un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 12 decembrie 2021

12 Dec 2021  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

Turnul Millenium Tower din San Francisco s-a înclinat 6 mm în 4 zile. Au acolo o clădire pe care încearcă să o stabilizeze pentru a nu deveni noul turn din Pisa. Măsurătorile precise arată astfel de valori.

Despre antreprenorii de pe Calea Victoriei. Nu știam că s-a deschis un skybar pe magazinul Cos.

Tinerii suferă de depresie. Pandemia a dublat numărul celor cu depresie sau anxietate, iar un sfert dintre tineri au simptome de depresie în SUA. Încercările de sinucidere au crescut cu 51% în 2021.

Un cățărător care a găsit o mulțime de pietre prețioase pe Mont Blanc a primit permisiunea să țină jumătate dintre ele. Cel care le pierduse nu a apărut în ultimii ani, așa că s-a împărțit prada.

Un ceas Patek Philippe făcut în colaborare cu Tiffany s-a vândut cu 5,3 milioane de dolari. Cumpărătorul este din Miami.

Fast Food-ul nu merge bine în Italia. Sunt doar 50 de KFC-uri și doar 15 Starbucks în Italia.

Harta puterii de cumpărare în România. Bucureștiul este aproape de media europeană. România pe ansamblu este la jumătate din media europeană.

De ce ezită oamenii să se vaccineze. În concluzie, din lipsă de încredere. O societate în care lumea nu are încredere în autorități, politicieni, polițiști șamd nu va avea dintr-o dată încredere nici în alți specialiști.

Clone de Die Hard. Se pare că Die Hard a creat un gen de filme.

Cele mai bune baruri în 2021. N-am fost în nici unul dintre ele. Pe locul 73 este unul numit Satan’s Whiskers.

Două tiare ale nevestei lui Napoleon s-au vândut cu peste 700.000 de dolari.

West Side Story are încasări mici la box-office. Disney a pus biletele la 25 de dolari bucata. Cam scump să vezi un film la americani, nu?

Despre viața lui Bob Dole. Rănit în WW2, întors acasă în stare gravă, a învățat din nou să meargă și să vorbească, a devenit senator SUA, a murit recent la 98 de ani.

Un YouTuber și streamer pe Twitch s-a sinucis la 21 de ani. Nu s-a zis de ce.

Cele mai bune metode de a găti creveți.

Mic scandal în Finlanda după ce primul ministru era în club la 4 dimineața și ratase niște mesaje. Probabil acesta este genul de eveniment șocant în viața politică din Finlanda.

Amsterdam ia noi măsuri pentru limitarea turismului. S-au săturat de aglomerație și de fast-food-uri și magazine gândite doar pentru turiști.

60 de autobuze electrice din Brașov au parcurs 2 milioane de kilometri din mai 2020 până astăzi.

9 campionate de Formula 1 care s-au terminat spectaculos. Au fost multe ocazii în care ultima cursă a adus foarte multe surprize.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 din Abu Dhabi, finala campionatului. Verstappen și Hamilton sunt la egalitate de puncte, deci cine iese acum mai în fața celuilalt ia trofeul mare. Verstappen pleacă primul, Hamilton de pe doi, dar asta contează mai puțin.

asus s5507

    29 comentarii

  1. 1) E si normal sa nu ai incredere in “autoritati”, pentru ca interesul alora nu e si interesul tau. Un functionar public o sa faca orice sa isi pastreze job-ul, si nu vrei sa ai incredere in niste gigei de genul asta.

    2) Desi nu-mi place de Hamilton ca e britanic, sper sa il invinga pe Verstapen ala care are o fata de cere pumni. Mai ales ca e si pussy ca parca l-a reclamat pe Hamilton ca nu l-a depasit cum trebuie sau ceva de genul.

      (Citează)

    • Nu e normal sa nu ai incredere in autoritati. Asta e valabil poate in Romania sau alta tara unde primeaza coruptia si impostura in locul competentei si unde fiecare incearca sa triseze in loc sa respecte niste reguli clare. Traiesc (nu de multa vreme) intr-o tara nordica, unde increderea in autoritati este aproape maxima (de unde si nivelul de vaccinare de 94,8% atins acum cateva saptamani bune), ca si nivelul de civilizatie. Si nu este o coincidenta. Bineinteles totul pleaca si de la faptul ca autoritatile sunt altfel fata de Romania, ca si oamenii care trebuie sa le respecte.

        (Citează)

  2. Italienii se respecta. Se imbraca bine, mananca bine, tin la timpul lor liber. Oameni de admirat.

      (Citează)

  3. 1. Tre să fii prost să bei cafea la Starbucks în Italia, țara unde se bea cea mai bună cafea.
    2. Sigur că e “mic” scandalul în Finlanda, că ne e simpatică nouă Finlanda… doar că aia a plecat în club după ce fusese contact cu un bolnav covid. “zădărnicirea” etc etc, nu erați voi p-aci cu asta în gura?…

      (Citează)

    • Este interpretabila afirmatia ca in Italia se bea cea mai buna cafea. Nu sunt deloc fan Starbuckcs (era mult mai OK Gloria Jeans pana sa iasa de pe piata noastra), dar nu imi place cafeaua italiana. Prefer cafeaua turceasca de exemplu, dar mai sunt alternative. “De gustibus non est disputandum”.

        (Citează)

    • Asta cu cafeaua e cu dus intors. Nu e aia italieneasca mai buna sau mai proasta. Conteaza tipul de cafea folosit si cum e facuta. Si acasa poti face o cafea care da clasa si alora italienesti si alora turcesti.
      Cat despre starbucks gloria jeans etc…..besini supraevaluate unde platesti 40% produs si 60% firma.

        (Citează)

  4. Magazinu cos are 2 palme inaltime. Numai skybar nu e ala de de-asupra lui.
    Acu 3 ani, in florenta fiind, m-a palit foamea. Dupa primu colt, coincidenta, dau de un mec. Eu sint contra mizeriile astea gen mec kfc etc, dar foamea….. Intru, inauntru gol. Pustiu. Numa angajati, toti cu ten tuciuriu…pareau indieni ceva. Da’ toti erau asa. Unu n-arata a italian. In fine, am iesit usurel ca sa nu deranjez linistea din interior. Am mai trecut de cateva ori pe langa mecul respectiv, slab de tot la musterii. Si dupa cum aratau aia 3 clienti, pareau tot turisti. Si ma gandeam la cozile de la mecurile din romanica. Cum baga romanii toate rahaturile in ei.

      (Citează)

  5. Gerry:
    Nu e normal sa nu ai incredere in autoritati. Asta e valabil poate in Romania sau alta tara unde primeaza coruptia si impostura in locul competentei si unde fiecare incearca sa triseze in loc sa respecte niste reguli clare. Traiesc (nu de multa vreme) intr-o tara nordica, unde increderea in autoritati este aproape maxima (de unde si nivelul de vaccinare de 94,8% atins acum cateva saptamani bune), ca si nivelul de civilizatie. Si nu este o coincidenta. Bineinteles totul pleaca si de la faptul ca autoritatile sunt altfel fata de Romania, ca si oamenii care trebuie sa le respecte.

    Autoritatile sunt oglinda societatii. Asa oameni, asa capetenii.

      (Citează)

  6. Numai abureli in artolul cu ezitarea la vaccinare. Lumea nu se vaccineaza in primul rand datorita nazi pass-ului si in al doilea rand pentru ca nimeni nu raspunde pentru efecte adverse. Pe o parte statul de obliga ca sa te vaccinezi, pe alta parte te pune ca sa semnezi ca tu vrei ca sa te vaccinezi pentru a nu raspunde. S-au prins foarte multi ca “certificatul verde” nu are nimic de-a face cu protectia sanitara. Daca se dorea protectie sanitara se aplicau masuri de limitare a raspandirii, lucru ce evident nu se doreste a se face.

      (Citează)

    • Cine raspunde pentru efectele adverse de la paracetamol, terraflu, etc ..?

        (Citează)

    • Nu te da nimeni afara de la munca daca nu ti-ai luat paracetamolul. Ala il iei ca vrei tu, iar daca ti-l prescrie un medic gresit acel medic raspunde in fata colegiului medicilor. La vaccinurile COVID producatorul nu raspunde, cel care ti-l administreaza nu raspunde, statul nu rapsunde. E oarecum normal ca sa fugi de produsele fara garantie.

        (Citează)

    • ce masuri de limitare a raspandirii propuneti, domnule specialist?

        (Citează)

    • Asta era valabil in timpul autorizației de urgență.
      Dar acum vaccinul e aprobat full persoanelor peste 12 ani.
      Asta e doar o mantra a antivaccinistilor ca tine că sa vă ascundeți in spatele unor informații vechi sau false

        (Citează)

    • Nu sunt antivaccinist sunt doar anti nazi pass. In mod secundar da, ajung si antivaccinist, dar e incorect ca sa ma cataloghezi asa ca si cum o halesc pe aia cu chipurile 5g. Nu vorbesc ca tine in necunostinta de cauza, aprobarea lor nu inseamna si garantarea lor, inca te pun ca sa declari pe propria raspundere ca te vaccinezi din propria intiativa. Vecinul meu a facut la 32 de ore dupa prima doza atac cerebral din cauza chegurilor de sange, acum merge cu cadru si a vorbit cu un avocat pentru a obtine daune. I s-a spus direct ca nu se poate obtine ca nu exista raspunderea nimanui decat a lui si nu va face decat ca sa plateasca si cheltuieli de judecata. Singura speranta e la initiativa UE de a face un fond pentru plata de daune in urma efectelor adverse permanente ale vaccinarii covid.

      Catutzi:
      Asta era valabil in timpul autorizației de urgență.
      Dar acum vaccinul e aprobat full persoanelor peste 12 ani.
      Asta e doar o mantra a antivaccinistilor ca tine că sa vă ascundeți in spatele unor informații vechi sau false

        (Citează)

    • In niciun caz inghiorlaiala oamenilor in magazine la 17:30 pentru ca la 18:00 se inchid toate, venirea in tara fara ca sa stai in carantina (macar 4-5 zile) pentru ca ai certificat verde, etc. Ai nostri au copiat toate masurile proaste, cele bune precum oferirea de 2 teste gratuite lunar pentru a te testa la primele suspiciuni, extinderea programului magazinelor cu trafic mare pentru a evita aglomerarile, etc. Nu e chirurgie pe creier totusi ca sa-ti dai seama ca ce s-a intamplat la noi este ca in filmele cu prosti.

      Anda:
      ce masuri de limitare a raspandirii propuneti, domnule specialist?

      Anda:
      ce masuri de limitare a raspandirii propuneti, domnule specialist?

        (Citează)

    • teste gratuite? adica sa si le faca singuri cetatenii? aceiasi catateni care vand testele copiilor lor pe OLX? also, aglomeratia in magazine nu e in primele 10 cauze de infectare, deci…

        (Citează)

    • @Anda nu pari ca intelegi prea usor. Teste la care te duci cu masina, te scormoneste ala cu betisorul in cat si nas si iti da rezultatul peste cateva ore, cum este in alte tari (ex langa noi: Austria). Acum daca vrei ca sa te testezi platesti, eu am dat acum ceva timp 400 lei, bani pe care nu prea iti vine ca sa-i dai daca nu ai indicii serioase ca poti avea covid si iti si permiti.

      Anda:
      teste gratuite? adica sa si le faca singuri cetatenii? aceiasi catateni care vand testele copiilor lor pe OLX? also, aglomeratia in magazine nu e in primele 10 cauze de infectare, deci…

        (Citează)

    • De unde te da afara daca nu te vaccinezi? Sau doar ai auzit ca sunt patroni care forteaza(ilegal) vaccinarea angajatilor? E fix alegerea fiecaruia daca se vaccineaza, daca merge la mall, la stadion, daca pleaca in maldive..

        (Citează)

    • Este incredibil cum dacii noștri liberi știu ei cel mai bine fata de vreo miliarde deja vaccinați. Și ce șansă incredibila sa ai vecinul ăla chiar langa tine și chiar el sa fie afectat de vaccinul rău.
      Bine că te-ai prins.tu cum stau lucrurile.

        (Citează)

  7. 2 milioane de km/60 autobuze/ vreo 600 de zile câte sunt de atunci rezulta vreo 55km/autobuz/zi ceea ce e foarte puțin
    2 milioane de km fiecare autobuz/600=3300 km/autobuz/zi, sa spunem ca ar avea o ruta de 20km, vin 166 de curse pe zi, 7 curse pe oră
    Oricum ai calcula, e exagerat de mult sau de puți

      (Citează)

  8. Clădirea de lângă Ateneul Român http://reptilianul.ro/2021/12/12/casa-braikoff/

      (Citează)

  9. Nu știu dacă ești angajat pe undeva la momentul acesta, dar anual se face vizita medicala, care impune un dosar de angajat.
    In acest dosar apare și ca ești vaccinat, ca idee. Medicul de familie nu-ți da “apt pentru munca” dacă nu ai anumite vaccinuri obligatorii făcute, mai ales în copilărie.
    Ca sa mergem pe logica ta, nici pentru acelea producătorul nu-și asuma nimic, nici măcar pentru paracetamolul ăla, care, fie vorba intre noi, nici după atâția ani de folosita în piața nu se știe foarte clar cum funcționează.

    Asa ca, nazi-pass-ul (cum aleg ei nume d’asta penibile cu impact emotional dar adresandu-se celor care nu stiu doua vorbe despre nazism), exista dintotdeauna dar sunteți prea chiori sa vedeți.

    cata:
    Nu te da nimeni afara de la munca daca nu ti-ai luat paracetamolul. Ala il iei ca vrei tu, iar daca ti-l prescrie un medic gresit acel medic raspunde in fata colegiului medicilor. La vaccinurile COVID producatorul nu raspunde, cel care ti-l administreaza nu raspunde, statul nu rapsunde. E oarecum normal ca sa fugi de produsele fara garantie.

      (Citează)

    • Este falz de la A la Z ce ai spus tu.
      1. Vaccinurile facute in copilarie pentru intrarea in colectivitate nu le au facute multii pe toate, cand le faci nu te pune sa declari ca le faci pe propria rapsundere.

      2. Vaccinarea nu este obligatorie ci voluntara. In al doilea rand, ar fi considerata discriminare ca un drept la munca sa fie limitat de vaccinare. CIteste si tu constitutia.

      3. “apt pentru munca” tine de fisa postului, daca ai probleme de o anumita (epilepsie, etc) nu vei putea ca sa te angajezi pe anumite posturi. E ca la permisul de conducere, anumite probleme medicale te poate impiedica ca sa-l dobandesti.

      De curiozitate, de unde iti iei informatiile de pot fi asa eronate?

        (Citează)

  10. amuzant era ca in noiembrie la mcdonaldsul din piata garibaldi din napoli era o mare adunare de glovo-isti veniti pt ridicarea comenzilor. am mai intrat in mcd din roma si florenta ca mod de folosire a toaletei prin achizitia a doua oferte de 1 euro :)

    la cata pizza si cafea stradala gasesti prin italia, era ciudat ca mcd/kfc/starbucks sa aibe succes

      (Citează)

  11. cata:
    daca ti-l prescrie un medic gresit acel medic raspunde in fata colegiului medicilor.

    Spune-mi 2-3 cazuri în care Colegiul Medicilor a incriminat vreun medic de malpraxis în ultimii 30 de ani. Nici măcar pe Ciomu care aproape a rămas cu penisul pacientului în mînă…

      (Citează)

  12. De la medicul de familie.
    Bati campii de n-ai aere.

    Ia cere-i tu fisa medicului tau de familie si vezi matale ce scrie acolo.
    Vezi si tu legea vaccinarii din 2017 daca esti asa citit.

    cata:
    Este falz de la A la Z ce ai spus tu.
    1. Vaccinurile facute in copilarie pentru intrarea in colectivitate nu le au facute multii pe toate, cand le faci nu te pune sa declari ca le faci pe propria rapsundere.

    2. Vaccinarea nu este obligatorie ci voluntara. In al doilea rand, ar fi considerata discriminare ca un drept la munca sa fie limitat de vaccinare. CIteste si tu constitutia.

    3. “apt pentru munca” tine de fisa postului, daca ai probleme de o anumita (epilepsie, etc) nu vei putea ca sa te angajezi pe anumite posturi. E ca la permisul de conducere, anumite probleme medicale te poate impiedica ca sa-l dobandesti.

    De curiozitate, de unde iti iei informatiile de pot fi asa eronate?

      (Citează)

  13. Alin:
    De unde te da afara daca nu te vaccinezi?Sau doar ai auzit ca sunt patroni care forteaza(ilegal) vaccinarea angajatilor?E fix alegerea fiecaruia daca se vaccineaza, daca merge la mall, la stadion, daca pleaca in maldive..

    Sau la magazinul de bricolaje, poate se sparge un racord, sau in galeriile cu haine pentru ca se schimba sezonul, sau … sau.

    Faptul ca dacă ai fost infectat dupa 6 luni se considera imunitatea pierdută, dar vaccinul este pe vecie in ochii autoritatilor. Masuri luate pe genuchi

      (Citează)

    • Felicitari, esti unul dintre cei putini care s-au prins. Din pacate suntem putini, marea majoritatea se informateaza doar “din surse oficiale” si nu vad deloc problemele de logica. Imunitatea naturala este calculata intre 7 si 20 de ori mai puternica, in functie de categoria de varsta, fata de cea artificiala. As fi cautat link-ul cu respectivul studiu, insa cred ca mi-as pierde timpul inutil. Cine nu s-a prins pana acum nici nu se va mai prinde.

      Valentinul: Sau la magazinul de bricolaje, poate se sparge un racord, sau in galeriile cu haine pentru ca se schimba sezonul, sau … sau.

      Faptul ca dacă ai fost infectat dupa 6 luni se considera imunitatea pierdută, dar vaccinul este pe vecie in ochii autoritatilor. Masuri luate pe genuchi

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus