un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 iunie 2021

9 Jun 2021  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

I is back!

asus s5507

    25 comentarii

  1. “iPhone 6S, lansat acum 6 ani, va primi iOS 15.” – partea neplacuta e ca deja un 6s sau 7 cu iOS 14 se misca destul de greu iar un upgrade la iOS 15 te va determina sa faci upgrade destul de repede la iPhone.

    Cred ca un upgrade o data la 4 ani e destul e ok pentru un iPhone.

      (Citează)

    • Asta rămâne de văzut. Pentru unii contează să aibă noile feature-uri. Interfața de bază nu are de ce să se miște mai greu, totuși.

        (Citează)

    • N-ar trebui să se miște greu, poate n-ar strica să-i dai un reset la setările din fabrică dacă te deranjează. Eu am un SE și mi se pare că 14 e mai fluid ca 13 – e cam același hardware ca pe 6s.

      Da, și mie mi se pare că 4 ani e optim și încep să te intereseze chestiile de pe modelele noi, că încep să se simtă după 3-4 ani. Cine folosește mult un smartphone după 3-4 ani o să treacă oricum la un moedl nou, chiar dacă ăla vechi „merge ca-n prima zi”.

        (Citează)

    • True. Cel mai greu s-a miscat cand era pe la iOS 12 din cate tin minte. Cu o schimbare de baterie, face minuni. Anul asta face 6 ani telefonul, si nu l-as schimba inca. Nu am nevoie de nici un feature aparut intre timp. Probabil voi opta pentru viitorul mini daca o sa mai scoata unul. Am imbatranit si aparent nu imi mai place schimbarea :))

        (Citează)

    • dam167:
      N-ar trebui să se miște greu, poate n-ar strica să-i dai un reset la setările din fabrică dacă te deranjează.

      Ah, am facut deja upgrade de la 7 la 12 Pro dar, NU REGRET! :)

        (Citează)

    • E un feature sa mearga mai greu.
      Doar au mai facut-o cei de la Apple si mai fac, nu: https://www.bbc.com/news/technology-51413724 ?

        (Citează)

    • Spune multe despre noi oamenii articolul ăla de pe bbc. Deci Apple nu a spus utilizatorilor că un OS nou poate face un terminal să se miște mai greu și e înșelătorie prin omisiune. Dacă le spunea, utilizatorii nu mai făceau update și telefoanele lor erau ca noi forevăr. Doar că în 2 ani unele aplicații nu ar mai fi funcționat și atunci probabil era… nu știu îi forța și atunci cu ceva. Dar e mult mai bine, e fix același lucru cu mai mult text, că ăia care nu se pricep sigur citesc toate notele alea.

      Oricum, cine a mai auzit ca software nou să meargă uneori mai prost pe hardware vechi?!

        (Citează)

    • iPhone 7 cu iOS 14 se misca absolut normal, firesc si fluid.
      Au limitarile lor, dar faza cu “agățatul”, freeze, lag etc… e doar la concurență.

        (Citează)

    • @Mess: sigur, adică iPhone 12 cu update-urile la zi are momente în care îmi vine să dau cu el de perete, dar 7 cu iOS 14 merge șnur.

        (Citează)

    • @dam167, si daca ai fi platit de Apple tot nu s-ar justifica aberatiile pe care le spui mereu. Articolul ala nu spune ca un sistem de operare mai nou face un device vechi sa se miste mai prost.
      Articolul ala spune cum Apple a implementat intentionat o setare care incetineste telefoanele vechi, adica le limiteaza frecventa procesorului.

        (Citează)

    • @Andrei G: Tocmai aia-i faza, că articolul nu spune că e vreo practică dubioasă a Apple, ci că nu le-au explicat utilizatorilor exact ce au făcut. În rest, tu ai priceput ce ai vrut, așa cum face Gaelex de obicei. Protecția aia pentru baterie doar începe de la procesor, poate ajunge până la a dezactiva camera foto dacă e nevoie pentru că producătorul s-a gândit că un smartphone trebuie să fie în primul rând un telefon, poți face și alte chestii dacă ai destulă zeamă – știu, niște măgari, dar nu te obligă nimeni să cumperi. E greu de crezut că cineva ar prefera să i se închidă telefonul când rulează o aplicație în detrimentul scăderii performanței dar hei, uite că se poate.

      Singurul beneficiu real în urma întregului scandal cu încetinitul a fost schimbarea bateriei cu 50% mai ieftin. Atât. De care a profitat cine a vrut, eu unul n-am dat 300 de lei pentru un iPhone 6 pentru că știu că o baterie nouă nu-l făcea telefon nou. Nu-l plâng pe Tim că a sărăcit, dar singurul lucru care s-a schimbat de atunci e că acum îți scrie în telefon, ca pentru proști, că bateria se duce la un moment dat și ghice ce, telefonul tău n-o să mai maergă așa bine când se întâmplă aia. Și da, poți debifa opțiunea aia, ca să fie mai rapid până se închide telefonul – ăsta da câștig.

      În rest, s-a văzut doar cât de puține știe lumea despre dispozitivul din buzunarul lor. Chiar și înainte de povestea aia puteai să-ți vezi starea bateriei cu diverse aplicații, trebuia doar să vrei. Normal că e mai ușor să crezi că cineva te păcălește tot timpul decât să încerci să înțelegi fenomenul. Pe principiul ăsta putem emite o groază de teorii conspirative…oh wait…

      Nici Microsoft nu ți-a spus că Windows 10 rulează mai încet dacă nu ai SSD, deși, în necunoștință de cauză, ai dat click pe upgrade din Windows 7 și vai, te-ai trezit cu un PC mai lent – pățit, pus SSD, aia a fost. Sau poate nici măcar nu era chiar Win 10, ci un anume update pentru ceva din Win 10 – la fel a fost și la Apple, un update, că n-a venit Tim noaptea să-ți injecteze încetinitoare în telefon.

        (Citează)

  2. am un 6s din 2015 si merge ca in prima zi. problema e bateria, iar schimbarea ei cu una originala costa 300ron

      (Citează)

  3. Cea mai nasoală parte a migrării de la Android la iOS e transferul mesajelor Whatsapp. Bine, asta pe lângă faptul că iOS e un sistem complet aiurea dacă ai folosit OxygenOS mai mult de 5 minute.

      (Citează)

    • Giani, se poate face transferul mesajelor de Whatsapp din Android pe iOS? Se putea parca doar prin niste programe dubioase…

        (Citează)

    • Păi asta e problema, că nu se poate. Eu am exportat toate mesajele ca text în Google Drive, dar e bătaie de cap și le ai doar ca arhivă.
      Programele alea chiar că sunt dubioase, am citit review-uri și am renunțat la idee.

        (Citează)

    • Se pot transfera mesajele Whatsapp de la un telefon la altul in vreun fel? (Android la Android sau iOS la iOS)

        (Citează)

    • pe android se poate, exista backup in G drive pt whatsapp

        (Citează)

    • Și de pe iOS pe iOS se poate, că faci backup în iCloud. Pentru Android am testat și merge bine, pentru iOS n-am testat dar nu cred că sunt probleme.

        (Citează)

    • Să treci de la Android la iOS e ca și cum ai trece de la Rolls Royce la Trabant. Trebuie să ai o doză masivă de sadism sau să fii rău plictisit de viață. :D

        (Citează)

    • Eh, ne-au obligat să schimbăm telefoanele de muncă cu iPhone. Și dacă tot am făcut asta, am zis să nu mai umblu cu două telefoane după mine așa că mut și numărul personal tot acolo. Are și părți bune, nu zic nu, dar interfața e mult inferioară OxygenOS.

        (Citează)

  4. Am luat si eu un X 95 – cu codul de la tine…

    Am o problema cu el – ma trezesc ca apare offline asa din senin ( de la o zi la alta). Mi s-a intamplat deja de 2 ori si singura varianta de a rezolva problema a fost sa il adaug din nou in aplicatie ( nu am gasit nicaieri in aplicatie sau manual o alta posibiltiate de a-i da un refresh cv ca sa rezolv problema simplu). Ai idee cum as putea rezolva aceasta problema? In rest – isi face treaba cu brio ( covor, parchet, gresie etc) si e pacat de el daca nu se rezolva problema de mai sus…

      (Citează)

  5. STB se lauda cu o noua aplicatie pentru plata transportului public si nu numai, 24pay. http://www.stbsa.ro/comunicat

      (Citează)

  6. Giani Mucea:
    @Mess: sigur, adică iPhone 12 cu update-urile la zi are momente în care îmi vine să dau cu el de perete, dar 7 cu iOS 14 merge șnur.

    Cu fiecare iPhone mi-a venit la un moment dat să dau de perete (cu ultimul am dat de parchet și al naibii, merge în continuare), nimic nu-i perfect. Pe SE-ul meu merge suficient de bine, nu cred că nu e hardware-ul suficient de puternic. Mai dă-i un restart, poate își revizuiește atitudinea.

      (Citează)

    • Ha ha, relax, nu am așteptări nerealiste de la telefoane. Mi se părea doar neverosimil ca un telefon vechi cu soft nou să se miște perfect atâta timp cât un telefon nou nu reușește performanța asta.

      Îmi vine să dau cu el de perete doar uneori. Dar telefonul are cam o lună, nu e prea târziu. În rest de acord, singurul telefon cu care am fost perfect mulțumit din punctul ăsta de vedere a fost OP7Pro.

        (Citează)

    • Cred că ține și de percepție – dacă n-are lag sau crash-uri frecvente ți se pare că merge sufiecient de bine. Abia când compari cu un model nou (un 11 sau 11 Pro de exemplu) vezi că ăla de fapt zboară pe lângă ăsta mai vechi. Experiența în ansamblu pe terminalele mai vechi e mult mai bună acum, de câțiva ani încoace au făcut mai mult optimizări. iOS 11 a mers puțin mai greu pe modelele mai vechi, dar de la 12 încoace e mult mai bine.

      Așa că nu se mișcă mai bine un telefon vechi cu soft nou decât unul nou, dar e mișto când tot faci update-uri an de an și nu simți că telefonul îmbătrânește semnificativ. Pe lângă asta, s-a pus accent și pe battery management în general (low power mode și optimised battery charging, pe lângă controversatul power management în care fură Apple viteza) și dacă nu-l folosești foarte agresiv a trebui să te țină acumulatorul vreo 4 ani.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus