un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Realme devine al 6-lea producător de telefoane la nivel mondial

4 Oct 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cu 135% creștere de telefoane livrate față de anul anterior, Realme a trecut pe locul 6 în topul mondial al producătorilor de telefoane în trimestrul anterior.

Topul la final de iunie era Samsung, Xiaomi, Apple, Oppo, Vivo și Realme.

Realme, care-i un brand al Oppo până la urmă, lansat în 2018, se clasează astfel în fața altor producători mult mai titrați. Lumea telefoanelor mobile începe să aparțină tot mai mult Chinei, mai ales că Xiaomi deja probabil este liderul mondial. Branduri precum Nokia, Pixel, Motorola, Sony, OnePlus… nu intră în această listă.

OnePlus a avut cea mai mare creștere în trimestrul anterior față de situația de acum un an, cu peste 170%, zice Counterpoint. Volumul a fost însă mic și nu a intrat pe locul 6 (și nu știu pe cât este). Realme vinde de multă vreme multe telefoane în India și alte țări. Extinderea masivă în Europa le-a determinat această creștere. Evident, cotele de piață bazate pe vânzări efective pot fi diferite, dar de obicei nu pentru multă vreme.

Sursa: GSMarena, unde zice și de lansarea RealmeUI 3.0.

asus s5507

    11 comentarii

  1. In mod miraculos dupa ce Huawei a fost bagat pe lista neagra, au venit alti chinezi sa umple locul. Cine s-ar fi asteptat :)

      (Citează)

    • Și este doar începutul. Industria chineză are șansa să domine multe domenii în viitor, inclusiv electrocasnice, auto și altele. Ar putea fi secolul lor.

        (Citează)

  2. Conteaza? Ca unii vand telefoane de $1000, iar alții de $200.

    E normal să vândă producătorul cu cele mai mici prețuri, că nu toată lumea are bani de un telefon de $1000.

    Nu înseamnă că produsul este și bun, este doar mai ieftin.

      (Citează)

  3. Pai sa mai lase la pret Motorola, Sony, Nokia si altii, daca vor cota mare. Altfel, daca vor continua sa vanda telefoane de la 500 de dolari in sus… mult succes in coada clasamentului. Pana la urma, tot in China produc si ei, deci n-au costuri mai mari cu forta de munca.

      (Citează)

  4. Ok, get an iphone
    serios acum, de ce ne chinuim cu pocnitori?
    GET AN IPHONE.

    doar merge, sau cum ar zice stralucitii de la bucuresti, decat merge.

      (Citează)

  5. “Branduri precum Nokia, Pixel, Motorola, Sony, OnePlus… nu intră în această listă”

    Nokia au scos niste telefoane care la prima vedere sunt bune, dar de fapt sunt cam slabute. Camera basic, performanta normala, care dupa un update de Android devine obositor de slaba, iar nici la calitate nu stau bine. Stiu personal de un Nokia 6.1 mort, care nu mai pornea deloc, schimbat cu un 7.1 care nu se mai incarca si a murit si el. Am avut si eu un 6.1, s-a umflat bateria, nu mai mergea ecranul, baterii SH ioc, n-am ce face cu el. Toate luate de noi, din RO.

    Pixel e mai mult de smecherie, Google nu se inghesuie sa bage bani in el. Nu sunt disponibile decat in cateva tari, au preturi mari, au exclusivitati doar in USA sau Canada, si atat. Nu da nimeni bani de Samsung pe un telefon care poate avea probleme hardware si are mai putine facilitati, oricat de buna ar fi camera.

    Sony sunt niste impiedicati, vand senzorii lor la Samsung, care face telefoane ce scot poze mai bune decat cele Sony, cu acelasi hardware. Stiu ca e ceva raca si politica interna, dar totusi. Ultimele lor telefoane le anuntau azi si le puteai cumpara peste 6 luni, la niste preturi de parca erau cu aur. Ultimul lor telefon punea accent pe filmare pro, de parca asta vrea utilizatorul normal, sa filmeze pro.

    Motorola ma mir ca mai exista, de la Moto X care a fost wow, ca i-au impins un pic de la spate Google, s-au dus si ei in cap, lumea a auzit de ei ca au telefoane la care le tine bateria, si atat.

    OnePlus a inceput bine, a lansat telefoane ieftine cu calitate destul de ok si software bun. In timp au lasat-o mai moale cu calitatea, cu software-ul, dar pretul a crescut. Singura constanta era ca orice flagship lansat avea camera proasta, pe asta puteai sa contezi. Cand s-au dus si ei in cap cu suportul, s-au dus in cap si vanzarile.

    Pe scurt, cat efort si cati bani investesti, asa rezultate au.

      (Citează)

    • Ai uitat de Huawei care la un moment dat vindeau cele mai bune telefoane din lume preț/calitate și apoi brusc au devenit inamicii poporului.

        (Citează)

    • Da, din pacate li s-a dat la gioale rau de tot. Ma uitasem doar la enumeratia pusa de Radu.

      Am de test un P40 Lite, care desi nu e utilizabil ca telefon de zi de zi (nu are play services si nici nu intentionez sa le instalez de pe site-uri dubioase), si merge brici. Are camera buna, skin-ul de Android nu e asa “in your face” ca la Xiaomi, de exemplu, si preturile erau destul de ok, pentru telefoane care nu erau flagship-uri.

      Parerea mea e ca incepeau sa urce peste Samsung ca si calitate hardware si camere, doar soft-ul ii tinea in urma.

        (Citează)

  6. Realme nu e brand OPPO. Ambele fac parte din grupul BBK care daca aduni toate telefoanele vandute s-ar putea sa fie top 3.
    “BBK Electronics Corporation markets smartphones under the Oppo, Vivo, OnePlus, Realme and iQOO.”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus