►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
17 Dec 2021 ·
OnePlus Buds Z2 sunt a doua pereche de căști OnePlus pe care o testez și a doua care mi se pare foarte bună. Aceste noi Buds Z2 au anulare activă de zgomot, sunet bun cu bass pronunțat, design plăcut și autonomie mare a bateriei. Sunt și multi-device cu comutare ușoară între două dispozitive.
Buds Z2 sunt earbuds in-ear cu coadă lunguiață. Se pun în lobul urechii, dar au și un mic segment siliconic ce izolează fonic intrarea în canalul urechii, treabă necesară pentru anulare activă de zgomot performantă. Controlul este tactil, prin atingeri pe corpul căștii.
Au două setări de ANC, anulare medie de zgomot de 25 dB și maximă de 40 dB, zice OnePlus. Au 3 microfoane în total, plus mod Transparency în care amplifică sunetele ambientale.
Autonomia cu ANC Off este de 7 ore în căști și 38 de ore cu încărcări repetate în cutiuța lor, cu ANC On este de 5 ore și total 27 ore cu încărcări succesive. Încărcarea este rapidă, 10 minute de încărcare dau 5 ore de ascultare muzică.
Căștile sunt IP55, deci au rezistență rezonabilă inclusiv dacă le scapi în apă, iar carcasa lor este IPX4. Conectivitatea este Bluetooth 5.2. Greutatea unei căști este de 4,5 grame, iar cutiuța lor are 41 grame.
Mai sunt diverse tehnologii integrate. Au Fast Pair cu Android, telefonul meu Samsung le-a identificat atunci când am deschis cutiuța lor. Pot declanșa Google Assistant. Împerecheate cu anumite telefoane OnePlus, au latență mică în modul Pro Gaming. Sunt multi-device, o apăsare lungă pe cască le face să schimbe conexiunea pe alt dispozitiv.
Preț: 499 lei pe GSMnet.ro și pe Oneplus.com
Pot fi cumpărate pe alb sau negru. Coada lor (“stem-ul”?) este cilindric, corpul lor începe cu o muchie ceva mai dură în partea exterioară, unde sunt rotunde, și apoi se rotunjesc frumos spre ureche.
Are OnePlus poze mai bune ca ale mele:
Mi s-au părut confortabil de purtat. În cutie primești în total 3 perechi de vârfuri siliconice de diverse dimensiuni, scopul lor fiind, după cum ziceam, să asigure izolarea canalului urechii pentru a face posibilă anularea activă de zgomot.
Cutiuța este rezonabilă ca dimensiune, albă, frumos rotunjită, cu un mic LED de stare pe ea. Încărcarea se face prin USB-C. Mi-ar fi plăcut să se încarce și wireless, dar nu-i mare problemă.
Singura problemă este una pe care o reproșam și la OnePlus Buds Pro. Stem-ul, coada, este dreaptă. Dacă era un pic rotunjită, ar fi trecut mai ușor peste acea zonă a urechii care iese un pic în exterior spre ea.
Totuși, când zic asta, desigur că mă refer la urechea mea. Urechile au diverse forme (fun fact: pe Osama bin Laden l-au identificat după urechi, în lipsa feței) și în funcție de asta oamenii se înțeleg mai bine cu earbuds care doar stau în pavilion, cu in-ear, cu stem sau fără stem șamd. Buds Z2 au stat bine în urechile mele și nu au căzut la mers sau alte mișcări uzuale, dar această informație de fapt nu vă folosește prea mult.
Foarte bună! Muzica se aude bine, sunetul este rotund, calitatea per total este foarte bună pentru prețul acestor căști. Sunetul putea fi mai bun, cred că înaltele sunt prea comprimate, dar Buds Z2 sunt peste media gamei din care fac parte. Bassul este neașteptat de puternic pentru earbuds, poate că difuzoarele de 11 mm din interior își fac simțită astfel dimensiunea.
Am vorbit și la telefon cu ele. Eu am auzit bine ce mi se spunea. Persoana cu care am vorbit nu s-a plâns că nu m-ar auzi foarte bine, ba chiar la un moment dat mi-a spus că aude și ceva sunete de la televizorul din cameră, deși acesta era la un volum mic.
La pachet cu o autonomie mare (7+31 ore fără ANC), mi se pare o combinație foarte bună. Iar ANC-ul, că am ajuns la el, își face foarte bine treaba și elimină mult zgomot ambiental. Am testat cu clipurile mele uzuale (sunet de avion, sunet de cafenea, sunet de birou) și rezultatele au fost foarte bune. Buds Z2 sunt foarte performante în anularea zgomotului de tip bâzâit sau “avion”, aproape dispare cu totul, dar lasă să treacă ceva mai mult din voci sau sunete ascuțite, însă mult atenuate și comprimate și ele. Pentru 499 lei, sunt foarte bune la acest capitol.
Aplicația, dacă nu ai telefon OnePlus, este una numită HeyMelody. Cu ea configurezi căștile. Aplicația este foarte simplă. O pagină îți arată nivelul bateriei și tipul de anulare de zgomot ales (max, mediu, off și transparency), plus că poți face un fit test.
O altă pagină te lasă să configurezi apăsările pe fiecare cască în parte. Mi-a plăcut că un double-tap pe casca stângă poate fi clasicul Next Song, dar double-tap pe casca dreaptă poate fi pus ca Voice Assistant. Dacă ții apăsat pentru o secundă poți avea o altă comandă (eu am pus trecerea între max noise cancelling și deloc)
O apăsare foarte lungă îți permite să schimbi între două dispozitive la care ai conectat căștile. De când am iPad Mini am început să apreciez funcția de multi-device pe căști. Practic, asta mi-a permis cu OnePlus Buds Z2 să ascult muzică sau să mă joc ceva pe tabletă, în liniște, iar când venea un apel pe telefon să apăs lung pe cască pentru a le conecta la acel dispozitiv. Comutarea durează vreo 3 secunde cu totul, deci timp suficient ca apoi să răspund și să vorbesc din căști.
Căști foarte bune pentru prețul lor. Oferă de toate: anulare performantă de zgomot, suport multi-device, sunet bun, calitate mulțumitoare în apeluri telefonice, autonomie foarte lungă, plus restul detaliilor precum protecția IP55 pe căști și încărcarea rapidă. OnePlus Buds Z2 sunt foarte bune și o dovadă că OnePlus (sau grupul lor, whatever) face nu doar telefoane mișto, ci și căști bune.
Preț: 499 lei pe GSMnet.ro și pe Oneplus.com
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
17/12/2021 la 12:43 PM
Stie cineva de ce anumite electronice (persoana fizica) au 12 luni garantie? Din cate stiu, exista o directiva europeana care prevede 24 luni garantie pe persoana fizica.
Adi(Citează)
17/12/2021 la 12:51 PM
In general accesoriile pot sa aibe 12 luni. Bunurile de folosinta indelungata trebuie sa aibe 24 luni.
Si se mai intampla atunci cand anumite produse vin pe canal gri si importatorul isi asuma garantia. Si atunci incearca sa-si minimizeze riscurile, nu neaparat si legal.
corny(Citează)
17/12/2021 la 2:29 PM
Iar “aibe” ar trebui sa aiba doar <> ; scuze de offtopic
Catutzi(Citează)