►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 6 octombrie 2021
Lipsește un simplu site care să-ți spună în limbaj uman restricțiile din fiecare localitate »
Logitech G435 Lightspeed sunt căști wireless de gaming lansate de curând pe piață, dar de fapt sunt un all-in-one, o soluție bună și pentru gaming pe mobil, ascultat muzică sau alte activități casual. Le-am testat 2 săptămâni și am descoperit comoditatea conexiunii wireless Lightspeed prin casă.
Logitech G435 au conectivitate Lightspeed și Bluetooth și o autonomie oficială de 18 ore. Lightspeed este un protocol al Logitech pentru conexiune wireless fără lag, scoate cam același lag ca și o conexiune pe cablu. Primești în pachet un USB dongle Lightspeed pe care-l poți utiliza pe PC-uri sau console de gaming PS5 și PS4 pentru conectare rapidă a căștilor. Bluetooth-ul este bun pentru telefoane mobile.
Căștile sunt foarte ușoare, 156 grame, și vin în trei scheme de culori jucăușe. Încărcarea se face prin USB-C. Modelul este over-ear, mie îmi acoperă complet lobul urechii, iar cupa are material textil. Pe lateral ai butoane de control al volumului, iar căștile includ și două microfoane cu beamforming. Driverele sunt de 40 mm.
Preț: 400 de lei la Altex.
Eu am testat modelul alb cu… liliachiu, o să spun. Mi se pare modelul cel mai reușit dintre cele trei. Logitech G435 mai sunt disponibile în negru cu câteva accente verde neon (cablul cupelor și butoanele) și într-un model ceva mai violent de culori, o combinația de mov și albastru. Alb cu mov mi se pare combinația potrivită de design modern, că ies în evidență mai bine brațele căștilor, dar și cu o tușă de culoare pe ele.
Cupe mari, butoane pe partea stângă, reglaj simplu al dimensiunii, microfoanele sunt într-o incintă de pe casca dreaptă, neavând un braț de tip boom care să-ți vină spre gură.
Comoditatea în utilizare este principalul avantaj al acestor căști.
În primul rând, se instalează imediat. Am înfipt dongle-ul USB în PC și a fost detectat direct. Apoi am apăsat on/off pe căști și gata, am avut sunetul PC-ului redat prin ele. Teoretic aș putea face același lucru cu căști Bluetooth. Practic, n-am avut niciodată răbdare pentru împerecherea unora și interfața ușor dubioasă a Windows-ului pentru bluetooth.
Comoditatea în utilizare apare când te joci ceva sau asculți muzică din PC. M-am jucat multe ore de Far Cry 6 în această perioadă și partea bună la căști wireless este că te poți ridica oricând de la PC pentru a merge să bei apă, să-ți faci o cafea, să schimbi copilul, să deschizi ușa unui curier si alte asemenea activități pe care acum le fac cu căștile pe cap. Înainte foloseam unele cablate, dar cumva mă încurcam mai des în acel cablu și mă enerva de câte ori trebuia să fac chiar și 2 pași prin cameră, că trebuia să le dau jos.
Voi folosi Logitech G435 din plin câtă vreme le mai am. Dacă plec să fac o cafea, de exemplu, chiar îmi pun căștile și deschid un Spotify din calculator ca să am muzică în acele minute, ceea ce mi se pare și mai plăcut.
Tot legat de comoditate, am apreciat faptul că butoanele sunt mari și cu mult spațiu între ele, ceea ce le face ușor de găsit cu degetul și de apăsat atunci când porți căștile. Mi-a plăcut mult și că sunt căști foarte ușoare la 165 grame. Sunt făcute din plastic, dar câștigi la acest capitol. N-am obosit deloc purtându-le ore întregi la rând, iar poziția pe cap este confortabilă.
Site-ul Logitech spune că sunt orientate mai degrabă pentru copii și persoane cu cap mic, de unde și schemele de culori foarte Fortnitey. Mi-au venit însă bine pe cap și mie, iar eu am capul mare.
Știu de la tastatura G915 TKL Lightspeed testată anterior că testele profesioniștilor arată că lag-ul pe această conexiune este foarte mic. Așa o fi. Eu n-am sesizat nici o desincronizare între video și audio în jocuri, desigur, și am editat și clipuri video în Premiere folosind aceste căști, iar acolo aș fi observat cu siguranță și cea mai mică diferență între fluxul video și cel audio.
Dacă nu vrei Lightspeed, ții apăsat lung pe butonul de microfon și căștile trec în modul Bluetooth. În acel mod au fost rapid găsite de telefonul mobil și le-am împerecheat. Le poți purta și folosi deci fără probleme și pe afară pentru muzică sau gaming pe telefon.
Autonomia oficială este de 18 ore și cred că o ating. Eu m-am jucat vreo 3 zile înainte să aud bip-urile care semnifică low battery, iar după aceea tot au mai funcționat vreo 2 ore înainte să le încarc.
Calitatea audio este bună, dar nu remarcabilă. Mie mi s-a părut suficientă, am editat bine clipuri în Premiere, unde sunt mai mult decât suficiente pentru a descoperi sunet înfundat sau reverb sau alte probleme. M-am jucat cu ele, desigur, și am auzit tot felul de sunete fine, așa cum trebuie. În muzică am fost în general satisfăcut de calitatea sunetului, au și un pic de bass acolo. Izolează și un pic din gălăgia din jurul tău, dar sunt prea subțiri pentru a elimina substanțial sunetele ambientale.
Sunt și căști de gaming mult mai bune pe piață, desigur. Logitech s-a dus cu acestea pe un mix de design și confort în purtare, sunt ceva mai casual, nu pentru gamerii hardcore care vor să audă cucul cântând tocmai din Bucovina (e o melodie).
Nu se rabatează în nici un fel. Bănuiesc că ideea este să le porți la gât, că de asta sunt colorate, dar mi-ar fi plăcut un sistem de rabatare.
Materialul textil din partea de sus, de pe banda de legătură, nu cred că se poate scoate de acolo. Este posibil ca în timp să se murdărească. Teoretic poate fi spălat cu atenție pe poziția lui. Cupele se pot scoate pentru spălare sau schimbare.
Microfonul nu-i nici el ceva extraordinar. Calitatea audio este cam aceeași cu a unor căști tip earbuds. Logitech G435 are microfoane mai mari și direcționate spre gura ta, dar nu vă așteptați la vreo revoluție în materie de sunet. Se înțelege bine ce vorbești, nu vă așteptați la high-fidelity, ca să zic așa. Nu știu cât de mult contează asta în jocuri, unde nu cânți, ci dai alarma că vin dușmanii pe lung. Ca handsfree au fost însă satisfăcătoare.
Mie mi-au plăcut Logitech G435, le-aș folosi în continuare fără probleme pentru nivelul meu de gaming și editare video. Îmi place în principal comoditatea pe care o aduc prin faptul că înfigi un dongle în PC și aia este tot, iar apoi îmi oferă o libertate mult mai mare de mișcare prin cameră și casă fără a le scoate de pe cap, mai ales că sunt foarte ușoare.
Eu le văd mai degrabă ca pe niște căști de lifestyle adresate gamerilor casual, nu competitive. Arată bine, sunt o soluție all-in-one pentru muzică și PC și PlayStation, sunt gândite și pentru gaming pe mobil.
Preț: 400 de lei la Altex.
« Știri despre tehnologie – 6 octombrie 2021
Lipsește un simplu site care să-ți spună în limbaj uman restricțiile din fiecare localitate »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
06/10/2021 la 1:39 PM
Urate mai sunt toate variantele in afara de cea neagra. Iar pe alb cu albastru, plasticul ala pare reciclat.
Gaelex(Citează)
07/10/2021 la 11:28 AM
Din fericire, da: “Plastic parts include a minimum of 22% certified post-consumer recycled plastic by weight, giving a second life to end-of-life electronics and contributing to a more circular economy.”
alunelu(Citează)
06/10/2021 la 2:20 PM
Pe bune? Omul zice alb cu liliachiu si tu zici ca e albastru?
Radu, ia zi, tu ai debitat culoarea sau ai intrebat femeia din casa?
VR(Citează)
06/10/2021 la 2:41 PM
ai habar ce drivere ai nevoie pe Linux / MAC?
Gabi Udrescu(Citează)
06/10/2021 la 3:07 PM
Avand in vedere ca au receiver propriu, pe care nu il imparti cu alte device-uri, presupun ca functioneaza ca orice headset USB. Deci nu ar trebui sa ceara drivere
Sorin(Citează)
06/10/2021 la 5:12 PM
Mi se par cam scumpe, mai ales pentru niste casti mediocre, cum spune si Radu (mai elegant in exprimare).
Kopa_Kopan(Citează)
06/10/2021 la 6:54 PM
Intrebarea era dacă acel dongle Lightspeed are si conectivitate analogica cu mufa jack si emite in 2,4 GHz sa-l poata vedea si alte casti wireless din casă..
Si invers.. căștile sa “stie” ce emit modulele wi-fi de la Sony, Philips etc.. erau bune atunci pt. televizoare când dorm copiii la binging..
Sau noise shield..
Petronius(Citează)