un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Milestone achieved: dețin înghețate din loturile retrase

26 Jul 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Mie îmi place înghețata Snickers, mănânc destul de des vara. Acum aveam în congelator un Snickers și un Bounty. Am zis să verific dacă nu fac parte din loturile retrase. Ghinionul meu, ambele s-au dovedit din loturi cu probleme.

Dacă aveți prin frigider înghețate Snickers, Twix sau Bounty, verificați-le. Lista completă este pe site-ul ANSVSA. Înțeleg că acele loturi conțin mai mult oxid de etilenă decât este cazul, dar dacă deja le-ați mâncat, nu e un motiv de îngrijorare, compania a precizat că nu e vreun pericol după o înghețată.

Eu pe acestea cred că le-am luat din Carrefour Parklake sau Mega Mall acum vreo două sau trei săptămâni. Nu mai știu exact.

Am mai avut și trei Bounty mai mici care făceau parte dintr-o cutie de 6 înghețate. Pe aceasta nu mai țin minte când am cumpărat-o. Mai mult, pe înghețatele individuale nu scria nimic despre loturi sau data expirării, iar cutia mare de carton în care au venit am aruncat-o din prima zi. Așa că, fără informații, le-am aruncat și pe acestea trei.

Compania Mars spune că le poți trimite fotografii cu ambalajele respective, plus nume, prenume, telefon și alte date și vor emite un voucher de cumpărături de valoarea lor. Eu n-am de gând să fac asta pentru înghețate care valorează cu totul vreo 25 de lei și cred că mai nimeni nu va face asta, așa că banii rămân la ei. Sper să-i folosească pentru vreo campanie Snickers 1+1 gratuit în viitor sau ceva așa, ca să mă simt compensat.

Uite că pe asta nu o bifasem până acum. Milestone achieved: am deținut produse dintr-un lot retras de la comercializare.

asus s5507

    17 comentarii

  1. bine ca faci scandal pana in panzele albe pt o cutie de oua care s-au lipit de carton, dar pt o inghetata contaminata o lasi asa.

      (Citează)

    • Nu stiu daca sunt chiar contaminate.
      Sa spui ca Snickers si Bounty sunt inghetate este acelasi lucru cu a zice ca McDonalds e restaurant.

        (Citează)

  2. N-are boss nimic daca mananci. Au zis astia ca nu e pericol. Doar daca mananci 100 o data. La cate kkturi bagam in noi zilnic, ne-am impiedicat de-o inghetata.

      (Citează)

    • Adică va mai mânca cineva Bounty și Snickers de acum înainte?

        (Citează)

    • Eu da. Snickers dă dependență.

        (Citează)

    • Toata lumea va manca in continuare. Cu Danone s-a intamplat ceva pana acum? A renuntat lumea sa mai consume produsele lor?
      Iar in cazul Danone nu a fost vorba de o singura problema, au avut de cel putin 3-4 ori zeci de tone de produse retrase de pe piata din cauza contaminarii cu diverse substante toxice.

        (Citează)

  3. Oxidul de etilenă ba e interzis (primul link), ba e ceva mai mult decât prevede legea (al doilea link).
    Noi să fim sănătoși.

      (Citează)

  4. Sa adaugam pe lista si inghetata Milka si nu stiu ce desert din Cora.
    Ceva imi spune ca produsele astea sunt doar varful aisbergului, respectiv nefericitii producatori care au fost testati sau au avut bunul simt sa recunoasca. Restul…noi sa fim sanatosi.

      (Citează)

  5. La cate mizerii băgăm în noi, inghetata aia era problema :))

      (Citează)

  6. la cat alcool ai consumat pana acum, oxidul de etilena e medicament :)

      (Citează)

  7. cand zice producatorul ca “stai chill nu patesti nimic” dar retrage lotul, sincer suna a tumoare si cancere.
    dar din comentarii par sa fie multi bombardieri.

      (Citează)

  8. Mi-am amintit de scandalul ala cu niste iaurt, unde multi tipau pe margine si producatorul a zis ceva de genul e posibil sa ai probleme daca mananci echivalentul unui palet intreg sau pe acolo.

    Mancasem zilele trecute o Bounty, poate era poate nu era; am dezinfectat intre timp sistemul :)

      (Citează)

  9. Mai grav mi se pare ca nu se intelege nimic din urmatoarea fraza:

    “ESTE IMPORTANT că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale in Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă.”

    A fi sau a nu fi sub limitele legale (?). Aceasta este intrebarea :)

      (Citează)

    • Acolo zice că este un nivel maxim stabilit prin lege. Dacă însă mănânci o dată accidental o înghețată cu depășire de limită, nu pățești nimic. Important e să nu mănânci un palet sau zilnic timp de 20 de ani.

      E ca la țigări. Dacă fumezi două și atât, e ok. Dacă fumezi două zilnic timp de 20 de ani, nu se știe. Dacă fumezi un pachet pe zi timp de 20 de ani, e mai rău…

        (Citează)

  10. Daca nu faci un podcast cum le mananci, tot degeaba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus