un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

OnePlus Buds Pro sunt earbuds premium excelente

24 Aug 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Noile căști OnePlus Buds Pro sunt excelente. Asta este impresia mea după vreo 2 săptămâni de utilizare. Sunt poate cele mai bune testate în acest an.

OnePlus Buds Pro sunt căști construite pe forma deja clasică de Airpods. Au anulare activă de zgomot, autonomie de 5+23 ore (ANC on) sau 7+31 ore (ANC off), se încarcă wireless sau prin USB-C și 10 minute de încărcare oferă 10 ore de redare de muzică. Controlul se face prin apăsarea stem-ului, segmentul care atârnă din ureche.

Căștile sunt rezistente IP55 la apă și praf, iar carcasa de transport este IPX4. Înăuntru au un driver de 11mm; conectivitatea este Bluetooth 5.2; o cască are 4,35 grame. Căștile includ și o funcție care generează zgomot alb (zgomot de apă etc) ca să te ajute să te concentrezi în spații gălăgioase.

Preț: 729 lei pe onepl.us/romania și GSMnet.ro, cu livrare din 31 august. Nu le confundați cu alte generații de căști OnePlus, acestea sunt Buds Pro.

CUM ARATĂ

Mi-a plăcut că sunt foarte bine finisate, par căști elegante și totuși discrete prin dimensiunile lor destul de reduse. Eu am avut varianta neagră, care au de fapt tulpina argintiu-închis lucios, dar căștile sunt negru mat. Toate îmbinările și muchiile sunt foarte bine realizate, practic invizibile de fapt, iar căștile au un aspect premium și “serios”.

Cutiuța de transport prinde magnetic căștile în ea. Este de dimensiuni rezonabile, negru mat, cu un mic LED de stare.

La acest aspect premium contribuie și împachetarea. OnePlus știe să facă un pachet atractiv, pornind de la roșul deja clasic și până la felul în care sunt prezentate în interior, cu accesoriile bine grupate. Primești și un micuț cablu roșu USB pentru alimentarea lor (dar se pot încărca și pe un charger wireless Qi).

CE MI-A PLĂCUT

Calitatea audio este foarte bună. Am avut o senzație de “wow” încă de când le-am pus la ureche. Și Matildei i s-au părut foarte bune față de alte căști când i le-am dat un pic. OnePlus Buds Pro ofertă un sunet foarte rotund, totul sună melodios, cu bass exact cât trebuie pentru a se face evident simțit, dar nu deranjant. Mi-a plăcut mult să ascult muzică pe ele.

Despre finisajele bine făcute am scris deja mai sus. Metoda de control a căștilor este prin strâgerea stem-ului cu două degete. Un păcănit ușor are rol de feedback în acest sens. Controlul este cel clasic, o strângere pentru play/pause, două pentru next song șamd. O strângere lungă activează și dezactivează anularea activă de zgomot.

Anularea activă de zgomot, apropo, este și ea sesizabilă. OnePlus Buds Pro taie evident din zgomotul ambiental și chiar și vocile altor oameni, mai ales după ce-l reglați la nivel maxim din aplicația de telefon, dar rețineți că vorbim de ANC ca de earbuds, nu de căști over-ear ce îmbracă total urechea. Altfel spus, în avion sau metrou (de exemplu) așteptați-vă la o reducere a gălăgiei percepute și la o audiție mai plăcută și mai confortabilă a muzicii, dar să nu vă așteptați la eliminarea totală a zgomotelor și liniște.

Mi-a plăcut și că Buds Pro sunt un pachet cu de toate, cum îmi place mie să zic. Autonomia este mare, peste media earbuds-urilor testate de mine. Se încarcă și wireless, iar eu de obicei așa le încarc. Au rezistența IP55 la apă și praf, ceea ce înseamnă de fapt că le poți folosi în ploaie sau la activități sport intense, ba chiar poți să nu te temi că s-ar defecta dacă-ți scapă din greșeală în chiuvetă sau vreo baltă, câtă vreme le scoți rapid de acolo. Arată bine, cutiuța este destul de mică.

Dacă ai telefon OnePlus, există o aplicație făcută chiar de ei pentru control. Dacă ai alt telefon cu Android sau iOS, controlul se face dintr-o aplicație numită HeyMelody, care mi s-a părut simplu de utilizat și bine organizată.

Acolo ți se detectează căștile, poți face vreun upgrade de firmware și customiza câteva opțiuni. Poți configura doar ce să se întâmpla la o strângere de trei ori pe brațul căștii, alegând între voice assistant (declanșează Google Assistant la mine) sau Previous song.

Funcția de zgomot alb este interesantă, deși inițial mi s-a părut un gimmick. Poți alege între 5 tipuri de zgomote (malul mării, pădure etc). Ideea este că acest zgomot alb te poate ajuta să te concentrezi mai bine într-un mediu zgomotos (de exemplu la birou) pentru că te ajută să ignori alte sunete din jurul tău.

O altă opțiune importantă este cea care comută între Noise cancellation ON, Noise cancellation OFF și Transparency, când amplifică de fapt sunetele din jur astfel încât să poți purta lejer o conversație cu cineva. Default căștile vin setate ca la o apăsare lungă să comute între ANC on și Transparency. Mie nu-mi plac mult astfel de moduri Transparency, mi se pare că este politicos să scot măcar o cască atunci când vorbesc cu cineva, așa că am schimbat comanda din aplicație pentru a comuta între ANC on și off.

Microfoanele sunt bune. Nu revoluționează apelurile telefonice, că ai totuși niște căști la distanță mare de gură și nu pe direcția în care vorbești,

CE NU MI-A PLĂCUT

Nu sunt multe de zis, chiar am fost plăcut impresionat de căști. Singurul lucru negativ ar fi că forma lor nu este chiar cea mai potrivită pentru fixare temeinică în ureche. Faptul că brațul căștilor atârna în afara urechii te împiedică de fapt să le înfigi foarte bine în ureche. Mie mi se pare că le atârn acolo și le scot prea ușor. Nu mi-au lăsat impresia că ar cădea ușor, dar nici nu stau la fel de bine fixate precum altele.

CONCLUZIE

OnePlus Buds Pro sunt căști excelente, bine construite, cu o calitate audio foarte bună și anulare activă de zgomot sesizabilă. Prețul este cam la același nivel cu alte variante premium de la Sony sau Apple, dar este justificat prin ceea ce oferă. S-ar putea să fie chiar cele mai bune earbuds testate în acest an.

asus s5507

    18 comentarii

  1. – The OnePlus Buds Pro support up to Bluetooth 5.2 but can only connect to one device at a time with no way to quickly switch between devices other than manually unpairing and pairing.

    – For non OnePlus phones, you can use the Oppo HeyMelody app, which is available for Android and iOS.

      (Citează)

    • Da, nu are multi-device. Pentru mine nu a fost niciodată un dezavantaj, așa că nu testez asta. Nu mă deranjează să le aleg din meniul bluetooth al altui dispozitiv dacă este nevoie.

        (Citează)

  2. Tinerii astia cu castile lor moderne, o sa surzeasca toti .

      (Citează)

  3. Cum naiba se face ca toate ANC true wireless buds arata LA FEL ca Apple AirPods :)).
    Cine mai zice ca astia nu inoveaza nimic… Dar design? UX?
    Samsung copiaza elemente de fundatie. Mai tineti minte one button phone si scandalul de atunci?

      (Citează)

    • Doar copiază, e mai simplu. Atât forma, cât și dopurile, cât și funcțiile de Transparency și ANC. Oricum, nu se ridică la nivelul de calitate al AirPods Pro sunt undeva pe la mijloc.

        (Citează)

    • sunt mult inferioare chiar in partea de jos a gamei: “to one device at a time with no way to quickly switch between devices other than manually unpairing and pairing”

        (Citează)

    • vladutz: Cum naiba se face ca toate ANC true wireless buds arata LA FEL ca Apple AirPods :)).

      În câte moduri poți face totuși niște căști? Sunt alea cu stem sau alea care au bateria în cască și arată ca niște bumbi mari în urechi.

      Dacă AirPods au succes pe piață, mi se pare normal ca tot mai mulți să facă earbuds pe acea formă, din moment ce pare mai populară sau confortabilă.

        (Citează)

  4. Mie castile astea cu capacele de silicon nu-mi plac deloc. As folosi ceva in genul AirPods simplu dar versiunile ‘pro’ nu.

      (Citează)

    • Te deranjează siliconul sau capacele în sine sau ce, de fapt?

      Dacă vrei ANC, cam ai nevoie de sigilare bună, de asta și AirPods Pro au altă formă față de cele clasice.

        (Citează)

  5. Andrei Serbanescu

    24/08/2021 la 12:38 PM

    ionică:
    Doar copiază, e mai simplu. Atât forma, cât și dopurile, cât și funcțiile de Transparency și ANC. Oricum, nu se ridică la nivelul de calitate al AirPods Pro sunt undeva pe la mijloc.

    Ce copiază? ANC și transparency mode existau înainte de airpods pe căști in ear. Dacă e să mergi pe ideea asta, Apple a copiat Bose. Dar și asta e greșit..

      (Citează)

  6. alxzen:
    sunt mult inferioare chiar in partea de jos a gamei:“to one device at a time with no way to quickly switch between devices other than manually unpairing and pairing”

    Nu știu cum sunt OnePlus-urile fiind prima lor iterație dar știu că până acum cele mai bune dintre cele de la producătorii de telefoane sunt freebuds-urile de la Huawei și Sony detașat de întreaga competiție.

      (Citează)

  7. I lol’d la pret

      (Citează)

  8. Aveti vreo recomandare de casti wireless care pot fi folosite in bazin la inot ? multumesc

      (Citează)

  9. Deci sunt compatibile si cu iphone ?

      (Citează)

  10. Sunt deja in stock la GSMNET !
    https://www.gsmnet.ro/oneplus-buds-pro

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus