►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
« Google Photos te ajută să găsești fotografii ce pot fi șterse
Problemele estetice ale Bucureștiului într-o singură imagine »
Ziceam când am scris despre umiditatea mică din casă și umidificatorul de aer că nu știu cât de preciși sunt senzorii Xiaomi pe care-i am de câțiva ani de zile pe aici. Se pare că sunt destul de buni.
Cu ajutorul lui Nashu_mare, care are niște aparate de măsură mai de soi, i-am comparat direct. Sunt mulțumit de rezultate:
Senzorul din stânga indică mai puțin pentru că fusese adus din altă cameră și poate are nevoie de mai mult timp până la stabilizare. O diferență de 2,5% în valoarea absolută și de sub 1% față de măsurătoarea higro-termo-barometrului de calitate este foarte satisfăcătoare pentru mine. Ceva mai târziu, de altfel, această diferență se redusese și mai mult, dar n-am mai fotografiat.
Și temperatura era asemănătoare:
Altfel spus, sunt plăcut surprins de rezultate. Senzorii sunt aceștia. Bănuiesc că și varianta mai nouă este similară. Dacă vă îngrijorează umiditatea mică din casă, care duce la nas uscat și pe termen lung la alte posibile probleme, am scris aici care sunt cauzele ei și cum ar putea fi crescută.
« Google Photos te ajută să găsești fotografii ce pot fi șterse
Problemele estetice ale Bucureștiului într-o singură imagine »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
12 comentarii
01/06/2021 la 3:38 PM
Ar trebui mai bine testate aparatele de filtrat aerul, comparatie intre Xiaomi / alte chinezarii si Philips.
Andrei I(Citează)
01/06/2021 la 3:56 PM
Adica asa https://razvanbb.ro/am-facut-un-test-cu-praf-cu-purificatoarele-de-aer-de-la-xiaomi-vs-philips/
Ciprian(Citează)
02/06/2021 la 8:11 AM
Philips e (încă) Philips ca vad ca i-au preluat chinezii… Ce sa compari e fix ca si cand te-ai amăgi ca loganul e altceva…
Coco(Citează)
02/06/2021 la 8:18 AM
Da, a dat cu praf in fata unde era vant de la philips in timp ce xioami urile au senzorul in spate. Si cand i-am scris asta, a sters comentariul.
Sa vina cu un tester profesional de pm, sa testeze cate un aparat pe rand in conditii controlate si dupa aia o sa cred.
Eu compar senzorul pm25 de la Xiaomi cu senzorul Airly din zona mea de aproape 1 an (Home Assistant). Concluzia e ca e ok senzorul.
In ce ma priveste, alea de la Philips supra estimeaza pentru ca, na, trebuie sa iti induca ideea ca ai nevoie de purificator.
Mai ales ca in romania bloggerii nu prra marcheaza articolele publicitare.
Marean(Citează)
02/06/2021 la 9:11 AM
@Marean foarte bine spus.
ionică(Citează)
02/06/2021 la 8:43 PM
Daikin, Sharp si mai sunt multe peste Philips.
Dan(Citează)
01/06/2021 la 3:51 PM
Se știe ca arata mai puțin Xiaomi, pe emag zic unii ca 70% e de fapt mai aproape de 60 (idealul recomandat) decât de realul 70..
Valorile măsurate de tine par rezonabile..
Petronius(Citează)
01/06/2021 la 4:04 PM
Da, la asta m-am gandit… dar am zis ca poate o a 2-a testare nu ar strica 🙂
Andrei I(Citează)
01/06/2021 la 4:05 PM
Senzorii facut de Deerma pentru Xiaomi sunt foarte corecti la temperatura. Am verificat si cu statie Lidl si cu higrometru de cateva sute bune de lei, diferentele erau de 0.1 grade Celsius intre ele.
La umiditate nu mai tin minte cum a fost fata de higrometru, cele Xiaomi / Deerma erau foarte aproape unele de celelalte.
Deerma are niste echipamente sub brand propriu care cel putin dupa cat costa, zeci si sute de dolari, par facute pentru aplicatii profesioniste. Senzorul lor simplu, cel cu afisare e-ink, mi se pare cel mai avantajos dar nu se gaseste la noi. Pana 30 de zile arhiva in aplicatie (daca functioneaza aplicatia, ca o mai strica cu actualizarile) si autonomie baterie foarte mare sunt un avantaj.
Gaelex(Citează)
01/06/2021 la 5:54 PM
@all
un senzor de temperatura si umiditate compatibil cu google home se poate recomanda?
dny(Citează)
01/06/2021 la 6:32 PM
Cred ca merge si asta..daca ai si hub xiaomi.
Alin(Citează)
02/06/2021 la 9:50 AM
Am si eu vreo 5 senzori de temp/umiditate de la Aqara de vreo 2 ani, varianta zigbee. Confirm si eu ca sunt f precisi, i-am testat cu statia meteo langa ei timp de mai multe zile.
Un alt indiciu f puternic ca sunt precisi este atunci cand pui 2 sau mai multi senzori identici unul langa altul si iti arata aceeleasi valori, ceea ce la Xiaomi/ Aqara se intampla.
Marean(Citează)