un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 4 ianuarie 2022

4 Jan 2022  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

asus s5507

    20 comentarii

  1. Delivery Hero e compania care operează Foodpanda in Romania. Ceea ce e destul de interesant pentru că Delivery Hero a vândut Foodpanda RO către Glovo

      (Citează)

  2. Iphone 14 va avea punch hole și fingerprint sensor. Noi trăim în 2022 iar băieții ăștia sunt deja in 3022.

      (Citează)

    • @dam167, ce parere ai de mutarea aceasta? Fingerprint sensor pentru telefoanele Apple. Se pare ca de fapt este utila si tehnologia asta.

        (Citează)

    • Pui oamenii într-o situație delicată cu întrebările astea. Așteaptă și tu să vină talking points de la Apple.

        (Citează)

    • Eu nu prea cred că va fi senzor de amprentă, dar vom vedea în toamnă. După părerea mea sunt bani aruncați, probabil ar fi mai ieftin să integreze senzorul în butonul on/off, ca la iPad, dar și așa cred că ar fi puțină lume care ar prefera asta în detrimentul Face ID. Acum nu știu, eu folosesc un model nou de vreo 2 săptămâni doar, dar mi se pare mult mai comod Face ID.

      Poate ar fi interesant dacă ai putea pune degetul oriunde pe ecran și să citească amprenta, dar e importantă implementarea în general în OS. De exemplu la plăți apeși pe butonul on/off de 2 ori, apoi ar trebui să pui și degetul ecran – acum ai Face ID și gata. La modele precedente nu puteai apăsa de 2 ori pe butonul home (unde era senzorul), doar dacă era locked telefonul – unlocked făcea altceva. Deci ai face double tap pe ecran ca să activezi Apple Pay, apoi pui iar degetul? Nu știu, nu văd un avantaj real în asta, i-ar satisface doar pe cei ce vor neapărat touch ID și na, integrat în ecran ar fi mai cool.

        (Citează)

    • Punch hole-ul e ceva inovativ, desigur. Mult mai bun, mai rotund, mai frumos.

        (Citează)

    • @Claudiu, este Face ID in display care iti citeste amprenta. Adica o denumire mai somptuoasa pentru senzor de amprenta.

        (Citează)

    • @Andrei: E o diferență între Face ID și Touch ID și nu văd cum ar renunța Apple la Face ID când este mai sigur și mult mai rapid. Dacă au reușit să-l pună în display, atunci, e o diferență mare față de “punch hole” care există pe Android.

      Oricum amprentă în ecran pe S20 Ultra abia funcționează, din 5 încercări, doar 2, maxim 3 funcționează. Am și dezactivat-o, folosesc PIN, din nefericire.

        (Citează)

    • @Andrei G: În link-ul postat de Claudiu pare mai mult decât un simplu senzor biometric, pe lângă că e un sistem nou, bazat pe fibre optice. Poate fi implementat ca Face ID/Touch ID dar și ca buton virtual – ce ziceam eu de plăți, de exemplu. Îmi mențin părerea că nu merită Face ID + Touch ID, chiar dacă ar fi amândouă sub display (sau mă rog, integrate în display).

        (Citează)

    • Ai înțeles, Andrei? E same same, but different. Și acum e în display, nu visează înapoiații ăia să bage chestii sub display.

      @dam167 ce face Andrei nu e ok. E de bun simț să lași oamenii în pace, până le zice Apple de ce au nevoie de chestia asta și de ce nu aveau nevoie până acum. Nu te grăbi cu concluziile, că vine acum lansarea și o sa îți explice de ce îți trebuie senzor de amprentă și totul va avea sens.

        (Citează)

    • @Giani: pe mine nu mă interesează BS-ul ăla la care sar toți copiii în sus (indiferent că e laudă sau critică). Un exemplu recent sunt noile MacBook Pro unde au adăugat mag safe, pentru că nu merge încă prin usbc, HDMI și SD reader. La un asemenea nivel alea sunt mărunțișuri dar, cine vrea să sară în sus poate să o facă. Ideea e că modificările semnificative de design vin cam la 4-5 ani, dacă vin.

      La iPhone va conta ce fac cu portul, de exemplu, nu că e punch hole sau notch. Sau dacă vin cu ecrane flexibile și modul în care le implementează. Nu e exclus să adauge senzor de amprentă, că se mai plictisesc și ei, dar obiectiv, mare lucru în plus n-ar aduce. În schimb overall, chiar dacă zici că mare lucru nu se întmplă an de an, deja la 4-5 ani ai o complet altă experiență de utilizare.

      Dacă nu prea ești mulțumit de primul tău iPhone (12, dacă am reținut eu bine), înainte era și mai rău :)

        (Citează)

    • Asta-i problema, că oamenii au senzația că am pus și eu mâna pe un iphone și fac scandal de hater androidist ce sunt. E al 6-lea iphone pe care îl folosesc, după 3G, 4, 5, 5s și 6. Singurul remarcabil a fost 4, care a fost cel mai bun telefon din perioada aia, multă vreme chiar.

      Când apple inovează, recunosc. Dacă scot mâine un telefon fără nici un port, fără nici un notch, tot o bucată continuă de sticlă, nu numai că îl cumpăr cu ecosistem cu tot, dar îmi întind rogojina spre Cupertino și fac mătănii de 5 ori pe zi. Dar rahaturi de-astea gen “uite senzoru’, nu e senzoru”, ha ha fraiere, apare senzoru’ iar dar cu 15% mai bun, ăsta e senzor adevărat nu ce fac tăntăvanii ăilalți” mă irită și amuză în același timp.

        (Citează)

    • Claudiu: Oricum amprentă în ecran pe S20 Ultra abia funcționează, din 5 încercări, doar 2, maxim 3 funcționează. Am și dezactivat-o, folosesc PIN, din nefericire.

      Treaba asta ține mai mult de înrolarea ei problematică. Șterge amprenta, pune-o din nou ținând telefonul în mână ca atunci când îl deblochezi și nu ai probleme.

      A mea pe S20 funcționează întotdeauna și bănuiesc că e același senzor.

        (Citează)

    • @Giani: Detaliile fac diferența, ce spun ei la lansări e prosteală de cele mai multe ori pentru că majoritatea clienților nu vin pentru chestiile tehnice. Faptul că s-au chinuit ei să reinventeze sau să implementeze altfel diverse a dus la o experiență de utilizare mai bună – haptic engines ar fi doar un exemplu. Touch ID pe iPhone 5 a fost destul de rapid la vremea aia încât să nu te încurce, că mulți s-au revoltat, spuneau că modelul era cea mai tare chestie și că ei nu vor să tot pună amprenta (asta pentru că erau obișnuiți cu senzorii implementați prost până atunci). Face ID a întâmpinat aceeași rezistență până să vadă lumea, mai ales la a doua iterație, că de fapt merge bine.

      Ce nu înțeleg mulți e că toate detaliile astea înseamnă timp, bani și încercări, fără să fie orice implementare un succes răsunător. S-ar putea ca dispozitivul din patentul ăla să nici nu ajungă într-un iPhone, sau să fie la un moment dat în toate dispozitivele.

      Samsung și LG s-au grăbit tot timpul să arunce chestii în plus doar pentru a-ți lua ochii (tot felul de curbe ale ecranului, forme ciudate, scroll cu mișcarea ochilor etc.) și care n-au fost niciodată practice. Dar dacă tot vrei fix ce face Galaxy Snuștiucare, de ce să nu-l folosești p-ăla și să vrei să facă și restul fix același lucru?

        (Citează)

  3. Așteptăm și articolul cu bilanțul nwradu.ro pt 2021. :)

      (Citează)

    • De ce? Nu ai viața ta?

        (Citează)

    • Cristi, dar tu nu ai viața ta și să nu te preocupe comentariile care nu ți se adresează?!

      Articolul la care fac eu referire este tradiție pe acest blog în preajma fiecărui an nou. Dacă Radu nu vrea să mai publice astfel de postări, e treaba lui și deloc a ta. Eu am pus o întrebare la care aștept un răspuns de la Radu. De la tine nu aștept nimic.

        (Citează)

    • Vine în curând și acel articol!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus