un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

GoPro Hero10 a fost lansat oficial și vine cu upgrade important de procesor și capabilități

17 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Noul GoPro Hero10 a apărut ieri. Este foarte bun și mai scump decât generația anterioară.

Noutatea mare este procesorul GP2. Camerele GoPro foloseau același chipset de multe generații, iar acum a venit un upgrade mare. Camera pornește mai rapid, modurile de filmare sunt îmbunătățite, stabilizarea este și ea mai bună, ba chiar și ecranul tactil de pe spate răspunde mai rapid la atingeri și se apropie de experiența de pe un telefon mobil.

Filmează 5,3K la 60 fps, foarte util pentru crop ulterior, 4K la 120 fps și practic slow-motion 120 fps la rezoluție 2,7K, ceea ce acum doi ani aș fi spus că este o bornă imposibilă. Asta înseamnă procesor și senzor și hardware care suportă de la un capăt la altul codare și transfer mult mai rapid de date.

Noul senzor are 23 de megapixeli și poate pe Hero10 îmi vor plăcea și mie fotografiile, că până acum mi se păreau cam suprasaturate. Stabilizarea HyperSmooth 4.0 crește unghiul funcției horizon leveling de la 27 la 45 de grade, aproape o dublare a intervalului în care poate ține imaginea la orizontală indiferent ce faci tu cu camera. Face și live streaming din cameră la rezoluție 1080p, pentru cei cu astfel de obiceiuri.

Îmi place că unele funcții disponibile în firmware-ul de tip Labs intră acum direct în Hero10. Poți programa o oră la care camera să se aprindă și să filmeze. O lași seara pe balcon și a doua zi ea filmează singură răsăritul, nu te trezești tu la ora 6. Am făcut de câteva ori asta prin concedii, prefer automatizarea.

Dimensiunile sunt aceleași ca pe Hero9 și accesoriile se potrivesc. Dezavantajul aparent este că portul USB-C și bateria se găsesc sub aceeași ușiță de protecție, deci nu poți alimenta extern camera în timpul filmărilor fără a expune și bateria și cardul microSD și interiorul unor posibile probleme cauzate de apă sau praf etc. Then again, bateria ei probabil ține o oră pe filmare 4K. Mai poți conecta și camera direct la telefon pentru transfer rapid de fișiere.

Oferta de lansare este bună, 429 euro ce include și 1 an de serviciu GoPro Plus, cu spațiu în cloud pentru backup, diverse discount-uri și mai ales un “no questions asked” camera replacement. Pentru această ofertă trebuie cumpărată de pe GoPro.com. Găsiți doar camera la eMAG și PC Garage și F64. După cum se zvonea, prețul full este mai mare decât anul trecut, 2.699 lei. So glad!

Guess I’ll go buy that camera now.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Tot nu ii vad utilitatea.

    Daca nu stii sa faci figuri pe schiuri, placa de surf etc. e degeaba.

      (Citează)

  2. da.. dar va face acest lucru filmand pentru noi in slow motion la 2,7k ;)

    mircea:
    Singurul sport extrem pe care o sa îl facă Radu în perioada următoare va fi sa schimbe scutece

      (Citează)

  3. Interesante schimbarile cu si mai mare bataie de cap acum la editare :D
    Referitor la baterie – daca iti doresti musai sa inregistrezi in continuu cateva ore si nu ai timp sa schimbi bateria, iei de la ei capacul cu cablu ( HERO10 & HERO9 USB Pass-Through Door ). 20 de euro mai tarziu ai scapat de problema.

      (Citează)

    • jur ca astia de la gopro i au inspirat pe apple sa scoata tot din cutie, charger & all.
      la gopro orice vrei gasesti ca modul, si inca la preturi babane. iei un set cu tot felul de monturi dai cat pe gopro.
      crazy….

      sau iei de pe aliexp la 10% din pret.

        (Citează)

    • @mircea: asta cu prețul accesoriilor e problema amatorilor care au impresia că în foto-video camerele în general sunt partea scumpă a echipamentului.

      Accesoriile și monturile le cumperi o dată și le folosești la mai multe generații de GoPro, iar dacă nu te joci doar la mare cu el odată pe an nici n-ai de ce să te uiți la copiile ieftine. Materialul filmat e mult mai valoros decât o montură sau chiar decât camerele în sine (rar e numai una).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus