un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 27 iulie 2021

27 Jul 2021  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

14.300 de doze făcute ieri. Cele Johnson & Johnson țin statisticile mai sus, că s-au făcut 5.320 de bucăți ieri.

asus s5507

    18 comentarii

  1. Sunt f curios cum incap 200+ oameni pana in nota 9.56. Adica ok, sa zicem ca 100 dintre ei au luat 10 curat, tot mai raman 100 de oameni care au luat maximum 44 de note (ca atatea sunt intre 9.56 si 9.99).

    Sunt foarte curios cum ajunge un copil sa ia 9.55 si altul 9.56. A lasat un spatiu in plus cand a scris o ecuatie sau a scris o litera mai stramb si a fost penalizat cu 1 sutime, sau cum?

    Se pare ca precizia corectarii la noi este absolut nebuneasca, mai ceva ca cronometrarea la formula 1 – de la anul o sa se noteze la miime de nota, nu doar la sutime.

      (Citează)

    • MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN
      MA = medie admitere
      ABS = medie absolvire (suma mediilor anuale din clasele 5-8, impartita la 4)
      EN = media la evaluarea nationala (nota romana + nota matematica, impartit la 2)

        (Citează)

    • si zici ca la evaluarea nationala nu se dau note din sutime in sutime?
      si pe vremea mea era la fel, daca imi amintesc bine.

        (Citează)

    • Problema e ca s-a raspandit cultul asta al “liceelor bune” si daca notele nu ar fi asa granulare, pana la nivel de sutimi, nu s-ar putea departaja candidatii la admitere. Evident ca e o prostie, aceeasi materia se preda peste tot. Copiii ar trebui sa fie mai interesati de cat e de aproape liceul de casa, sa nu piarda 2 ore din zi pe drum si, eventual, ce activitati extracuriculare ofera liceul, ex. cluburi de teatru, dezbateri, optionale, etc., daca este interesat de asa ceva. Altfel, daca copilul vrea sa invete, invata la fel de bine intr-un liceu mediocru, gen Sincai, Hasdeu sau Caragiale, cum invata si intr-un liceu de top, gen Viteazu sau Sava.

        (Citează)

    • N.b. Eu am terminat liceul de mult, nu stiu daca ce am enumerat eu acolo se mai incadreaza ca top sau mediocru, asta era pe vremea cand eram eu la liceu, dar ideea ramane aceeasi.

        (Citează)

    • @Marean: tu faci un scenariu (“cum ajunge un copil sa ia 9.55 si altul 9.56”, “precizia corectarii la noi este absolut nebuneasca, mai ceva ca cronometrarea la formula 1”) si apoi tragi o concluzie tampita (“de la anul o sa se noteze la miime de nota, nu doar la sutime”) si te feliciti ce destept esti tu. Tu centrezi, tu dai cu capul. Du-te, sef, si verifica pe lista de rezultate daca notele sunt din 0.01 in 0.01 si apoi vorbeste. Notele individuale sunt din 0.05 in 0.05, mediile de admitere pot fi la 0.01 din motive de formula de calcul aratata mai sus.

        (Citează)

    • @alunelu
      ioi, ce te-ai suparat asa? aia cu corectarea la miime era sarcasm, gizas!

      in rest: da, de asta am intrebat daca notele la evaluare nu cumva sunt din sutime in sutime si se pare intr-adevar ca nu sunt la sutime ci din 0.05 in 0.05.

      deci my bad, e bine asa?

      ce sa fac daca sunt suficient de batran incat sa nu urmaresc indeaproape fenomenul dar nu suficient de batran incat sa am copii care dau admitere, asta e, mai greseste omul.

        (Citează)

  2. Pacat de Audi A1, era o masinuta mica, de oras, fasneata, una din putinele optiuni high end din gama asta.

      (Citează)

    • In acea zona mai sunt masini distractive la condus. Vezi Mini

        (Citează)

    • La Mini ma gandeam si eu ca a ramas alternativa, totusi forma lui e usor feminina si tinereasca / copilareasca, pe cand A1 e mai neutru. Nici la calitate si fiabilitate nu stiu daca sunt neaparat comparabile.

        (Citează)

  3. Miliardul ala de la Tesla e profitul.

      (Citează)

  4. Masters of the Universe: Revelation este cel mai urat si detestat nou serial Netflix iar producatorii sunt paraleli cu realitatea si nu inteleg de ce oamenii il urasc.

      (Citează)

    • adevarat, am vazut aseara 3 minute, ca eram curios, He-Man din astea, mi-am adus aminte de Rahan, ca desenele sunt la fel si eu eram fan Rahan cand eram mic.

      dar serialul e extrem de stupid pt ca intriga este exact ca in anii ’80, nu doar personajele sunt din ’80 (ceea ce ar fi putut fi amuzant) si din pacate copiii din ziua de azi au vazut mult mai multe decat copiii din anii ’80, asa ca nu mai merge azi ce mergea atunci, pretentiile sunt mai mari la intriga

      cred eu, dar poate Gaelex are o alta opinie ref motivul pt care nu e bine primit si sunt curios sa o citesc.

      de exemplu e f amuzant pt mine sa vad cat de sexist sunt desenate personajele: barbatii sunt practic arhetipuri masculine (muschi, pantaloni mulati cu umflatura regulamentara etc, proiecteaza imagine de forta) iar cele feminine sunt evident pline de forme seducatoare perfecte etc – dar sunt destul de sigur ca nu asta l-a deranjat pe Gaelex, am I right?

      :-)

        (Citează)

    • Si-au batut maxim joc de eroul principal, l-au omorat nu doar o data ci de doua ori in 5 episoade. Dupa care nefiind destul de calcat in picioare serialul, au facut o pereche semi-gay de Xena si Gabrielle, doar ca insipide si penibile.

      Daca in serialul original suferea de sindromul Lois Lane, acum noua eroina principala reuseste sa fie stereotipul de proasta suparata pe eroul principal pentru ca acesta a avut tupeul sa moara salvand intregul univers.

      Nu mai conteaza ca au stricat tot formatul, episodul rezolva o problema si la sfarsit cineva trage concluzii si explica pentru copii ce ar trebui sa faca sau sa inteleaga din ce au vazut.

        (Citează)

  5. Abia astept sa pornesc Flight Simulator diseara. Pe PC imi mergea chinuit rau de tot, dar pe Series X am vazut ca ruleaza foarte bine. Partea buna e ca are si suport de keyboard & mouse, deci nu o sa fie deloc dificil de jucat pe consola.

      (Citează)

  6. “Intel va elimina scara în nanometri.”
    Si procesoarele lor in 10 nanometri se vor numi “Intel 7”
    Alea in 7 nanometri se vor numi “Intel 4”.

    Un fel de “nu putem sa tinem pasul, asa ca o dam din pix. Ca audi cu motorizarile “45 TFSI” de 1.6 litri

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      27/07/2021 la 1:16 PM

      Da, doar ca nu. Isi schimba modul de a raporta dimensiunea tranzistorului in modul pe care il utilizeaza TSMC si altii de ani de zile.

      “Before we get to the roadmaps, in a necessary move that will likely draw criticism, Intel is renaming its process nodes to align with the current naming conventions used by the third-party foundries like TSMC and Samsung.”

      https://www.tomshardware.com/news/intel-process-packaging-roadmap-2025

      “Previously, Intel abided by the industry naming scheme of process node advancements. Measured in nanometers, each new generation marked an uptick in the density of transistors on the chip, not its physical size. The name is largely irrelevant at this point and has morphed into a marketing ploy by chipmakers like Samsung and TSMC.”

      https://www.digitaltrends.com/computing/intel-kills-nanometer/

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus