►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Astăzi se împlinește o săptămână de când am adus-o pe Alice acasă. A fost o perioadă agitată, dar mult mai bună decât mă așteptam. Practic finalul acestei săptămâni ne găsește pe amândoi veseli și surâzători și un pic obosiți.
Nu știu de ce, dar mă temeam de primul drum cu copilul în mașină. Cei din maternitate au montat-o pe Alice în scoica auto, eu am prins-o în mașină și am purces la drum. După primele viraje mi-am revenit și am condus normal. Apoi am ajuns acasă și în ritm alert a început balul, dansul celor trei mișcări: hrănit, culcat, schimbat de scutece. Cred că va continua o vreme lungă.
Vreau să zic de la început multe mulțumiri tuturor celor care ne-au trimis un gând bun. S-au strâns sute de comentarii aici și pe Facebook. Mi se pare mișto când lumea se oprește un pic din agitația acestor zile pentru un astfel de moment.
Încă nu am întrebat pe nimeni dacă vor să-i fie nași. Nu ne grăbim nici cu asta.
Alice este o fetiță simpatică. Până acum nu ne deranjează foarte tare. Țipă când îi este foame sau când vrea să fie schimbată, dar apoi doarme câte 3 ore legat, uneori chiar 4 ore.
Are păr blonduț și ochii albaștri, cam ca orice bebeluș. Până acum nu știm cu cine seamănă și nici nu-mi pasă prea tare.
Este foarte amuzantă când cască. Face o gură mare și întinde mâinile și are exact mimica feței pe care o are și un adult. Sughite după masă. Uneori strănută.
Copiii văd limpede în această perioadă cam până la 10-20 cm. Sunt foarte înduioșătoare momentele când te apropii de față lui Alice și ea dă ochii în toate părțile și la un moment dat intri în raza ei vizuală și te vede și ochii i se opresc pe tine. I se schimbă ușor fața. Se vede o sclipire de inteligență în spatele ochilor, momentul când recunoaște un alt om.
Îi place să fie înfășată. Asta ajută în general bebelușii pentru că momentan își mișcă involuntar mâinile și picioarele. Dacă i le pui într-un sistem de înfășare care să-i limiteze un pic amplitudinea mișcărilor, adoarme mult mai repede.
Are labele picioarelor un pic prea răsucite, că a stat mai compactată în burta mamei. Am dus-o la un kinetoterapeut pentru asta și se va rezolva în curând prin masaj și poate un soi de atelă pe care o va purta câteva ore pentru îndreptare. Ieșirea la kinetoterapeut a fost și prima ei ieșire în oraș. Am tras apoi cu Matilda la un restaurant Stradale pentru a mânca rapid ceva, plus câte o cafea. Copilul era cu noi în scoică. Aia a fost prima ei ieșire. Sper că Chef Foa este fericit.
Când doarme, stă de obicei cu mâinile în sus de parcă s-ar preda cuiva. Îi place apa, mereu stă liniștită când o spălăm ușor. Mănâncă bine. Generatorul de zgomot alb este cel mai de succes gadget cumpărat – se liniștește sau chiar adoarme imediat ce îi pui niște fâșâit sau zgomot de păsărele în pădure pe fundal.
Vineri, la fix o săptămână după naștere, i-a căzut bontul. Pentru cei ce nu știu (eu am aflat acum 2 luni asta), din maternitate iese cu buricul legat cu o clemă, iar zona aceea din cordonul ombilical se usucă și cade. Într-o noapte, pe când o schimbam, părea că lipsește ceva de pe burta ei. L-am recuperat și l-am aruncat la gunoi. Icter, dacă a avut, a fost aproape insesizabil.
La ora la care public acest articol noi suntem la Starea Civilă, o declarăm ca să aibă acte și din astea, să fie cetățean oficial al statului român. Apoi îi facem conturi pe toate rețelele sociale, ca să-i punem desigur toată viața pe Internet.
Sunt foarte bucuros că Matilda se recuperează imediat. Înainte de naștere mă avertiza că vor urma perioade hormonale în care va plânge des, fără a se putea controla. Până acum a plâns o singură dată, când a aflat că sezonul 6 din Lucifer este ultimul. În rest, este mai mereu surâzătoare și veselă și oboseala este sub control.
Recuperarea de după cezariană merge bine. Operația se vindecă așa cum trebuie, a spus medicul care i-a scos firele. O văd că pe zi ce trece îi crește mobilitatea și viteza de dat jos din pat. Ieri am ieșit vreo 2 ore cu ea pe afară și am mers cu viteză normală, fără vreun semn de probleme. Mai sunt multe săptămâni, poate mai mult, până la recuperare totală, dar totul merge bine.
Din cele 9 kg puse în sarcină, a dat deja jos 7 kg. Nu cred că cineva ar ghici că acum 10 zile a născut prin cezariană dacă nu ar vedea-o cu un copil micuț în brațe.
Matilda are și o listă lungă de pofte de făcut, acum că nu mai este gravidă. Sushi, niște prosecco, un burger mărișor în sânge, din astea. Până acum a stat liniștită, cu mâncare dietetică după operație, dar vine și momentul să ne mai bucurăm cu una-alta-trei-patru.
Simt că începe să se acumuleze oboseala. Noi nu eram pregătiți fizic pentru efortul suplimentar de îngrijire a copilului, în sensul că de 18 luni stăm doar în casă, fără multă mișcare, și ne-am pierdut capacitatea de efort.
De când am adus-o pe Alice acasă am făcut simțitor mai multă treabă. Am preluat eu o mulțime de lucruri pe care le făcea de obicei Matilda (pus la spălat, împăturit haine din uscător, gătit orice, mers solo la cumpărături șamd), pentru că ea are acum altele de făcut și doar ea le poate face (mă refer la alăptat și alte operațiuni legate de tânăra Alice).
În plus, o bună parte a zilei este ocupată acum de îngrijirea copilului. Ne trezim amândoi o dată sau de două ori noaptea. Noaptea de obicei Matilda rămâne în pat și eu spăl și schimb singur copilul. În timpul zilei o facem împreună sau alternăm, după cum este la îndemână.
Eu devin grumpy dacă mă trezesc în toiul nopții și a doua zi sunt mai zombie. După o săptămână de trezit astfel, încep să mă obișnuiesc și să adorm rapid la loc. A doua zi pornesc mai obosit decât pre-Alice, dar cafeaua ajută.
În prima zi simțeam că amândoi ne încurcam în cele necesare copilului. Deja după ziua 3 ne intrasem în mână în ceea ce privește dezbrăcat de haine, schimbat scutece, spălat șamd, mai ales că am învățat din greșeli și ne-am pus la punct niște proceduri clare (de exemplu: “înainte să pleci cu copilul spre masa de înfășat, asigură-te că nu-i o pisică în drum care să-ți pună piedică”). Nu ne-am certat niciodată până acum.
Spre surprinderea mea, am avut însă timp și pentru alte lucruri. Nu de relaxare, încă aștept timpul ca să joc Deathloop sau Flight Simulator, dar am scris în continuare pe blog, am făcut și un video, am văzut și câteva episoade pe Netflix cu coada ochiului șamd. Mă așteptam la mai rău. În două zile am tras chiar și câte un pui de somn.
Astăzi îmi vine iPad Mini-ul comandat. Mă aștept ca de pe el să fac din pat niște chestii pe care altfel le făceam de pe desktop și deci să mai câștig niște momente de odihnă în acest mod. Vom vedea.
Mă bucur că pregătirile noastre de prin casă își au efectul dorit. Am făcut niște mici veioze agățate de pat, cu lumină roșie; sunt foarte utile noaptea, când vrei să te uiți rapid la Alice sau să vezi ceva prin cameră fără să aprinzi lumina puternică. Avem o comodă pusă lângă masa de înfășat. Matilda a organizat-o foarte bine cu niște cutii de la IKEA și totul e bine pus la punct, în câteva secunde scoatem scutece, creme, haine noi, aleze și tot ce este nevoie pentru pit stops și accidente.
Încă nu avem cărucior. Cei de la Erfi o cam freacă. Noi am dat o comandă, acum ne-au spus că lor nu le vine exact ce comandasem noi, dar poate mai ajustăm. În fine… îmi pare rău că trec ultimele zile de vreme bună fără să o scoatem un pic la plimbare, pe soare, dar nu-i capătul lumii.
Cei doi motani au fost cei mai stresați. Nu și-au dat seama că am intrat cu copilul în casă, că Alice dormea. Când a țipat prima oară, însă, au fugit în disperare.
A durat vreo 2 zile să-și facă mai mult curaj și să se apropie de Alice. Asta înseamnă că vin și o miros, atunci când stă liniștită, dar dacă devine vocală se retrag imediat.
În plus, sunt ușor geloase. Dobby era obișnuit să stea 5 ore pe zi pe Matilda. Acum nu mai face asta. În plus, le și certăm mai des, ca au mai multe locuri unde nu au voie acum (patul copilului etc), ceea ce contribuie la stres.
După o săptămână, însă, se vede că și-au îmbunătățit atitudinea și se obișnuiesc cu ce-i nou în casă. Sper că vor fi cu toții prieteni.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
43 comentarii
27/09/2021 la 7:01 AM
Și fetița noastră a avut laba piciorului răsucită la naștere, ne-am cam speriat, însă doi ortopezi și un kinetoterapeut ne-au zis că se îndreaptă de la sine și chiar așa a și fost, la 5-6 luni era piciorul drept. Am fi vrut să-i facem masaj însă ea nu accepta să-i punem mâna pe tălpi.
Ccc(Citează)
27/09/2021 la 7:43 AM
Asta-i o tampenie din gama new parenting, nu exista nu vrea copilul la chestii care *trebuie*. Daca e bolnav si nu vrea medicamente nu ii dai?!
Gaelex(Citează)
27/09/2021 la 10:29 AM
@Gaelex: depinde cât de tare urlă la manevra respectivă.
@Ccc: noi vom merge la ortoped ca să aflăm care sunt șansele de rezolvare de la sine, că este de amploare medie. Aș prefera să nu dureze nici atâtea luni, că nu știu cât timp sunt încheieturile mobile ca la naștere.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 7:32 AM
Eu am fost nevoita sa le fac gemenilor sedinte de kinetoterapie, amandoi s-au nascut cu picioarele usor incovoiate. Dar se rezolva. Din categoria sfaturi nesolicitate: nu stiu daca e ok ca Matilda sa manance sushi si chestii semi-crude, daca alapteaza. In al doilea rand, nu e nimic apocaliptic daca ii dati si formula. Alaptarea a fost o experienta complet esuata in cazul meu si am trecut exclusiv pe formula dupa 3 luni, iar copiii sunt veseli si sanatosi. Un ajutor in casa e binevenit, chiar si temporar (poate vreuna din bunici sa va ajute cu treburile casnice?). Lucrurile se vor aseza dupa cateva luni. Alice e super simpatica.
Deea(Citează)
27/09/2021 la 10:32 AM
Au venit bunicii, au ajutat cu niște chestii, dar ne-a crescut și nouă volumul de muncă cu această ocazie, că tot trebuie să-i ajuți pe undeva.
Treaba asta cu picioarele pare foarte frecventă, nu?
Cred că o să mănânce de poftă un pic de sushi și probabil chiar după alăptare, să vedem cum este. Așteptăm și noi să vedem dacă Alice reacționează diferit la anumite alimente.
Momentan problema este la gaze și colici, se vede că nu se simte bine după masă, dar trece.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 7:47 AM
E foarte simpatica Alice, sa fiti sanatosi!
Am niste prieteni care au bebelus de 2 saptamani si doarme mai mult ziua, in timp ce noaptea se trezeste des si sta chiar si cate 1 ora treaz – chiar zicea mama ca deja devine grav cu oboseala.
Deci pare ca voi ati tras la sorti un model usor de copil, sa va fie de bine! Bine, probabil urmeaza durerile de burta, speram sa nu fie prea rau.
PS imi amintesc ca am incercat si noi la unul din copii toate variantele posibile de zgomot alb din aplicatie, inclusiv feonul si aspiratorul, dar rezultatele au fost fix zero… Si la fel si la al doilea…ai mei nu au adormit decat plimbati, nu le place white noise :-)
Marean(Citează)
27/09/2021 la 10:34 AM
Da, e greu de zis. În perioada asta se întâmplă lucruri noi la fiecare 2 săptămâni. Întâi colici, apoi devine interesat de mâinile proprii, apoi are un puseu de creștere și iar nu va dormi, apoi apar dinții. Nu e musai ca evoluția de până acum să fie repetată în viitor.
Și a noastră doarme mai bine ziua decât noaptea. Ziua mănâncă și adoarme rapid. Noaptea durează mai mult până adoarme.
Îi place și plimbată, practic vrea să simtă aceleași mișcări precum în burtă. Îi place când faci pași cu ea la piept.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 11:05 AM
da, pai primele 3 luni de viata se mai numesc si “trimestrul 4 de sarcina”, in sensul ca copilul uman nu este de fapt pregatit sa iasa la 9 luni, dar na, are deja capul prea mare pentru majoritatea “pasaricilor” :-)
de asta copilul uman este cel mai nepregatit de viata pui dintre toate animalele, dupa cum stiti puiul de gazela de ex. e gata sa o ia la goana la 1 ora dupa ce s-a nascut sau ceva de genul asta
ma bucur ca ati inteles de ce in primele luni este f important sa oferiti copilului o viata cat mai asemanatoare cu ce stie din burta, mai precis:
– contact fizic cu mama sau cu oricine, piele pe piele
– sa ii vorbiti cat mai mult, ca in burta el auzea si vocea tatalui, nu numai a mamei
– sa fie infasat, dar evident nu strans, doar cat sa se simta el “contained” cum se zice in engleza
si in general, tinut cat mai mult in brate si plimbat (sisteme de purtare de la cateva luni), ca sa simta miscarea si proximitatea (da, stiu ca in Romania se zice ca iti strici copilul daca il tii in brate, dar eu stiu ca voi sunteti oameni care gandesc deci nu-mi fac griji)
Marean(Citează)
29/09/2021 la 9:51 AM
da, pai Radu o tine acum in wrap in timp ce scrie stirile zilei :D doarme dusa cand e in brate
Matilda(Citează)
27/09/2021 la 7:47 AM
Ce inseamna sa fii inginer si sa ai proiectul “copilul”, organizare cu spreadsheet si diagrame :)
Imi place sa vad ca nu sunteti din cei panicati care exileaza animalutele de companie pentru ca a aparut un copil.
In parenteza nu exista Chef in Romania, toti sunt niste impostori. Ca sa fii Chef trebuie sa ai facultate facuta in Franta in domeniul culinar si pe urma cativa ani de aprentissage in restaurantul unui Chef cu experienta.
Gaelex(Citează)
27/09/2021 la 8:08 AM
Niște par de animal nu strica la stomacul copilului, face bine.
Sunt ironic
mircea(Citează)
27/09/2021 la 10:36 AM
Le-am tuns, dar de obicei le tundeam în perioada asta oricum. Și dăm cu deblănificator pe pat și baby nest și alea. Probabil le vom tunde și la iarnă.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 3:19 PM
Oamenii au copii pe lângă animale de vreo 10.000 de ani sau când o fi început domesticirea mai serios. Asa că probabil e ok și cu pisicile acum, deparazitate si pieptănate.
Fiecare își face ordine în casă cum crede de cuviință, dar nu am înțeles niciodată exilatul animaluțelor, să nu pățească copilul ceva. Mai erau unii ca să nu meargă femeia însărcinată în apa mării, că nu știu ce boală.
Cred că protejatul excesiv poate duce la alergii și reacții alergice.
Gaelex(Citează)
27/09/2021 la 8:07 AM
Pret??
mircea(Citează)
27/09/2021 la 8:29 AM
Ba ăștia care o dati cu “copilul meu a fost asa sau el nu a avut aia” gândiți-vă puțin, nu interesează pe nimeni de progenitura voastră, în afara de voi
mircea(Citează)
27/09/2021 la 9:36 AM
Poate in capul tau. Un copil e cea mai interesanta chestie pentru majoritatea oamenilor.
mac gregor(Citează)
27/09/2021 la 10:13 AM
.. asta era pentru Radu ?! 😂
Andy(Citează)
27/09/2021 la 10:36 AM
Don’t care.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 8:52 AM
Nu va grabiti cu kineto, daca nu e ceva grav copilul isi revine singur. Sau puteti incepe kineto peste cateva luni. Mare grija pe unde mergeti cu ea inauntru, sa nu ia ceva virus (iar la kineto vin multi bebelusi). In schimb noi l-am scos afara inca din prima zi cand a venit din maternitate. Si iese aproape zilnic (acum are aproape 5 luni). La 2 luni vazusese deja marea (nu i-a placut) si muntele, un traseu lejer in marsupiu. Daca sunteti pe alaptare la san n-ar strica sa luati o pompa pentru a extrage laptic pe care sa-l dati cu biberonul sau il puneti la congelator pentru cazuri de necesitate (poate Matilda va fi ocupta la un moment dat si va fi nevoie sa-i dai tu laptic). Avand in vedere ca sunteti amandoi acasa o sa va descurcati fara probleme. Grija mare daca are varsaturi, la 2 reprize in mai putin de 3-4 ore, fuga la spital/doctor. Noi am ajuns dupa 12 ore (initial am avut senzatia ca i-a trecut) si a fost nevoie sa ramanem inca o zi jumate pentru rehidratare cu perfuzii (fiind la privat, n-a fost ieftin). Si radeti cat mai mult la ea, pentru ca o sa va imite si va fi vesela tot timpul.
Danyzus(Citează)
27/09/2021 la 10:38 AM
Are pompă, mulțumesc! Momentan este mai mult de backup, plus că-i dăm niște gluconat de calciu amestecat în biberon.
Și eu sper ca pe termen lung să o mai hrănesc eu cu biberonul pentru ca Matilda să poată sta liniștită/plecată câteva ore.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 9:05 AM
Dacă am observat bine, ai scos o laterala a pătuțului și l-ai alăturat patului mare. In acest caz ma bucur ca mi-ai ascultat sfatul. Am uitat atunci sa precizez ca poți lega pătuțul(picioarele lui) ca sa nu se miște cu “șoricei”(curelușe mai zdravene) de somiera patului mare. In partea care rămâne gol îndeasă o pătura ca sa nu se miște salteluta… Have fun și va doresc sa aveți parte de cât mai multă odihna. Nu vreau sa va descurajez, dar e posibil ca odată cu apariția colicilor intervalele de somn ale copilului sa se reducă, dar diferă de la copil la copil… Chiar dacă vine frigul puteți sa scoateți liniștiti copilul afara cu carutul dacă îl îmbrăcați corespunzător. Eu pe ai mei i-am scos Iarna la 4-5 luni la -20 grade câte 40-50min și nu au răcit. Căutați combinezoane care au blana pe interior și mâinile și tălpile sa între cu totul in el…Încercați sa îl scoateți cel puțin odată pe zi afara… Dacă nu aveți căruț încă, condu cu mașina pana la parc și lăsați copilul in scoica pe o banca in parc puțin…
Dan(Citează)
27/09/2021 la 10:40 AM
Yup, mult mult mai bine așa, acces rapid noaptea, o mai ții de mână, o iei mai ușor.
Bună ideea cu șoriceii, o să investighez dacă putem face asta. Adică putem, dar uneori împingem ușor patul în caz că ne cade ceva pe jos sau așa. Momentan patul lipit are o gaură de vreo 2-3 cm față de patul nostru (vine de la lemnul său, care funcționează ca distanțier), dar tragem salteaua spre patul nostru acei 2-3 cm.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 9:52 AM
Vezi ca Matilda tre sa fie atenta ce mananca si ce bea si cat alapteaza. Nu s-a dat verde inca :)
add(Citează)
27/09/2021 la 10:05 AM
sfaturi gratis necerute, cele mai bune sfaturi sunt alea din comments de la anonimi.
ia zi, bumtzi bumtzi are voie sa faca cu radu?
mircea(Citează)
27/09/2021 la 10:10 AM
Mircea, esti plictisitor si repetitiv.
Deea(Citează)
27/09/2021 la 10:42 AM
@mircea: auzi, tu la petreceri te duci așa la grupulețe de oameni, te bagi între ei și zici “dar de ce vorbiți despre asta? crezi că-i pasă cuiva unde ai fost tu în concediu? sau ce-ai făcut ieri la muncă?”.
Mi se pare ciudat să vezi oameni vorbind despre ceva și tu să le tot zici “e inutil, de ce tot faceți asta?”. Pare că pierzi la fel de mult timp pe un subiect despre care nu-ți pasă.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 10:13 AM
Mie imi place sa citesc articolele despre voi si copil, dar ar trebui sa faci cumva fie sa blochezi comentariile, fie sa am un buton de “hide all comments” la posturile astea. Fratilor nu e nici un semn de intrebre in tot articolul, nu v-a cerut nimeni parerea.
Boris(Citează)
27/09/2021 la 10:21 AM
Stii că nu e obligatoriu sa citesti si comentariile? De fapt, nici textul articolului nu este pe lista de lecturi obligatorii.
nashu_mare(Citează)
27/09/2021 la 10:40 AM
Stiu, doar ca dau scroll pana in josul articolului, si deja vad “si fetita noastra a avut X….nu o duce la doctor…. se rezolva”
Boris(Citează)
27/09/2021 la 10:44 AM
@Boris: heh, e ok. Eu aș da sfaturi sau aș spune cum a fost experiența mea dacă aș găsi acest articol în altă parte.
Gândește-te altfel. Dacă eram 5 oameni la o cafea și eu ziceam cele de mai sus, crezi că ceilalți 4 n-ar fi contribuit și ei cu vreo idee, vreun comentariu, vreun sfat. Ar fi zis “okay…” și s-ar fi trecut la alt subiect? Eu cred că trebuie ca online să tindem spre același comportament conversațional ca și offline.
nwradu(Citează)
27/09/2021 la 12:00 PM
Radu, http://www.quickmeme.com/img/15/15abdb2bae3ef9602995a1e3619f93350cdebfce133b501a4d714b97746e11a4.jpg :)
Boris(Citează)
27/09/2021 la 10:57 AM
.. ppfffaaaa .. ce oameni ! .. Radule, Matilda dragă și scumpă Alice .. să fiți fericiți .. e un început nou și dificil pentru toți trei .. baftă să aveți și liniște să fie ! 👍
Andy(Citează)
27/09/2021 la 11:03 AM
hai, si sfatul ala gratis si neintrebat unde e??
mircea(Citează)
27/09/2021 la 11:08 AM
Ba, eu le dau voie. Dar nu cred ca iti arde dupa operatie.
Anyway, eu credeam ca pentru asta e sectiunea de cometarii si ca de asta e deschisa. Lumea vrea sa impartaseasca din experienta proprie, pe asta se bazeaza societatea. Sunt un cacalau de lucruri pe care nu le stii ca proaspat parinte si e bine sa vezi si sfaturi nesolicitate, ca discernamant ai si tu.
add(Citează)
27/09/2021 la 12:50 PM
Pentru mine, care nu am pisici, suna un pic scary. Nu exista riscul sa li se activeze instictul felin si sa atace copilul?
Sol(Citează)
27/09/2021 la 2:52 PM
este un blog, oamenii sunt invitati sa isi dea cu parerea.. se poate invata din experienta fiecaruia. daca nu l-ar fi interesat asta, Radu nu ar fi facut-o public, ar fi scris doar in jurnal. iar cui nu ii convine articolul sau i se par plictisitoare comentariile, poate citi beletristica sau filozofie schopenhauriana.
CatalinR(Citează)
27/09/2021 la 3:09 PM
In linii mari, nu cred ca iesi cu 5 oameni absolut necunoscuti la cafea si discuti de problemele de sanatate ale copilului. Tratezi chestiile de genul mult prea public.
Era o semigluma acum cativa ani, sti cum gasesti poze pedo cu un simplu search ? Te duci pe facebook si cauti “family pictures”.
Baltha Zerus(Citează)
27/09/2021 la 3:20 PM
Buna, mie imi plac articolele din seria Alice pentru ca am si eu un bebelus si sunt pe tema cum ar veni . Nu imi permit sa dau sfaturi, bucurati-va de fiecare moment ca timpul trece extraordinar de repede . Multa sanatate familiei tale !
Ariadna(Citează)
27/09/2021 la 4:25 PM
Generatorul de zgomot alb este o “solutie minunata” doar de moment, pe termen lung creaza dependenta.
Stiu copii de 2 ani care nu pot adormi decat in zgomot alb de la generator (sau de pe youtube) – dar cu liniste absoluta in restul casei. Daca se trage apa la toaleta copilul se trezeste.
C(Citează)
29/09/2021 la 9:58 AM
momentan doarme in orice zgomot
Matilda(Citează)
27/09/2021 la 5:42 PM
Interesantă ideea cu lumina roșie, o să o țin minte. Mă bucur sincer că vă descurcați, asta e cel mai important. Din ce am văzut la alți copii, de-abia după ce crește mai mult (când va avea vreo 2-3 ani) puteți începe să spuneți că seamănă cu tine sau cu Matilda. Eu și sora mea am fost amândoi blonzi cu ochi de culoare verde-albastră (total diferit față de ochi căprui și păr șaten).
Apropo, sper că vei face un tag ceva pentru postările legate de bebe, poate voi avea nevoie mai târziu să le citesc pe rând.
Mihai(Citează)
27/09/2021 la 6:22 PM
Cum e iPad-ul, se observa problema de refresh la display? Am vazut multe plangeri.
Rares(Citează)
27/09/2021 la 7:17 PM
Bravo M&R!! Keep it up! Si nu uitati, copilul este mic, grijile voastre trebuie sa fie tot mici.
Morrissey(Citează)