un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 27 ianuarie 2022

27 Jan 2022  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

Unboxing și fotografii făcute cu OnePlus 10 Pro:

asus s5507

    24 comentarii

  1. ce masuri sa ia chinezii cu apple? poate niste masuri pentru un costum lui Tim Cook. in China, Apple si Tesla sunt mielusei care nu ies din cuvantul partidului si baga bani cu vagonul unde li se indica,

      (Citează)

    • Anda:
      ce masuri sa ia chinezii cu apple? poate niste masuri pentru un costum lui Tim Cook. in China, Apple si Tesla sunt mielusei care nu ies din cuvantul partidului si baga bani cu vagonul unde li se indica,

      Sa mai spunem si ca guvernul chinez are cheile de criptare de la iCloud? Da, stim, Apple a zis ca nu e asa, ca ei inca detin controlu. La fel cum si Google “nu le facea” motor de cautare aprobat de partid.

      Dar lasa, e ok, vine acus Iunie, isi pun iar toate companiile steaguri LGBT (mai ptuin prin Orientul Mijlociu, Rusia si China) si uitam de toate astea.

        (Citează)

    • Să le strice sursa de bani, de exemplu. Blocaje prin fabrică, în special la lansarea unei noi generații sau ceva așa.

      Autorităților chineze nu le-a păsat prea mult că strică Alibaba sau DiDi, nu cred că le pasă atât de tare de Apple. Eu mă așteptam la o măsură similară celei luate de americani contra Huawei. Dar poate că sunt de fapt la mână americanilor ca să nu pățească la fel și cu Xiaomi și Oppo.

        (Citează)

  2. Hidos spatele lui OnePlus 10 Pro. Meme-urile cu spatele telefonului acoperit cu camere incep sa devina realitate.

      (Citează)

  3. Huawei lanseaza P50 si P50 Pro in afara Chinei.

      (Citează)

  4. Daca vedeti pe Linkedin job-uri la Samsung Romania, cititi cu atentie si nu va deranjati, sunt pe 2 ani cat e cineva in concediu de maternitate.

      (Citează)

    • Din punct de vedere legal, cum se poate face asta? Din cate stiu, nu prea ai voie sa faci cuiva contract de munca pe perioada determinata atat de mare. Ma gandesc ca poate este posibil numai daca ai PFA si semnezi un contract de colaborare cu ei.

        (Citează)

    • Toate joburile la Samsung sunt pe 2 ani?

        (Citează)

    • @Andrei: 36 de luni e perioada maxima. Pot fi incheiate si 3 contracte succesive de cate 1 ani dar nu mai mult de 3.

        (Citează)

    • Cele cateva vazute de mine numai asa au fost, cu 2 ani. Or fi si altele mai permanente, dar trebuie verificat cu grija.

      Atlfel am contribuit la succesul Samsung cu doua telefoane A52s si unul S20 FE.

        (Citează)

    • Well, posturile trebuie ocupate, că nu poate rămâne firma fără contabili sau whatever. Problema este că de multe ori persoana care vine din concediul de maternitate nu prea mai are loc. I se găsește un post sau ceva, dar nu continuă acolo ca și cum n-ar fi lipsit deloc.

        (Citează)

  5. Andrei G:
    Din punct de vedere legal, cum se poate face asta? Din cate stiu, nu prea ai voie sa faci cuiva contract de munca pe perioada determinata atat de mare. Ma gandesc ca poate este posibil numai daca ai PFA si semnezi un contract de colaborare cu ei.

    de fapt este trecuta in contract perioada maxima de doi ani, insa persoana inlocuita are dreptul legal sa se intoarca dupa un an. deci poti sta pe acel job chiar mai putin, adica un an.

      (Citează)

    • Am citit acum ca termenul maxim pentru contract pe perioada determinata este de 36 de luni. Aveam impresia ca este mai scurt, undeva la 12 luni.

      Art. 84 . [durata si incetarea contractului individual de munca pe durata determinata]
      (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
      (2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

        (Citează)

  6. O veste trista mi se pare ca Google inchide ultimul serviciu gratuit pe care-l avea:

    Dear Administrator,

    We are writing to let you know that your G Suite legacy free edition will no longer be available starting July 1, 2022. To maintain your services and accounts, you need to upgrade to Google Workspace.

    Practic, pentru utilizatorii ce voiau doar email hosting (nu si celelalte prostii) de la 0 euro/luna se ajunge la 5.2 euro/luna/utilizator ceea ce nu e foarte distractiv.

    Planul de Microsoft Family e si nu e o alternativa. Pentru ca e up to 6 people iar o familie mai include si bunici si nepoti ce toti folosesc acelasi domeniu de mail.

      (Citează)

    • Cum adica “ultimul serviciu gratuit” de la Google? Ai Gmail, Drive, Search, Translate, Maps, Calendar, Photos, Duo, Meet etc. gratis (unele cu anumite limite). Aaaa, vrei mocaciuni gen mail pe domeniul propriu? Sorry.

        (Citează)

    • alunelu:
      Cum adica “ultimul serviciu gratuit” de la Google? Ai Gmail, Drive, Search, Translate, Maps, Calendar, Photos, Duo, Meet etc. gratis (unele cu anumite limite). Aaaa, vrei mocaciuni gen mail pe domeniul propriu? Sorry.

      Te-ai grabit si tu sa fii hater. Serviciul nu era gratuit era Faustian: eu le dadeam datele mele si ei in schimbul vanzarii datelor mele, imi dadeau ceva sa folosesc :)

      Dupa cum vezi, nu caut gratuitati ca m-am uitat la ofertele cu bani. Din ce vad pe piata, nu exista family plans cu sens de la cei mari (Google si Microsoft). Te imping automat spre business si intr-un fel are sens, ca probabil majoritatea ce si-ar face conturi de familie ar fi IMM-uri ca-i mai ieftin.

      In afara de problema ca de acum trebuie sa platesc (si nu sunt entuziast ca de la 0 euro/an trec la 560 euro/an) si doi, cel mai dureros, ma pun sa platesc si pentru Google apps (Sheets si alte chestii pe care nu le nimeni in afara de a centraliza mancarea pentru pranz si a vedea cine iese la bere in weekend).

      Ei bine, eu vreau sa platesc in continuare doar pentru mail si posibilitatea asta n-o am. Si aici vine dilema: self hosting cu toate riscurile aferente (SLA si mai ales pierderea datelor) sau dau un bani dar stau in fata.

        (Citează)

    • Iulian: Serviciul nu era gratuit era Faustian: eu le dadeam datele mele si ei in schimbul vanzarii datelor mele, imi dadeau ceva sa folosesc :)

      Dar asta nu înseamnă ca era un târg bun pentru ei.

      Trebuie să mai scoată și Google bani din ceva. Veniturile din publicitate scad în era privacy-focused.

        (Citează)

  7. Sa le zica cineva celor de la PCgarage ca preturile alea cu ,99 fac mai mult rau decat bine la nivelul ala. Creierul vede 7 cifre si niste semne de punctuatie si decide ca pretul e mult prea mare, inainte sa apuci sa citesti ce bun e MBP si cum iti va imbunatati viata.
    3000 de euro pare un pret decent. 14.999,98 pare un pret obscen.

      (Citează)

  8. Joe Rogan – Neil Young Spotofy ni trebuie sa aleaga nimic.
    1. Ce cauta cantaretul peste emisiuniea altuia, să-și vada de muzica lui, daca mai face asa ceva.
    2. Tipul si-a vândut drepturile pentru muzică, a incasat o grămadă de bani nu are cum să amenințe pe nimeni.

      (Citează)

  9. Salut decizia Spotify; companiile nu trebuie sa se mai lase intimidate de orice partz woke!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus