un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am primit noul permis de conducere în 3 zile – good job Poșta Română!

4 Jan 2022  ·

AUTO  ·

6 comentarii

Simt că datorez scuze Poștei Române când am spus că durează prea mult să-ți aducă permisul acasă în 5-15 zile, din București în București. Al meu a sosit în 3 zile.

Mai exact, am depus actele pe 30 decembrie la DRPCIV. Permisul nou a fost emis pe 31 decembrie, conform datei de pe acesta, iar pe 3 ianuarie l-am primit acasă de la poștaș.

Mi se pare remarcabil că a ajuns atât de repede, având în vedere că 1 și 2 ianuarie au fost nelucrătoare, ba nelucrătoare mari, de probabil nici prin depozite și la sortare n-a fost nimeni. Și totuși uite că s-a livrat. Mulțumesc, Poștă!

 

Apropo de depunerea actelor la DRPCIV, am văzut cu tristețe că unii au comentat în celălalt articol cu “cei de acolo nu sunt polițiști, nu e vina lor că în curtea instituției se parchează pe trotuar și pe câte două locuri”. Sunt doar ofițeri de poliție și câțiva agenți de poliție, conform site-ului oficial. Direcția Permise ține de Inspectoratul General al Poliției Române sau direct de MAI, nu mi-e clar, dar ideea este că sunt uimit de cât de mulți oameni încearcă să găsească scuze mârlăniei crase și nepăsării autorităților pentru a-și face curat în propria curte. Oare până în ce secol se vor tot găsi scuze?

asus s5507

    6 comentarii

  1. Eu am fost programat pe 29 decembrie la ora 10:15, am ajuns la 10:05, deja ma striga sa intru, la 10:13 ieseam din sediul politiei. Pe 31 decembrie pana in ora 9 dimineata m-a sunat de la posta sa cobor sa imi ridic permisul. Stau in Ploiesti, la mine a mai facut un drum in plus din Bucuresti.

      (Citează)

  2. “conform site-ului oficial. Direcția Permise ține de Inspectoratul General al Poliției Române sau direct de MAI, nu mi-e clar”.

    De acord!
    Însă DRPCIV se afla în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, nu a Inspectoratului General al Poliției Române.
    Totodată, în subordinea MAI se mai află instituții precum:
    – Clubul Sportiv „Dinamo” Bucureşti;
    – Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne;
    – Agenţia Naţională Antidrog,
    precum multe alte instituții.

    Niciuna nu are competență în privința subiectului pe care l-ai adus în discuție.
    Cum nici Politia Română, ca și instrucție, nu este competentă pentru a aplica amenzi contravenționale autoturismelor parcate necorespunzător, ci Poliția Locală, care nu face parte din MAI, respectiv IGPR. Ea este subordinea primăriilor de sector și a Primăriei Mun. București.
    Repet, este ca și cum ai sesiza Metrorex că nu ți-a oprit în stație autobuzul 112.

      (Citează)

    • Ce va faceti tu si altii ca nu vreti sa intelegeti, mascand sub tehnicalitati d-astea si lamentari ce genu “ai ajuns ca Zoso”, este urmatorul lucru: Politia Romana si institutiile care in mod traditional le sunt in coordonare/subordonare/cum vreti voi impun atat de putin respect incat efectiv sub ochii lor se intampla de la marlanii precizate de Radu pana la accidente, crime, rapiri, violuri, etc. Ca e vorba de respect, ca e vorba de frica, nu conteaza, intr-o tara normala ar fi macar un pic de ordine si respectare a legilor in curtea unei institutii “de forta”.

      Nu si in Romania. Totul pentru ca aceasta institutie este condusa de infractori al caror singur scop este sa pastreze un climat propice pentru infractori de toate rangurile (de la politicieni la parcagii). Asta a ramas singura misiune de care Politia Romana se mai poate achita acceptabil azi: protejarea infractorilor.
      Putinii oameni care au fost profesionisti au fost incet-incet indepartati prin programul de pensii (similar si la Armata).

        (Citează)

    • Dar, judecând la bun simț, tu ca instituție a statului, poliție sau nu, ai în curtea ta niște nesimțiți care încalcă legea și NU faci nimic ? ? ?
      Vă imaginați o firmă privată în curtea căreia se întâmplă ce se întâmplă în curtea DRPCIV ??? Nu există.
      O instituție serioasă ar fi rezolvat problema.
      Și asta e monumentală: “Politia Română, ca și instrucție, nu este competentă pentru a aplica amenzi contravenționale autoturismelor parcate necorespunzător, ci Poliția Locală”.
      Ha-ha ! Deci, parcă și văd o instituție din M.A.I., cum ar fi Agenția Națională Antidrog, cum va suna la Poliția Locală cerându-le să îi amendeze pe cei care au parcat ilegal în curtea Agenției Naționale Antidrog. …
      🤣🤣🤣

        (Citează)

    • Gresesti, Politia Romana are in organigrama Directia Rutiera care se organizeaza sub forma de Brigada, in cazul Bucurestiului sau Serviciu, in cazul judetelor.

      Conform OUG 195/2002 atat Politistul Rutier cat si politistul local au in atributii sanctionarea parcarii neregulamentare.

      Diferenta este ca Politistul Rutier are parghiile prin care sa ceara propietarului sa comunice cui a incredintat autovehiculul si sa il sanctioneze in cazul refuzului. Politistul local poate sanctiona doar daca prinde soferul la autovehicul neavand posibilitatea de a-l identifica in lipsa.

        (Citează)

  3. “Vă imaginați o firmă privată în curtea căreia se întâmplă ce se întâmplă în curtea DRPCIV ??? Nu există.”

    Era să mă înec cu cafeaua

    Ultima dată când mi-am preschimbat permisul, a fost gata în 3 ore.
    Am evoluat, văd.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus