un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

În 3: episodul 2 / despre teste și multe vizite la medici

3 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Am băgat iar podcast, ca ne plătește Netflix pentru un sezon întreg.

Matilda face o recapitulare a testelor care se fac înainte de sarcină și în timpul ei, trecând prin cele de sânge, ecografii morfofetale, test genetic pentru depistarea unor probleme grave, diabet gestațional șamd. Eu mă dau mare că știu ce înseamnă HCG și ce-i un cromozom.

Un episod despre multe vizite la doctori. Majoritatea au fost plătite de abonamentul medical și probabil ar fi și decontate prin CAS cu trimiterile de rigoare. În afară de ăla genetic, care-i 3.000 de lei și interesant de felul său, poate scriu cândva pe larg.

Video!

(Susțineți-ne cu un Subscribe)

Audio only!

Îl puteți asculta online pe SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts și Anchor.fm. Poate fi ascultat și descărcat ca mp3 din Podbean.

Embed din Spotify!

Și din Podbean!

asus s5507

    18 comentarii

  1. Video? skip !
    Despre fotbal ai timp să scrii, dar despre ceea ce ar putea fi un articol documentar interesant (cum a fost acela cu operația de bypass) aparent nu.

      (Citează)

    • Recunosc ca eu nu ascult nimic, niciodata. Nu voi da play la un video/audio, mi se pare pierdere de vreme (citesc in 5 min ce vorbeste cineva juma de ora)
      Poate va ganditi sa faceti si text rezumat? Eventual cu delay fata de podcast.

        (Citează)

    • O să fie în alt format, probabil scriu cândva toate acestea ca niște articole. Podcast-urile se adresează celor care vor să asculte audio/video. De obicei sunt alți oameni decât cei care preferă text.

        (Citează)

    • Bine spus! Nu sunt primii ce vor devenii parinti. Unele subiecte ar trebuii sa fie private.. nobody cares. E ca aia cu “baby on board”… asa si?!

        (Citează)

    • @Silvia: nu “trebuie” să fie private, ci fiecare este liber să le facă publice sau nu. Cu toții suntem copiii cuiva. Să zici că ceea ce ține de sarcină, un proces prin care trec aproape toți oamenii, trebuie să fie ceva privat, ceva ce nu se discută cu alții, mi se pare ilogic. Din contră, este ceva despre care toți oamenii ar trebui să discute într-un mod la fel de normal precum discuția despre cum soarele răsare zilnic.

        (Citează)

    • alias: ceea ce ar putea fi un articol documentar interesant

      La ce te referi?

        (Citează)

  2. bine ati venit in lumea parintilor, unde banii si timpul se scurg in mod accelerat …. previous life is bye bye, enjoy your sleep while you still can :)))

      (Citează)

  3. Silvia:
    Bine spus! Nu sunt primii ce vor devenii parinti. Unele subiecte ar trebuii sa fie private.. nobody cares. E ca aia cu “baby on board”… asa si?!

    Draga mea, nu toți sunt născuți atotștiutori asa ca tine în privința pașilor de urmat pentru a procrea un copil în deplina cunostinta de cauza. Cred ca este un subiect pe care viitorii părinții responsabili ar trebui sa îl cunoască înainte de a se apuca de copii. În plus de cele mai multe ori informația referitoare la subiectul asta e fie disipata in surse multiple, fie extrem de tehnica. Astfel încât un podcast pe înțelesul tuturor e binevenit. Personal nu o sa ascult ca am deja 2 monstri si sincer nu ma mai tine cureaua de alții dar sunt mulți potențiali părinți care ar trebui sa știe astfel de chestii.

    Initial si eu m-am gândit ca subiectul este mult prea privat dar asta e de fapt cauza pentru care ne lipsește educația primara. Pentru ca suntem mult prea pudici. Ca nu vorbim despre multe lucruri care ne-ar face viata mai sănătoasă, mai ușoară și mai curata.

    In realitatea îți trebuie mult “cohones” sa poți vorbi despre aceste lucruri, mai ales ca tânără familie, nu ca un adolescent teribilist.

    @Silvia: Stai jos. Și eventual asculta.

      (Citează)

    • Mulțumim frumos de încurajări și succes cu cei mici în continuare! Și noi ne gândim (pur teoretic) la 2. Însă toată familia mea a făcut exclusiv câte unul. Mi-e ca îmi piere și mie curajul după primul :D

        (Citează)

  4. Așteptam review-uri Lupilu ;)

      (Citează)

  5. “În afară de ăla genetic, care-i 3.000 de lei și interesant de felul său, poate scriu cândva pe larg.” — asta e test de paternitate? sau ceva de compatibilitate intre parinti?

      (Citează)

  6. Nu e de paternitate. E că sa afli daca copilul are vreo anomalie genetică, vreun cromozom in plus sau vreo bucată din vreunul lipsa. Gen Down.

      (Citează)

  7. Sunteți ft simpatici și informațiile pt mine sunt chiar utile :) keep it up!

      (Citează)

  8. In Franța se da vitamina D noului născut ,in fiecare zi până la vârsta de 18 luni după care se trece la o doza la 3 luni. Știam că în România nu există schema asta dar merita să faceți asta.

      (Citează)

    • Nu au inventat francezii apa calda, se da Vitamina D si in Romania, ba chiar pana la 2 ani, iar dupa 2 ani, doar in lunile de toamna/iarna.

        (Citează)

  9. kllaus:
    In Franța se da vitamina D noului născut ,in fiecare zi până la vârsta de 18 luni după care se trece la o doza la 3 luni. Știam că în România nu există schema asta dar merita să faceți asta.

    Ba se dă și în România din prima zi de viață.

      (Citează)

  10. nwradu: La ce te referi?

    adică, mi s-a părut un articol documentar interesant acela cu bypass-ul. Ar PUTEA fi și ăsta, DACĂ l-ai scrie. Dacă ți-e lene și l-ai făcut video, asta e.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus