►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Noul Realme GT Master Edition este, pe scurt, similar cu restul telefoanelor acestui producător: un telefon bine făcut și cu preț cinstit. Mi-a plăcut telefonul, este un mid-range spre flagship bun în toate aspectele și îi face o concurență serioasă lui OnePlus Nord 2 în acest segment.
Realme GT Master Edition are ecran de 6,43″ AMOLED la 120 Hz. Chipsetul este Qualcomm Snapdragon 778G, un model mid-range spre high (stă sub gata de top gen Snapdragon 888), cu 6/8 GB RAM și 128/256 GB stocare internă. Bateria are 4.300 mAh și se încarcă la 65W cu încărcătorul din cutie.
Camerele de pe spate au 64 megapixeli f/1,8 și 8 megapixeli f/2,3 cea ultra-wide, plus un obiectiv macro de 2 Mpx. Pe față are o cameră selfie de 32 Mpx. La bord mai are NFC, Wifi 6, dual-SIM 5G și interfața realme UI 2.0 care-i destul de curată și axată pe servicii Google.
Prețuri:
Realme GT Master Edition – 1.799 lei varianta 6+128 GB, 1.999 lei varianta 8+256 GB stocare. În 13-30 septembrie este în precomandă la eMAG și în acest preț primiți și un Realme Watch 2, ceea ce este o afacere bună. Also Flanco.
Era să încep paragraful cu “nu știu cine face design-ul telefoanelor Realme, dar îi iese bine”. Adică cel testat anterior, Realme GT normal, avea acea piele galbenă cu o dungă neagră ce semăna cu o mașină de curse.
De fapt știu cine face design-ul lui GT Master Edition pentru că s-a semnat pe spatele lui și i-am găsit numele complet în comunicatul primit: Naoto Fukasawa, care-i un designer japonez de mobilier șî alte produse industriale.
Și fix așa voiam să spun că arată GT Master Edition: ca un echipament industrial sau militar. Are o culoare gri care îmi aduce aminte fix de asta, plus niște dungi subtile făcute în relief care mie mi-au dat impresia de echipament rugged. Spatele este acoperit și cu piele artificială, deci senzația în mână este foarte plăcută.
Pachetul include și o husă siliconică ce are fix același design, dar pe altă nuanță de gri. Este prima oară când pun o husă pe un telefon și nu simt că pierd ceva din design-ul său original.
În comunicat scrie că design-ul este al unei valize. Naoto Fukasawa a vrut să le reamintească oamenilor de călătorii și a făcut un telefon care vrea să sugereze un troller. Îmi place mai mult explicația mea :D
Pe lângă design? O grămadă. Ecranul mi s-a părut foarte bun, este un AMOLED fabricat de Samsung și scos bine în evidentă de niște wallpaper-uri incluse cu telefonul. Am vrut să le scot din telefon pe unele, ca să le pun și pe al meu, dar n-am reușit. Gamutul de culori este 100% DCI-P3, refresh-ul ecranului este adaptiv până la 120 Hz și senzorul tactil lucrează la 360 Hz, adică specificații foarte bune.
Chipsetul s-a comportat foarte bine. Qualcomm Snapdragon 778G, un model lansat anul acesta și fabricat în 6 nm. Este de fapt același ca și Snapdragon 780G, pentru cine vrea să țină socoteala, doar că acela este produs în 5 nm. Telefonul vine cu 8 GB RAM, dar poate folosi încă 3 GB din memoria de stocare (5 GB pe varianta de 256 GB) ca memorie RAM. Am văzut că aceasta este noua modă a telefoanelor lansate în ultimele luni, un fel de virtual memory făcută în memoria de stocare, dacă este nevoie.
Mai important, chipsetul nu s-a încălzit în testele Wild Life Stress Test din 3Dmark, care repetă de 20 de ori testul și măsoară comportamentul telefonului. Diferența între cel mai rapid și cel mai slab rezultat a fost de doar 1%, adică practic zero throttling introdus în timp. Realme GT Master Edition are răcire cu cameră de vapori de 1.700 mm pătrați și se pare că își face bine simțit efectul.
Scorurile sunt mai jos, pentru cine vrea să compare cu propriul telefon. Rezultatele sunt în jurul celor obținute de Samsung S20, Note20 Ultra sau OnePlus 8 Pro, adică flagship-uri de anul trecut.
Altfel spus, te poți juca cam orice pe acest telefon. Te poți juca și mai bine? Da, dar în segmentul flagship de preț. Pentru sub 1.800 de lei, acesta este printre cele mai bune. Mai sunt niște funcții Hyperboost și Frame Boost care să optimizeze telefonul pentru gaming și inclusiv un GT Mode care duce procesorul la maxim, trece ecranul în modul optim de culori și răspuns pentru gaming și inclusiv controlează altfel vibratorul din telefon pentru feedback mai precis din partea jocului.
Senzorul de amprente este foarte rapid. Poate cel mai rapid văzut până acum, am senzația că abia ating degetul de ecran și l-a deblocat. Foarte bun modelul folosit!
Construcția telefonului este și ea bună. Spuneam de piele artificială pe spate. Îmbinările sunt bine realizate, butoanele au un feedback precis, totul ok. Modelul include și jack audio.
Autonomia mi s-a părut bună, trece de o zi, iar faptul că în cutie primești încărcător de 65W în această gamă de preț rămâne un bonus important.
Interfața Realme UI 2.0 este bună. Programele preinstalate sunt în principal cele Google, am găsit inclusiv Google Pay în telefon. Ce m-a surprins plăcut este gradul mare de customizare a interfeței, sunt o mulțime de opțiuni precum:
Cineva s-a dus all-in cu interfața, altfel spus. Și restul zonei de settings este bine organizată. Google Discover este disponibil ca un ecran întreg la un swipe spre dreapta.
Camerele sunt bune în lumina zilei. Detaliile fine sunt bine surprinse, nuanțele la fel. Camera de 64 Mpx se descurcă binișor și la zoom 2x și acceptabil la 5x. Mi-ar fi plăcut mai mult contrast în fotografii, că mi se par un pic flat. În principiu cam acesta este punctul slab al telefonului, nu-i pentru cei ce vor un telefon axat pe fotografie.
Fotografiile pe timp de noapte puteau fi mai bune. Night Mode face o diferență importantă, dar detaliile fine nu sunt foarte prezente. Am fost uimit că telefonul nu sugerează Night Mode când faci fotografii noaptea, deși diferențele sunt clar în avantajul tău.
Este o observație de fapt uzuală pentru telefoanele Realme. Am testat trei până acum, incluzând acest GT Master Edition, și la toate camera foto este mai degrabă pentru cei ce fac poze, nu pentru cei ce vor ce poate ieși mai bun dintr-un telefon.
Un alt dezavantaj ar fi că există un singur difuzor extern puternic în partea de jos. Este puternic, se aude bine, dar nu are un “frate” și în partea de sus.
În rest, însă, Realme GT Master Edition mi s-a părut un mid-range performant care funcționează bine în toate privințele sale și are și un design diferit de al altora din piață, unul care mie mi-a plăcut. Este un telefon care va mulțumi majoritatea oamenilor.
Prețuri:
Realme GT Master Edition – 1.799 lei varianta 6+128 GB, 1.999 lei varianta 8+256 GB stocare. În 13-30 septembrie este în precomandă la eMAG și în acest preț primiți și un Realme Watch 2, ceea ce este o afacere bună. Also Flanco.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
14/09/2021 la 9:55 AM
am vazut N telefoane care rup pe jocuri si 0 telefoane bune pe poze in ultima perioada. si asa ma uit de 6 luni ca n-am cu ce schimba un P30 Pro.
si pe langa asta au inceput sa mute si camera de selfie sub ecran si s-a dus la dracu si aia.
Teniescu(Citează)
14/09/2021 la 10:32 AM
sa inteleg ca esti pasionat de selfiuri profesionale.
Anda(Citează)
14/09/2021 la 10:35 AM
sa intelegi ca e de cacat sa scoti in 2021 un telefon cu camera mai proasta decat telefoanele din ultimii 3-4-5 ani, chiar daca e mai “ascunsa”. nu stiu, utila sau nu, nu mi se pare inovatie daca e ascunsa, dar e si mai proasta.
Teniescu(Citează)
14/09/2021 la 11:18 AM
Ai uitat de senzorul de amprenta in ecran. Care e de 10 ori mai prost decat cel clasic. Dar daca e la moda sa fie sub ecran, il bagam acolo chiar daca trebuie sa atingi de 3 ori pana sa il ia o data.
Louis(Citează)
14/09/2021 la 3:32 PM
@Teniescu, daca o sa incerci sa nu mai compari un flagship cu telefoane midrange o sa vezi ca majoritatea au camere la fel de bune sau chiar mai bune.
Este ca si cum ai spune ca ai un Audi R8 de vreo 10 ani si acum ti se pare aiurea ca nu gasesti nicio masina noua pana in 40.000 euro care sa fie mai performanta pe circuit (chiar daca majoritatea au un sistem de infotainment mai avansat).
Andrei G(Citează)
14/09/2021 la 5:12 PM
Cum adică au mai bune dar să nu le compar? Mai bune decât ce? Că au evoluat în timp?
Am dat 2500 pe telefon la Altex, era deja lansat de ceva vreme. Acum la 3000 nu e cameră mai bună pe vreun telefon. La 3500 poate, deși nu m-a convins nici unul. Săracu S20 FE ieșise și abia la câteva luni a ieșit update să poți controla luminozitatea când faci poză. Las-o in plm, cum e asta mai bine? Ce evoluție e asta? Sacada când salva poza. Asta nu e evoluție. Sry.
Da’ rupem pe jocuri pe telefon și atâta.
Teniescu(Citează)
14/09/2021 la 6:23 PM
@Teniescu, probabil ca te prefaci ca nu ai inteles ce am vrut sa spun.
1. Huawei P30 Pro este un telefon mai scump de 2500 de lei, acum fiind in jur de 3000-3200 de lei. Faptul ca tu l-ai luat la oferta cand erau disperati sa-si mentina cota de piata nu inseamna ca asta este valoarea lui. Cand s-a lansat costa peste 4000 de lei.
2. Vrei sa faci o comparatie la camere, trebuie sa o faci cu telefoane din aceeasi gama de la Huawei sau cu varfurile de gama de la ceilalti producatori.
Exemplu 1: Huawei P40 Pro care este la un pret similar si este mai performant din toate punctele de vedere (singura problema fiind lipsa serviciilor Google)
Exemplu 2: Samsung S20 Plus
Exemplu 3: Xiaomi Mi11
Samsung S20 FE nu face parte din categoria flaghip-urilor, asadar comparatia este inutila.
Andrei G(Citează)
14/09/2021 la 6:53 PM
Eu te inteleg, dar personal nu am nevoie de camera frontala, as cumpara foarte fericit un telefon fara.
Deci mi se pare o inovatie excelenta ca nu mai primesc un ecran gaurit sau taiat de un breton oribil pt. un o functie pe care nu o folosesc niciodata.
Sa nu mai vorbim ca daca o folosesti pt. video calls, oricum o sa fii mult mai limitat de compresia video decat de camera in sine.
Claudiu(Citează)
14/09/2021 la 7:05 PM
nu se mai gaseste P30 Pro ca luam altul nespart daca era asa.
dar din lista ta de exemplu nu ma convinge nici unul.
Mi 11 as alege in loc de orice Samsung, daca ar fi, ceea ce iar e trist pentru Samsung si procesoarele lor.
Teniescu(Citează)
14/09/2021 la 7:41 PM
@Teniescu, se mai gaseste P30 Pro in cateva magazine, doar ca probabil nu esti tu dispus sa platesti pretul de lista (fara promotii).
Eu nu am zis ca ar trebui sa alegi un telefon din lista respectiva. Doar ti-am spus ca daca discutam despre calitatea camerelor alea ar fi niste modele cu care sa faci comparatie. Nu cu niste telefoane midrange care costa mai putin de jumatate din cat a costat P30 Pro la lansare.
Andrei G(Citează)
15/09/2021 la 2:16 PM
OnePlus Nord 2 este bun pe poze, dar e mid-range. Să-l compari cu P30 Pro nu prea are rost. P30 Pro a fost oricum un model foarte reușit pe partea de fotografiere, le-a ieșit bine de tot.
nwradu(Citează)
15/09/2021 la 2:18 PM
Asus Zenfone cu cameră rotativă?
nwradu(Citează)
14/09/2021 la 2:15 PM
Tot poco f3 ramane top pe gama asta de flagship wannabe.
Oricum fain si realme asta. Daca mai pierde vreo 3 mil la pret e chiar afacere.
Blackskull(Citează)
16/09/2021 la 10:37 AM
Nu inteleg acest tip de review, e un telefon sau un aparat foto?
Spune-ne si tu de calitatea semnalului, de sunetul apelurilor (tu vs interlocutor), microfoane, de antenta wi-fi, lag prin aplicatii, multitasking, de motorasul vibratiilor, de soft, de bug-uri, de cat de tare se incalzeste, sunt chestii importante pentru un utilizator de TELEFON si frecvent intalnite pe pocnitorile astea, inclusiv Xiaomi si altele care sunt in topul vanzarilor din Romania!
fur(Citează)
16/09/2021 la 9:04 PM
Nimeni nu prea mai face review la partea de “telefon” a unui telefon. Toata lumea discuta numai de parte media, de aplicatii, etc.
Andrei G(Citează)
16/09/2021 la 1:33 PM
Cu 1.900 Ron cumperi un OnePlus Nord 2 5G care face poze mai bune
vlad(Citează)