un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Am început să folosesc Canva pentru YouTube thumbnails și featured images

10 Dec 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am descoperit pe iPad aplicația Canva, care-i foarte mișto. Apoi am descoperit că are și versiune de Windows, Android și Mac, așa că o folosesc pe Windows. Merge chiar și direct în browser, dar mai dubios.

Canva face tot felul de imagini de prezentare, bannere, carusel pentru magazine, infografice, prezentări, layout-uri, titluri, animații și cam orice altceva. Este un meniu cu zeci, poate sute de opțiuni și template-uri. Eu am început să o utilizez pentru a face thumbnail-uri mai bine clipurilor de YouTube, că ale mele erau undeva între groaznice și varză.

Totul e foarte simplu. Alegi ce vrei să faci din zecile de variante sau bagi tu manual dimensiunea în pixeli. Ai apoi de ales între mii de template-uri pe care le poți modifica foarte simplu. De exemplu, eu am pornit cu imaginea din stânga și am ajuns în 2 minute la cea din dreapta:

Poți insera imagini, plus că le poți redimensiona și edita în culori, dar și direct cu tot felul de filtre. Poți insera text cu diverse efecte, tot felul de forme, săgeți, mâzgăleli, animații și altele. Le poți mișca după cum vrei, le așezi pe layere de suprapunere, le exporți în diverse formate.

Uitați niște before în stânga și after în dreapta din propriile thumbnails refăcute tot de mine.

Canva este gratuit pentru ce-mi trebuie mie. Există și unele template-uri disponibile doar în versiunea Pro, pe bani. Problema este că versiunea Pro se adresează deja echipelor de oameni, că îl pot folosi până la 5 oameni. Aplicația este orientată spre muncă în echipă, ca să lucreze mai mulți la același proiect, ba chiar am văzut că există chiar și un calendar de task-uri. Ideea ar fi că poate există un fotograf și apoi un grafician care face muncă pe acolo sau diverși membri ai echipei editează diverse părți dintr-o prezentare Powerpoint. Este overkill, mi-ar plăcea să existe și un plan care doar dă acces la toate template-urile și stock images, fără elementele avansate. Dar na, fiecare cu a lui.

Dacă încercați Canva, faceți-vă cont prin acest link. Cică îmi dau mie acces la niște imagini stock în plus sau ceva așa, deși nu cred că mi-ar fi de folos vreodată.

Am încercat în trecut și Adobe Spark, dar nu mi-a plăcut deloc. Cu Canva m-am înțeles bine din prima. Compania cică este evaluată la 40 de miliarde de dolari și recent a intrat și pe video.

asus s5507

    7 comentarii

  1. In functie de nevoi (si de template-uri disponibile de la care sa pornesc, in cazul in care nu e nevoie se ceva complicat ce necesita Photoshop sau Illustrator) eu mai folosesc si Crello.com / VistaCreate. Este tot gratuit, are o multime se template-uri si am ajuns sa fac si prezentari Powerpoint cu el.

    Este chiar super util.
    PS: In comparatie cu Crello, Canva e putin mai “fâșneț”.

      (Citează)

  2. Folosesc de ceva ani canva (browser /desktop) iar mai nou o fac in grup :) cu ceva parteneri străini care m-au bagat in gasca lor pe canva. Sharing is caring. Pentru bannerase, felicitări, animații e super.

      (Citează)

  3. Eu am folosit Canva pt. evenimente personale (invitatiile de Save the Day, petrecerea burlacitelor – trimise online).

      (Citează)

  4. O parte din zona de promovare a Canva a fost gestionată de:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Kawasaki
    , care a lucrat și la Apple pe un rol similar.

      (Citează)

  5. mi’am facut cont prin link-ul tau :)

    multumesc!

      (Citează)

  6. Watson ( https://www.watson.ch/fr/ ) pare făcut numai cu Canva..

    Cat mai putina bataie de cap..și arata foarte bine.

      (Citează)

  7. Noi folosim Premium de cam 1 2 ani si e foarte. Si prezentarile tot acolo le facem. Si tot ce inseamna grafica bannere stories, coperti reels, video etc. Au lansat acum si templates de video, multi le folosesc pe reels.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus