►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Aveam vârsta de acum două săptămâni când am descoperit magia unui uscător de rufe! Eu nu eram foarte convins că ne trebuie unul, dar Matilda a insistat și, după ce-am văzut și eu la prima utilizare cât de bine uscate și pufoase ies rufele, m-am lămurit cât de util este. Nu-i vorba doar că-ți câștigă timp pentru că nu mai pui rufe pe sârmă, dar și hainele se păstrează mult mai bine în timp.
Trebuia să punem o soluție de sârme pentru rufe în balconul 2, proaspăt renovat, dar în schimb am luat un uscător de rufe. Am ales modelul Beko DPY8506GXB1 de capacitate 9 kg. Nu-i cel mai ieftin, este un model mid-range, dar am vrut să aibă pompă de căldură pentru încălzire și clasa cea mai bună de eficiență energetică. Mai are și senzor de detecție a umidității hainelor, 15 programe, o ușă foarte mare și motor cu 10 ani garanție.
L-am ales și pentru că toate review-urile erau bune și pentru că Beko are o promoție în perioada aceasta: îl înregistrezi pe site-ul lor, cu factură și serial number, și primești extra-garanție pentru un total de 5 ani.
Sper să n-am nevoie de garanție pentru că, spre rușinea mea, s-a dovedit a fi cu 1 cm mai mare decât ușa de la baia în care urma să locuiască. Zic spre rușinea mea pentru că nici n-am verificat. Eram convins că, dacă mașina de spălat a intrat fără probleme, va intra și un uscător, că doar sunt similare. They’re not. Mașina are 60 cm lățime, dar 53 cm adâncime și pe acea direcție am introdus-o la vremea ei pe ușă. Uscătorul are 59,7 cm pe cea mai mică latură. Ușa mea are 58 cm.
Așa că am făcut tot ce se putea face inginerește. Am scos ușa din balamale, am scos și balamaua din toc, apoi am demontat uscătorul ca pe Lego, inclusiv niște piese de pe spate, ușa cuvei, panoul cu buton și ecran, partea superioară și o laterală. Până la urmă a intrat pe ușă, cu puțin noroc, puțin mai multă forță și un pic de wiggle room. L-am reasamblat în baie (noroc că am avut loc de asta), l-am suit peste mașina de spălat rufe și, întrucât nu sunt chiar amator, a funcționat fără probleme.
Am poze din cursul acestei operațiuni, dar mi-e rușine să le arăt, după cum spuneam. Important este că merge.
L-am pus pe cealaltă mașină de spălat cu ajutorul unui kit de montaj cumpărat separat (cu sertar). I-am cuplat și scurgerea de apă la scurgerea mașinii de spălat. Dacă nu vreți să fie conectat la o scurgere, are el un rezervor de vreo 2-3 litri de apă ce trebuie golit într-o chiuvetă din când în când.
Uscătorul de rufe are diverse programe, dar cel mai des folosim cel Mix și cel Cotton. Mai are program de sintetice, jeans, gentle care, lână, night mode și altele. Mai este unul Hygienic Refresh, un fel de aerisit hainele după o purtare, am pus acolo un sacou și l-am lăsat să se învârtă o vreme. Un ecran îți arată cât timp durează programul. Poți pune pauză oricând pentru a mai adăuga ceva înăuntru sau dacă te saturi de învârteală. Există opțiunea de a întârzia pornirea programului, de exemplu dacă vrei ca rufele să fie gata la o anumită oră, nu acum.
Senzorul de umiditate este foarte util deoarece, dacă detectează că rufele sunt uscate, oprește programul în acel punct și gata. În acest mod, un program de 3 ore poate dura doar 80 de minute dacă n-ai pus o cantitate mare de rufe înăuntru sau mașina de spălat deja le-a centrifugat bine.
Zgomotul nu-i mare. Oficial uscătorul de rufeeste la fel de zgomotos precum mașina de spălat. În practică, face mult mai puțin zgomot pentru că nu învârte cuva cu aceeași turație mare, iar deranjant este doar dacă se tot lovește vreun nasture sau vreo cataramă de tambur.
Usucă perfect. La finalul programului, rufele sunt chiar călduțe și tot ce-i de făcut este să le împăturim și să le punem în dulap. Dacă nu le scoți din uscător, o dată la 5 minute le mai învârtește un pic, ca să nu se compacteze și șifoneze înăuntru.
Treaba asta ne-a schimbat deja foarte mult în bine obiceiurile de spălare. Cum se întâmpla înainte: spălam o mașină de haine și apoi le puneam la uscat, unde uneori stăteau și 2-3 zile pentru că uitam sau nu aveam chef să le strângem. Cum se întâmplă acum: spălăm o mașină de haine, le scoatem ude de jos și pe mutăm în uscătorul de rufe de sus, două ore mai târziu sunt gata de împăturit și pun în dulap.
Mi-a plăcut o idee citită într-un review pe eMAG: rufele nu mai stau în balcon și nu se mai umplu de praful străzii în timp ce se usucă. Aș mai adăuga că probabil nu le mai decolorează nici soarele verii. Probabil că la iarnă vor fi avantaje și mai mari.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
56 comentarii
20/08/2021 la 11:14 AM
Felicitari pentru decizie. Acelasi lucru l-am facut si noi inainte sa se nasca bebelusul, avand in vedere ca iarna se usuca mult mai greu hainele in casa.
Noi, voind sa scapam de masina de spalat din baie (sa o bagam intr-o debara inchisa, fara aerisire) si mai ales sa evitam sa o aglomeram si cu un uscator de rufe deasupra, am luat o masina de spalat cu uscator cu pompa de caldura de la AEG (AEG L9WBA61B) de care eu sunt super multumit.
Pretul initial era de vreo 7500 de lei si am luat-o de pe un site cu 5400, care tot mi s-a parut cam mult.
Dupa ce am facut niste calcule d.p.d.v al consumului de curent, am ajuns la concluzia ca diferenta de pret dintre o masina de spalat cu uscator fara pompa de caldura si aceasta este amortizat in aprox 2-3 ani, in functie de cat de mult este utilizata.
Carturaru(Citează)
20/08/2021 la 11:15 AM
Told ya.
add(Citează)
20/08/2021 la 11:17 AM
Avantajul major e iarna. Mai ales cu bebe ;)
Bogdan(Citează)
20/08/2021 la 11:18 AM
Exista si versiune all in one ? (masina de spalat cu uscator cu tot)
Din lipsa de spatiu – nu am unde sa mai pun o hardughie dinasta :(
Daca exista – sunt la fel de eficiente ?
(p.s. nu conteaza pretul)
Claudiu(Citează)
20/08/2021 la 11:32 AM
Da, cele mai noi sunt chiar ok. Nu detin personal, insa sora mea are un LG cu spalare si uscare si isi face treaba cu bine. Pretul a fost pana in 3000 de lei. Uita-te pe site-uri gen eMag la cele cu review-uri mai bune si recente si eventual fa un mic research pe youtube la modelele care iti fac cu ochiul.
De luat in considerare pentru o astfel de masina tot ciclul poate sa ajunga si la 4 ore de functionare in functie de incarcare si de programele alese.
Cand sunt separate poti sa le folosesti in acelasi timp, folositor mai ales in weekend cand se schimba si lenjeriile.
Stefan(Citează)
20/08/2021 la 11:51 AM
Există dar vezi că majoritatea sunt prin condensare nu pompă de căldură. Drept urmare durează mai mult procesul de uscare și implicit consumă mai mult curent.
Am avut de ambele iar din asta standalone cu pompă de căldură parcă hainele și ies mai puțin sifonate.
În rest singurul dezavantaj cu uscătorul de rufe e că în loc sa lași soarele să își facă treaba, mai arzi niște cărbune. Mă face să mă simt puțin vinovat.
Iulian(Citează)
20/08/2021 la 1:09 PM
Da, sunt. Chiar am una de la Beko ce vine cu 5 ani garantie. E super utila, salveaza spatiu si bani. In plus, sunt programe de spalat+uscare deci nu e nevoie sa muti hainele ca atunci cand le ai separate (de spalat/de uscat) sau programe doar de uscat pentru cand ai nevoie sa usuci rapid un tricou spalat la mana.
Mofo(Citează)
20/08/2021 la 1:37 PM
Da, există și varianta combinată mașină-uscător. Dar face multă piatră pe tobă și merge scoasă cu 2 litri de oțet. Dar orice uscător distruge rufele, arde fibrele mai ceva ca soarele plus că scoate și scame din ele. Varianta ”pe sîrme” nu doar că este ECOnomică dar e și mai bună.
marinel(Citează)
20/08/2021 la 5:59 PM
Este și funcționează mai mult decât decent. Eu am un LG luat acum cateva săptămâni și este foarte ok, spala și uscucă foarte bine. Bonus mașina are Inverter Direct Drive si e mult mai silențioasă.
Masina de spalat rufe frontala cu uscator LG F4DN408S0, 6 Motion, Wi-Fi, 8/5kg, 1400rpm, Clasa D, alb – asta o am luata cu 2021 lei(transport inclus) de la Altex. Daca o dai și pe cea veche sau cum a fost promo cu rabla mai scazi niste lei.
Razvan C(Citează)
20/08/2021 la 7:18 PM
Caută AEG cu pompă de căldură, era peste 6 mii lei dar e printre puținele cu pompă de căldură. Celelalte nu merită banii.
Florin M(Citează)
24/08/2021 la 9:41 AM
Mi s-a explicat ca sunt ok si astea combinate. Insa ca orice produs 2 in 1 nu e excelent nici intr-o directie, nici in cealalta. Cand ai 2 produse specializate, sunt mai performante individual – protejaza hainele mai bine, usuca mai eficient etc. Insa cand ai 1, ocupa mai putin spatiu :) Depinde ce iti doresti mai mult.
Matilda(Citează)
20/08/2021 la 11:18 AM
Sa nu va speriati de scamele lasate la final in cuva speciala! Veti scoate o a treia pisca :))
ovidiu(Citează)
24/08/2021 la 9:44 AM
Da, mi s-a parut impresionanta cantitatea de scame/ puf scoasa din haine :|
Matilda(Citează)
20/08/2021 la 11:20 AM
Hello Radu,
Poti sa pui niste poze cu filtru de la pompa de caldura? cel de jos.
Noi avem un whirlpool de cativa ani, foarte bun de altfel, numai ca filtru de la pompa de caldura este foarte prost conceput si alunca fibre in grilajul de la radiator. In cele din urma acesta sa va infunda de tot si probabil masina nu o sa mai usuce.
Cam asa s-ar face curatarea la al meu: https://www.youtube.com/watch?v=MB-F2bb4Yjo. Pare… Romanesc :).
Stefan(Citează)
20/08/2021 la 11:33 AM
Eu curat periodic lamelele radiatoruluicu o periuta de dinti si un aspirator.
Ion(Citează)
24/08/2021 la 9:56 AM
Uite asa arata filtrele Beko-ului asta https://www.youtube.com/watch?v=D95qZRmGKZs e un filtru dublu de fapt – ce scapa din primul, prinde al doilea. Mai scapa f putin din puf pe langa, si de fapt cred ca scapa cand scot eu filtrele. Dar e usor sa le scoti din slotul respectiv, inainte sa treaca mai departe daca e asa.
Matilda(Citează)
24/08/2021 la 9:59 AM
Condensatorul vine cu o perie ca să-l cureți. L-am curățat o dată, a ieșit curat. Dacă ar fi mai mult praf bănuiesc că ar putea fi luat și cu aspiratorul…
nwradu(Citează)
20/08/2021 la 11:29 AM
bine ca ai luat, sa il folositi fara probleme
ref la asta
“Nu-i vorba doar că-ți câștigă timp pentru că nu mai pui rufe pe sârmă”
cand o sa ai de uscat 1000 de ciorapei de copil care sunt atat de mici incat nici macar nu stau pe sarma + 1000 de alte lucruri mici de copil o sa reevaluezi afirmatia de mai sus
pentru mine, acesta e cel mai mare avantaj al uscatorului, nici nu stiu ce inseamna “hainele se pastreaza mai bine in timp” si nici nu ma intereseaza
de fapt, sunt destul de sigur ca hainele se pastreaza mai prost in timp, avand in vedere cantitatea complet neasteptata de scame care rezulta la fiecare uscare… ceea ce inseamna ca se pierde material, deci cum sa se pastreze mai bine in timp?
dar repet, cat de bine sau ne-bine se pastreaza hainele in timp este irelevant
Marean(Citează)
24/08/2021 la 9:59 AM
Hainele sunt mai pufoase cand le scoatem din uscator decat atunci cand le uscam pe sarma – cred ca la asta se refera Radu :)
Matilda(Citează)
20/08/2021 la 11:36 AM
Il inregistrezi si pierzi 5 ani de garantie, ce afacere e asta?
Cand au aparut masinile de spalat vase am fost impotriva lor, asa ca de ce sa ma dezmint, sunt impotriva uscatoarelor de rufe.
Soarele si vantul de la natura ce au? Plus economia de curent electric si salvatul planetei folosind resursele naturale?
Gaelex(Citează)
20/08/2021 la 11:58 AM
Adrian(Citează)
20/08/2021 la 12:24 PM
Masinile de spalat vase sunt mult mai economice si implicit ecologice decat spalatul manual al vaselor. Numai daca vorbim de consumul de apa, masina de spalat vase consuma pe ciclu cam 10 litri de apa. Tu folosesti vreo 5 doar ca sa speli tigaia aia plina de idei.
La urscatoarele de rufe intr-adevar e o chestie de comoditate decat de amprenta de carbon.
Iulian(Citează)
20/08/2021 la 5:04 PM
Soarele si vantul de la natura n-au nimic, in afara de faptul ca vin la pachet cu praf, stiti voi cat praf e in Bucuresti, cu faptul ca daca ai apartament,nu prea ai loc de intins rufe cautand soare si praf de la natura. Daca ai copii mici ai nevoie de dublu spatiu de uscat rufe, per copil mic, cat pentru 2 adulti.
Dupa care, daca usuci multe rufe in casa ai sa ai umiditate crescuta, care nu-i neaparat sanatoasa, in functie de cat urca.
Apoi ecologicul ala e cu dus si intors, daca iti decoloreaza soarele rufele si nu iti place sa le porti asa, ci cumperi altele, n-o sa fie prea ecologic.
Dar problema principala e ca in Bucuresti rufele uscate in balcon se scortosesc cu tot cu balsamul de rufe pe care il pui la spalat si nu se simt oricum niciodata la fel de bine ca cele uscate in masina.
In Romania la tara usuc rufele la soare sau pe uscator metalic, ca n-am mai cumparat si acolo uscator separat, e unul inclus in masina de spalat, dar nu-i prea bun, o idee proasta.
Nu-i la fel.
Catalinx(Citează)
20/08/2021 la 11:51 AM
pentru prosoape este magnific ! am un LG cu autocuratarea condensatorului ,raft de uscare si functie wi -fi ;lenjeria mare de pat ii face probleme cand pun prea multe la uscat,in rest este perfecta!
io(Citează)
20/08/2021 la 11:55 AM
Eu am balcon pe partea de nord, soarele ajunge abia spre seara, iarna imi lua cam o saptamana sa usuc o masina de rufe…
Alex(Citează)
20/08/2021 la 1:04 PM
Am si eu acelasi model cred, sa aveti aveti grija doar ca la optiunea de uscare Mix anumite haine de bumbac se miscsoreaza un pic (doar alea de dama, for some reason..) Altfel da, major game changer. Plus ca iti porti mult mai des hainele preferate :). Iar cu optiunea Baby nu mai e nevoie de calcatul suplimentar pentru hainutele bebelusului.
Iarna e cel mai bine, ca ies călduțe si numai bune de imbracat. Enjoy!
Ligia(Citează)
24/08/2021 la 10:05 AM
La noi se micsorau si inainte, in special cele de in. In special camasile. Lui Radu :P
Matilda(Citează)
20/08/2021 la 1:30 PM
“dar și hainele se păstrează mult mai bine în timp.”
Nu e chiar asa. Hainele se deterioreza mult mai repede daca sunt uscate la uscator. Folosesc uscator de peste 15 ani si am ajuns sa nu mai usuc blugii la uscator.
Radu D(Citează)
20/08/2021 la 1:53 PM
cand crezi ca faci un deal, care de fapt nu e.
aia cu garantia de 5 ani o au si electrolux sau altii, doar trebuie sa te intregistrezi la ei.
deci nu e nici o combinatie.
bogdan(Citează)
20/08/2021 la 1:54 PM
Un copil înseamnă o tonă de rufe de spălat. Stați să vedeți la diversificare, când o să schimbați bebelușul după fiecare masă, din cap până în picioare! Eu nu mai concep viața fără uscător de rufe.
Deea(Citează)
20/08/2021 la 2:37 PM
Cum am înțeles de ce Beko nu oferă din prima 5 ani de garanție ci doar celor care cer:
– și acum aștept să vină echipa care să înlocuiască o rezistență la un cuptor electric, ruptă și căzută în mâncare după 1 an de la achiziție. Când o să vină, o să le arăt cum ar fi trebuit să gândească prinderea, nu cu șuruburi autofiletante din alamă care efectiv s-au carbonizat. Dar nu o să vină, preferă să plătească publicitate.
– raft rupt la frigider, lipit fiindcă nu se poate înlocui (răspuns telefonic).
Dar.. produsele sunt ieftine.
Vali(Citează)
20/08/2021 la 2:58 PM
Eu am un hotpoint cu uscator integrat si daca vrei sa usuci hainele in el trebuie sa pui putine si dureaza 2 ore minim.
Singura mea problema cu uscatoarele e ca vei arunca o gramada de haine care vor “intra la apa” si de la L le vei duce la S ..
L!nuX(Citează)
20/08/2021 la 3:06 PM
Frumos advertorial, nemarcat, ca de obicei.
Louis(Citează)
20/08/2021 la 4:47 PM
Foarte bun, bravo. Review-ul ala e corect, rufele se usuca mai bine si raman moi dupa uscare, nu acumuleaza praf, nu se decoloreaza.
Fix ca asta am cumparat in 2016 si l-am folosit pana am vandut apartamentul din Bucuresti, iar pe urma am cumparat altul similar tot de la Beko – sunt OK astia.
Singura parte naspa e ca o sa se uzeze mai repede rufele ca o sa tot scoata scame din ele si le freaca si le incalzeste, dar nu-i bai. Se simt mai bine cand le porti.
Lasand asta la o parte, nu pot sa nu remarc, daca tot ai dat link, pretul ALA TAIAT de 4,099.99 lei de pe site-ul eMag? Tot cu rahaturile astea de doi lei fac ei campanii cu “reducere 39%” ? In 2016 am platit 2550 de lei in ianuarie, intr-o perioada cand se cam cauta astea – ca vara are toata lumea unde usca rufe, iar uscatoarele cu pompa de caldura erau chiar un fel de noutate pe piata – acuma vand toti cam numai asa.
Altfel, pretul e normal, dar de ce e nevoie sa faca mizerii de genul si mai ales, de ce i-ai promova pe astia ATUNCI CAND fac mizerii. Imi dau seama ca n-ai cum sa nu lucrezi cu emag, ca vand totusi cel mai mult, dar cand dau click pe link, vad o nesimtire, stii ce zic?
Iar “asa fac toti” nu prea-i o scuza.
Catalinx(Citează)
20/08/2021 la 5:20 PM
și in decembrie primeai extra-garanție pentru un total de 5 ani.
conspicuous(Citează)
20/08/2021 la 5:51 PM
Miele si punct, Beko si restul ar trebui sa se reorienteze pe drujbe low cost etc !!! Masini de spalat fac doar Miele !!!
Gigi(Citează)
24/08/2021 la 10:01 AM
Și mașini doar Rolls Royce, dar iei ce-ți permiți.
nwradu(Citează)
20/08/2021 la 6:55 PM
Salut Radu,
Pe eMAG la descriere nu am văzut specificat rezervor pt colectare a apei. Vreau sa cumpăr da nu am posibilitatea să montez scurgere. Ești 100% sigur că are așa ceva ?
Mulțumesc
Vlad(Citează)
20/08/2021 la 9:05 PM
Nici nu cred ca exista uscator cu scurgere, eu zic ca toate au rezervor.
Nici un producator nu e nebun la cap sa isi elimine cea mai mare parte din clienti cand exista solutia cu rezervor, ca cei mai multi clienti nu au cum pune evacuare si la uscator.
La 9 kg de rufe stoarse la masina – atatea incap in majoritatea uscatoarelor – cantitatea de apa nu poate fi mai mare de 3 hai 4 litri, deci se poate pune rezervor.
Marean(Citează)
21/08/2021 la 7:26 AM
@Vlad. Da, sunt eu sigur, că am avut fix modelul ăsta.
@Marean. Există, inclusiv modelul ăsta poate fi montat la scurgere dacă îl amplasezi lângă una.
Catalinx(Citează)
20/08/2021 la 7:40 PM
Beko? uh….tine-te bine… Cele mai proaste produse pe care le-am achizitionat in ultimii 3-4 ani au fost marca asta petarda. Incepand de la aspirator fara sac care aduna mizeria in filtru, nu in rezervor, la cuptor cu microunde din care a iesit fum din prima saptamana, la aragaz care se clatina din toate incheieturile. Plus alte maruntisuri returnate la timp. Sper ca macar tu sa fi avut noroc!
Andrei Muresean(Citează)
24/08/2021 la 10:00 AM
De aia avem garanție, bănuiesc…
nwradu(Citează)
20/08/2021 la 10:57 PM
Sa te pregătești sa iti ramana mici din haine :D
Mandreanu Horea-Mihai(Citează)
20/08/2021 la 11:55 PM
Macar ești sigur că dacă îți sparge cineva casa, nu îți va putea fura uscătorul :))
kllaus(Citează)
21/08/2021 la 1:07 AM
“dar și hainele se păstrează mult mai bine în timp”
Nu, din contra.
C(Citează)
21/08/2021 la 7:29 AM
Eu am un LG de 4-5 luni, top de gama.
Usucă excelent însă, cum spui și tu, hainele se uzează semnificativ mai rapid.
Ca exemplu, aveam tricouri de casa/dormit care au inceput sa aibă rapid gaurele mici prin ele.
Consider ca avantajul major al unei mașini de uscat rufe e la lenjeriile de pat, prosoape (care ies foarte pufoase) di la hainele de casa.
Hainele la care ții sau care sunt de strada nu cred ca e prea bine sa fie uscate altfel decât în aer liber, din păcate.
Oesse(Citează)
21/08/2021 la 7:19 AM
Ce le stie Nea Marian pe toate bre…
Am un Bosch de 3000 ron de black friday luat in 2017. Are rezervor de vreo 6-7 litri dar mai are si o teava de 3/8 and guess what, la scurgerea venita pentru chiuveta chiar avea conexiunea asta si nu stiam atunci pentru ce este ca era clar ca nu este pentru masina de spalat rufe. Si am vazut pana acum si am lucrat cu vre-o 10 firme de uscatoare si toate au sistem dual(rezervor/evacuare). Cei drept toate erau firme gen Miele / wesco / LG / Electrolux professional si lista poate continua.
@ Radu Hainele nu tin mai mult cu un uscator..
Mie personal imi convine caci imi cumpar altele mai des.
SW(Citează)
21/08/2021 la 8:00 AM
Da bre trebuia sa scriu “DOAR cu scurgere”, gizas :-))
Sau ma rog, ca nu exista fara rezervor.
Marean(Citează)
21/08/2021 la 8:45 AM
Eu am uscator cu pompa de caldura SLIM ( de la Candy. Are adancimea de 46 de cm. Este divin. Singurul material pe care nu-l usuc in el e matasea.
casnica(Citează)
21/08/2021 la 11:43 AM
Pentru cei care nu au o problema cu intinsul rufelor, dar vor rufe uscate fara praf, decoloarare de la soare etc. si nu si-ar cumpara totusi un uscator din varii motive (lipsa spatiu, costuri, pierdere de material etc.) ar mai putea fi o solutie pe care o folosesc de multi ani si functioneaza cu brio. Aceasta presupune achizitionarea unui dezumificator (in jur de 800 – 1000 lei). Daca aveti de exemplu, un balcon inchis in care intindeti rufele, puneti acolo si dezumificatorul, si cu geamurile-nchise in 2-3 ore rufele sunt uscate, moi, cu miros proaspat de ce balsam ati pus in masina. Principiul de functionare al dezumificatorului e aproximativ acelasi cu al uscatoarelor prin condensare numai ca rufele, in loc sa fie invartite intr-un tambur, stau linistite pe sarma si daca nu au fost ingramadite, sifonarea va fi minima. Dezumificatorul se preteaza foarte bine si in locurile in care nu exista o ventilatie suficienta si in care, daca intindeti rufele, acestea ar putea capata un miros urat (din cauza lipsei de ventilatie)
Toma(Citează)
21/08/2021 la 11:32 PM
Radu, lasă te rog un link la acel suport / separator care vine între mașina de spălat și cea de uscat.
Mulțumesc.
Amdrei(Citează)
24/08/2021 la 10:00 AM
https://www.dedeman.ro/bucuresti1/kit-universal-de-suprapunere-a-masinii-de-spalat-si-a-uscatorului-de-rufe-meliconi-torre-pro-656105-60-x-55-cm-capacitate-maxima-250-kg-polita-retractabila-curea-de-prindere-si-catarama-incluse-alb/p/3036610?k=kit%20uscator&apn=1&pn=1&idc=1141&pip=0&osa=1&upf=1
nwradu(Citează)
21/08/2021 la 11:41 PM
Eu am luat modelul cel mai ieftin de masina de spalat Miele. Idem, modelul cel mai ieftin de uscator Miele (are pompa de caldura).
Ieftin e un mod de a spune, sunt niste tankuri scumpe care isi fac treaba de ani de zile. Pt bunuri de folosinta indelungata, nu merita sa iei lucruri ieftine si proaste.
Liviu(Citează)
23/08/2021 la 8:07 AM
Noi am ramas socati de cantitatea de scame si de par de animale care se aduna in filtru si care altfel ar fi ramas in/pe haine.
In paturi cel putin era dezastru. Mai crosetam o pisica sau un caine de talie mica cu cat puf si par am scos dupa ce am spalat paturile noastre prima data. De ale lor nu mai zic!!
F.(Citează)
23/08/2021 la 2:00 PM
1. Felicitari – welcome to the club – pe cat esti de geek ma asteptam sa ai unul de cel putin 5-10 ani , dar fie …
2. De ce naiba nu l-ai pus in balconul renovat ?
3. Ce inginer esti tu , sa-l pui la loc cu acelasi numar exact de piese :))))
Liviu(Citează)
29/08/2021 la 3:59 PM
M-ai convins.
Mi-am luat și eu de pe eMAG
Tibi(Citează)