►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
LG Gram de 16 inci cântărește 1,19 kilograme. Un ultrabook de 13 inci ar fi considerat foarte ușor dacă ar avea această greutate (cel mai nou MacBook Air de 13,3″ are 1,29 kg, de exemplu), dar LG o obține pe un ecran și o carcasă mult mai mare.
Seria Gram există pe piață de mulți ani. Poate vă amintiți un articol de-al meu din 2016, când am văzut prima oară un astfel de laptop la un târg internațional. Acum, însă, LG aduce laptopurile Gram și în România. Am testat modelul de 16 inci și este exact cum credeam: un laptop premium foarte portabil și performant pentru majoritatea activităților.
LG Gram de 16 inci (cod 16Z90P) are 16,8 mm grosime și cântărește 1,19 kg. Ecranul 16:10 are rezoluție 2.560 x 1.600 px și acoperă 99% din DCI-P3. Procesorul este un Intel Core i7-1165G7, are 16 GB RAM LPDDR4X la 4.266 MHz, stocare pe PCI-Express 4.0. Este un laptop din seria Intel Evo, o platformă Intel pentru laptopuri premium.
Tastatura este iluminată și are bloc numeric, plus senzor de amprente pentru autentificare. Webcam 720p. Conectica este bună, două porturi Thunderbolt 4 de format USB-C compatibile USB 4 și USB Power Delivery, HDMI full size, două USB-A 3.2 Gen 2, jack audio și cititor microSD. Bateria are 80 Wh și laptopul se încarcă prin USB-C de la un încărcător de 65W.
Există la vânzare și variante de 14 inci și de 17 inci.
Preț: 10.800 de lei la eMAG.
LG Gram are aspect serios, de laptop de muncă. Pe capac scrie Gram, nu LG. Monitorul are bezeluri mici inclusiv în partea de sus, unde se află webcam-ul. Carcasa este din aliaj de magneziu vopsit în negru.
Tastatura are taste mari și iluminate, cu bloc numeric în dreapta. Touchpad-ul este și el de dimensiuni mari.
Mi-a plăcut și încărcătorul, este de greutate redusă, rotunjit, cu cablu parcă mai lung decât uzual.
Este neașteptat de ușor, având în vedere diagonala de 16 inci. Îl iei în mână și te surprinde. Când îl manevrezi, te simți de parcă ai arunca aluat de pizza în aer. Toată gama LG Gram are masă redusă. Varianta de 14 inci are 990 de grame. Cea de 17 inci are 1,29 kg.
Un motiv pentru aceste greutăți reduse este carcasa de magneziu, un aliaj foarte ușor. În rest nu știu ce-au făcut de le-a ieșit așa, dar acesta este diferențiatorul laptopurilor LG Gram.
Mi-a plăcut și aspectul curat și serios. Vopseaua neagră parcă are o mică textură care se simte plăcut la atingere. Îmi plac marginile subțiri ale ecranului și faptul că le-au ieșit așa inclusiv în partea de sus și de jos.
Tastatura este reușită. Tastele au o suprafață mare și un feedback foarte puternic la apăsare, simți cum îți împing degetul în sus. Marcajele sunt citețe, alb pe negru pe varianta testată de mine, iar iluminarea este discretă, nu scapă pe lângă butoane ca să te deranjeze la ochi. Pare ciudat că apreciez astfel de lucruri, dar alții încă fac laptopuri cu marcaje gri pe taste albe sau cu iluminare cu bleeding ambiental pronunțat.
Cele mai mici taste, ca suprafață, sunt cele săgeată, dar inclusiv acelea sunt mari în comparație cu alte altor laptopuri. Faptul că are bloc numeric este de asemenea de ajutor în diverse activități de business. Tasta on/off din dreapta sus integrează senzor de amprente pentru login rapid, un alt bonus.
Trackpad-ul a funcționat fără reproș. Răspunde bine la apăsare, suportă gesturi, este de suprafață mare și el.
Conectica este bună și ea, incluzând porturi Thunderbolt compatibile și cu USB 4, dar și porturi USB 3.2 Gen 2 full size și HDMI full size. Are și cititor de carduri microSD, un bonus plăcut pe un laptop care totuși nu-i musai gândit pentru editare foto-video.
Spuneam în specificații de o certificare Intel Evo. Un sticker anunță cu mândrie acest lucru. Intel Evo este felul Intel de a spune că laptopurile din program sunt produse premium, cu specificații de top, testate cu atenție și dezvoltate în colaborare cu Intel. Dacă vă uitați pe site-ul Intel Evo, scrie acolo că sunt laptopuri testate în diverse moduri suplimentare, că au autonomie mare, wake up time foarte mic șamd.
Hardware-ul cu siguranță confirmă că este performant. Procesorul este printre cele mai bune de pe laptopuri în acest moment, un Core i7-1165G7 cu placă grafică Iris Xe integrată. Memoria RAM este rapidă, modelul meu a avut 16 GB de LPDDR4X la 4.266 MHz. SSD-ul de 1 TB a fost printre cele mai rapide văzute pe un laptop, a prins 3.500 MB/s pe citire și 2.100 MB/s pe scriere.
În benchmark-uri, sistemul per total a obținut:
Oarecum surprinzător a fost scorul din 3DMark, unde am obținut 1.534 puncte în TimeSpy. Modulul grafic Iris Xe se poate deci descurca onorabil cu jocuri mai vechi, eventual cu niște compromisuri de rezoluție și calitate grafică. Nu-i nici pe departe un laptop de gaming, desigur, dar dacă vrei să te relaxezi jucându-te câteva ore ceva ușurel, o poți face.
LG Gram se încălzește deasupra tastelor 2, 3, 4, pe acolo, când rulezi astfel de aplicații mai puternice. Mă așteptam la asta, având în vedere dimensiunile și greutatea sa, dar căldura este ținută sub control și nu devine deranjantă. Oricum, în aplicațiile tip office pentru care este gândit nu vor fi probleme.
Ecranul este și el bun pentru scopurile acestui ultrabook. Luminozitatea maximă este suficientă pentru aplicații business și office. Scade când este privit din unghiuri extreme, dar nu-i ceva neobișnuit, iar nuanțele nu se modifică. Mi-a plăcut că-i 16:10, care mi se pare o combinație mai bună decât ecranele 3:2 de pe alte modele.
Nu sunt multe de reproșat. Webcam-ul este doar 720p, nu Full HD, dar măcar calitatea video este bună și se descurcă onorabil și cu lumină din spate.
Apoi, difuzoarele laptopului sunt mediocre. Nu-i făcut pentru ascultat sau editat muzică.
În rest, miniaturizarea costă, așa că prețul său este destul de ridicat.
LG Gram este incredibil de ușor pentru dimensiunile sale. Acesta este un laptop pentru persoane care călătoresc mult, indiferent că vorbim despre mișcare între săli de meeting, între sediile companiei sau între țări pe avion. Sau, dacă bugetul permite, un laptop pentru cei care vor o greutate cât mai mică pe genunchi. Un laptop cu greutate redusă nu strică niciodată, de fapt.
Gram de 16 inci este performant, bine construit, are aspect business, conectivitate bună. Eu l-aș folosi cu plăcere.
Preț: 10.800 de lei la eMAG.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
40 comentarii
02/11/2021 la 6:58 AM
Nici unul din vânzătorii de pe eMAG nu este importator oficial de LG, amândoi sunt niște dubioși din marketplace. Nu vezi că nici măcar Genius nu are?
Asa că LG aduce seria Gram este incorect deocamdată.
Nu văd să aibă ecran OLED, în nici un caz nu își merită prețul de 10.000 de lei.
Gaelex(Citează)
03/11/2021 la 9:32 PM
Păi eu am laptopul de la LG.
nwradu(Citează)
02/11/2021 la 7:32 AM
10.800 la baietii gri, lol
E 1500-1600€ pe Amazon .de sau .it
Carebear(Citează)
02/11/2021 la 8:04 AM
Chiar 1200 de euro, bani care ii cam merită. Dar ce te faci dacă tastatura e în germană?
Gaelex(Citează)
02/11/2021 la 7:47 AM
Intrebarea e de ce nu pun i7 si 16 GB de RAM si pe ala de 14 inch.
Sorin(Citează)
03/11/2021 la 10:26 AM
https://www.lg.com/us/laptops/lg-14z90p-k.aab8u1-ultra-slim-laptop#
Andrei G(Citează)
02/11/2021 la 10:18 AM
Momentul ăla când performant înseamnă i7 G7, fără video dedicat pe 16”. 16” gândit pentru office sau „mișcare” între ședințe? Pentru asta 13, maxim 14”, de altfel cine nu face grafică în general nu trece de 15” cu diagonala.
Asta cu „l-aș folosi cu plăcere” am văzut-o și pe YT la toate review-urile sponsorizate de LG și e amuzant când vine de la oameni care se plâng de laptopuri de 2 ori mai puternice. Când faci chestii, editare video și parcă n-ar strica și câte un joc n-ai ce face cu seria Gram. Mailuri și contracte poate, dar altceva nu. Ironia e că se vede și în benchmarks de ce nu se încălzește prea tare.
Dacă un laptop cu cât mai puțin măruntaie ca să fie ușor e premium, well… Adică nu-s premium alea mai scumpe de la Dell, Apple sau Razer dar e Gram premium – brb, încerc cu mai multă cafea.
dam167(Citează)
02/11/2021 la 10:27 AM
esti tu hater, daca dai 2 mii de euro pe un laptop nu te joci, faci doar tranzactii de milioane in crypto.
Anda(Citează)
02/11/2021 la 10:43 AM
Daca as avea de ales, eu as prefera un laptop de 16″ fata de unul de 14″ si pentru munca de birou. As putea sa renunt la monitorul extern cand sunt la birou si la sedinte nu m-as mai chinui sa vad ceva pe display.
Andrei G(Citează)
03/11/2021 la 9:36 PM
@dam167: sunt oameni care vor portabilitate ȘI ecran mare. Până acum erai forțat la ecran mic dacă voiai să fie ușor. Nu cred că-i place cuiva să se chiorască la Excel pe 13 inci, nu?
LG Gram nu este un laptop de editare video. Cine face editare știe asta dintr-o privire. Nu face nici clătite, dar să nu-i reproșăm asta. Este pentru contracte, mailuri, office, calluri, călătorii de afaceri.
Dacă vrei editare video și randare, noul MacBook Pro sau ceva cu NVIDIA RTX.
nwradu(Citează)
02/11/2021 la 10:28 AM
Caut de ceva vreme un I7 de 17 ” si chiar azi noapte ma uitam pe amazon uk poate poate e ceva interesant printre altele un LG de 17″ e 8700 lei , amazon it 8400 lei
( 512 GB) iar amazon de 9500 lei….pana la 12.850 lei cat e pe emag e cale lunga :))
Orkideea(Citează)
02/11/2021 la 10:40 AM
Se rezolva usor problema:
-> bilet avion dus-intors Bucuresti-Roma – 200 de lei prin Wizz Air
-> cazare 1 noapte hostel Roma – 80 de lei
-> transport Roma dinspre si catre aeroport – pana in 100 de lei
Comanzi laptopul de pe Amazon.it si cu 380 de lei te duci si il ridici direct din Italia.
Andrei G(Citează)
02/11/2021 la 11:05 AM
n-are rost, probabil o sa fie vreo 12350 de BF.
Anda(Citează)
02/11/2021 la 10:29 AM
Chiar azi de dimineata ma uitam la un asemenea model – din ce am gasit, cel mai mare dezavantaj ar fi display-ul lucios, in rest este amestecul ideal intre portabilitate si marime.
Fuzz(Citează)
02/11/2021 la 10:30 AM
In sfarsit si-a dat cineva seama ca laptopurile de 13″, 14″ sunt o porcarie si au scos pe piata ceva mai utilizabil. Mereu m-am intrebat de ce nu apar si laptopuri compacte, dar cu display mai mare.
Chiar aparusera aberatiile alea de laptopuri de gaming de 14″. Noroc ca nu s-au vandut deloc si acum vad ca producatorii le-au cam eliminat din portofoliu.
Andrei G(Citează)
02/11/2021 la 11:45 AM
Alea de 13 și 14 nu sunt o porcărie, eu am făcut multe pe unul de 13, doar că na, prefer un display mai mare (nu mai mare de 16, totuși). Dacă n-aș face grafică și chestii considerate „intensive” clar aș avea 13 sau 14. Sunt puțini ăia ca tine care ar vrea display mare fără să fie și puternic. În ultima vreme pe forumuri și YT se plângea lumea că de ce nu sunt mai groase și mai puternice, așa că nu știu ce să zic.
Gram nu sunt neapărat mai compacte, ci mai goale în interior. E risipă să n-ai video dedicat la 16”. Cele de gaming sunt în general pentru cei ce caută hardware puternic, un worstation la 1/2 sau 3/4 din preț. Nu se joacă nimeni pe 14, 16 sau 17”, iar când ai un monitor sau un eGPU la 14” cam merită un PC. Ăia care stau în camera de hotel și fac streaming de jocuri nu reprezintă piața, sunt mult prea puțini.
dam167(Citează)
02/11/2021 la 1:14 PM
Nici nu ma intereseaza daca este gol sau nu la interior. Imi place ca are display mare, tastaura cu numeric pad (care este foarte utila pentru munca de birou) si este la fel de usor ca unele laptopuri de 14″.
Nu stiu la ce te referi tu prin chestii “intensive”. Adica folosesti aplicatii ce consuma resurse hardware considerabile sau cum? Ca daca asta este problema, exista si laptopuri de dimensiuni mici super performante.
Pe mine de exemplu ma ajuta foarte mult un display mare si pentru lucruri banale cum ar fi un grafic in Excel sau o diagrama in Visio.
Andrei G(Citează)
02/11/2021 la 1:38 PM
Da, folosesc o mașină virtuală și aplicații de grafică sau modelări numerice. Nu e nimic la 13 sau 14” performant, de obicei acolo (unde există) placa video e doar ca să dea bine pe hârtie. Iar într-o carcasă mică mai tai din avântul componentelor, să nu se încălzească prea tare. Plus că dacă faci ce zic eu mai sus din start ai nevoie și de un ecran mai mare.
Gândește-te cum ar fi Gram de 16” cu o baterie de 80 sau 90 sau cu o placă video cât de cât în el (nu 3060, ceva cât de cât), deja parcă și-ar merita banii dar nu, așa primești o carcasă goală cu un display mare, combinație pe care o preferați 3 oameni. Poți opta și pentru 17, apropo, cu mai mult aer la interior.
dam167(Citează)
02/11/2021 la 5:51 PM
Cum sa nu existe nimic performant la 13″ sau 14″. Chiar si la Radu pe blog a fost prezentat modelul ROG G14.
Iar la LG Gram daca ii pui o placa video dedicata, trebuie sa ii schimbi si sistemul de racire. Adaugand la asta si o baterie mai mare, ajungi sa nu mai ai un laptop ultrausor si intri in categoria laptopurilor de peste 2 cm grosime si minim 2 kg.
Ideea acestui model este sa inlocuiasca ultraportabilele de 13/14″. Daca esti tipul de persoana care este mereu pe drum, la sedinte sau prezentari, sa nu mai fie nevoie sa iti strici ochii pe un ecran minuscul. Daca ai nevoie de placa video performanta te poti orienta catre alte modele.
Andrei G(Citează)
03/11/2021 la 9:40 PM
@dam167: pare că LG Gram nu este pentru tine. Se adresează altor tipuri de activități.
Îți dai seama că foarte puțini dintre milioane de cumpărători de laptopuri din lume au nevoie de placă video dedicată în munca lor, nu?
Vezi că nici noul MacBook Pro nu are video dedicat :P
nwradu(Citează)
02/11/2021 la 10:55 AM
@Andrei G
De ce sa ma complic ? :)
” Il tuo indirizzo di consegna: Romania
Disponibilità immediata. ”
Orkideea(Citează)
02/11/2021 la 12:40 PM
Cu atat mai bine. Atunci este chiar irelevant ca pe Emag se vinde la un pret mai mare.
Andrei G(Citează)
02/11/2021 la 3:47 PM
Inca o data, ce te faci cu tastatura in ITALIANA? Windows-ul il schimbi imediat, ce faci cu tastele?
Gaelex(Citează)
02/11/2021 la 11:15 AM
poate te ajuta cu ceva ( se poate configura si altfel ):
https://bestware.com/en/xmg-focus-17.html?configuration=%7B%22875816%22%3A%5B%2210600910%22%5D%2C%22875817%22%3A%5B%2210600934%22%5D%2C%22875818%22%3A%5B%2210600942%22%5D%2C%22875819%22%3A%5B%2210600944%22%5D%2C%22875820%22%3A%5B%2210600945%22%5D%2C%22875821%22%3A%5B%2210600946%22%5D%2C%22875822%22%3A%5B%2210600949%22%5D%2C%22875823%22%3A%5B%2210600981%22%5D%2C%22875824%22%3A%5Bnull%5D%2C%22875825%22%3A%5B%2210601005%22%5D%2C%22875826%22%3A%5B%2210601006%22%5D%2C%22875827%22%3A%5B%2210601012%22%5D%2C%22875828%22%3A%5B%2210601016%22%5D%2C%22875829%22%3A%5B%2210601017%22%5D%2C%22875830%22%3A%5B%2210601018%22%5D%2C%22875831%22%3A%5Bnull%5D%7D
caprui(Citează)
02/11/2021 la 11:40 AM
intrebare de profan. cat tine bateria?
Mogulu(Citează)
02/11/2021 la 11:56 AM
The Verge zice 12 ore pentru cel de 17” cu bateria mai mare, eu aș spune (pe ghicite) 6-8 ore. Dar ar trebui să ne spună Radu, că doar l-a folosit ca lumea pentru review.
dam167(Citează)
03/11/2021 la 9:46 PM
Eu nu testez bateria, nu-mi mai pasă de multă vreme dacă un laptop ține 8 ore sau 9 ore. Scenariile de utilizare sunt atât de variate încât oricum cifra obținută de mine n-ar fi relevantă.
Plus că ce rost ar avea dacă, atunci când îți spune cineva cât ține bateria, tu zici “deci ține jumătate din ce zici tu”?
Îți recomand UltrabookReview pentru astfel de teste sau detalii https://www.ultrabookreview.com/
nwradu(Citează)
02/11/2021 la 12:49 PM
@Caprui Wow multumesc ! Parca mi-ai citit gandurile , spre rusinea mea nu am auzit de XMG . E excelent modelul pe care l-ai sugerat , ma uit sa vad daca merita diferenta de bani pt cel cu placa 3060 ( in principiu da …)
Orkideea(Citează)
02/11/2021 la 9:35 PM
Chiar nu stiam ce laptop pentru scoala online sa-i iau de Craciun la fica-mea care-i clasa intai. Acum stiu! Sper sa fie configuratie buna si sa nu-l schimb pana in clasa a cincea. Daca stiti ceva mai bun, nu ezitati si recomandati ca nu cred sa se supere Radu pentru niste link-uri care ar fi in ton cu articolul.
Radu-Mihai(Citează)
03/11/2021 la 12:03 AM
Tu esti constient ca tastatura in italiana (sau germana) tot cu caractere latine e, nu? Te miri de parca ar fi in cuneiforme….
News flash : majoritatea in RO folosesc tastatura en-us (cu setul minimal de litere / caractere)….
urweiss(Citează)
03/11/2021 la 10:23 AM
Nu sunt la fel, sunt niste diferente la caracterele speciale.
Andrei G(Citează)
03/11/2021 la 10:58 AM
Merci capitane evidenta…
Am folosit pana cum versiuni in FR, IT, DE, si EN-GB (da e altfel – am avut un laptop Lenovo de la PC Garage care a venit asa) pe langa cea EN-US (101 / 104 taste)… nu e nimic la care nu te poti adapta dupa juma de h de scris.
urweiss(Citează)
03/11/2021 la 2:36 PM
@urweiss, daca imi iau un laptop de pe OLX cu 1000-2000 de lei, am adaptez la ce tastatura vrei tu. Dar atunci cand dau 2000 de euro, nu prea mai vreau sa ma adaptez.
Andrei G(Citează)
03/11/2021 la 9:48 PM
But why? Vorba lui Andrei G, la banii ăia de ce să faci compromisuri?
nwradu(Citează)
03/11/2021 la 11:07 AM
Legat de laptop – nu inteleg, sincer, de ce producatorii (altii decat apple) insista cu numpad-ul pe laptopuri.
Am avut in decursul timpului 2 asa – nu as mai repeta experienta: tastele mai mici si inghesuite (in cazul unuia), pozitia asimetrica si aiuristica a mainilor pe tastatura vs trackpad, spatiul ocupat degeaba de numpad (in detrimentul unor boxe mai acatari de ex) fac asta un deal breaker pt mine indiferent de ce are sub capota.
urweiss(Citează)
03/11/2021 la 2:40 PM
La mine dilema este exact invers. Nu inteleg de ce exista laptopuri de 15” (sau chiar mai mari) care nu au numpad. In anumite activitati, impactul pentru productivitate este foarte mare. Nici nu iau in calcul un laptop fara numpad, indiferent cat de performant este.
Andrei G(Citează)
03/11/2021 la 9:50 PM
Când ajungi la introdus cifre multe în Excel sau alte asemenea programe și nu ai numpad, mori acolo.
Cred însă că o soluție simplă este un numpad pe USB.
Oamenilor care ziua fac emailuri, powerpoint, aprobă chestii, fac ședințe, se uită în Excel de bugete șamd nu cred că le pasă prea tare cum se aude spotify pe boxele laptopului. Le pasă să-și facă rapid și confortabil treaba. Când ai bani de un astfel de laptop, ai și niște earbuds.
nwradu(Citează)
04/11/2021 la 10:28 AM
my dudes… discutia de mai sus era in contextul de a lua de pe amazon DE/IT acelasi laptop cu ~500€ mai putin decat pe emag … nu in general
urweiss(Citează)
05/11/2021 la 11:46 AM
Importatorul LG in Romania , comercializeaza oficial prin magazinul Altex (mizerie la comenzile online btw) .
LG Gram sunt niste laptopuri exceptionale , dar din pacate in RO, muuuuuult prea scumpe in raport cu pretul lor de referinta din alte tari cu apa calda (noi nu avem pentru ca Firea si Nicusor) . Quad core obosit in 2021 (pe final) pentru 2200Eur pare o mizerie nu ? Ce ziceti … intra pe configuratorul LG sa vedeti ca nu exista asemenea blasfemie , iar Amazon le vinde si cu 650Eur cand sunt la promotie (i5-uri tot Quad core obosite in tandem cu 16GB/1TB) .
Sasiu de magneziu, carcasa de plastic, nu a folosit nimeni daily use mai multi ani sa ne povesteasca . Ceva e in neregula – plastic 2200Eur ? Plastic 2200 EUR , repet ….
De exemplu HP-urile au cel mai prost plastic de pe piata(ma rog e la alt standard decat cel al lui Allview , dar ala nu intra deloc in discutie) . Dupa ani si ani se face bucati , la propriu .
Pe langa asta e o imbecilitate tu sa-ti aduci propriile laptopuri submotorizate , considerate premium cu un pret nesimtit, la care poti cumpara un MacBook Air , muuuult mai puternic decat Gram-ul si inca un laptop gaming (sa zicem) ROG G15 cu de toate in aceiasi bani . S-ar putea sa-ti mai si ramana daca le prinzi la promotie .. stii ce zic .
Liviu(Citează)
22/02/2022 la 6:44 PM
La 3799 cat este pe Altex in BF de iarna am cumparat eu modelul de 16″ cu Core i5 si ma indrept spre decizia de a-i face retur.
Este de atat de mult timp in stoc nevandut incat bateria s-a stricat de la neutilizare si e raportata ca fiind 3~4% sub parametri. Cand l-am scos din cutie era atat de descarcata incat nu a pornit minute bune nici cu alimentarea la priza pusa.
Ruland in CMD comanda “powercfg /batteryreport” am descoperit ca a fost facut in aprilie anul trecut, deci avea mai bine de 10 luni de nefolosire teoretic. In mod foarte ciudat raportul zice ca bateria a fost alimentata 24/7 in toata perioada de cand a fost facut pana in ziua in care a ajuns la mine.
Din punctul meu de vedere se incalzeste deranjant pentru tinutul in brate sau pe picioare si cam face zgomot. Chrome cu mai multe tab-uri intre care un Youtube 4K, Skype, Messenger, sesiunea remote solicita mai putin de 10% din procesor, dar temperatura e de ~60 de grade.
Un rulat de Super Pi sa calculeze 32M de zecimale Pi il duce usor in peste 90 de grade. De unde sa faci editare foto sau video pe el cand iti poate fierbe un ceai doar de la un programel ca Super Pi care terina ce are de facut in 7~8 minute?
Probabil ca as putea sa ii rezolv problema cu incalzirea, pasta pusa in fabrica s-a stricat precis de la statul in depozit. Niste Arctic MX-4 sau MasterGel Maker de la Cooler Master ar face minuni pentru temperaturile procesorului.
Dar e un laptop inspre 2000 de euro cand nu e la promotie, si ar trebui sa risc garantia ca sa corectez ce prostie au facut prin fabrica sau conditiile improprii de depozitare.
Raman usor dezamagit si poate cu un gust amar dupa experienta reala fata de asteptarile pe care le aveam, dupa ce am renuntat la un MateBook 14 cu Rzyen 4800H in favoarea LG-ului.
Gaelex(Citează)