un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 ianuarie 2022

21 Jan 2022  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Cu 19.105 cazuri noi de covid, ieri a fost înregistrat noul record de cazuri al României.

Concertul din pauza Super Bowl-ului de anul acesta se anunță interesant:

asus s5507

    9 comentarii

  1. Despre Google Pay – cine s-ar fi gândit că înlocuirea unei aplicații globale care avea și site și avea nevoie doar de cont Google (cum e și normal) cu una dezvoltată special pentru India, care avea nevoie de număr de telefon ca să funcționeze și avea mai puține facilități, ar fi o idee bună?

    Căutau oamenii în draci pe apkmirror versiunea “veche” să o poată folosi, plus că Google introducea Pay cu țârâita în diverse țări (la noi au introdus-o după ce multe bănci își dezvoltasera deja soluția proprie de plata cu telefonul).

    Apple are Apple Pay care e demult peste tot, are și Wallet care se comportă chiar ca un portofel electronic (poți băga certificatul de vaccinare acolo, pe când atunci când l-am adăugat la Google mi-a adăugat un qr code eronat). Google putea să facă ce știu ei mai bine, să îi copieze pe cei de la Apple, dar au fost mai căpoși și acum își dau seama că nu e ok situația actuală.

      (Citează)

    • Nu e ca și cum ar fi singurul dezastru marca Google. Multe din serviciile lor sunt tratate ca second-class citizens, fie că vorbim despre Music, despre Pay, despre Keep sau mai știu eu ce. Au multe de învățat de la Apple când vine vorba de servicii adiacente.

      Recent am avut nevoie de aplicația Android TV Remote Control ca să descopăr că au renunțat la ea fără ca măcar să vină cu o alternativă (pentru piețele non-US).

        (Citează)

    • Asa e. Insa a fost ultima si cea mai vizibila porcarie din partea lor.

      Apple Pay era peste tot, orice aplicatie bancara iti permitea sa iti inrolezi cardul la ei, Wallet-ul lor chiar e ca un portofel electronic, in timp ce Google Pay se downloada si se instala fortat, diverse hack-uri sa mearga etc.

      E o chestie simpla, care nu tine neaparat de comunicare cu banci, ci deciziile Google, care merg dupa cum bate vantul.

      Dupa ce au suparat o multime de utilizatori ca au oprit aplicatia Pay si au inceput rollout-ul global al aplicatiei facute pentru India (coincidenta ca seful era indian…) care era mai proasta si iti cerea si numar de telefon, au mai si lalait introducerea in diverse tari.

      De fapt ei lalaiesc si magazinele oficiale, ma gandesc ca la cate RMA-uri au la Pixel-uri prin afara, o sa fie o caruta si la noi.

        (Citează)

  2. Google was the first big tech company to get involved with NFC payments, starting with the Galaxy Nexus in 2011. That was three years before the launch of Apple Pay

      (Citează)

    • And yet, even with a 3 year headstart, Google Pay is yet to reach Apple in how easy to use and how widespread their implementation is

        (Citează)

  3. sunt curios cat a costat reclama Pepsi:)

      (Citează)

  4. Google Pay, acei idioti care mi-au stricat platile luni de zile pentru ca nu voiau sa ma lase sa platesc 4 facturi consecutive din cauza ca nu aveam cardul inrolat in sistemul lor.

    Normal ca au avut un an slab, daca atat ii duce mintea, sa isi faulteze si enerveze clientii punandu-le piedici daca vor sa plateasca cu cardurile lor folosind browserul Chrome.

    Pe la STB ar trebui dat un pic afara, incepand cu sefii de sindicat. Greva este ilegala, tribunalul asa a decis, deci e liber la epurat un pic prin loazele de la STB.

      (Citează)

    • Din pacate, parca legea ii protejeaza pe liderii de sindicat si nu pot fi concediati. Cadou marca PSD.

        (Citează)

    • Ii protejeaza daca nu intrepind actiuni ilegale si parca sunt deja 2 hotarari de judecatorie ca greva este ilegala.

      Iar Nicusor Dan practic a cerut aseara arestarea liderilor de sindicat, pentru greva ilegala.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus