un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Review OnePlus Nord 2 5G, un mid-range spre flagship foarte bun pentru prețul său

23 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Noul OnePlus Nord 2 5G mi s-a părut excelent. Arată bine, este foarte performant pentru prețul său, face fotografii excelente și vine cu încărcător de 65 W în cutie. Prețul este de 1.999 lei pentru varianta cu 8 GB RAM și 128 GB stocare, foarte competitiv.

DESPRE CE VORBIM

Nord 2 este un mid-range cu câteva elemente de flagship. Ecranul AMOLED de 90 Hz are 6,43 inci diagonală și rezoluție 1.080 x 2.400 px. Chipsetul este un Mediatek Dimensity 1200, cel mai rapid al companiei, iar în teste s-a dus neașteptat de bine. Vine la pachet cu 8 GB RAM și 128 GB stocare internă sau 12 GB RAM și 256 GB, fără slot microSD. Difuzoare stereo, senzor de amprentă în ecran. Bateria are 4.500 mAh, cu încărcător Warp Charge de 65 W în cutie.

Camera principală are 50 megapixeli și stabilizare optică. Cea ultrawide 8 megapixeli. Cea monocrom de 2 Mpx nu contează. Pe față are una de 32 megapixeli. Toate au funcții AI de diverse îmbunătățiri pentru fotografiere și filmare (4K @ 30 fps max).

Interfața este curată, cu programe Google preinstalate și foarte multe opțiuni de configurare prin setări.

La vânzare intră din 28 iulie. Momentan poate fi precomandat pe site-ul oficial OnePlus, dar ar trebui să apară și la Orange și eMAG.

VIDEO!

Susține-mă cu un Subscribe:

CE MI-A PLĂCUT

Mi-au plăcut foarte multe elemente. În primul rând, varianta testată de mine, Hazy Blue, este un bleu foarte plăcut ochiului, mai intens decât propriul meu Samsung S20 bleu. Culoarea este vie, jucăușă, iar OnePlus a făcut inclusiv muchia lucioasă într-o ușoară nuanță de albastru. Mi-a plăcut și că modulul optic este și el bleu, cu excepția sticlei obiectivelor.

Telefonul este bine construit, îmbinările sunt bine realizate, butoanele au o cursă cu feedback plăcut. Pe lateral are și un slider ca de iPhone pentru comutat între sunet-vibrație-silent. Marginea de jos este un pic mai grosuță, dar nu diferită de alte mid-range-uri.

Chipsetul este performant. Acel Mediatek Dimensity 1200 este cel mai performant al companiei în acest moment, este un model octa-core în 6 nm și s-a comportat foarte bine în teste. Rezultatele au fost foarte asemănătoare cu cele obținute de Samsung S20 sau Note 20 Ultra cu Exynos, adică ai performanța unui flagship de anul trecut pe un telefon de 2.000 de lei.

La pachet cu cei 8/12 GB RAM, rezultă un telefon performant, în care toate aplicațiile se învârt fără vreun lag deranjant, și pe care te poți juca orice joc. Am fost plăcut surprins și că nu se încălzește foarte tare. În 3DMark Stress Test, când se repetă de 20 de ori la rând testul lor grafic, abia pe la 15-a iterație am văzut un pic de throttling la procesor, dar apoi și-a revenit la următorul test, apoi iar a limitat… Good job Mediatek!

Difuzoarele stereo ajută și ele în jocuri. Nu sunt foarte melodioase, dar sunt puternice.

Camera foto m-a impresionat plăcut. Fotografiile pe timp de zi sunt bune, toate nuanțele sunt corect capturate, HDR-urile un pic prea flat, să zic așa, dar nu ceva deranjant. Telefonul are o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și una principală de 50 megapixeli cu stabilizare optică. Cea principală face și zoom digital 2x și 5x cu rezultate bune.

Rezultate foarte plăcute au fost înregistrate noaptea. Am mers prin Centrul Vechi, am făcut fotografii la întâmplare, pe Auto. Are și Night Mode, dar n-am vrut să stau 2-3 secunde nemișcat, așa că mă opream doar cât să apăs butonul de fotografiere. Rezultatele mi se par foarte bune!

Interfață este și ea curată și bine organizată. Sunt multe opțiuni prin Settings, poți configura în detaliu multe funcții gen Always-On Display șamd. Nu are LED de notificare deasupra ecranului, ca mai toate telefoanele de acum, dar poate pulsa colorat o lumină pe marginea ecranului always-on display, de exemplu, ceea ce mi-a plăcut.

Programele preinstalate sunt în general cele Google, plus câteva utilitare de transferat datele din vechiul telefon în Nord 2. OnePlus a anunțat și 2 ani de update-uri majore de Android și 3 ani de update-uri de securitate.

Un alt bonus plăcut este că în cutie primești încărcător de 65 W, același ca pe OnePlus 9 Pro, plus o husă siliconică. Încărcarea aceasta ultra-rapidă este binevenită pe un telefon de acest preț.

Un avantaj mare aș spune că este prețul. Avem un telefon bine construit, plăcut vizual, cu hardware aproape de flagship și camere foto foarte bune și interfață curată, bine organizată. Cu 8 GB RAM și 128 GB stocare internă, costă 1.999 lei, un preț foarte bun. Cu 12 GB RAM și 256 GB stocare, se duce cam sus la 2.499 lei; varianta mai ieftină va fi pe placul tuturor clienților, zic eu.

CE NU MI-A PLĂCUT

Sunt mai mult elemente mici și neimportante, de fapt. De exemplu, senzorul de amprente este pus prea jos sub ecran, e o poziție incomodă pentru degetul mare și mi-era teamă că voi scăpa telefonul din mână apăsându-l. Îl vedeți în clipul video.

Nu ai jack audio, care de obicei este prezent pe mid-range-uri. OnePlus a anunțat odată cu Nord 2 și niște căști earbuds pe care le va lansa peste vreo lună, deci nu mă miră eliminarea sa.

Camera ultrawide putea avea mai mulți megapixeli, deși moda este să pui de 8 megapixeli în acest segment. Refresh-ul nu este nici el adaptiv, ci poți alege între valorile fixe de 60 sau 90 Hz.

Totuși, acestea nu sunt elemente care să conteze în decizia de achiziție, zic eu. Ceva mai important nu am găsit deranjant.

CONCLUZIE

Really good phone, poate cel mai bun mid-range văzut până acum. Este un pic mai scump decât modele care se  învârt pe la 1.500 de lei, dar justifică diferența prin hardware de nivel flagship, mult RAM, cameră foto foarte bună, interfață curată și un aspect general plăcut, plus încărcare ultra-rapidă. De construcția de calitate nu mai zic, adevărul este că toate sunt bine făcute acum.

La 1.999 lei mi se pare un model foarte atractiv. Dacă mai și scade după lansare cu 100-200 de lei, deja va pune probleme serioase concurenței.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Nu ai jack audio.

    Aceste cuvine ma doare…

      (Citează)

    • Altfel cum ti-ar vinde noile casti cu bluștuț? Modelul Apple: inventeaza problema si iti vand solutia.

        (Citează)

    • Băi nene, nu sunt eu early adopter da mai dă-o-n plm de treabă dacă e complicat să cumperi nişte căşti de 20 de euro.

      Jack-ul audio e mort de mult şi asta e bine.

        (Citează)

    • De ce? O pereche de casti wireless decente sar puțin de 100 lei. Nu vei simți diferenta la calitate fata de unele cu fir.

        (Citează)

    • Mai relaxați-vă și voi cu jack-ul ăla, că nu e chiar așa. Căștile wireless s-ar fi cumpărat oricum pentru că avantajele sunt aceleași. Nu cred că sunt eu reprezentativ, dar încă n-am avut telefon fără jack și de vreo 5-6 ani am tot felul de căști wireless.

      În plus faptul că n-ai jack nu înseamnă că te oprește cineva din a folosi căști cu fir. La iPhone adaptorul ăla lightning-35mm e un DAC destul de bun și ai calitate mai bună prin el decât dacă ai fi folosit jack-ul integrat. Practic dacă te interesează cât de cât calitatea sunetului din start eviți jack-ul telefonului, valabil și pentru Android.

      Dacă nu te interesează calitatea suntetului, ai căști cu lightning sau usbc. Sau adaptoare. Ca în multe alte cazuri, eliminarea jack-ului de 35mm a fost o problemă numai pentru ăia care au vrut să fie asta o problemă.

        (Citează)

    • de vreo 1-2 ani am trecut si eu definitiv la casti cu BT, fara sa imi propun asta in mod deosebit, doar s-a intamplat pt ca e mai simplu

        (Citează)

  2. nord 2 e un downgrade fata de nord 1, ambele avand acelasi pret de lansare.

      (Citează)

  3. CatalinR:
    nord 2 e un downgrade fata de nord 1, ambele avand acelasi pret de lansare.

    Procesor mai bun, baterie mai mare, sunet mai bun, rezultate în teste mai bune la Nord 2 faţă de Nord 1; de ce e downgrade?

      (Citează)

  4. Sliderul de pe oneplus e brand, e de la primul model, cel mai util buton ever :)

      (Citează)

  5. Daca avea si wifi 6 era marfa. Tot poco f3 e afacere mai buna.

      (Citează)

  6. valentino: Procesor mai bun, baterie mai mare, sunet mai bun, rezultate în teste mai bune la Nord 2 faţă de Nord 1; de ce e downgrade?

    snapdragon vs mediatek.
    bateria este mai mare dar e si mai greu, mai gros, mai lung. am nord simplu si oricum mi se pare mare. anduranta este asemanatoare (100h vs 102h)
    spate din plastic.
    la sunet ai dreptate, dar eu nu il folosesc pe speakere.
    nu as face trecerea la nord 2 atat timp cat am nord functional.

      (Citează)

  7. Am avut OnePlus 5T. Cumpărat direct de pe site-ul OnePlus, venit în 3 zile cu DHL. Ăla avea LED de notificare lângă camera frontală.

    Acum am OnePlus 7. Cumpărat de pe evomag, acum 2 ani, la preț mai mic decât pe site-ul oneplus. Nu știu cum și de ce…
    A dispărut LED-ul și mufa Jack. Dar asta nu înseamnă neapărat căști BT. Am niște Sony Bluetooth până în 200 de lei, foarte bune.
    Am și niște căști cu fir, cu conector USB C, la vreo 30 de lei foarte ok. Deci, nu e tragedie cu jack-ul ăla.

    Da, oneplus, la experiența mea, este un telefon bun, stabil (5 T-ul funcționează la fel de bine ca la început, fiind folosit de soția mea).

    Probabil că viitorul telefon va fi tot OnePlus.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus