un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Imobiliare: blocuri în jurul unei lagune cu apă turcoaz și plajă

26 Nov 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

32 comentarii

Unul dintre puținele proiecte imobiliare din București care-mi plac și mie este Central District Crystal Lagoon. Șmecheria este că blocurile sunt construite în jurul unei lagune artificiale cu nisip fin și apă stil Maldive și practic ai plajă la parterul blocului.

Central District este un brand de-al dezvoltatorului, că acesta numai Central nu este. Se află în nord, lângă Petrom City, prin zona Străulești. O știre de ieri zice că intră în linie dreaptă, orice ar fi însemnând și asta.

Ar trebui să arate ca mai jos:

That’s pretty sweet.

Laguna aceea folosește o licență Crystal Lagoons. M-am uitat pe site-ul oficial și Crystal Lagoons sunt dezvoltatori de ștranduri artificiale cu acces public, doar că nu ștrand din acela trist de beton, ci unul cu nisip fin și alb, ape bleu, insule artificiale, palmieri și tot ce-i nevoie ca să arate ca pe o insulă tropicală.

Problema pe care o văd eu este legată de clima românească. Adică e un motiv pentru care fotografiile de mai sus sunt din Florida, Abu Dhabi și alte asemenea zone: este mereu vară. Nu știu ce se va întâmpla cu laguna respectivă pe timpul iernii românești sau chiar și după o ploaie bună care murdărește totul.

Dacă se va construi, până la urmă, mă aștept să fie foarte scump. Poate cele mai mari prețuri din București, că nu oriunde ai plajă la parterul blocului. Nici nu vreau sa mă gândesc cât ar costa să locuiești acolo. Întreținerea lagunei, cost care de obicei se transferă asociației de proprietari după vânzarea apartamentelor, probabil este foarte costisitoare.

Eu m-am uitat după noutăți despre acest proiect încă de la început de 2020 și culmea este că atunci arăta altfel în randări. Arăta ca mai jos, cu niște blocuri mai ample:

Iată un ștrand făcut în Florida de Crystal Lagoons. Poate face și Therme unul deschis pentru toți. Știu că au deja piscine exterioare și palmieri, dar alta e treaba când ai nisip și intrare lină în apă și loc de sporturi acvatice:

asus s5507

    32 comentarii

  1. Ahaha ca tampenie. Copacii nu ne plac, ne put, sunt pentru saraki si oricum avem prea multi in Bucuresti. Laguna ne trebuie!

    Pariez ca apartamentele sunt din alea fara hol, intri pe usa direct in living. Pariez si ca nu au spatii de stocare, o sa tii aspiratorul parcat langa usa de intrare, tot in living.

    Dar cine are laguna care costa dublu decat restul cheltuielilor, cine? Cine o sa faca baie in laguna doar in prima luna de dupa mutare si apoi doar o sa ii puta a clor de fiecare data cand deschide geamul?

      (Citează)

    • Noi avem ceva spațiu lângă bloc. Spațiu privat, al asociației. Am vrut sa facem câteva adaptări pentru copii : câteva leagăne, tobogane și căsuțe de copii – nu din banii asociației ci din banii un’ora dintre locatari. Am avut o opoziție majora ca vecinii nu au vrut pentru ca ” o sa fie gălăgie”. Nu ca acum ar fi liniște, dar deh…

      O sa ii vad pe aia cum deschid geamul și urla la înotători…

      PS dacă zice cineva ca știe lumea unde se muta, il contrazic de pe acum: după mutare am avut oameni care au solicitat sa se mute usa de la garajul subteran (WTF), sa se mute centrala termica a blocului (WTF) și asa mai departe, deși la vizionare toate aceste inconveniente se aud clar.

        (Citează)

    • Practic, dacă te muți in blocul lagunar, trebuie sa fii conștient că nu vei mai avea bani de concedii nicăieri în afara lagunei, vei fi in concediu in fiecare zi. Pariu că vor menționa asta in pliante, că ești în concediu 365 zile pe an, chiar daca practic ai puțin peste trei luni de utilizare a lagunei, deși plătești întreținere non-stop. Dar cine are patinoar inclus in preț? De ce să mergi la AFI Cotroceni?
      Un prieten îmi zicea acu citiva ani (stătea într-un bloc nou, cu chirie) că administratorul a uitat pornită dezghețarea rampei de acces în parcarea subterană, aia de câțiva kW putere. Rezultatul a fost vreo 200 lei de fiecare apartament. Am făcut calculul, vreo câțiva MW au fost consumati din cauza unui uituc.

        (Citează)

    • Un astfel de proiect nu se adreseaza astora care nu ne permitem sa platim intretinerea pentru mini laguna respectiva. Cei care se muta acolo isi asuma si costurile. Si normal ca intretinerea va costa mai mult decat la un apartament de 2 camere intr-un complex din Popesti, unde nu ai nimic, nici macar trotuar.

      @finch, la montarea sistemului s-a ales varianta cea mai ieftina si acum plateste toata lumea. Daca aveau un senzor de temperatura de 100-200 de lei, nu mai intampinau problema asta.

        (Citează)

    • Trendul este de a face spații de locuit to mai mici, asta apropo de „vrem o țară ca afară” și, în ciuda faptului că ideea de a trăi cu mai puțin și a deține mai puține, modul ăsta de viață merge la cei cu bani. În vest se vinde ideea de locuință mică, dar cu spații comune în care să socializezi – grădini, piscine, zone pentru grătar, locuri de joacă etc. N-ai nevoie de depozitare, pui frigiderul smart să comande oo când nu mai ai, mănânci mai mult la restaurante, ai un aspirator de-ăla zvelt de la Dyson, vezi tu. Asta așa ca o paranteză.

      Nu știu de ce parieză fără să vezi vreun plan, iar piscina la comun nu s-a inventat acum. Spania e plină de piscine pentru module de blocuri de locuințe și nu le-a picat nasul de la clor. Întreținerea însă va fi mare, mai ales că pe acolo spune că totul e carbon neutral, ceea ce presupune tot felul de echipamente care au nevoie de întreținere. Se va simți mai ales la primii care se vor muta acolo, dacă la început ai o ocupare de 50%, vei plăti dublu o perioadă.

      Nu e vorba doar de mersul la scăldat, ci de faptul că ai un fel de parc la dispoziție, ceea ce e mare lucru.

        (Citează)

  2. Locuiesc in zona, insa nu am vazut vreo activitate. In plus au nevoie de largirea unei strazi din cate imi amintesc.
    Si ca sa fac si o gluma: or sa aiba plaja si ar sa aiba si mici (de la nea’ Petre din colt)

      (Citează)

  3. cand o sa vina factura la intretinere de 2500 de lei lunar, sa vezi ce repede desfiinteaza laguna :)

      (Citează)

    • 2500 de lei lunar – 500e. Cam atat platesc intretinerea, lunar, in suedia. Si ma gandesc ca blocurile alea se adreseaza unor oameni cu venituri peste ale mele

        (Citează)

  4. Pe timpul iernii se va pescui la copcă.

      (Citează)

  5. Fix turcoaz. D-ala bunul de Cosmojegopolis.

      (Citează)

  6. Paradis ptr tantari.
    Străulești style!

      (Citează)

  7. Ce trist.
    Un proiect care arata fenomenal ca idee , concept, randari samd.
    Un proiect care poate aduce o tona de turisti si investitori.
    Ce face romanul in 8 comentarii din 8 ?
    Isi baga pluta ca tantari, ca laguna ne trebuie, ca pute ca clor ca aia ca ailalta.

      (Citează)

    • Tantari nu o sa fie: in afara de faptul ca e clor, lor le trebuie apa statatoare.

      Si nu, proiectul nu arata fenomenal pt cei care inteleg ca sunt lucruri mult mai importante la o locuinta decat piscina comuna, oricat de bine ar arata ea, pentru ca ca oamenii nu traiesc in piscina, nu?

      E genul de chestie care iti ia ochii si probabil ascunde alte probleme – in afara de cele pe care le genereaza direct.

        (Citează)

    • Turisti intr-un proiect imobiliar?

        (Citează)

  8. Am aflat de proiect prin 2020 , parca reclama pe fb si deja ma gandeam ce ap sa aleg :)) Dar dupa ce a trecut mirajul piscinei mi-am adus aminte ca nu vreau sa locuiesc intr-un un complex mare pt ca o sa fie o gramada de probleme si cheltuieli foarte mari cu mentenanta – asta in cazul fericit in care dezvolatorul este implicat si are cine sa se ocupe ,ca sa nu mai zic de galagia care va fi in zona apei .Oricum sunt curioasa cum o sa arate zona cand il termina .

      (Citează)

  9. In ultima poza au pus si 2 barci in “piscina”. SUPERB! :))

      (Citează)

  10. Pe site-ul Crystal Lagoons arata ca au un proiect in desfasurare si in Oradea, acolo e misto cu apa termala.

      (Citează)

  11. eu vreau sa stiu ce parere are gelex

      (Citează)

  12. asocierea urmatoarelor cuvinte “București”, “plaja”, “nisip fin”, “oameni”, “proiect imobiliar” “animale de companie” am duce cu gandul la urmatoarele:

    petreceri crunte pana tarziu in noapte ca doar sunt proprietari, animalele de companie ale proprietarilor isi vor face nevoile-n nisipul initial fin, Fauna locala va inventa “gratarul” pe plaja.

    Cum ar zice un meme celebru “Change my mind!”

      (Citează)

    • Nu uita de ăla care-și schimbă uleiul singur la Dacie, că și ăla murdărește plaja.

      Nu cred că are rost să încerce cineva să te convingă de ceva, tu ai filmul tău și ar fi păcat să te aducă cu picioarele pe pământ.

        (Citează)

  13. Mie mi se pare horror sa te uiti pe geam si sa vezi un zid.
    Cel putin unele apartamente au vederea nasoala.

      (Citează)

  14. Problema va fi alta… cand incep aia sa se cace/pise in piscina… ca deh… gluma buna, nu?

    sau cand moare ceva prin apa aia… ca na, a alunecat!

      (Citează)

  15. Marean:
    Tantari nu o sa fie: in afara de faptul ca e clor, lor le trebuie apa statatoare.

    Si nu, proiectul nu arata fenomenal pt cei care inteleg ca sunt lucruri mult mai importante la o locuinta decat piscina comuna, oricat de bine ar arata ea, pentru ca ca oamenii nu traiesc in piscina, nu?

    E genul de chestie care iti ia ochii si probabil ascunde alte probleme – in afara de cele pe care le genereaza direct.

    Practic tu ai dat verdictul proiectului inainte ca acesta sa fie construit. Ba ce ne mai pricepem noi romanii….. Nimic nu ne scapa.

      (Citează)

  16. Sa ai apartamentul langa un lac….sa ai vedere catre acel lac…..este foarte frumos si ok.

    Sa ai apartamentul langa o piscina publica…..unde toata lumea poate sa vina acolo…si unde va fi mereu galagie (cel putin vara)….asta NU !!!!

    Dar avand in vedere ca traim in Romania….probabil 99% din apartamente sunt deja vandute.

      (Citează)

    • Sunt mai norocosi cei care au apartamente langa un bulevard principal. Acolo este foarte liniste, nu se aud deloc masinile care circula zi si noapte.

        (Citează)

  17. Ariel:
    asocierea urmatoarelor cuvinte “București”, “plaja”, “nisip fin”, “oameni”, “proiect imobiliar” “animale de companie” am duce cu gandul la urmatoarele:

    petreceri crunte pana tarziu in noapte ca doar sunt proprietari, animalele de companie ale proprietarilor isi vor face nevoile-n nisipul initial fin, Fauna locala va inventa “gratarul” pe plaja.

    Cum ar zice un meme celebru “Change my mind!”

    Tocmai ai pus la un loc toate preconceptiile despre “mitici”, cu o superioritate asumata care se simte printre vorbe. Succes in viata si la sarit peste sinele de tramvai.

      (Citează)

  18. Morrissey:
    Fix turcoaz. D-ala bunul de Cosmojegopolis.

    Sa stii ca este turcoaz si apa este in parametrii corecti. Locuiesc aici si ma stiu si cu baiatul care intretine o parte din piscine (este contractata mentenanta piscinelor) si iti pot spune ca se face totul ca la carte. Nu am auzit pe nimeni sa se planga de apa din complex si nici sa existre vreo persoana care sa fii luat vreo ciuperca sau alte nebunii. Asa ca hai sa nu mai fim hateri gratuit.

      (Citează)

  19. alex:
    Turisti intr-un proiect imobiliar?

    Da… investment in imobiliare si pus pe Airbnb, booking, etc… se practica si in Cosmopolis (unde locuiesc). Se pun la dispozitie 2 bratari de acces la piscine, etc… Deci se poate si turism. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus