►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Dacă vă întrebați ce fac în afara celor văzute pe blog, probabil că trăiesc una dintre cele mai aglomerate perioade de până acum.
De două săptămâni m-am apucat de recuperarea medicală pentru spate, ceva amânat de începerea pandemiei în 2020. Acum merg la Medicover și am făcut deja 6 ședințe, astăzi pe a 7-a. Sunt ore de 30 de minute în care fac diverse exerciții de stretching pe saltea (exerciții Williams, cred că le zice).
Ideea lor este să-mi întindă coloana ca să se distanțeze vertebrele și să intre la loc între ele… mațele ieșite de acolo, o să zic. M-am dus din 2 în 2 zile până acum, iar apoi le voi continua eu acasă.
Pe termen lung vreau să merg și la sală pentru înot și niște musculatură. Am amânat însă să cumpăr un nou abonament la World Class-ul ăsta de lângă mine pentru că nu cred că voi avea timp de asta în următoarele două luni.
(Vrea cineva mai multe detalii despre kinetoterapie și recuperare medicală la Medicover, ca să scriu ceva separat? Am văzut că vin mulți oameni pe acolo, de la hernii de spate până la luxații de cot sau pentru a corecta diverse probleme apărute din munca de birou sau accidente de diverse tipuri.)
Matilda mai are cam 7 săptămâni până la momentul prognozat pentru naștere (1 octombrie), dar de fapt copilul poate apărea cam oricând începând cu săptămână 2 din septembrie. Așa că am început oficial pregătirile, care sunt variate.
O parte din pregătiri sunt niște cursuri care se fac online. Am cumpărat acces la unul de pe bebebunvenit.ro, care include 25 de ore de clipuri video. Este interesant, dar prea lung uneori și fără ilustrații sau bullet points care să-l facă mai ușor de reținut. Mai intrăm și la unul ținut prin MS Teams de cei de la Maternitatea Regina Maria, bun și acela, dar scurt.
Am aflat însă tot felul de lucruri pe care nu le știam, având experiență limitată cu bebeluși (adică mă feream de ei ca dracul de tămâie, ca să nu-i scap sau ceva). De exemplu, habar nu aveam că vin de la maternitate cu buricul pe afară, prins cu o clemă, și acesta cade singur după vreo săptămână. Nu știam nici că li se descuamează pielea, aveam vagi idei despre icter, colici șamd, ba chiar presupuneam că un copil mănâncă și apoi doarme câteva ore, timp în care tu mai te odihnești și faci una alta.
Țeapă! Am aflat toate detaliile. E de rău, avem noroc dacă vom apuca să mai dormim și noi. Probabil în realitate va fi și mai obositor decât mă aștept, eu fiind genul care devine cam grumpy dacă nu doarme bine noaptea. Va fi interesant de văzut cum ne vom descurca, asta e tot ce pot zice momentan.
Am aflat și mai multe decât voiam vreodată să știu despre angorjare, ragade, epiziotomie, epidurale, SID, naturală vs cezariană și altele (do not Google this!). Ar trebui inventată o metodă prin care să uiți astea, după câțiva ani, că nu-i ceva ce vreau să știu pe termen lung.
Avem însă de renovat o cameră, că sunt diverse schimbări de făcut prin casă. Așa că ieri am demontat un dulap și o comodă din ceea ce este biroul meu. Vom pune un alt dulap, un Pax de la IKEA cu adâncime 36 cm, ce va fi ascuns de fapt după o ușă, și o altă comodă care să se potrivească cu el.
Mi-a părut rău de mobila mea. O am de mult, dar era în stare impecabilă. Am luat-o de la Adorama și s-a dovedit în timp a fi de calitate excelentă. Dar asta este, uneori renunți și la lucrurile încă bune atunci când ți se schimbă nevoile.
Zilele acestea am scos tot ce aveam deci prin această mobilă (aparatul foto vechi, tot felul de electronice, mici chestii primite de-a lungul timpului, scule, tastatura video etc) și acum toate sunt în mijlocul sufrageriei, sortate pe “le păstrez” și “poate le vindem pe OLX”. Aici cred că se va ocupa Matilda, eu nu sunt pregătit sufletește pentru “nu vrei la schimb o ceafă de porc și niște polițe metalice?”. Am aruncat și multe lucruri inutile, pentru că eram (sunt!) semi-hoarder.
Am comandat deja mobila nouă de la IKEA, piesele vor fi livrate joi seara și vineri. Nu mi-e clar de ce în două transporturi, dar livrarea IKEA a fost mereu misterioasă în astfel de moduri. Apoi va urma o etapă de dezasamblare totală a camerei, spălarea lavabilei (care-i albastră) sau revopsire și marele avânt muncitoresc de asamblare a mobilei noi.
Zilele trecute am mai cumpărat și două camere video Tapo C210 pentru un total de 5 bucăți. Dacă tot scot rotopercutantul din cutie, atunci le voi fixa și pe acestea permanent în tavan. Mai punem într-o cameră draperii prin care nu trece lumina și pentru asta voi instala o șină pe tavan. Acum avem o galerie clasică pe perete, dar noua soluție va masca mai bine aparatul de aer condiționat și cablul său electric.
Mai am de montat și în balcon o galerie cu perdea pentru geamul lateral. Aia e pentru noi, nu pentru copil, ca să ne facem peșteră fără lumină. Pentru copil am pus un bec Hue în dormitor, ca să îl pot regla la intensitate mică și lumină roșie pentru a-l verifica atunci când doarme, dar despre asta este posibil să fi citit sau nu deja în alt articol, depinde când îl public.
Am mai cumpărat până acum pentru copil un sterilizator de biberoane, că era ofertă. Am măsurat liftul și apoi am măsurat cărucioare și nu-s așa multe care să încapă într-un lift de 60 cm deschidere, dar sunt totuși suficiente. Ne-a plăcut un model Cybex foarte ușor, ceea ce cred că va conta mult pe termen lung.
Încă nu l-am cumpărat, așteptăm un târg numit Baby Boom Show care ar trebui să înceapă pe 2 septembrie la Romexpo, că poate vor fi extra-reduceri. Dacă nu, asta e, e un magazin numit ErFi aici lângă noi.
Ne-am mai uitat și de pat, care-i al doilea element principal de care vom avea nevoie. Cred că vom folosi două paturi, de fapt. Unul pus permanent pe poziție, din lemn, altul rabatabil de voiaj și poate mai ținem fetiță în el prin alte camere ale vastului nostru palat. Eu așa îmi închipui că vom face. Luăm din alea ieftine oricum, în caz că nu se întâmplă astfel lucrurile.
Am pus deja la încărcat EasyDrill-ul de la Bosch, ăla de apare mereu pe la Black Friday-uri, ca să fiu maestrul asamblator în perioada următoare. Ciocanul rotopercutant Makita este pe poziție, diblurile sunt deja cumpărate.
Zilele trecute, după o recuperare medicală, am scăpat la Dedemanul din apropierea spitalului. Am intrat două două lucruri, o rolă de autocolant și roți pentru o comodă căreia vreau să-i pun roți mai mari. Am ieșit cu zeci de repere cumpărate pentru că de asta nu este bine să fiu lăsat singur la astfel de magazine.
N-am luat coș la intrare. După o vreme aveam vreo 4 roți și câteva punguțe în mâini și-mi cam cădeau, așa că am scos din gunoiul de acolo o cutie de carton în care să le pun. Gunoi e mult zis, cutiile din care pun angajații marfa la raft sunt apoi aruncate într-un teanc, tot la raft, până ce acel teanc este dus în spatele clădirii și împușcat sau ceva. Și am luat o cutiuță mică, ceva de șuruburi, în care să țin ce cumpărasem eu.
După câteva minute de vizită la alte rafturi, am mai scos din teanc încă o cutie, apoi o pungă de plastic de la cântărire șuruburi, apoi o cutie mult mai mare, de am ajuns la casă cu una de 40 x 40 cm plină de produse și alte cutii goale. Mi-am luat inclusiv o perie de montat în bormașină cu care vreau să spăl gresia din baie printre rosturi. Ca să fiu sigur că merge treaba, am luat de fapt trei perii diferite, una textilă, una burete (care cică polișează și mașini) și alta din ceva mai dur. Pentru prima oară în multe luni, am simțit că am făcut shopping!
Școala spatelui, cursuri de crescut copilul, mobilă prin casă. Ce-am mai făcut? Păi o mai duc pe Matilda la diverse consultații și din astea. În altă zi am fost la cimitir, unde-i înmormântată bunică-mea, care-i o experiență în sine pentru că administrație cimitirelor a rămas blocată în anii 1950.
În curând vom fi nași la un botez, așa că ne-am mai uitat și de trusou și lumânare și ce mai trebuie luat pentru botez, plus că eu m-am tot gândit la un nume de pus copilului respectiv. Probabil Radu, e un nume minunat, internațional și ușor de pronunțat în orice limbă. În paralel ne gândim la nume și pentru fetița noastră, că încă n-am bătut în cuie acest aspect.
A trebuit să exersăm ținutul în brațe al unui bebeluș, că cică asta fac nașii la botez, pe lângă lepădatul multiplu de Satană. Nu pot să zic că am trecut de nivelul beginner, dar sperăm că ne descurcăm în acea sfântă oră! Apoi petrecem!
Printre picături mai scriu și pe blog și mai fac câte un clip video. Din când în când mai joc Flight Simulator, dar norocul meu este că un update de pe la început de august l-a stricat atât de tare cu niște buguri nasoale (de exemplu turnul de control crede că ești la altă altitudine decât cea reală, cu diferențe mari, pentru că s-a bulit ceva pe la formula de calcul folosită de AI) încât mi-a trecut cheful. Pe 7 septembrie apare alt update care le va mai rezolva, dar nu e niciodată o garanție că totul va fi bine.
Mi-am construit PC-ul ăla mișto. Culmea este că am luat și un monitor nou, de 165 Hz, și de o lună stau cu el în cutie pentru că am amânat instalarea lui până după toate aceste mișcări strategice prin cameră. Mă cam enervează asta.
Mă enervează și că am ratat niște filme la cinematograf, precum Black Widow și Jungle Cruise. N-am timp să ajung la ele. Mi-am dat seama recent cu Matilda că probabil nu vom mai merge la cinematograf câteva luni după nașterea fetiței. Double bummer.
Chiar sunt curios cum vor fi primele săptămâni cu copil. Înțeleg că programul uzual este “mănâncă timp de o oră, apoi doarme o oră”, pe repeat zi și noapte. Sper ca Matilda să mai găsească puterea să și gătească și să spele și ce mai făcea în rest prin casă, că doar ne-am promis amândoi că nu vom lăsa copilul să ne modifice radical viața.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
49 comentarii
26/08/2021 la 7:02 AM
„Sper ca Matilda să mai găsească puterea să și gătească și să spele și ce mai făcea în rest prin casă…”
Păi… de-aia ești soțu-so, nu? Mai gătești tu, mai pui câte ceva la spălat, vă descurcați chiar dacă se schimbă un pic ordinea puterilor în stat. Îmi doresc pentru voi un singur lucru și anume să nu deveniți niște părinți fanatici și să creșteți bebelușul ăla strict după manual.
GuestStar(Citează)
26/08/2021 la 1:16 PM
La asta voiam si eu sa comentez, sper ca glumesti Radule :)
Primele 3-4 luni vor fi haos, mie mi se parea ca au trecut ani.
Apoi incep chestii mai light, gen febra de la iesit dintii etc, dar odata scapat de colici incepi sa te relaxezi.
Am ras la partea cu cinematograful, you’re so innocent :))
Pyro(Citează)
26/08/2021 la 7:05 AM
Spor acolo. Dacă poza cu patul de copii e chiar cea din camera viitoarei fetițe, schimbă de pe acum înălțimea saltelei la patul de copii de la Ikea pe poziția de mijloc, e mai ușor de manevrat că altfel vă aplecați mai mult degeaba în primul an când bebelușul oricum nu poate sări gardul.
Iulian(Citează)
26/08/2021 la 10:30 AM
Eu sunt de părere ca bebelușul trebuie sa stea lângă mama cât mai mult posibil in primele luni. In primul rând pt ca are nevoie sa fie alaptat și in al 2-le-a rând îl ajuta emoțional. Din aceasta perspectiva eu cred ca in primele luni copilul ar trebui sa doarmă in același pat cu mama. Deci scos o laterala a pătuțului și lipit pătuțul de patul vostru. In felul asta Matilda o sa se odihneasca mai bine, întrucât pe timpul nopți, tot ce o sa facă, este sa ii pună sânul in gura… Când se termina etapa cu alăptatului, copilul poate fi mutat singur in camera…
PS: dacă plănuiți sa ii dați praf nu se mai aplica cele de mai sus…
Dan(Citează)
26/08/2021 la 7:07 AM
De aia sunt buni frați sau surori mai mici, vezi cum se face și înveți câte ceva.
Gaelex(Citează)
26/08/2021 la 7:11 AM
ar fii tare fain, daca ai da mai multe detalii despre recuperarea medicala de la Medicover(am cam acelasi diagnostic ca tine)stii pretul recuperarii? sau este parte a unui abonament pe care il ai la ei? este recomandat in urma unui consult la un medic ortoped? ai facut un RMN inainte care a stabilit diagnosticul? s-a pus problema operatiei? cum stii daca s-a rezolvat problema? faci un alt RMN sau pur si simplu nu ar trebuii sa te mai doara spatele? iei si medicamente pt durere? folosesti unguente pt masarea zonei? am gasit pe youtube ceva exercitii ca facand parte din programul Williams, o sa le incerc si eu acasa, sper sa ma ajute https://www.youtube.com/watch?v=sfwaxbHvDx8&ab_channel=SebastianSoltan
Ovidiu(Citează)
26/08/2021 la 7:32 AM
La mine e gratis(abonament de la munca) . Anul trecut faceai o ora de recuperare. Intre timp si au dat seama cum se faca mai multi $$$. Doctori, asistentele de acolo nu respecta regulile de covid, de multe ori nici mastile nu le au puse. Lucrez in aceeasi cladire si le vad zilnic. Am eu facut recuperare in alta parte, la 300lei( o sedinta gimnastica, o sedinte masaj. Fiecare de cate o ora).
Alin(Citează)
26/08/2021 la 8:10 AM
Alin, zi si unde in alta parte, te rog.
Si eu sunt, din pacate, interesat de un review de la Radu.
Vara trecuta dureri, RMN, diagnostic, am fost chiar si la un medic de recuperare de la Regina Maria care mi-a facut un plan de recuperare “cu de toate” (mi-e frica sa aflu cate zeci de mii de lei costa tot ce mi-a trecut acolo).
Apoi n-am gasit sloturi in care sa ma programez (aveam nevoie de intervale cu sedinte zilnice), apoi a venit septembrie, valul X, au trecut durerile acute, asa ca am amanat.
Sorin(Citează)
26/08/2021 la 10:36 AM
Putin context: mie mi-au aparut durerile la spate/fesa dreapta din cauza statului aiurea pe scaun si a alergatului facut prost. Am facut si osteoterapie, cu ene daniela, la osteorecovery.ro .Aici mi-au explicat in amanunt si partea de alimente, de aici m-au trimis sa fac testul imupro 300(test de sânge inovativ care se prelucrează în Germania și testează gradul de intoleranță pentru 271 de alimente și aditivi.) Rezultatele au fost “triste” sunt 15 la care a trebuit sa renunt. Partea de kinetoterapie nu a fost stralucita aici. Indrumat apoi de antrenor am ajuns si la facebook.com/carstea.mihai, unde am facut sedintele de gimnastica/ masaj. Tipul se ocupa inclusiv de oameni care au mers, care incearca sa ajunga din nou la olimpiada, are expuse tricourile unor sportivi de la Olimpiada. Interventiile lui m-au pus pe picioare. Am facut in jur de 20 de sedinte. Daca iti da nwradu mail-ul meu iti pot da inclusiv numarul de telefon. Toata distractia de mai sus a fost aproximativ 10.000lei.
Alin(Citează)
26/08/2021 la 7:13 AM
Radu calm…esti ultra mega stresat!
Totul o sa fie bine, o sa uiti de toate problemele in momentul cand micuta voastra o sa vina pe lume.
Iubeste, iubeste, iubeste…si nu uita sunteti o echipa iar totul din momentul nasterii o sa graviteze in jurul cele mici.
Nastere usoara pentru Matilda!
PS. Bucuria de a fii parinte intrece orice alta emotie din viata noastra…sa va bucurati de fiecare secunda pentru ca timpul trece foarte repede!
Reno(Citează)
26/08/2021 la 7:35 AM
Radu, eu m-am uitat la zeci de filmulețe despre bebeluși și am participat la enșpe cursuri de pregătire. Sunt aproape inutile, realitatea e cu totul altă și m-a lovit rău de tot :)) Între timp m-am relaxat, am acceptat că e ok să nu le fac pe toate. Primele 3 luni sunt cele mai grele, am făcut din noapte zi, iar trezitul din 2 in 2 ore (câteodată 3, cu ceva noroc) a fost cumplit. Primele 3 luni sunt complet in ceață, dar trec.
Deea(Citează)
26/08/2021 la 7:45 AM
Sunt niste masterclass-uri online de gatit, o sa ai nevoie. Daca nu, un abonament la mancare (sunt tot felul de box-uri care iti vin la nas doar sa le arunci in cuptor, iti pui timer pe telefon ca sa stii cand opresti mancarea si aia e) o sa fie de ajutor. La fel si cineva la curatenie. Nu o sa faca cum faceti voi, dar oricat de putin ar face, va degreveaza pe voi.
Stresul adultilor se transmite si celorlalti membri ai familiei (copii sau animale), asa ca ecuatia e relativ simpla: cu cat reduceti din stres/ optimizati activitatile, cu atat mai mic e impactul negativ.
F.(Citează)
26/08/2021 la 7:53 AM
Bani aruncați la Medicover. Știu un tip, exceptional pe Kineto care lucreaza exclusiv la domiciliu, De fapt in cunoști și tu, live mă refer.
Se poate ocupa si de Matilda, mai ales că are o specializare în gimnastica medicală pentru gravide. Știi emailul meu. Let me know dacă crezi că vrei să schimbi ceva in bine.
Anca(Citează)
26/08/2021 la 8:11 AM
Pentru spate recomand si un osteopat. Face minuni.
In rest, good luck. Legat de mancare, vezi ca se livreaza si oale cu mancare gata facuta. :)
Jules(Citează)
26/08/2021 la 8:18 AM
Poti sa te uiti si pe net la filmele alea ca sunt mizerabile si nu merita pretul biletului, in rest nastere usoara…nu tie evident =)
SERJFKT(Citează)
26/08/2021 la 8:34 AM
Voiam doar sa zic ca eu am asistat la ambele nasteri ale copiilor mei (una din ele a fost si cu peripetii), asa ca atunci cand citesc ca Radu a aflat mai multe decat voia sa stie despre nastere si copii mici imi vine sa rad si totodata sper ca lucrurile astea sunt scrise asa, in gluma.
Daca nu sunt scrise in gluma, mai este inca timp sa “get your shit together” si sa “man up”, ca Matilda va avea nevoie de un barbat, nu de un pusti langa ea in perioada urmatoare. The shit just got real mafrend.
Nu uita ca exista si ceva numit “depresie postnatala”, care poate fi foarte usoara (baby blues) sau poate merge, in cazuri rare, pana la psihoza.
Marean(Citează)
26/08/2021 la 8:35 AM
Orice ai face, nu lăsa totul in seama Matildei. Va avea nevoie de ajutorul tau!
Totul va fi bine!
Victor S(Citează)
26/08/2021 la 8:39 AM
Din toate detaliile personale eu o sa ma leg de ceva nesemnificativ :)
De monitorul ala de 165 Hz; nu am avut niciodata ocazia sa folosesc unul peste 60 Hz si sunt curios daca, in afara de jocuri, se observa acel smoothness care este evident intre un telefon/tableta cu ecran de 120 Hz si unul de 60 Hz. Ma refer la scroll, la miscarile cursorului etc. Se vad mai cursiv?
Iona(Citează)
26/08/2021 la 10:04 AM
Dap, se vede cu ochiul liber daca misti mouse-ul repede pe ecran. La 60 de hz vezi cursorul ca se teleporteaza, la 144 hz deja vezi miscare destul de fluida, mai sus nu stiu ca n-am monitor. Iar in jocuri mai ales daca are g sync sau free sync, refresh-ul se sincronizeaza cu numarul de fps-uri, adica miscari mult mai fluide. In fps-uri e mana mai ales daca joci online.
Icegrandpa(Citează)
26/08/2021 la 9:21 AM
2 luni… I chuckled.
add(Citează)
26/08/2021 la 9:46 AM
Am o veste pentru tine: la botez doar nașa are treabă. Nașul nu face mai nimic.
Em(Citează)
26/08/2021 la 11:58 AM
Nasul se leapada de Satana in cor cu restul si il plateste pe taica-popa.
Iar in cazul in care copilu’ e in pericol sa fie scapat de nasa din brate, e acolo prezent sa previna o catastrofa (nu intreba de unde stiu)
F.(Citează)
26/08/2021 la 9:50 AM
Doar mancare si spalat? Pai si cumparaturile, pusul hainelor la loc, curatenia cine o face? Doar nu se asteapta ca tot tu sa o faci…
Si nu inteleg de ce zici ca nu te poti duce la cinematograf? Tu poti sa mergi in continuare. Este chiar mai fun asa solo.
M Andrei D(Citează)
26/08/2021 la 9:58 AM
Eu sunt discromat. Cand am intrat in sala de nastere, am crezut ca o iau razna, din perspectiva mea era sange peste tot, masa, doctor, nevasta samd. Din fericite era betadina sau ce foloseau, verde.
In rest, tu ca barbat, pune nevasta pe primul loc, nu copilul, de copil are cine sa aiba grija.
Daca nu ai, in perioada asta o sa apreciezi o oala de gatit electrica la presiune, gen instant pot + addonul de aifryer, sau direct ninja foodi max. E cea mai utila chestie din bucatarie luata cu mult inainte sa se nasca copilul.
Bafta.
Baltha Zerus(Citează)
26/08/2021 la 10:02 AM
P.S. nu te mai stresa cu cursuri videouri si prostii, o sa fie mult mai rau :) si o sa treci prin niste schimbari mari. Inainte de copil puteam sa dorm langa unul care taia cu drujba. Dupa copil ma trezeam la cel mai mic scancet.
Daca puteti, obisnuiti-l sa doarma in alt pat, alta camera de la bun inceput. E sanatos si pentru el si pentru voi ca si cuplu.
Baltha Zerus(Citează)
27/08/2021 la 2:45 PM
Nu sunt de acord. In primele luni copilul trebuie alaptat și trebuie sa își petreacă cât mai mult timp lângă mama. E mult mai ușor ca noaptea sa ii dai sa sugă direct din patul tău(nu te ridici, aprinzi lumini, strici somnul și al tău și al copilului, etc). Soția alapta copiii dormind. Se întâmpla asta foarte des și la animale. De câte ori ai văzut mamifere sa fie mutate in camere separate după naștere? In plus copilul e dependent emoțional de mama la început, deci e mult mai sănătos sa ii fie aproape. Când copilul creste și nu mai necesita alăptare pe timpul nopți, poți sa îl muti singur in camera…
Dan(Citează)
26/08/2021 la 10:20 AM
May the sarcasm be with you. Cat despre nume, nu vad de ce nu mergeti tot pe radu, scurt, usor de tinut minte, puternic si amarui.
Abia astept sa citesc toate sfaturile de parenting de la cititori aici pe blog, eu doar mi-am luat popcorn deja, ca pe la cinema oricum nu am fost de vreo 3 ani din aceleasi motive :))
boris(Citează)
26/08/2021 la 10:22 AM
Eu le am zis tuturor prietenilor mei care au avut copiii dupa mine (eu am doi): Daca nu constientizezi ca ai un copil, i nasol. Mentalul este foarte important. Frustrarile, nervii datorate(datorati ? :)) ) faptului ca tu ca parinte trebuie sa iesi din zona ta de confort, pot face totul greu. Asta-i din punctul meu de vedere problema. Ca nu suntem dispusi sa ne adaptam la un boț de carne si speram sa fie totul ca inainte de copii (logica spune ca nu poate fi asa, dar subconstientul trage sa te minta :))) )
AlexCD(Citează)
26/08/2021 la 11:04 AM
Ceva research despre recolatarea si stocarea de celule stem? Acum 8 ani am fost in mari dubii daca sa dam banii pe asta. Inca nu sunt convins ca nu e scam, dar inca platim…
Sol(Citează)
26/08/2021 la 7:53 PM
Hoax. Am luat noi și acum suntem prinși în contract cu Regina Maria pana la 18 ani :)
Dacă anulez plătesc tot odată, dacă nu anulez plătesc eșalonat :)
Pyro(Citează)
26/08/2021 la 11:07 AM
Nu exista viata inainte si viata dupa casatorie. Exista viata inainte de primul copil si viata dupa aparitia lui. Lucrurile se schimba, la fel si prioritatile. Iar tipul de somn al parintilor cu siguranta se schimba. Iar de acum incepe cu adevarat rolul tau de sot si tata, pentru ca nu o sa ii poti da lapte si o linistesti, multe treburi din casa, vor trebui sa fie preluate spre executie de d-voastra, dl Radu.
Si da, gatitul la oala magica, sub presiune este extraordinar in perioada aceasta.
Si nu uita vorba: “copii mici, probleme mici; copii mari, probleme mari” :)
cineva(Citează)
26/08/2021 la 11:34 AM
Buna, am un Cybex Melio , cadru + parte sport 6.2 kg. Deocamdata folosesc cadru+landou si pentru ca locuiesc la etajul 3/4 fara lift, ma pup singura ca am facut alegerea acestui carucior. Este foarte usor , manevrabil cu o mana iar suspensiile de pe roti chiar isi fac treaba pe trotuarele pavate din S3.
Si eu l-am luat cu gandul ca in viitor s-ar putea sa fie si mai util in calatoriile cu bebe.
Ariadna(Citează)
26/08/2021 la 11:40 AM
“Sper ca Matilda să mai găsească puterea să și gătească și să spele și ce mai făcea în rest prin casă”
oh, you’re a brave man to say something like that
tndb(Citează)
26/08/2021 la 3:30 PM
Am amânat însă să cumpăr un nou abonament la World Class-ul ăsta de lângă mine pentru că nu cred că voi avea timp de asta în următoarele două luni.
—
Am ras, cu un bebe care are acum 2 luni, numai de sala nu cred ca as avea timp. Vei multumi daca ai timp 30 minute sa stai si sa te odihnesti. Sa te rogi doar sa nu aiba colici, sunt copii care nu fac, si dorm aproape toata ziua, dar si daca are…
La botez cam asta e cu nasitul, tii copilul in brate si repeti niste chestii dupa preot. Avantajul e ca atunci cand il ai pe al tau, te obisnuiesti rapid sa il tii in brate.
Alex(Citează)
26/08/2021 la 4:16 PM
man, tocmai am venit din Dedeman, unde am facut razie la becurile de 23W Hoff (3K of course). Si am scapat si doua de 30W, sa vedem daca imaginea pe camera va fi mai buna… da, poor man’ s videochat – Elgato Keylight are 2800lm, la fel si astea de 30W. nu mai fusesem de un an, asa ca na, shopping spree, 4 becuri, 2 nimicuri, 140 lei.
legat de copil… e atat de dificil pe cat lasi sa fie – daca e sanatos, aici faci si tu cateva rugaciuni si teste amanuntie, in rest o sa fie bine, chiar daca primele luni sunt ceva mai provocatoare. si da, e nevoie sa fii alaturi de ea, sa completezi ce clar nu va avea timp sa faca (menaj, gatit etc) si sa asiguri confortul pe cat posibil, va fi epuizata.
legat de IKEA, da, sunt fan, am avut de toate de la ei – DAR NU LASA PE ULTIMA CLIPA! saptamanile trec repede, pot fi surprize si sa vina mai devreme, aranjeaza si termina cu casa cat mai curand!!
sa fiti sanatosi si voiosi!
WhiteLion(Citează)
26/08/2021 la 7:18 PM
Ca sa fii pregătit cu adevărat :
Scutece Huggies Elite Soft (cele mai bune de pe piață, nu se compara cu altele gen Pampers) – cumpăra 2-3 camioane
Laptele praf (da, e mai bine sa îl ințarci devreme, ca îl lași cu biberonul la bunici și poți sa pleci în concediu 5 zile), laptele praf depinde de fiecare organism în parte. Dacă nu merge îl schimbi pana merge. Acum sunt și de-astea anti reflux (AR), dacă vomita.
Pentru colici folosește Colief, nu altceva. În cazuri extreme când nu găsești poți folosi colidepp. (Gama Depp, poți sa ai încredere în ea: alerdepp, tusodepp, etc).
Biberoane cu tetine anti reflux.
Vezi ca alea de sticla sunt mai grele, sa îl ștergi întotdeauna înainte sa îl dai, eu era sa îl scap sa îmi alunece în capul copilului pentru ca era ud.
La început ii iei biberoane la 70 de lei, de sticla, dar după o luna vezi ca merg și alea de plastic la 3 lei din Pepco. Ia și suzete de acolo.
Spătaru Dan(Citează)
27/08/2021 la 3:04 PM
Ce de sfaturi bune. :)))
Părerea mea: fără biberoane, fără suzete, fără lapte praf(alăptatului ajuta și mama nu doar copilul) și pamperși trebui încercați pana găsești ce nu dezvolta iritații. De la Huggies nu a funcționat nimic la nici unul dintre cei 3 copii. Cel mai mare succes l-au avut Pampers Premium Care la doi din copii. La al 3-le-a a mers cu cei din DM. Dar asta depinde mult de pilea copilului…
Dan(Citează)
28/08/2021 la 5:46 PM
La al doilea nu mers nici un scutec de pe piata inafara de alea de la banboo sau cum ii cheama. Cele mai scumpe, evident. Cum puneam altceva avea curu rosu ca maimuta in 2 ore. Asa ca nu exista reteta sa mearga la toata lumea.
add(Citează)
26/08/2021 la 7:20 PM
Am uitat ceva : când ii cumperi primele haine nu ii lua doar cea mai mica măsură, ia-i și un pic mai mare ca nu știu ce o sa i se potrivească.
Spătaru Dan(Citează)
26/08/2021 la 7:29 PM
La stem am ales lifeline, ca dau în rate mici și sunt foarte buni. Se poate plăti cu cardul, online.
Spătaru Dan(Citează)
26/08/2021 la 7:53 PM
Sper că glumești cu faptul că exercițiile Williams o sa îți distanțeze ție vertebrele ca sa îți intră discul înapoi.
Exercițiile alea au rolul de stretching muscular și atât, nici Dumnezeu din ceruri nu îți distanțează vertebrele și discul intra frumos apoi la locul lui.
Te ajuta și te va ajuta și sportul (întărire abdominali și fesieri) dar astea cu distanțarea vertebrelor sunt povești.
Fa sport cat poți să nu se agraveze, eu m-am chinuit cu ea 6 ani până am operat-o. A fost prea târziu.
Tano(Citează)
26/08/2021 la 8:31 PM
Cât e ședința clasica de kineto pentru spate ? Bani/timp
kllaus(Citează)
26/08/2021 la 10:29 PM
am un pat pt copii de la ikea, asemanator cu asta: https://www.ikea.com/ro/ro/p/smagoera-patut-alb-50461230/
tocmai ce l-am demontat pentru ca cea mica nu mai e asa de mica.
daca il vrei, da-mi un mesaj ca deja ne incurca prin casa.
Vale(Citează)
26/08/2021 la 11:46 PM
E pretty much scam. Bun daca se îmbolnăvește un copil, să folosești celulele de la ălalalt.
Rox(Citează)
27/08/2021 la 9:44 AM
Sunt interesat si eu de programul tau de recuperare. exact ce exercitii faci ? ai mers cu RMN ul si faci exercitii personalizate ? te ajuta ? care este evolutia ? am probleme la 2 discuri , nu am inca hernie . nu cred ca se mai intra discurile la loc . in cel mai bun caz , se dezvolta muschii spatelui si preiau greutatatea de pe coloana . pe mine cel mai mult ma sperie faptul ca poate afecta potenta. nu durerea in sine .
George(Citează)
27/08/2021 la 10:51 AM
“Sper ca Matilda să mai găsească puterea să și gătească și să spele și ce mai făcea în rest prin casă, că doar ne-am promis amândoi că nu vom lăsa copilul să ne modifice radical viața”
You poor soul :)), inca nu stii ce urmeaza. Ca sfat, fa-ti carduri la 2-3 farmacii ca o sa fie nevoie, cumpara un termos si neaparat sistem de infasat. Luccrurile o sa se schimbe lunar, nu te acomoda cu ceva.
Mofo(Citează)
28/08/2021 la 1:51 PM
Noi avem o fetita de 1 an, am nascut in lockdown. 2 sfaturi:
1. Incercati sa va asigurati mesele de pe acum pentru cateva saptamani – gatiti cate ceva si congelati sau bazati-va pe takeaway sau un parinte care sa vina cu mancarea la usa.
Matilda nu va putea fizic sa gateasca pentru cateva saptamani, nu este timp si nici energie.
E un soc initial programul.
2. Legat de treburi prin casa in primele saptamani, fiti o echipa. Pune la spalat si aspiratorul in functiune cine poate, cand poate. Delegati la familie diverse, fara rusine. Mai ales calcatul hainutelor mici.
Cu lipsa somnului te obisnuiesti, sotul meu nu putea functiona inainte de 10am. I se facea rau daca se trezea dimineata. Acum la 6 sare din pat fara probleme.
Bafta multa!
Nona(Citează)
30/08/2021 la 11:58 AM
Totul depinde de voi, fiecare primeste un copil cu care se poate descurce ;)
La noi primele 2-3 luni a fost usor, la ambii copii. La inceput copii mananca, dorm si fac scutece murdare. Daca aceste 3 lucruri puteti sa le rezolvati, va fi usor. Sa aveti grija sa aveti un program fix, noaptea lumina stinsa si dormit, dimineata putina activitate dupa care somm, dupa aceea iarasi activitate, urmat de somnul de dupa masa, puteti sa mai introduceti inca un somn dupa masa ( daca copilul are nevoie) dupa care putina activitate, baie, mancare si vine somnul de noapte.
Laci(Citează)
30/08/2021 la 12:08 PM
da, chiar ma gandeam ca copii f mici nu au decat 3 lucruri de facut, anume sa manance, sa faca caca si sa doarma.
este socant cat de multe probleme pot sa apara la aceste 3 lucruri care noua ni se par floare la ureche: de la dificultati de alaptare la colici, dificultati de a adormi etc
la mine de ex a fost incredibil de greu, primul copil a avut reflux destul de serios, vomitat tot in max 2 ore, iar de dormit au dormit amandoi extraordinar de greu, am facut santuri in dormitor si nevasta si eu carand copiii ca sa adoarma
si dupa ce in sfarsit a adormit, cand il pui in pat se trezeste, de parca are senzor de presiune
inteleg ca a aparut acum o aplicatie care intelege ciclul copilului si iti spune cand tb sa il pui sa doarma, ca fereasta de oportunitate este f limitata, 10-15 minute, si daca nu il pui atunci nu mai adoarme ciclul acela – lumea e socata de cat de bine functioneaza
Marean(Citează)