►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« La Șincai se va deschide un magazin Cora Urban
Două idei crețe ale statului român (și care arată ce incompetenți conduc țara) »
Xioami a lansat ieri oficial seria Redmi Note 11 în România și a făcut-o de toți banii, ca să zic așa. Seria acoperă un domeniu larg de prețuri:
Redmi Note 11:
Redmi Note 11S:
Redmi Note 11 Pro:
Redmi Note 11 Pro 5G:
Câte o variantă de la 999 lei la 1.599 lei, altfel spus. Nu înțeleg prea bine această strategie de a lansa direct 4 modele cu diferențe atât de mici între prețul lor. Scopul pare a fi upsellingul. Dacă ai pe card 1.199 lei, poate găsești și 1.399 lei și treci la nivelul următor.
(Redmi Note 11 și 11s sunt listate pe mi-home.ro, PC Garage, evoMAG, Altex momentan. Ar trebui să fie la eMAG, Carrefour, Orange, Telekom, Digi, Vodafone, dar încă nu le-am văzut listate).
Seria Redmi Note apare în fiecare an în top 10 cele mai vândute telefoane după model. Nu după brand, per total, ci după model! Așa că telefonul este foarte important pentru Xiaomi, poate mai important decât orice alt model pentru că acesta aduce banii serioși în companie.
Generația 2022 se prezintă bine. Note 11 Pro are ecran AMOLED de 6,67″ la 120 Hz și cu Gorilla Glass 5 pe deasupra, iar camera foto principală este una de 108 megapixeli, cu senzor îmbunătățit față de anul trecut, alături de o cameră ultra wide de 8 megapixeli. Bateria este de 5.000 mAh cu încărcare la 67W.
Telefonul se mai laudă și cu un aspect plăcut. Linii drepte, culori frumoase (cel Atlantic Blue are un model foarte plăcut vizual de valuri), aspect care îmbină reușit o seriozitate de tipul “nu-i o jucărie” cu ceva pe placul generației tinere căreia i se adresează.
Pe aceste patru puncte (ecran plăcut, cameră bună, carcasă bine conturată, baterie mare) mizează Xiaomi. În principiu, le iese pariul. Ecranul chiar arată foarte bine și ajunge la 1.200 nits, altădată ceva rezervat pentru flagship-uri. Camera probabil păstrează calitatea bună cu care ne-au obișnuit generațiile anterioare. Bateria este de top, cu încărcător de 67 W în cutie.
Dincolo de asta, însă, telefonul pare că “falls short”, cum zic americanii. Snapdragon 695 pe varianta 5G și MediaTek Helio G96 pe cea 4G, cu memorie DDR4X și stocare UFS 2.2? Sunt variante de Snapdragon sau Dimensity care ar fi oferit o performanță mai bună. Acel Snapdragon 695, deși nou pe piață, are doar 2 nuclee rapide tip Cortex-A78 din cele 8. Prin comparație, Samsung A52s de anul trecut are Snapdragon 778G cu 4 nuclee de acest tip. Samsung A53, care în acest an va fi cel mai mare concurent al seriei Redmi Note 11, oare ce va avea sub capotă?
Telefonul de top are și cameră macro și de profunzime, dar de 2 megapixeli, nici măcar un 5 megapixeli. Mă așteptam la mai bine. Măcar toate au jack audio și senzor de amprentă lateral.
Variantele non-Pro sunt un pic mai mici și cu specificații ușor mai slabe. 90 Hz, cameră de 50 megapixel, Snapdragon 680 sau Helo G96, alte mici scăderi. Citiți aici un review la Redmi Note 11.
Per total, probabil că se vor vinde bine. Au elementele care contează pentru generația tânără, iar prețul de lansare este mai degrabă orientativ, probabil va fi disponibil cu discount peste vreo lună, iar la operatori ai parte de alte oferte. Credeam însă că Xiaomi va miza pe un hardware mai puternic pentru a lua din vânzările Samsung, care anul trecut a rupt cu modelul A52 și A52s și probabil va face similar și în acest an cu viitorul A53.
Tot cu această ocazia Xiaomi a introdus generații noi din produse smart home foarte populare. Au acum în ofertă 3 purificatoare de aer din seria Air Purifier 4: Lite la 749 lei, cel normal la 1.099 lei și Pro la 1.499 lei.
Toate au filtrare bună și senzori de particule. Diferența este făcută de capacitatea de ventilare și de prezența unui eliberator de ioni negativi. Cresc însă și dimensiunile aparatelor, cel Pro este mărișor.
Pe partea de aspiratoare robot, au prezentat modelul Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra, un soi de model “cu de toate” în lumea roboților. “Este invidia tuturor roboților” aș fi scris dacă lucram la vreo gazetă cu titluri bombastice.
Are aspirare la 4.000 Pa (pascali, o unitate de măsură a presiunii). Prin comparație, Roborock-ul meu S5 are 2.500 Pa și la vremea lui era de top în această caracteristică. Navighează cu laser, are autonomie mare, dar avantajul principal este împerecherea cu o stație de golire a prafului.
Eu am testat cândva un astfel de robot, un model Roomba i7, și este utilă acea stație. După ce robotul aspiră casa, se duce în docking și descarcă automat praful în acea stație de golire, care are înăuntru un sac de recoltare mărișor (de 10 ori capacitatea robotului), ce trebuie schimbat mult mai rar.
Problema acestor stații este că sunt zgomotoase. Acele 10-15 secunde de descărcare a prafului fac zgomot de aspirator clasic, dar e un inconvenient totuși minor.
Acest Ultra costă 2.499 lei aspiratorul-robot și încă 1.099 lei stația de golire. Există și alte variante de aspiratoare robot, încep de la 1.099 lei pentru cel cu navigația browniană, în total patru modele! Per total, și aici am avut senzația că sunt prea multe dispozitive în gamă. Înțeleg strategie Xiaomi, speranța lor este să cumperi Xiaomi indiferent de bugetul pe care-l ai la dispoziție, dar când diferența se face în metri cubi per oră sau tipuri de mop, este un prag fin peste care devin prea complicate lucrurile. O să decidă piața dacă s-a trecut sau nu. Personal mă aștept să fie însă cel mai bun an pentru Xiaomi în România tocmai datorită acestei oferte foarte variate și a faptului că acum fac un marketing bine integrat.
« La Șincai se va deschide un magazin Cora Urban
Două idei crețe ale statului român (și care arată ce incompetenți conduc țara) »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
23/02/2022 la 6:04 PM
Poate ca aspiratorul isi justifica intr-un fel pretul de 2500 de lei prin puterea de aspirare si multitudinea de senzori. Dar nu inteleg cum poate fi comercializata separat statia de golire cu pretul de 1100 de lei. Adica se gasesc aspiratoare complete la 200-300 de lei si ei cer o suma enorma pentru un modul care nici macar nu este nevoie sa fie smart?
Andrei G(Citează)
23/02/2022 la 7:29 PM
Statia de golire este practic un alt aspirator care suge mizeria din ala mic?
Blackskull(Citează)
23/02/2022 la 8:03 PM
Ca om cu pisica si covor de lana, apreciez maxim ideea de aspirator care suge mizeria din ala mic. S5-ul meu trebuie golit dupa fiecare tura de curatenie, ceea ce face automatizarea oarecum inutila.
Acum mai trebuie doar sa astept sa se strice ala vechi, si poate sa scada pretul la asta nou.
Sorin(Citează)
24/02/2022 la 8:02 AM
Automatizarea nu e chiar inutila. Nu te mai alinta, golesti un sac (1 minut pe ceas) nu aspiri 3 camere de mana.
F.(Citează)
24/02/2022 la 10:38 AM
Serios? Cat de panselute puteti fi? 2 aplecari si 1 minut de “munca” fac automatizarea inutila? Pai in mortii lui, ca si statia aia trebuie golita la un moment-dat, deci tot sistemul e inutil.
Adrian(Citează)
23/02/2022 la 11:07 PM
Am avut si eu filtru de praf de la xiaomi, pentru 2 zile. Îmi spunea mereu ca e super curat aerul… (p.s. – stau in bucuresti)
the_real_blue(Citează)
24/02/2022 la 9:16 AM
Pai si te asteptai ca in casa sa fie super murdar aerul?
Lasati vrajeala platita de philips a lui razvanbb.
Eu am comparat purificatorul de la Xiaomi cu ce raporta senzorul airly cel mai apropiat de mine timp de aproape 2 ani.
Intotdeauna graficele au aratat la fel, adica cand crestea/scadea afara la fel raporta si Xiaomi, doar ca evident valorile erau mai mici pt ca geamurile stau inchise.
Asa ca pot sa garantez ca senzorii de la Xiaomi raporteaza corect sau ma rog cu o marja de eroare nesemnificativa, ideea e ca arata aceleasi variatii ca airly.
Marean(Citează)
24/02/2022 la 11:27 AM
Conteaza foarte multi si zona in care stai. Daca stai in Militari sau in probum o sa ai aer mai murdar decat daca ai cativa copacei in fata blocului sau stai langa un parc. Sau una e sa stai la bulevard aia e sa stai 3-4 randuri de blocuri distanta de bulevard.
SirNeo(Citează)
24/02/2022 la 11:10 AM
Sa fim seriosi, pentru majoritatea utilizatorilor aceste lucruri inseamna fix 0. Chiar si multi care se dau power-useri, pusi cu telefonul in mana fara specs si benchmark-uri nu si-ar da seama de diferenta. Pentru frecat youtube, facebook, instagram, tiktok si ce-o mai fi, e acelasi lucru. Cea mai mare problema a Xiaomi e MIUI, care e un rahat fara margini. Am avut un Note 8 Pro vreun an, pana nu am mai suportat toate bug-urile si problemele de compatibilitate din OS, cea mai nasoala fiind ca nu mai functiona Android Auto mai mult de 30 de secunde.
Adrian(Citează)
24/02/2022 la 7:44 PM
Are RazvanBB o comparatie de filtre de aer. Tot asa era, Philips decola ca simtea praful si lucra sa curete iar Xiaomi era zen.
Robert.P(Citează)