recent, sunt cea mai bună investitie dpdv randament, dacă reușești să te lipești de unul de la reprezentanță. Eu am luat acum 5 ani un Daytona cu 14.5k (desi lista era 11.5k) iar acum spre duce spre 50k
      Problema e ca pentru aceste modele lista de așteptare e de 5 ani

        (Citează)

    • Cumperi pentru calitate, istorie si pentru ca iti plac ceasurile. Nu e vorba de statut, ca majoritatea habar nu au ce e un Omega Speedmaster sau Seamaster. Nu mai vorbesc de AP sau Vacheron… Asa ca nu ma incalzeste cu nimic ca am ceas de 2k euro sau 20.000. Il iau pentru mine, indiferent de pret, daca mi-l permit

      Cat despre Fossil… copie ieftina dupa tot ce au lansat astia importanti. Si da, dai un ban in plus, dar ai calitate elvetiana, ca sa poti trece Swiss Made pe un ceas trebuie sa indeplinesti multe conditii si sa atingi un standard de calitate.

      Detin un Hamilton Broadway, Tissot Editie limitata pentru Federatia Romana De Rugby, Tissot PRX, Edox Delfin, Oris Aquis, Tissot Seastar, Omega Seamaster. Si da, port ceas zilnic

        (Citează)

    • dam167:
      @A: Observ că poți calcula statutul ăla după care clasă de mijloc vrei, deci e relativ – ce ai decretat tu ca fiind semi scump (whatever that means) altul, oarecum tot într-o clasă de mijloc la el în țară/sat/bloc, o să zică că e exorbitant. Ironia e că majoritatea nici n-o să recunoască ceasurile scumpe. Prețul e dat și de cât de rar e un model, nu neapărat de prețul de lansare.

      Banii pe un ceas îi dai pentru marcă, design, fiabilitate și materiale. E o diferență între oțel inoxidabil, ceramic, titan etc., sau între cristal mineral și safir în cazul geamului. Ceasurile de 500 de lei care imită altele mai scumpe nu numai că sunt făcute mai prost, dar nici un pasionat de ceasuri nu vrea să aibă toată lumea la mână ceas ca al lui/ei. Asta așa, pe scurt, pentru că e foarte important să-ți fie comod pe mână, nu oricui i se potrivesc ceasurile mari și grele sau invers.

      Și apoi mai vin și funcțiile.

      Argumentul dvs. are un mare asterix. Intr-adevar nu cand iei ceva vrei ca nu toti sa aibe acelasi lucru, insa lucru asta se manifesta la pasionati. Omul de rand care cauta ceva fiabil, placut ca design dar si ieftim are o gama destul de larga. In speta Seiko. Seiko ofera mecanisme excelente la pretul de aproape 500 ron (la oferta, dar da, ss poate) si pot dura o gramada de vreme. Vorbesc din experienta, detinand un Seiko 5 Sports de 19 ani care functioneaza perfect si totodata si un Seiko Kinetic de 7 ani, care la fel, merge brici. Din gama premium (retinem premium*, nu lux) avem acces la marci elvetiene care bifeaza la toate categoriile. Adics Tissot/ Certina unde calitatea finisajelor si Cristalul safir se regasesc pe toate modelele lor (in cazul seiko , avem hardlex, un echivalent al cristalului mineral). Deci da, sint de parere ca atunci cand vrei ceva vrei sa fie deosebit, insa o spun ca si pasionat. Am amici care si-au luat un ceas strict pentru utilitatea lui, fara sa dea 2 bani pe funcii si totodata am si cazuri cand si-au luat ceausri precum Citizen Eco-drive pentru mecanism sau Tissot pentru design/calitate.

        (Citează)

  3. am 5 clasice pe care le port random sau in functie de haine. acum 3 ani am incercat cu un smartwatch (lg watch r), am fost mega incantat 2 saptamani dupa care usor usor a inceput sa ramana acasa din cauza bateriei (tinea 2-3 zile). Dupa am realizat ca nu imi aducea niciun beneficiu real pentru ca oricum is mereu cu telefonul langa mine. Ma mai uit din cand in cand sa cumpar un apple watch dar de fiecare data imi amintesc de baterie si zic pas pe moment.

      (Citează)

  4. Ceas clasic la mana stanga. Bratara smart la mana dreapta.

      (Citează)

  5. Casio G-Shock GW-M5610, pentru că nu vreau să scot telefonul din buzunar când vreau să aflu ora. G-Shock pentru că e ușor și nu-mi atârnă de mână și nu mă stresez că îl plouă și când mă lovesc de pereți. Curea de plastic pentru că la unele aliaje am alergie și pielea se împute. Cu încărcare solară, ca să nu stau cu grija bateriei și nici să pierd etanșarea la schimbul bateriei. Cu actualizare radio a orei, că nu vreau să țin minte combinații de butoane pentru 2 modificări pe an. Cu afișaj negru pe alb ca să fie lizibil.
    Asta a fost caietul meu de sarcini :)

      (Citează)

    • Sincronizarea radio a fost si motivul pentru care mi-am luat si eu un Citizen Promaster Skyhawk. Cum, insa, Romania e la marginea zonei de acoperire a semnalului, trebuie sa faci supervraji si doar atunci, poate, daca vrea, se sincronizeaza. Schimbarea ora de vara/iarna, cred ca merge si fara radio. In ultima vreme port mai mult smartwatch-ul, un Huawei GT2 Pro.

        (Citează)

  6. garmin smart (fenix 3 si fenix 6 pro) de fo’ 4-5 ani. baterie mai mult decat ok raportata la functii, face fix ce imi trebuie si ma intereseaza. am avut si am variante clasice dar nu le mai consider practice.

      (Citează)

  7. Smart band, de când am luat-o, nu am mai schimbat-o cu nimic.

      (Citează)

  8. De vreo 2 ani port garmin fenix 6 pro. Nu pot sa spun ca este ceva wow, dar este ceva este util daca vrei sa faci miscare si sa ai si un ceas pe care sa-l folosesti in locul telefonului mobil. Pe langa asta are niste functionalitati utile pentru sedentarul din mine si cumva imi mai aduce aminte ca tre sa fac miscare.
    Nu este cel mai elegant sau un ceas care sa-mi arate statutul social, dar este un ceas practic fix pe nevoile mele.

      (Citează)

  9. Depinde de situatie. Asa de fiecare zi port un smart watch care e bun pentru ca tine bateria o saptamana si vad notificari pe el. Cand merg la munte folosesc un garmin, in special pentru harti si gps. Cand ma imbrac elegant la intalniri sau evenimente, port un atlantic automatic, clasic. Pentru tinute smart casual port un fossil skeleton, automatic. Dar da, de cand cu smartfoanele, ceasul a devenit mai mult un accesoriu decat ceva util.

      (Citează)

  10. Am doua, automate, swiss made :)
    Le duc la 3-4 ani la Horologer pentru revizia recomandata de producator. Ma costa undeva la 700 lei/ceas dar sunt super multumit.

      (Citează)

  11. De ceva timp port un Casio G-shock, am avut o perioada inainte de purtat smartwatch, dar am ales unul clasic pentru ca rezista la factori externi si baterie.

      (Citează)

  12. Steinhart Ocean One automatic ceramic bezel.

      (Citează)

  13. Ceas mecanic automatic, pe post de bijuterie masculina, singura pe care o accept, nu port cercei/inele. Bratara de fitness ieftina pentru supravegherea pulsului si disciplina somnului in paralel.

      (Citează)

  14. am un Fossil casual cu o curea lata, mi-au placut Fossil cand le-am descoperit acum vreo 15 ani. Mai am un Lucien Piccard pt evenimentele mai formale. Dar in general in ultimele luni folosesc un Huawei Gt2, tine bateria cam 10 zile, am cateva curele de schim la el, il folosesc la alergat, sala etc.

      (Citează)

  15. Port ceas clasic, am o cutie cu 12 pozitii, din care 11 ocupate. Cel mai ieftin din caseta e un Longines de vreo 9500 RON, cel mai scump… pe la 25k EUR.
    Nu le port de statut, ci pentru ca imi plac, si pentru ca e singura “bijuterie” pe care o port…

      (Citează)

  16. am 7 ceasuri non-smart, primul a implinit 22 de ani si cred ca inca mai merge.
    marci ieftine gen tissot, seiko si evident 2 casio g shock care imi plac f mult

    am rezistat multa vreme sa imi cumpar ceas smart, pentru ca nu eram convins ca imi trebuie, mai ales unul la care bateria tine 1-2 zile

    acum vreo 3+ ani i-am luat sotiei un fitbit versa pt ca ma enerva ca nu raspundea la telefon si dupa vreun an mi-am luat si eu o bratara fitbit si apoi un versa 2, cand m-am apucat de alergat

    nu-mi mai vine sa mai port ceasuri non-smart, desi imi plac in continuare.

    in afara de alergat, nu prea pot sa zic ca ma ajuta faptul ca e ceas smart… o vreme am platit cu el, dar de cand a venit google pay la noi si am putut inrola cardul revolut pe telefon, nu am mai platit cu ceasul, ca e mai simplu cu telefonul

      (Citează)

  17. Port ceas ca să văd cât e ceasul :D
    Serios, am ajuns să mă streseze gestul de a scoate telefonul din buzunar pentru a vedea ceasul.

    De câțiva ani am un Amazfit Bip. Exact ce-mi trebuie – bateria ține o lună jumate și îmi măsor pulsul când tai lemne la țară.
    Ecranul e pornit tot timpul și i-am pus o față pe care să o văd și dacă nu se aprinde ecranul când mișc mâna.
    Înainte de ăsta, am avut un Casio edifice de 300 de lei. L-am ales ca să-mi arate ora, data și ziua din săptămână și să aibă secundar.

    [edit]
    Și nu pot să nu vorbesc de primul meu ceas, de-ăla „cu șapte melodii”.
    Luat din târg de la Ghencea în 1985, purtat până în 1996, când am intrat cu el în mare, pe fondul consumului de bere.
    Cel mai tare ceas al meu.
    Îl purtam pe dreapta, că eram șmecher :)

      (Citează)

  18. Port.
    Ceas clasic, Sternglas Naos cu cadran negru (sunt niset baieti care fac ceasuri in stil bauhaus). Din cand in cand.
    Ceas smart, am trecut prin mai multe garminuri, pentru monitorizarea activitatilor sportive si urmarirea progresului. Da, poate fi de un real ajutor, atat motivational cat si pentru urmarirea unui plan cu un scop la capatul lui. Partea de notificari sau control al muzicii cand sunt pe drum… meh, se poate si fara.
    La intrebarea de ce… doar la garmin pot vorbi de utilitate (mai si platesc cu el prin garmin pay), la celalalt e vorba de obisnuinta poate.
    La cel clasic am curea de piele, neagra, e cumva sobru-casual. La garmin schimb curelele dupa stare, galbena e preferata mea :)

      (Citează)

    • Acum am descoperit si eu Sternglas Naos. Frumos. Ai varianta cu quartz sau automatic?

        (Citează)

    • Cu quartz. La vremea la care l-am luat inca nu era automatic. Dar tot cu quartz as alege si azi, strict din cauza grosimii mai mici.

        (Citează)

  19. Garmin fenix 6xpro, luat cand a aparut.il port non stop

      (Citează)

  20. Eu am purtat tot timpul ceas, doar quartz, n-am avut încă automatic – Seiko, Tissot, Casio nimic scump. Din 2016 am și un Apple Watch pe care l-am purtat exclusiv până acum 1 an când am simțit nevoia să revin la ceva non smart – pentru că m-am plictisit de el și pentru că nu-mi place în mod deosebit cum arată, deși e un ceas foarte comfortabil de purtat.

    Nu-mi plac cele foarte elegante, prefer un diver’s watch sau un chronograph, dar încă n-am o marcă preferată. Îmi place să port toată ziua ceasurile și nu mă interesează dacă își păstrează sau nu valoarea, de asta nici nu am investit încă mulți bani, deși am avut destule de multe ceasuri.

      (Citează)

  21. Am un Garmin Fenix 3HR pe care il port constant din 2018 incoace. Autonomie, rezistenta la socuri (merg pe munte foarte des), design masculin. Ma bate un gand de upgrade la un Fenix mai nou (nu stiu inca daca 6 sau 7).
    Also, din gama ceasurilor clasice, cand simt nevoia de ceva mai mic si mai simplu, port un Tissot. Slim, simplu, design clasic.

      (Citează)

  22. Apple Watch. Pentru sanatate.

      (Citează)

  23. Mi Band, pentru a nu rata notificarile de pe telefon (sta mai mereu pe silent).

      (Citează)

  24. Am 2 ceasuri clasice simple (Festina si Orient) pe care le port alternativ.
    Nu mi-am luat smartwatch pentru ca
    1.majoritatea arata hidos si
    2. ma enerveaza ideea de a incarca inca un “device” in fiecare zi (pe langa laptop, tableta, telefon si casti).
    Din motivele de mai sus, singurul smartwatch care ma tenteaza e Huawei GT 2 Pro … dar inca sunt indecis daca sa il cumpar sau nu.

      (Citează)

  25. Ceasul si-a schimbat si isi tot schimba functiile si rolurile pentru ca este foarte conectat la personalitatea purtatorului si obiectivele sale. Practic il folosim tot mai putin pentru a afla cat e ora si mult mai mult pentru alte nevoi – de la a comunica anumite mesaje celor din jur, a monitoriza anumite actiuni sau situatii, samd. Rolex e un ceas bun dar cei care si-l cumpara o fac pentru a spune lucruri despre ei (lor insisi sau altora). Am si eu ceasuri cu poveste si ceasuri cu functionalitati. Fiecare cu locul sau. Si daca vreti vreodata un ceas cu poveste luati un Sinn http://www.sinn.de. Daca vad un purtator de Sinn in orice loc public il pot invita la o bere, ca sigur o sa am ce vorbi cu el! Evident ca si eu am si un Sinn

      (Citează)

  26. ai inchis deja sondajul ?

    la mine: solar, cu sincronizare radio (Germania), cu limbi (classic) si cu numere (nu cu liniute sau abstract)

      (Citează)

  27. port cel mai simplu ceas posibil, de obicei ceva Casio de 10 dolari sau așa ceva. Povestea cu “simbolul de statut” mi se pare o imensă prostie. Așa cum zicea cineva, simbol de statut e să porți un ceas Rolex sau mai știu eu ce care costă cît o mașină și pe care CLAR nu și-l permit decît o mînă de oameni. Un ceas de cîteva mii de euro își permite oricine dacă chiar își dorește, economisești, faci un mic credit și ți-l iei. Ca să dovedești ce?

      (Citează)

    • Sau poate simbol de statut e să ai câteva ceasuri de 2-3-5000 de euro și să le alternezi. Dar tu vezi doar un ceas la mâna mea, nu pe toate 11, cum zice mai sus cineva.

        (Citează)

    • Ceasurile sunt mișto.
      Sunt niște jucării pline de inginerie și au ceva aparte. Acum în funcție de bugetul fiecăruia.
      Eu port un Casio Ae-1200wh.
      E simplu, robust, ieftin, nu spune nimic, își face meseria de ceas.
      Următorul pe care o să îl iau este Casio F91W, o piesă legendară in Orientul mijlociu, alaturi de Toyota Hilux și AK47. Face parte obligatoriu din starter-packu de jihadist.

        (Citează)

  28. Ceasul meu intern funcționează foarte bine și nu stau atât de mult prin oraș.

    Da, e o idee mai complicat să verifici ora la telefon, dar pentru mine e genul de complicație care îmi face bine – verific telefonul mai rar, asta e de bine.

    În plus, în ultimii ani mi-am făcut un obicei din a ajunge mai devreme la întâlniri, așa că dacă ajung cu 2 minute sau 12 mai devreme de ora stabilită nu contează atât de mult.

    Nu mi se pare confortabil un ceas la mână.

    Apoi, e o grijă și un stres în plus – să nu merg la mare cu ceas, să văd unde îl las.

    Și mai e și partea cu ecologia, dacă pot consuma mai puțin, prefer să fac asta.

    Pentru întâlniri mai business, sau alte ocazii în care am nevoie de un pic de eleganță, am un ceas “clasic” primit cadou, chiar cu numele meu de familie (există acest brand). Îl port foarte rar.

    “Purtați ceas? De care? De ce?” De mână.

    I’ll see myself out.

      (Citează)

  29. Fitbit charge 3 pentru contor pași și somn

      (Citează)

  30. Marean:
    hmm, acum vad ca un Seamaster este de la 11k la 45k… deci cred ca era bine daca cumparam acum 10 ani :-)

    Nu este atât….eu L-am luat anul trecut cu 3750€,ultima versiune.

      (Citează)

  31. Port cam non-stop un Garmin Fenix pentru ca fac sport. Si imi place ca primesc notificari (telefon mereu pe silent) si ca ma tine bateria 7-14 zile.

    Mai am ceva ceasuri vechi, clasice, in sertar. Nu ma vad intorcandu-ma la un ceas clasic.
    Dar nici nu as purta un ceas smart la care tine bateria 1-2 zile.

      (Citează)

  32. Acum îmi dau seama că Radu e omul rușilor, face pentru ei inventarul ceasurilor, să vadă dacă să pună frână tancurilor la granița cu Romania sau le lasă să mai ruleze.
    Din ce citesc pe la unii mai sus, cam rentează să treacă la noi. 😂

      (Citează)

  33. Am avut un Orient primit cadou, l-am “donat” cuiva din familie. Imi placea cum arata, dar avea curea metalica si era mare si greu.
    Multi ani nu am purtat ceas deloc, apoi am purtat ceasuri cu GPS doar cand faceam sport.
    Acum am un Polar ieftin pe care il folosesc oarecum ca smartwatch, pentru notificari si pentru urmarit heartrate si somn. As baga banii in ceva mai destept, dar nu prea merita, mai ales ca am lasat-o moale cu sportul.

      (Citează)

  34. Obisnuiam sa port si imi placea sa vad ce modele au aparut fie la magazinul de langa Lic. Caragiale, fie prin duty free shops.
    Am avut de la Pobeda, noua serie Vostock, la Omega, Festina, Movado, Atlantic, Certina,, pana si un model hiperieftin dar extrem de functional de la Decathlon, vreo 2 imitatii scumpe chinezesti pentru al caror design si combinatie de culori mi-a placut, pentru ca, de ce nu? Majoritatea mecanica clasica cu cheie sau automate, vreo 2 pe baterie.

    Cel mai ieftin a fost cred in jur de 120 lei, cel mai scump aproape 4000 eur. Ultimul pe care am vrut sa-l iau era un Breitling. Am tot ezitat intre 2 modele pana cand smartphone-ul a preluat rolul de ceas, am inceput sa niu mai suport curele pe mana nici piele, nici metal si am renuntat si la Breitling si la a mai purta ceas cu totul.
    Au trecut mai bine de 10 ani de atunci, ceasurile le-am pus in cutiile originale, le-am bagat in fundul unui dulap de nici nu mai stiu unde sunt.
    Acum a purta ceas – orice fel de ceas – mi se pare la fel de util si comod ca a purta ghetre la espadrile. In pllus, cu varsta, ora exacta devine un concept foarte over rated… ;-)

      (Citează)

  35. Am un gshock gd100-1a, care face aproape 5 ani in curand. Excelent ceas. P-asta il port in proportie de 70%. Cand s-o duce bateria, il arunc si iau altu. Mai am un nautica freebord, simplu. Un ceas mare, greu si ieftin. Vreo 300 lei am dat pe el, desi arata ca un ceas mult mai scump. Merge brici si asta. Si mai am un vostok amphibia 090 automatic. Facut din topor. Luat direct de la mama lui din chistopol cu echivalentul a 250 lei la vremea aia. Tanc.
    De ce port ceas? Strict ca sa vad cat e ora.
    Am pus ochii pe un steinhart triton 1000 titanium. Un ceas super, mult peste marci mai cunoscute, care la 4000 lei e mega afacere.
    Smartwatch…..nu merci. Prea girlish ptr mine.

      (Citează)

  36. apple watch 6.

    Pana sa trec pe smart aveam un quartz cronograf. Nu cine stie ce brand dar decent ca specificatii, titan/safir nu inox. Il foloseam non stop si era foarte buna la sauna (pana in 2000 de lei).

    Daca m-as intoarce la clasis as lua ceva automatic japonez (citizen ecodrive/seiko).

      (Citează)

  37. PartidulCarantinaRomânia

    22/02/2022 la 5:55 PM

    Nu port ceas. Și nu, nu port nici palton.

      (Citează)

  38. Nu mai port de multi ani. Am o banda pt fitness si nu imi prea place sa o port nici pe aia.
    Ceasurile mecanice si automatice imi plac, dara sa pot spune exact de ce. Cred ca imi place ideea de mecanic din spate. Si ca design imi plac, daor ca prefer 39/40 ca diametru. Unora le sta bine cu ceasuri mari, face parte din stil, dar mie mi se par urate.
    Mai imi fac cu ochiul uneori G-Shock, dar nu vad de ce sa il cumpar, decat daca ar trebui sa plecam la razboi, ca rezists, arata ora, etc.
    In acelasi timp ceeasul la barbati e un element de status, indiferent de valaore. Iti cam dai seama de om dupa ceas. Iin plus e un adin putinele bijuterii masculine. Inele pe aici nu se poarta asa mult. Lanturile iar depinde de stil.
    Unele ceasuri pot fi si investitii intrucat le creste valoarea, dar in general alea sunt ceasuri scumpe.

      (Citează)

    • De curând am dat un 3500T-7CR asa cum l-am luat, de nou, din sua (fără taxe) . Banda îmi e mult mai de folos, mai ales la vârsta când începe sa fie necesar să te controlezi mai des… și comunică și cu telefonul.

        (Citează)

  39. Garmin 245 . Folosit pentru monitorizare, notificari , timer , tracking sport . Partea pozitiva, nu mai scoti telefonul sa verifici orice notificare .

    Astept un pret bun sa trec pe Fenix 6 Pro sau 7 pentru hartile integrate .

      (Citează)

  40. Ceas clasic, elegant, retro sau sport. In functie de ocazie. Smartwatchurile sunt de porc, inca o grija in plus, inca un obiect de incarcat, inca un lucru ce iti distrage constant atentia. Arata oribil, aproape fiecare. Iar cei care cred ca e smecherie, ei bine, degeaba dai o caruta de bani pe el, maine e deja expirat! Cineva are modelul nou!

      (Citează)

  41. Constantin-Alexandru Vasiliu

    22/02/2022 la 7:22 PM

    Buna ziua!
    Sunt fascinat inca din copilarie, de aceste minuni ale geniului uman!
    Am stricat o multime, doar din dorinta de a vedea ce au inauntru.
    Sunt pentru ceasurile clasice, mecanice de preferat si automatice in special.
    Am cumparat recent din tara un ceas Certina DS Action 200 m, in stare de nou, nepurtat.
    Acum vreo saptamana, am remarcat ca secundarul cronometrului(acul central), s-a mutat in dreptul orei 12,04 iar indicatorul cadranului mic din partea stanga, s-a mutat in dreptul gradatiei 29.
    In aceleasi pozitii, revin de fiecare data, cand aduc la “zero” cronometrul.
    Ce ar vrea sa insemne aceste schimbari?
    As avea, de asemenea rugamintea, sa ma luminati cu privire la functionarea cronometrului, si a “Tachymeter”-ului
    Va multumesc!
    P.S. Am vrut sa atasez o poza a ceasului, dar nu am reusit.

      (Citează)

  42. doar g-shock. am o “colectie” de vreo 10 ceasuri.. cu valoare intre 100 si 1000e.
    am avut si un smartwatch dar nu ma incanta ideea, asa ca alternez ce am in colectie.
    de obicei imi scot unul luni si il port pana duminica.. asa ajung sa le port prin rotatie, pe toate.

    *vreo – mai vand din ele cand ma plictisesc de un model sau vreau sa adun bani pt alt model.

      (Citează)

  43. alunelu:
    Acum îmi dau seama că Radu e omul rușilor, face pentru ei inventarul ceasurilor, să vadă dacă să pună frână tancurilor la granița cu Romania sau le lasă să mai ruleze.
    Din ce citesc pe la unii mai sus, cam rentează să treacă la noi. 😂

    Radu are ceas Raketa. Davai ceas, davai palton! :)

      (Citează)

  44. Personal îmi plac ceasurile clasice, inspira eleganța de a purta un ceas, pe care un smartwatch nu o poate face.
    Am și un ceas hibrid (pentru monitorizare fitness și plata cu cardul ) dar care totuși păstrează partea de ceas in modul clasic, și nici nu trebuie încărcat zilnic. Funcția de ceas rămâne activa săptămâni întregi.
    Asta mi se pare soluția de mijloc pentru cei care vor sa beneficieze de tehnologie dar care nu vor sa renunțe la ceea ce este cu adevărat un ceas.

      (Citează)

  45. Mi-ar placea sa port zilnic un ceas dar prin natura meseriei nu prea pot; dețin totuși doua ceasuri automate pe care le port de 2-3 ori pe an la ocazii mai speciale dar că daily driver mi-ar plăcea un smartwatch.

      (Citează)

  46. Nu port bijuterii sau accesorii de moda precum ceasul.

      (Citează)

  47. M-am obisnuit sa am la mana ora oricand. De ani de zile port seria garmin vivosport. E stupidwatch. Arata ora, numara pasi. Si atat. Si e suficient. Ca are baterie lr44 care se schimba la an. Face sync cu tel doar cand dai drumu si asta e bun pt statistica.

    Pt mine e arhisufocient. Nu vreau mai mult

    Are si o iluminare de vreo 2 secunde la apasare pe singurul buton daca esti noaptea in bezna buimac si vrei sa vezi daca mai ai de dormit.

    E mic, tin permanent la mana. Telefon mai las pe birou. Cred ca e si psihologic sa stiu mereu ca pot vedea ora.

      (Citează)

  48. Alin Diaconescu

    23/02/2022 la 12:33 AM

    În momentul de față dețin 4 ceasuri clasice.
    1. Blancpain
    2. Carl F Bucherer
    3. Omega
    4. Zenith

      (Citează)

  49. Alin Diaconescu

    23/02/2022 la 1:06 AM

    Marean:
    hmm, acum vad ca un Seamaster este de la 11k la 45k… deci cred ca era bine daca cumparam acum 10 ani :-)

    Sunt și mai ieftine.
    Am cumpărat eu un Seamaster Planet Ocean 600M Chronograph din Omega Boutique ( Copenhaga ) cu 8195 Euro , anul trecut în luna Septembrie.

      (Citează)

  50. Seiko Astron SSE009. Port ceas din clasa intai. Nu-mi plac smart-urile. Un OMEGA Seamaster mi-ar placea dar e in alta categorie de preț, si nu ma incadrez in acea categorie / nu-mi permit.

      (Citează)

  51. Ce post bun. Și mie dar și soției ne plac ceasurile. Soția are mai multe ceasuri ca mine, eu mai putine dar mai valoroase. Soției ii plac foarte mult cele de la Citizen. Are 3 + 1 fossil primit cadou + un Apple watch 3 cadou. Le folosește pe toate. Eu prin prisma jobului am ajuns sa nu mai port cum purtam acum 5 ani, ziua si ceasul. Am un Apple watch 7 care sta in sertar și il port la vreun event casual, un Fossil care la fel când mai ies pe undeva îl mai plimb de colo-colo, am primit cadou un Armani care sta in cutie și am făcut o investiție de viitor și am cumpărat un Omega Seamaster Planet Ocean cu Chronograph. Nu a fost ieftin dar nici scump, l-am purtat de câteva ori și vreau sa îl păstrez cel puțin 15-20 de ani.

      (Citează)

  52. Radu, te rog întreabă bărbații și fa un review despre niște aparate de ras. Cred ca ar fi folositor.
    Ceas folosesc, atât clasic cât și smartwatch, cred ca un curând lumea v-a migra din ce în ce mai mult spre smartwatch-uri din ce în ce mai sofisticate.

      (Citează)

    • Eu folosesc Gillette Sensitive și am și un aparat electric Philips seria 5000 (parcă) pe care-l folosesc mai des în ultima perioadă de când cu copilul pentru că e mai simplu pentru mentenanța zilnică. Dar am scris despre ambele tipuri la vremea lor.

        (Citează)

    • +1 la Gillette Skinguard Sensitive

        (Citează)

  53. Smartwatch, principalul motiv fiind anumite probleme de sănătate.

    Al doilea motiv e lenea. Sunt momente când mi-e prea lene să ridic telefonul pentru a citi o notificare sau un mesaj. Ba chiar uneori plec la cumpărături fără telefon, având tot ce am nevoie pe ceas, inclusiv plata contactless.

    Dar există și un mare dezavantaj: trebuie să-l încarc zilnic, momentul ideal fiind când mă spăl.

      (Citează)

  54. Eu port OREX, am cateva exemplare unul chiar asamblat de mine. Il prefer pe cel mecanic deoarece si dupa un numar de ani daca il intorci, incepe sa mearga, nu mai are nevoie de altceva.

      (Citează)

  55. ceas clasic, Certina, l-am primit cadou de la mama mea acum 15 ani.

      (Citează)

  56. Port niste tissoturi pt evenimente iar zilnic apple watch 7. Sper sa imi permit in viitor sa imi iau un panerai :D

      (Citează)

  57. Smart sau nu, ceasurile se împart în două categorii – cele care (vrem să) arată nivelul de trai și cele care arată ora exactă. Port numai din ultima categorie, clasice. Am avut un Seiko 5 automatic luat cu 65 usd din Creta în 92, a mers 10 ani fără probleme, pînă s-a rupt brățara în scara de pilot și s-a dus la baltă. Apoi un Timex cu cuarț de 82 usd (din cel care avea și George Bush) vreo 12 ani. De vreo 8 ani port un Casio electronic de 100 lei cu brățară de plastic w800h numai la muncă, adică 50% din timpul total, acasă nu port nimic. Îmi pot permite mai mult dar nu simt nevoia și nici nu-mi place să stau ”legat” de priză.

      (Citează)

  58. Am avut un ceas care a jauns in sertar dupa ce sa dus bateria. Dupa aceea nu am mai purtat ceas foarte multi ani. Am trait cu teoria, am ceasul in buzunar, am telefonul la mine tot timpul.

    Am inceput sa port ceas de cand am inceput sa vand ceasuri. Dar de cand am cumparat un mi band de bf nu mai pot fara. Il foloses in principal pentru citirea mesajelor. Cand sta la incarcat imi simt mana goala. Mai port cateodata, la ocazii mai speciale, unul din cele cateva ceasuri din lemn pe care le-am pastrat pentru mine.

      (Citează)

  59. Nu port ceas și bijuterii. Cele două industrii poluează degeaba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus