►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 18 octombrie 2021
Acum vedem dacă PNL vrea binele țării sau doar al propriului buzunar »
Am ajuns la un paradox: am uscătorul de rufe mai performant decât mașina de spălat care-l aprovizionează cu haine. Adică uscătorul are capacitate 8 kg, mașina noastră doar 5 kg și are vreo 12 ani, dacă nu mai mult, ceea ce se cunoaște.
Așa că ținta mea primară pentru 12 noiembrie este o mașină de spălat rufe. Nu știu de care, o să aleg în acea zi din ceea ce găsesc la ofertă, dar aș vrea una mai mare, mai rapidă și, dacă se poate, mai silențioasă.
De când cu copilul, cred că punem la două zile, uneori chiar zilnic, mașina de spălat. Pur și simplu se adună hainele noastre uzuale cu tot felul de prosoape și scutece și haine de bebeluș ce trebuie spălate la 60 de grade. Așa că funcționează mult mai des acum.
Mi-ar plăcea din acest motiv să fie mai silențioasă. A noastră, un model Indesit care a venit cu Matilda ca zestre, este avion, zici că decolează când începe centrifugarea. Are și niște cicluri care durează și durează, de exact când crezi că s-a terminat, începe să mai rotească o dată rufele pe acolo. În timp i-a picat butonul de start, așa că acum o pornim băgând degetul adânc în mașină, prin gaura butonului, pentru a apăsa direct micro-contactul din interior. Nu știu ce clasă energetică este, dar probabil și consumă mult mai mult decât una modernă.
Așa că asta vreau de Black Friday, o mașină de spălat rufe. Se vede că am ajuns om la casa mea, cu copil, când visezi la o mașină de spălat nouă!
Ni se întâmplă des situații de genul “uite că s-a murdărit și prosopul acesta” sau “am mai găsit o șosetă de pus la spălat”, așa că ideal ar fi una dintre acele mașini cu ușiță prin care mai poți adăuga rapid încă ceva. Nu-i însă ceva obligatoriu, ci doar moft. Mie mi-ar plăcea să aibă totuși un control din smartphone sau măcar un ecran mai amplu pe care să pot vedea programul ales și cât va dura el, că nu-mi place când văd doar niște cifre pe un comutator rotativ.
În rest, o tonă de scutece, poate un balansoar, poate un Hero10, doamne ajută!
« Știri despre tehnologie – 18 octombrie 2021
Acum vedem dacă PNL vrea binele țării sau doar al propriului buzunar »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
61 comentarii
18/10/2021 la 12:37 PM
Adica o singura data pe zi? Ha.Ha.
Catalinx(Citează)
18/10/2021 la 12:39 PM
Câți copii ai? :D
Rox(Citează)
18/10/2021 la 2:27 PM
2.
Dar era aproape asa de la primul. Pe fiecare zi ai doua randuri de haine, ca adult. Unele in care dormi, altele in care (in vremurile bune) iesi pe strada, sau, ma rog, petreci ziua. Daca mai esti din ala care merge la birou in haine de birou, poti avea trei.
Copiii au fix cate vor ei sa murdareasca in ziua aia. Nu pot sa dau un numar, ca nu prea ma ocupam eu de asa ceva. Acum ca merg la scoala au haine de scoala, haine de casa si pijamale. Cam pe fiecare, zi 3 randuri de haine x 2 copii trebuie spalate.
Catalinx(Citează)
18/10/2021 la 4:27 PM
Pentru adulti nu stiu daca este chiar asa calculul. Intradevar, tricourile si camasile le speli dupa o purtare, dar pantalonii, puloverele, bluzele de trening nu le speli chiar zilnic.
Oricum, ai dreptate ca atunci cand ai si doi copii se aduna destul de multe haine.
Andrei G(Citează)
18/10/2021 la 6:17 PM
Te cred, dar a mea nu merge încă nicăieri :P
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 12:39 PM
Noi avem o masina de spalat de la LG, model cred 2020, luata anul acesta, cu direct invert si pentru o masina de spalat e super silentioasa, mult mai serioasa ca cele clasice.
Razvan C(Citează)
18/10/2021 la 12:46 PM
E un topic interminabil prin softpedia legat de MSR.
Concluzia unui user care e si depanator era simpla: vrei ceva bun, iei Miele, in rest sunt toate proaste si FOARTE proaste.
Cand ma mai uitam dupa ele, am vazut de cateva ori un Miele sub 4000 lei pe emag.
Si vezi ca f multi producatori mint in privinta capacitatii reale de spalare.
Ca sa iti dai seama care este aceasta, formula este 1 kg rufe la 10 l volum interior, adica daca masina are cuva de 60 litri, poate spala cum trebuie doar 6 kg.
mArius(Citează)
18/10/2021 la 6:18 PM
Nu cred că am nevoie de Miele, totuși. Dacă n-ar fi o problemă prețul ei pentru mine, aș lua, că știu că sunt bune, dar prefer să fac altceva cu diferența de bani.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 12:48 PM
@Radu, iti recomand sa te uiti la masinile de spalat Miele, variantele cu Twin DOS. Sunt produse de calitate, fiabile, silentioase, eficiente, cu multe programe de spalare, multe setari.
Detin una de aproape 5 ani si sunt foarte multumit de ea.
De BF as vrea sa imi cumpar si eu un uscator, tot Miele.
Zsolt(Citează)
18/10/2021 la 6:18 PM
Știu că sunt bune cele Miele, dar sunt și foarte scumpe. De diferența de bani iau și GoPro.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 12:49 PM
Cam toate modele mai noi si mai cu staif au acum posibilitatea sa adaugi ceva tzoale dupa pornirea ciclului de spalare. Folosim un Bosh luat de BF acum vreo 3 ani. Aceeasi poveste: puradel, spalat la greu. Doar ca parca-i construita altfel decat amarata aia de Indesit, cu butoane rotative clasice, care m-a tinut cam 12 ani. Asta, Bosh, deja incepe sa faca zgomote ciudate si tendinte de luat zborul….
Serban(Citează)
18/10/2021 la 6:19 PM
În principiu, pot adăuga și la a mea. Apăs off, aștept 2 minute să se deblocheze ușa, adaug rufele, apăs On și se reia ciclul. Aș prefera ceva mai simplu.
Înțeleg că-ți plăcea mai mult Indesit decât Bosch?
nwradu(Citează)
19/10/2021 la 12:04 PM
Comparandu-le, desi masina Indesit in cauza este tehnologic un pic depasita, pare mai bine construita decat Bosh. Din miriadul de programe oferite de Bosh nu folosim in mod curent decat 2 sau 3: spalare rapida – 30-35 min; spalare “normala” – 1,2 ore si mai rar ceva pe colorate sensibile… In rest nu am folosit nimic din ce ofera pe cadran. Spale, stoarce. Atat imi/ne trebuie. Deja Bosh-ul scartie, decoleaza, toch-ul nu mai mere asa cum trebuie, cred ca au ajuns niscaiva monede pe sub/intre cuva caci se aude un sunet metalic la rotire…
Serban(Citează)
18/10/2021 la 12:53 PM
Recomand un LG direct drive. Se misca putin, face mai putina galagie ca una clasica.
Alin(Citează)
18/10/2021 la 6:20 PM
Ceva cu direct drive aș lua, da. Motorul conectat direct la cuvă elimină multe zgomote și vibrații nedorite.
nwradu(Citează)
19/10/2021 la 7:48 AM
Si eu tot LG Direct drive recomand, o am de 2 ani cred, luata cu rabla.
E foarte desteapta, are tot felul de chestii in SW, de exemplu la programul de lenjerie, daca se face lenjeria ”guguloi” isi da seama si o rearanjeaza.
Eu am luat-o pentru ca, ”cantareste” rufele si ajusteaza timpul in functie de cantitatea de haine. Ca sa nu mai umple sotia pana la refuz masina si sa se mire ca nu se clatesc. (cantarirea se face prin masurarea cuplului motorului)
Acum am legat-o la apa calda, ca e mai ieftin gazul decat curentul. Deocamdata :)
Costi(Citează)
18/10/2021 la 12:55 PM
Mergi pe LG cu Direct Drive, una de 9 Kg cred ca ar fi de ajuns, au si modele cu wifi eu nu am folosit deci nu pot sa ma pronunt am una acasa de 3 ani fara wifi. Ca si calitate e cam la acelasi nivel cu Samsung cred ca cu oricare din marci faci o alegere buna. De Bosch am mai auzit lucruri bune sau daca chiar vrei sa dai un ban si sa stii ca nu-l mai ai te duci direct pe Miele. :)
LE: NU LUA MASINA DE SPALAT CU USCATOR. Cu bold scris eventual asta. Daca vrei sa iei, ia separat.
Dorin(Citează)
18/10/2021 la 1:42 PM
De ce ?
Exact asta vreau sa fac. Un Lg a-ala direct drive slim
Ovidiu(Citează)
18/10/2021 la 1:55 PM
eu am masina cu uscator de vo 7 ani. poate-mi si explici de ce is prost.
add(Citează)
18/10/2021 la 2:01 PM
@Ovidiu Masinile de spalat cu uscator sunt precum cauciucurile all season: merg da nu exceleaza la niciunul din capitole. Daca de spalat cred ca le spala ok de uscat nu le usuca asa bine ca un uscator dedicat. Avantajul e ca o poti programa dimineata cand pleci la munca si vii seara le gasesti deja spalate si uscate nu mai trebuie sa le treci dintr-unul intr-altul.
Dorin(Citează)
18/10/2021 la 2:17 PM
ai una? sau vorbesti din auzite?
add(Citează)
18/10/2021 la 2:37 PM
Dorin, eu am avut timp de 2 ani una cu uscator, de la AEG.
Nu recomand nici eu, in principiu, dar nici nu scriu asta cu bold. Adica sunt situatii in care o masina cu uscator e singura optiune (spatiu restrans).
Eu nu o recomand pentru ca are capacitatea de uscare mai mica decat cea de spalare. Masina pe care o aveam eu avea 8kg spalare si 4kg uscare. Daca o puneam plina, le spala, le storcea iar cand trecea la uscat dadea o eroare ca sunt prea multe rufe.
Din nou, nu era un capat de lume, spala bine si usca bine dar acum, cand m-am mutat am ales sa le iau separat.
C(Citează)
18/10/2021 la 4:37 PM
@add, nu esti prost daca ai masina de spalat cu uscator incorporat. Doar ca uscatoarele separate sunt mai eficiente energetic si protejeaza mai bine hainele. Acum ca tu ai preferat un dispozitiv 2 in 1 din diverse motive (pret de achizitie mai mic sau economie de spatiu) nu este o problema.
La fel cum tu il intrebi pe Dorin daca are o masina cu uscator incorporat sau vorbeste din auzite, si el te poate intreba pe tine daca ai si uscator separat ca sa faci diferenta sau vorbesti din auzite.
Andrei G(Citează)
18/10/2021 la 4:37 PM
AEG L9WBA61BC este cea mai buna solutie mixta.
Carturaru(Citează)
18/10/2021 la 5:34 PM
@Dorin18
Am citit review-uri la acel LG slim DD și nu prea existau reproșuri la adresa funcției de uscare.
O baie de apartament arată ca naiba cu două cutii de plastic imense, prefer una care face totul la nivel de nota 9, decât două urâțenii care lucrează însumat de 10.
Am văzut recent într-o baie de apartament uscător cocoțat pe mașina de spălat, arăta horror. Soluțiile cu doua aparate sunt pentru camere dedicate sau spații tehnice, nu pentru băi (mai ales când e și singura din toată casa).
Astea 2 in 1 sunt gândite chiar pentru apartamente, cred eu, casa ti-o faci cu încăpere dedicata.
Ovidiu(Citează)
18/10/2021 la 6:21 PM
@Dorin: am deja uscător separat.
V-a plătit LG cu reclama? :P Sper să apară la oferte, și mie îmi plac cele LG.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 12:56 PM
Recomand un LG direct drive am una si poti adauga rufe si in timpul spalarii plus downloada programe si wifi
GabiC(Citează)
18/10/2021 la 12:58 PM
+1 pentru LG direct drive fiabilitate/calitate/pret
SERJFKT(Citează)
18/10/2021 la 1:48 PM
Argumente ? Ai asa ceva si de cat timp ?
mArius(Citează)
18/10/2021 la 6:23 PM
Direct Drive înseamnă motor conectat direct la cuvă, nu prin curele, deci zgomot și vibrație reduse, plus fiabilitate mai mare în timp. Știu gama, LG are succes cu ea, dar nu sunt singurii care fac cu această tehnologie.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 2:19 PM
dupa 2 whirlpool si 2 beko, pot spune doar atat MIEle ( daca iti permiti of course)
teo(Citează)
18/10/2021 la 2:28 PM
ce masina ai de inca merge?
heming(Citează)
18/10/2021 la 4:00 PM
Nu is radu, dar un indesit la apartament merge de vreo 12 ani.
Baltha Zerus(Citează)
18/10/2021 la 4:42 PM
@heming, am si eu un Ariston veche de vreo 13 ani. A fost folosita intens si inca functioneaza fara probleme. I-am schimbat doar valva de acces apa care se arsese si manerul de la hublou care s-a rupt din cauza ca a tras cineva prea tare de el, desi hubloul era blocat (nu se finalizase programul).
In general orice masina de spalat de calitate (a.k.a. sa nu fie cea mai ieftina din gama producatorului) ar trebui sa tina cel putin 10 ani.
Andrei G(Citează)
18/10/2021 la 6:23 PM
Indesit avem și noi.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 2:34 PM
Eu stiam ca la masina de spalat greutatea e pentru haine uscate, iar la uscator pentru haine ude, deci cam “face sens” sa ai mai mult la uscator.
Boris(Citează)
18/10/2021 la 6:24 PM
Eu mă uit ochiometric. Umplu mașina de spălat cu haine de stă să pocnească. Când le mut ude în uscător, mai rămâne loc destul acolo.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 2:42 PM
Fix acum trebuie sa ajunga curierul emag cu masina spalat rufe si sa o ridice p-aia veche, mai jos povestea pe larg.
Am luat un Samsung WW90T554DAX/S7, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A, Wifi, fereastra adaugat din mers (nu era un criteriu pt mine), aburi….
Atentie la dimensiuni, double check, depinde de fiecare cum isi are locul pt masina! Asta de 9 kg e in standard, cea de 10kg e putin mai adanca.
Daca imi avea loc, varianta era Miele, chiar daca dublu la banuti.
Nu am mai stat pana de BF, nu e unprodus care sa fie la reducere, si nici nu m-as fi bagat la altele care cum pica.
Ce veche are 10 ani, unul dintre rulmentii cuvei (sunt 2) e praf, face o galagie de zici ca e pe macadam, de luni bune spalam la 400 rpm si apoi o stoarcere la 800. la 1200rpm crede blocul ca trece avionul pe deasupra.
Am cumparat un set de rulmenti si garnitura, si nu prea am luat ce trebuie.
Sambata m-am saturat de ea si am desfacut-o sa vad daca reusesc sa scot rulmentii: e misto sa desfaci o masina de spalat rufe, scoti arcuri, motor, amotrtizoare, desfaci cuva in doua…si n-am putut scoate rulmentii, nici cu un ciocan. Asa ca sambata seara am dat comanda de masina noua, doream sa stiu daca o dau la schimb sau o duc la tara ca a doua masina.
VR(Citează)
18/10/2021 la 6:26 PM
Să o folosești cu plăcere!
Am demontat și eu cândva mașina noastră, dar nu m-am băgat la rulmenți. Rămăsese o agrafă de păr în tubulatură și nu se evacua apa din cauza ei. Este fun să scoți întâi 5 litri de apă din mașină printr-o valvă aflată la 2 cm deasupra podelei.
nwradu(Citează)
19/10/2021 la 7:54 AM
Si eu i-am schimbat rezistenta unei Whirlpool, dupa 8 ani, nu se arsese dar i se corodase ”camasa” si ajungea faza pe carcasa, sarea diferentialul.
Cu ocazia asta i-am schimbat si ”butonul”, era ca noua, plangea de bucurie curierul cand am dat-o la rabla, a luat-o el.
Sa vezi ce fun a fost cand mi s-a scurs toata apa din masina pe jos, ca nu am montat rezistenta corect la prima incercare.
Costi(Citează)
18/10/2021 la 2:48 PM
Am avut vreo 16 ani un indesit wil85. Am dus masina de spalat cuiva la țară, încă merge. Noi am luat un Samsung cu usita aceea addwash. 10 kg, 1600 rpm. Ce e prost, nu are program doar de stoarcere ci doar și cu o clătire adica sa mai bag odată apa.
Coco(Citează)
18/10/2021 la 3:24 PM
Which.co.uk testeaza masini de spalat si au un ghid interesant pe site. Din pacate, trebuie sa te inregistrezi si sa platesti o suma lunara ca sa le vezi articolele despre electrocasnice.
Am atasat cateva din top aici, sper sa te ajute.
https://imgur.com/a/DzV893Z
Cred ca modele sunt la fel in Ro ca in UK.
Dan(Citează)
18/10/2021 la 4:55 PM
Pe scurt topul ala atasat de tine spune: “cumparati Miele”.
Andrei G(Citează)
18/10/2021 la 3:44 PM
Eu nu prea cred, mai ales daca ma uit la preturi.
mArius(Citează)
18/10/2021 la 4:03 PM
ce trist, un om care ai zice ca altfel experimentat in tepele numite bf, ar sti ca de bf se vand doar anumite modele la reducere, deci daca nu ai noroc sau bulan sa fie fix modelul vizat la reducere, nu ai facut decat sa pierzi o luna in asteptare.
plus ca e dovedit stiintific ca preturile sunt mai mari inainte de bf, deci daca prin articolul asta tldr ai vrut sa zici ca nu cumperi acum ca e mai scump, atunci ai o scuza.
mircea(Citează)
18/10/2021 la 6:28 PM
Nu am un model vizat. O să mă uit ce este la ofertă și aleg de acolo. Dacă nu-mi convine niciuna, aștept Crăciunul și ofertele de atunci, altfel iau ceva ce nu-i la ofertă. Nu este vreo urgență, până la urmă, de asta e cumpărătura perfectă pentru BF/Crăciun.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 4:13 PM
Am de vreo 2 ani un Bosch cu sistem i-DOS prin care isi ia singura detergent (lichid) si balsam dintr-un rezervor de vreun litru. Practic o data la cateva saptamani trebuie sa mai umplu rezervorul in rest doar pun rufele apas pe buton si a pornit.
Btw, nu trebuie neaparat usita ca sa poate fi oprita si repornita. A mea pur si simplu pui pauza, deschizi usa si o inchizi la loc. Stiu ca pe vremuri putea sa curga apa in felul asta dar cred ca zilele astea folosesc mult mai putina apa masinile si n-am avut niciodata probleme. Posibil si sa o fi oprit tot timpul la inceput cand nu apucase inca sa bage prea multa.
E destul de scumpa, vad ca cea mai ieftina acum e 2800 (Bosch WAU28S60BY) dar cand am luat-o a fost o resigilata cu voucher rabla de 400 ron deci cred ca am dat vreo 2000.
Radu(Citează)
18/10/2021 la 6:28 PM
Wha asta aș vrea și eu. Niciodată nu știu cât detergent să pun, iar când o întreb pe Matilda îmi spune “pune puțin”. Aș vrea dozare automată.
nwradu(Citează)
19/10/2021 la 7:58 AM
Eu am rezolvat cu dozarea folosind capsule (Ariel), ca sotia turna juma’ de litru de detergent odata.
O capsula spala chiar si rufele pline de noroi ale fetitei, si are si parfum, am scapat de balsam. Vine acum BF si iau capsule pentru juma’ de an.
Costi(Citează)
18/10/2021 la 4:21 PM
Spalatul rufelor e si durerea mea :)) Noi suntem 2 oameni (adulti) in casa, dar cred ca tot avem o medie de o masina pe zi. Noi de obicei plecam in weekend din oras, iar 2 valize la intoarcere inseamna 2-3 masini de rufe. La astea se mai adauga saptamanal o masina cu asternuturile, 2-3 cu hainele purtate luni – vineri si uite cum ajungem la 6-7 masini de spalat pe saptamana, in doua persoane. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi daca am avea copil :))
A.(Citează)
18/10/2021 la 5:42 PM
Ar fi cu două mașini de spălat.
Totuși, cred că exagerați cu spălatul. Folosiți-i îngreaga capacitate de spălare + șervețele împotriva decolorării ca să nu separați hainele pe 15 culori și nuanțe.
Avem copil de 1,5 ani + nici eu, nici soția mea nu purtăm o haină de două ori înainte de a o spăla și cu toate astea nu ajungem la 7 mașini pe săptămână.
Da, apa e ieftină, energia la fel, ne auzim mai încolo…
Ovidiu(Citează)
18/10/2021 la 6:21 PM
Caută balansoar 4moms la mâna 2-a pe OLX…este ce trebuie…
Dan(Citează)
18/10/2021 la 6:29 PM
Am căutat si pe OLX, dar se zice că ar fi bine să duci copilul pe la balansoare, ca să vezi dacă-i place în ele.
nwradu(Citează)
18/10/2021 la 6:41 PM
De acord cu probatul inainte de cumpărare. Noi i-am luat pe ideea ca nu exista copil caruia sa nu-i plata leganatul. Nu i-a placut.
Ovidiu(Citează)
18/10/2021 la 7:16 PM
Astia de la emag s-au apucat de cumparat linkuri ?
Adrian(Citează)
18/10/2021 la 9:13 PM
Saptamanal. Doar ca influenkerii astia de pe bloguri care fac misto de aia care fac vloguri nu marcheaza, ca asa e frumos.
Louis(Citează)
18/10/2021 la 9:14 PM
STONKS TO THE MOON!
andreiexe(Citează)
18/10/2021 la 11:44 PM
Disclaimer: Imi place sa ma uita prin hublou la rufele din masina de spalat. Apa, invartitul rufelor…Cu toate astea, am cumparat in 20 de ani 4 masini de spalat, dintre care 3 cu incarcare verticala. Nu sariti, sunt case/apartamente diferite, pentru mine si parinti. Marca Candy, am schimbat acum una dintre ele deoarece se bloca usita cuvei. Asta dupa 16 ani de utilizare, intr-un apartament locuit in ultimii 7 ani de chiriasi. Cu ochii inchisi as cumpara iar masina de spalat cu incarcare verticala, pe considerentul ca ocupa mai putin spatiu, e mai usor sa pui rufele in ea si, pana acum, s-a dovedit mai fiabila.
Adi(Citează)
19/10/2021 la 12:45 PM
De ce nu pentru un an?
Kopa_Kopan(Citează)
19/10/2021 la 6:35 PM
Direct Drive inseamna motor conectat direct la tambur, ala care se invarte. Cuva e fixa, tine apa.
Silviu(Citează)
19/10/2021 la 7:30 PM
Mai lasasem un comentariu aici dar a cazut in fantana moderarii si a ramas acolo
C(Citează)