un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 22 septembrie 2021

22 Sep 2021  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

asus s5507

    15 comentarii

  1. Stiu ca emag-ul e emag, dar:
    GoPro10 bundle: extra baterie, card 32gb, batz mic, clip de prindere si o cutie textila pentru toate, in jur de 2350 lei direct pe siteul gopro.com. In banii astia primesti si subscriptia pe un an de zile, trebuie sa ii dai cancel pentru al doilea an daca nu vrei sa o platesti in continuare.
    Iar cu subscriptia ai cloud storage nelimitat, replacement la camera si ceva alte features prin aplicatii.

      (Citează)

    • Da, problema este că factura se emite pe persoană fizică și unii poate vor PFA sau firmă. Dacă nu se dorește, oferta de pe GoPro.com este mai bună, da.

        (Citează)

  2. Sunt mult mai multe branduri deschise la astfel de colaborari, dar tu esti prea imbracat si oricum de sexul gresit ca sa le poti accesa.

      (Citează)

  3. Good one! :)

    Gaelex:
    Sunt mult mai multe branduri deschise la astfel de colaborari, dar tu esti prea imbracat si oricum de sexul gresit ca sa le poti accesa.

      (Citează)

  4. Captain detractor la datorie!
    La 190-400 lei kg de cafea prăjită, eu inclin sa cred că prăjirea artizanală va rămîne un domeniu de nișă infimă, o masturbare cu iz intelectual pentru hipsteri prețioși. Dintr-un kg de cafea se fac 200 de cafele, să zicem, la 5g per ceașcă. Adică doar cafeaua prăjită/macinată costă 1-2 lei pe ceașca de produs finit. Cu tot overhead-ul, trebuie să vinzi ceașca de cafea cu 10-12 lei minim, ca să ai ceva profit. Dacă nu ești antreprenor de Herăstrău, unde cafeaua este doar băutură de final iar profitul e din haleală (sau spelunca e doar spălătorie de bani), nu prea vad cum poți justifica prețul ăsta chiar și pentru corporatriști care-si fac un titlu de onoare din a bea cafea de 15-20 lei. Știm, știm, 3 stele Michelin, Eleven Madison de Cotroceni. Din ce am văzut și eu, costă maxim 100-120 lei kg de cafea prăjită “mai special”, cînd în magazine costă maxim 40-50. Am luat niste cafea de la diverse buticuri din astea și nu am fost impresionat pina la “wow”. Da, mai bună decât o cafea oarecare din Lidl, dar 100 lei kilu’ nu prea se justifică. Sunt convins că e foarte scump să cumperi doar 2-3 tone de cafea verde de la un nene din America de Sud, cînd marii retaileri iau mii de tone. Dar de gusturi ce să mai vorbim …

      (Citează)

    • La o ceașcă de cafea nu folosești 5 grame și vreo 15-20.
      Nu e suficient sa cumperi cafea scumpa, trebuie sa știi și cum sa o prepari.

        (Citează)

    • Prajitoriile astea sunt noile covrigarii in Bucuresti. Rasar ca ciupercile.

      Din pacate nu se gandeste nimeni la cat de etic e procesul si nu cauta nimeni cafea prajita in tarile din care e culeasa (astfel incat sa sprijini economia oamenilor dezavantajati).

      Toti “antreprenorii” cumpara cafeaua cu $4-5 pe kg, o prajesc si dintr-o data pretul este de $45-90 pe kg.

        (Citează)

    • Am cîntărit o cupă de cafea măcinată, din aia de umple canciocul unui expresor manual, incap 8-10 grame. Deci e chiar mai scump decât am estimat eu, dublu. Da, știu și eu cite ceva despre prepararea cafelei, nu cît știe un specialist. Adică știu că are importanță timpul cît curge apa fierbinte prin cafea, cît durează “spălarea” cafelei măcinate, depinde de aciditate, nivelul de prăjire, etc. Una obții prin expresare, alta prin fierbere in ibric, sau turnarea apei fierbinți peste cafea in cană. Una obții din doze de cafea încapsulate acu 6 luni, alta din cafea proaspăt măcinată (eu am rîșniță, macin exact ce pun in expresorul manual). Cafeaua fiartă sau la filtru nu mă mai mulțumește, am trecut de gustul ăla, îmi amintește de cafeaua comunistă, nechezolul cel de toate zilele. Expresso-ul îl prefer cu timp mic de spălare. Detalii.

        (Citează)

    • Cafeaua de specialitate crește în România pentru că există piață pentru ea, că altfel nu s-ar justifica investiții de zeci de mii de euro în prăjitorii.

      Și nu este vreun moft. Eu sunt amator în preparare și tot pot să-ți arăt oricând pe echipamentul de acasă diferența între cafeaua clasică din comerț, de la raft, și una de specialitate care costă dublu. E simți rapid în espresso, este ca un vin prost lângă un vin bun. Le bei pe amândouă și zici “da, ai dreptate, prima este o chestie amară și cam uleioasă, a doua are mai multe arome, o dulceață a ei etc”.

      De asemenea, nu știu unde bei cafea de 15-20 de lei prin oraș. În general un cappuccino este cam 11 lei și în preț ai inclus și chiria spatiului, mentenanța echipamentelor, oamenii care prepară cafeaua șamd. Un espresso este între 6 și 9 lei.

      Apoi, cafeaua nu se face cu 5 grame. Eu folosesc acasă 15 grame pentru 2 espresso, că am doar sită dublă. Majoritatea cafenelelor, de fapt, folosesc sită dublă pentru că e mai ușor să regleze aparatul așa.

      Dacă intră un singur client și cere un cappuccino, tot 15 grame se folosesc, dar iese cafea în două căni. A doua cană se aruncă, că n-are ce face cu ea. Am trecut prin asta chiar zilele trecute la o cafenea. Cele cu trafic mare rezolvă asta pentru că au simultan mai mulți clienți, dar nu constant.

        (Citează)

  5. Dacă intră un singur client și cere un cappuccino, tot 15 grame se folosesc, dar iese cafea în două căni. A doua cană se aruncă, că n-are ce face cu ea.

    Pai asta nu e risipa? Cineva vorbea mai sus de etica si alte balarii din astea. Dar ca se arunca o cana de cafea la una vanduta, cum e?

      (Citează)

    • De ce nu i se da clientului si a doua cafea? Ia, boss, 1+1 din partea casei.

        (Citează)

    • Fiindca atunci toti clientii ar comanda o singura cafea in loc de doua, in speranta ca vor primi una gratis. Si asa cum spune @Radu, situatiile acestea sunt rare. Nu toate cafenelele au doar sita dubla si oricum in general este un flux suficient incat sa poti vinde si cea de-a doua cafea altui client.

        (Citează)

  6. astia cu cafelele sunt la fel de lame ca si somelierii cu vin.
    blind test intre vin pastilat si unul vechi de 20 ani, o sa ti zica ca ala pastilat e mai bun.
    doar figuri pe capu lor

    dar kudos la cine reuseste sa prosteasca fraerii si cu duda asta.

      (Citează)

    • mircea:
      astia cu cafelele sunt la fel de lame ca si somelierii cu vin.
      blind test intre vin pastilat si unul vechi de 20 ani, o sa ti zica ca ala pastilat e mai bun.
      doar figuri pe capu lor

      dar kudos la cine reuseste sa prosteasca fraerii si cu duda asta.

      Daca la vin sau chiar la bere ma păcălesc, la cafea as spune ca știu sa deosebesc un nechezol de una buna. Știu ca tine de gusturi dar sunt cafele “bune” și din alea naspa. La vin însă nu am papilele antrenate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus