un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 5 iulie 2021

5 Jul 2021  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Ziua Americii, știri puține.

asus s5507

    17 comentarii

  1. Ziua Americii?

    Tot continentul America, constituit din America de Sud si America de Nord, cateva zeci de tari, are o zi anume a sa?

      (Citează)

    • “Pot, dar Windows e făcut de Microsoft, driverele de alte companii, apoi totul e integrat alături de încă 40 de modele diferite de un producător de laptopuri.”

      Nu inteleg. Asta e de bine sau de rau? Ca mie mi se pare ca e de bine: flexibilitatea obtinuta in configurarile unui laptop Windows e la ani lumina de ce poate face Apple. Si asta se reflecta in pret, configurare, upgrade, reparatii.

        (Citează)

    • @Gaelex, daca am stabili istoric o anume zi am putea spune 12 octombrie, ziua cand Columb a pus piciorul pe insula San Salvador desi s-au descoperit dovezi conform carora vikingii ar fi ajuns pe continentul nord-american cu aproape cinci secole inainte. Oricum ziua cand Columb a debarcat pe insula respectiva nu a fost o zi prea buna pentru viitorul indigenilor fiindca se stie ce a urmat in secolele urmatoare.

        (Citează)

    • @Bogdan parca avea John Oliver ceva de spus despre Columbus Day – How is this still a thing? in emisiunea lui de pe HBO.

      Columb nu numai ca nu a descoperit continentul America si nici nu a ajuns vreodata sa puna piciorul pe el, dar i-au si luat-o vikingii inainte.

        (Citează)

    • Am mai auzit prostia asta.

      Da, daca e o tara care e departe si nu am un interes special, o sa fie numita generic dupa cea mai importanta.

      De exemplu, Anglia. O sa le spun englezi locuitorilor din Anglia. Nu ma intereseaza ca stai, tu de fapt esti welsh sau irlandez si nu esti englez, ci british. Bucataria interna si cum va menajati intre voi orgoliile nu ma intereseaza. Pentru mine “englezii au castigat acest meci”. Punct.

      E similar cu perspectiva optica. Lucrurile mari aflate la distanta. Ala de acolo e Everestul. Nu ca stai, mai sunt 15 varfuri mai mici acolo, si trebuie sa le pronunti pe toate ca sa fii corect. Go away.

        (Citează)

    • @mac gregor: Pai, băi, puță – tu poți să le spui și eschimoși sau vikingi ălora, pe ei si pe restul lumii nu ii afecteaza in niciun fel, te face doar pe tine ignorant și / sau incult.

      Ideea e așa – locuitorii din Anglia ( ăia sunt englezi) sunt doar cei din partea de sud-est a insulei careia ei ii spun “main land”. Ca atata e Anglia. Restul sunt alte tari, foste regate reunite sub numele de Marea Britanie ( nu Anglia), ei înșiși se referă la celelalte națiuni componente ca fiind țări ( countries). Prin urmare scoțianul nu e englez, dar e britanic, la fel și galezul și nord irlandezul.

      E ca și cum ai spune că buzoienii sunt moldoveni, sau invers. (pun intended)
      Situația e similara cu America doar în capul tău. Locuitorii din SUA sunt Americani, că ei sunt de pe continentul American, în cazul lor greseala e ca si cum ai spune in loc de UE, Europa. Toti locuitorii Uniunii Europene suntem Europeni, chiar daca suntem romulani sau unguri, dar continentul Europa cuprinde mai mult decat UE.
      Cam de aici trebuie sa iți extragi diferențele să-ți corectezi gradul de incultură și ignoranță

        (Citează)

    • “De exemplu, Anglia. O sa le spun englezi locuitorilor din Anglia. Nu ma intereseaza ca stai, tu de fapt esti welsh sau irlandez si nu esti englez, ci british. ”
      Si uite asa apar stiri de genul: Roman injughiat de 10 ori intr-un bar din Glasgow. Tanarul moldovean era din judetul Buzau, plecat la munca la Regatul Unit.

        (Citează)

    • @catalinx

      mai calm cu insultele, ca nu vrei sa te iau eu peste picior.

      punctul important pe care l-ai ratat este ca daca eu am un interes de 10 bani pentru ceva, nu o sa vorbesc 10 minute detalii.

      Chiar daca le stiu, cum ar fi in cazul englezilor/british, dupa cum am dovedit. Nimeni nu face altfel, in afara de specialistii in despicatul firulor de par, care n-au alta ocupatie.

        (Citează)

    • @Boris

      nici tu nu prea te-ai prins. De fapt deloc.

      Scolile romanesti par ca au decazut rau de tot, daca nimeni nu mai intelege ideea principala dintr-un text.

      Desi chiar nu stiu ce sa mai zic, exemplul cu perspectiva si cu distanta e destul de clar.

      Englezii din bar cu care stau la o bere sunt destul de aproape, nu-i asa? Si desigur trebuie privite lucrurile mai atent, ce parere ai?

      Cu cat lucrurile sunt mai departe si ii intereseaza mai putin, cu atat oamenii gandesc mai general si depun mai putin interes SI ASTA E NORMAL. Cantitatea de atentie de care dispunem e limitata. In plus, oamenii au prioritati

        (Citează)

  2. 60k cel mai ieftin i4 in Olanda. Vedem peste 2 ani, probabil alegerea va fi intre asta si Mach-E.

      (Citează)

  3. Preturile bmw-ului i4 “pleaca de la” 53k iar autonomia este “pana la” 590km.

    Eu nu sunt fan masini nemtesti, dar din ce stiu trebuie trebuie sa platesti fiecare beculet, butonas si surub, deaia un seria 3 care “pleaca de la” 30k si costa defapt 50k.

    Autonomie “pana la”, adica 100, 200, 300km dar in nici un caz 590km

    Eu tot nu am inteles dece statul roman, care n-are bani de pensii, da bani de pomana pe masini electrice.

      (Citează)

  4. Un articol bun din NY Times ce merita menționat : “The Tech Cold War’s ‘Most Complicated Machine’ That’s Out of China’s Reach – The New York Times” https://www.nytimes.com/2021/07/04/technology/tech-cold-war-chips.html

      (Citează)

    • Da, ASML e probabil cea mai tare companie relativ necunoscuta publicului larg. Monopol absolut pe domeniul lor, tehnologie extrem de greu de copiat (daca nu imposibil) si care tine in spate cateva industrii.

        (Citează)

  5. silicon_v:
    “Pot, dar Windows e făcut de Microsoft, driverele de alte companii, apoi totul e integrat alături de încă 40 de modele diferite de un producător de laptopuri.”

    Nu inteleg. Asta e de bine sau de rau? Ca mie mi se pare ca e de bine: flexibilitatea obtinuta in configurarile unui laptop Windows e la ani lumina de ce poate face Apple. Si asta se reflecta in pret, configurare, upgrade, reparatii.

    E de rău pentru că va mai dura până să fie utilizabil un PC/laptop cu SoC, exact din motivele alea. Momentan nici măcar nu poți cumpăra Windows pentru ARM, iar emularea softului pentru x86 e abia la început. N-o să mai ai oricum aceeași flexibilitate în cazul unui SoC.

      (Citează)

    • Ai mare dreptate aici, un SoC nu prea iti mai permite o mare flexibilitate in configurarea unui PC/Laptop.

      PS: desi nu sunt neaparat fan Apple, mi se pare amuzanta siguranta asta pe care o au cei de la Qualcomm ca vor putea crea un chip care sa depaseasca M1 si asta fara ajutorul ARM.
      Adica putem lua in calcul numai faptul ca Apple are deja un chip functional si ei trebuie sa se chinuie mai intai sa ii prinda din urma si abia apoi sa ii depaseasca.

        (Citează)

  6. Păi e ok, că nu sunt mironosiță. N-am ratat nimic și nu ai nevoie de 10 minute să vorbești corect. Să-i spui unui scoțian scoțian, sau britanic în loc de a-i spune greșit englez nu durează 10 minute, ci relativ la fel de mult.
    Diferența e doar că într-un fel e corect, in altul e greșit , într-un fel lumea de bagă în seamă , în celălalt te ia drept ignorant sau incult. La alegere. A lui, că e imposibil să impui respect prin ignoranță .

    Să-i spui un unui cetățean al Statelor Unite american, pe de altă parte e ok, că ala chiar e american.

    De dovedit nu ai dovedit nimic, că nu e vorba de orgolii și de faptul că englezii au câștigat ceva, diferența nu e acolo. Englezii nu le spun scoțienilor , sau nord irlandezilor englezi, că e ca și cum le-aș spune eu moldovenilor, sau ardelenilor olteni.
    E ca si cum le-ar spune un englez tuturor românilor olteni.
    Ai dovedit doar că știi că există niște diferențe dar nu ai dovedit că știi ce înseamnă , de ce și de ce incorectă asocierea.

      (Citează)

  7. Esti doar ignorant, atat, ma rog, spus in mult prea multe cuvinte.

    mac gregor:
    Am mai auzit prostia asta.

    Da, daca e o tara care e departe si nu am un interes special, o sa fie numita generic dupa cea mai importanta.

    De exemplu, Anglia. O sa le spun englezi locuitorilor din Anglia. Nu ma intereseaza ca stai, tu de fapt esti welsh sau irlandez si nu esti englez, ci british.Bucataria interna si cum va menajati intre voi orgoliile nu ma intereseaza. Pentru mine “englezii au castigat acest meci”. Punct.

    E similar cu perspectiva optica. Lucrurile mari aflate la distanta. Ala de acolo e Everestul. Nu ca stai, mai sunt 15 varfuri mai mici acolo, si trebuie sa le pronunti pe toate ca sa fii corect. Go away.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus