un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Google Photos te ajută să găsești fotografii ce pot fi șterse

1 Jun 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

De astăzi Google Photos introduce restricții de spațiu, după cum am explicat în detaliu aici. Presupunând că vreți să continuați să folosiți serviciul, s-ar putea să vă ajute noile lor opțiuni de șters fotografii nereușite sau screenshoturi.

Le găsiți momentan pe varianta de desktop. Click pe Storage, sub meniul din stânga (sau click aici), și apare o fereastră ce conține și cele de mai jos. Google promite o interfață prin care să poți șterge rapid un număr mare de fișiere ce nu-ți sunt utile.

Observați că la mine nu-i vreo mare scofală acolo, de fapt. Cine știe însă ce aveți voi pe acolo.

 

Nu uitați că tot ce ați pus în Google Photos până la 1 iunie nu se va aduna la spațiul de stocare deja consumat. Există însă diverse tipuri de fișiere ce pot fi contorizate, de exemplu fotografii sau clipuri video prea mari. Eu am șters anterior niște clipuri 360 de grade rămase de la un review vechi și care nu-mi erau necesare.

La mine majoritatea spațiului este luat de Gmail și Drive. O să încerc să găsesc acei 1,1 GB din Photos, că sunt curios ce sunt, dar momentan nu-mi fac griji, plătesc pentru 100 GB stocare la Google One, care are unul dintre cele mai mici prețuri din piață.

În caz că vă întrebați de ce consumă atât de mult spațiu Gmail, este pentru că primesc zeci de emailuri pe zi, iar unele vin cu atașamente de nivel “print resolution”. De exemplu, un email despre startup-uri care caută noi talente a venit cu un PDF și trei fotografii atașate, total 32 MB. Acestea sunt mult mai dificil de organizat și sters, de fapt.

asus s5507

    9 comentarii

  1. Am un google pixel pe cont iar cu linkul de mai sus apare ca as fi folosit doar 2MB in Photos, desi am cateva mii de poze, ma asteptam sa imi arate un estimat chiar daca sunt scutit de modificarile astea.

      (Citează)

  2. cu atata spatiu consumat de mail, nu ai cautat o solutie de a sterge atasamentele si sa pastrezi mailul?

      (Citează)

    • Asta e o tema din ce in ce mai cautata in zilele astea. Gmail nu iti ofera nativ optiunea asta, se poate face insa relativ usor din alti clienti de mail, gen Outlook sau Thunderbird.

        (Citează)

  3. Nu e chiar greu de filtrat email-urile mari din Gmail.

    Scrii în bara de search in gmail: “larger:xM” Unde x este numărul de MB al fișierelor din email. Așa găsești emailurile mai mari decât vrei să păstrezi.

      (Citează)

  4. Eu nu folosesc serviciul dar chiar nu inteleg politica google de a omori incet servicii care chiar merg. Tin minte google talk care il foloseam in firma cand aveam si mail-urile de firma(lucram intr-o firma mica). Mergea blana, puteai face copy parte la 100 mb de text. Si o data bang, gata serviciul. Ce incredere capeti ca si business in timp cand iti tot omoara servicii si de multe ori nu iti ofera altele in loc(hangouts a venit mult dupa) ? Ce sa mai zici ca si utilizator de rand ? Un link util: https://killedbygoogle.com/

      (Citează)

    • Da, e adevărat, Google a omorât multe aplicații folositoare.
      Dar Google Foto nu mai putea continua așa. Toată lumea încărca zeci de mii de poze, iar Google nu câștiga nimic din asta nimic din asta. Din contră, miliarde de poze de ținut pe servere devenea din ce în ce mai costisitor pt companie.

      Se va întâmpla una din două, sau amândouă: oamenii nu vor mai stoca mii de poze aiurea sau vor învața să plătească pentru servicii premium.

        (Citează)

    • Cel mai probabil se va intampla o combinatie intre cele 2 lucruri prezentate:
      – o parte vor renunta la back-up in Google Photos sau in alte aplicatii;
      – o parte vor plati pentru spatiu suplimentar;
      – o parte se vor indrepta spre alte servicii de backup.

        (Citează)

  5. motanes:
    Da, e adevărat, Google a omorât multe aplicații folositoare.
    Dar Google Foto nu mai putea continua așa. Toată lumea încărca zeci de mii de poze, iar Google nu câștiga nimic din asta nimic din asta. Din contră, miliarde de poze de ținut pe servere devenea din ce în ce mai costisitor pt companie.

    Se va întâmpla una din două, sau amândouă: oamenii nu vor mai stoca mii de poze aiurea sau vor învața să plătească pentru servicii premium.

    A câștigat enorm prin falimentarea celor care nu au putut stoca “gratis” pozele oamenilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus