un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 27 iunie 2021

27 Jun 2021  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Cea mai mare reușită personală care nu are legătură cu munca. Mi se pare mișto ce consideră fiecare despre asta. Pentru unii este un joc perfect de biliard, pentru alții că au scăpat de dependența de droguri sau că au salvat pe cineva de la moarte. Cred că voi face și eu un articol similar.

Despre munca în industria de gaming. 100 de ore de muncă pe săptămână, închideri dese de studiouri și alte probleme uzuale industriei, deși este una de 150 de miliarde pe an.

Un test de sânge ar putea depista 50 de tipuri de cancer. Asta ar fi tare de tot!

Filipinezii distrug mașini de lux. Inclusiv unul dintre cele 350 de McLaren 620R produse.

Rețea europeană de trenuri cu vagon de dormit. Un operator francez are în plan o rețea de trenuri “cu cazare”. Sună interesant.

Rata de sinucidere în rândul militarilor și veteranilor este mare. Mai mare decât a populației generale. Americanii au pierdut în ultimii ani 7.000 de soldați în luptă, dar peste 30.000 s-au sinucis.

Despre părțile bune ale pandemiei. Oamenii spun și ce-a mers bine în ultimul an. Am auzit o emisiune similară și la noi la radio și erau multe povești bune despre oameni care au plecat pe cont propriu în afaceri și acum le merge bine sau alte tipuri de reușite personale.

Cafea procesată dry și wet. Diferențele între uscarea la soare sau spălarea cu apă explicate mai bine decât am văzut în alte clipuri:

Fotografiile acestea din Toscana. Cândva în anii trecuți am dat o tură printr-o altă regiune a Italiei, dar asemănătoare ca aspect. Dealuri, viță de vie, culori frumoase, sate pitorești. Frumoasă țară!

Interviu cu Radu și Monica Apostolescu. Cum s-au cunoscut, viața înainte și după eMAG, investiții, probleme șamd.

Despre casele abandonate de pe Instagram. Unii oameni explorează case abandonate și le pun pe net.

Majoritatea americanilor pot fi concediați oricând și fără motiv, dar unii vor să schimbe această lege. Mi se pare foarte ciudat să nu existe nici o lege de protecție a angajatului.

Whiskey smash. Un cocktail de vară cu bourbon, ușor acrișor.

Amsterdam nu mai vrea turiști care caută droguri și băutură. Dar a fost bine cât timp au venit să cheltuie banii. Acum au dat de bine și devin selectivi.

Mâncarea asta mexicană din Tucson. Îmi pare rău că la noi nu există așa ceva. Avem câteva restaurante mexicane, dar parcă le lipsește tocmai simplitatea combinațiilor mexicane dintr-un taco bun:

Clădirea prăbușită din Miami: cum a supraviețuit un locuitor, fotografii cu ce-a rămas în picioare, 159 de persoane sunt dispărute.

În ciuda vaccinării masive, Israel raportează creștere de cazuri de covid din cauza variantei Delta. Eficiența vaccinurilor este mai mică.

Un britanic a doborât recordul mondial cu cel mai înalt turnuleț de M&M. 5, sunt 5 bomboane puse una peste alta.

Un marinar a descoperit un mesaj într-o sticlă veche de 95 de ani. Și pe Internet au găsit-o pe fiica celui care a făcut mesajul.

Cum se produc chipsurile, pizza congelată, bomboanele Smarties și altele:

asus s5507

    35 comentarii

  1. Industria de gaming suferă de manageri incompetenți și cretini care fac promisiuni și iau decizii imposibil de livrat. Cel mai recent exemplu Cyberpunk 2077, unde deși aveau bani și experiență tot au fost atât de imbecili încât au reușit să fie scoși din PS Store pentru cât de prost era produsul. Lăcomie și prostie la pachet.

    Radu Apostolescu si ceilalți aproape au falimentat emag în 2009, a fost vândut către firma de distribuție la care aveau cea mai mare datorie. Doar o coincidență desigur. Intraseră în incapacitate de plată, ziceau oamenii din domeniu. Tind să îi cred, știu de un brand pe care emag aveau marfa de miliarde, o vindeau și mai voiau dar nu plăteau pentru că nu puteau – banii se duceau la alte datorii.

    Mâncarea mexicană este o porcărie, la fel ca cea indiană, este plină de condimente ca să nu se simtă cât de stricată este carnea. Acum există frigidere, dar tot făcute din gunoaie și resturi sunt ambele.

      (Citează)

    • Fraza asta denota perfect nivelul tau de ignoranta. Iti dai cu parerea despre toti si despre toate, fara sa ai habar.

        (Citează)

    • Radu, se poate introduce o optiune de a bloca comentariile adaugate de un user ?
      Cred ca suntem din ce in ce mai multi deranjati de atotcunoasterea acestui Gaelex

        (Citează)

    • Măi băiete, iti recomand cu caldura un control psihologic, poate gasesti o solutie la toate frustrarile.
      Mi-e greu sa inteleg cum poti sa afirmi că două națiuni cu un istoric extraordinar de bogat in gastronomie au ajuns aici pentru că preferă carne stricată. Clar ai probleme la mansardă.

        (Citează)

    • Care 2 natiuni? Mexic exista de abia face 200 de ani de existenta anul asta iar India de abia are putin peste 70 de ani de existenta.

      Arta si cultura din America de Sud sunt ceva de investigat, istoricul literal al Indiei si operele lor Ramayana si Mahabharata sunt de citit pentru cine are rabdare.

      Dar gastronomie? Du-te tu in India sa vedem daca ai curaj sa mananci acolo ceva si sa te atingi de o apa care nu e din sticla sigilata.

      Doar ca sa ai voie sa te duci in tarile astea ai nevoie de saptamani de zile de vaccinuri facute unul dupa celalalt si de luat chinina inainte, in timpul si dupa vizita.

        (Citează)

  2. Despre casele abandonate din Romania http://reptilianul.ro/

      (Citează)

  3. Sună interesantă ideea cu trenul de dormit, dar câtă vreme nu se indică nivelul de preț, mi se pare discuție SF.

      (Citează)

  4. Gaelex: Mâncarea mexicană este o porcărie, la fel ca cea indiană, este plină de condimente ca să nu se simtă cât de stricată este carnea.

    Fraza asta denota perfect nivelul tau de ignoranta. Iti dai cu parerea despre toti si despre toate, fara sa ai habar.

      (Citează)

    • Eu cred ca e troll

        (Citează)

    • Sau poate stiu cum a aparut tacos, de la sursa. Mexicanii aveau de hranit “turisti” veniti din nord si au luat o lipie in care au aruncat resturi de mancare ramasa prin bucatarie. Doar nu iti inchipui ca i-au tratat bine pe americani pe care ii urasc de secole, nu?

      Cat despre India, clima si calda si umeda, fara frigider, toate alimentele putrezesc imediat. Da-i cu condimente sa ascunda gustul si mirosul de putrezit, in probabil cea mai imputita si nespalata tara din lume. Tehnica este veche si folosita universal.

      De ce crezi ca era asa mare disperare cu sarea (conservare) si mirodenii (pentru ascunsa puticiunea) in tot evul mediu si dupa pana in vremurile industriale practic?

      Ce naiba, si cuvantul salariu vine de la sare pentru ca imperiul roman isi platea soldatii din legiuni in echivalent de nu stiu cata sare.

        (Citează)

    • E prost. Zice ca stie de la sursa cum a aparut tacosul. Deci ori e mincinos/prost ori e nemuritor…

        (Citează)

  5. Amsterdam nu a vrut niciodata turistii aia. E vorba de cei care vin doar pentru droguri, bautura si femei. Nu cheltuie asa multi bani pe cat crezi tu (sunt pe cumparat berea de la supermaket si baut pe strada) si tot timpul fac scandal.

      (Citează)

    • Cam ca turistul de vama veche, doar că in mijlocul unui oraș.
      Plus că nici la cazare nu cheltuie mult, stau câte 6-8-10 într-o cameră luată pe airbnb.

        (Citează)

    • Să aibă grijă ce-și doresc. Cam așa au vrut și venețienii, că s-au săturat de prea mulți bani în buzunare. Și cînd a venit pandemia au pus de-o foame…

        (Citează)

    • @marinel, doar ca aici majoritatea lumii nu trăiește din turism. De fapt, pentru majoritatea ar fi un lucru bun, pentru ca mai puține apartamente ar sta pe airbnb si pretul chiriilor probabil ar scadea datorita ofertei mai mari.

        (Citează)

    • @Costin, Amsterdam a avut in 2018 in jur de 19 milioane de turisti care au cheltuit in total aproximativ 10 miliarde de euro.
      Habar n-am cati locuitori traiesc din turism, dar suma asta reprezinta un venitconsiderabil in economia unui oras.

        (Citează)

    • @Andrei G, multi vin la diverse festivaluri. Doar la Amsterdam Dance Event vin 400k. Astia tot vor veni si vor cheltui mare parte din miliardele alea. Baietii veniti sa fumeze si sa rada/vada/f*ta fetele din vitrina nu aduc nici o plus valoare. Restaurantele/terasele sunt pline si acum, fara turisti in numar mare. Singurii care pot muri de foame sunt hotelierii (airbnb-istii de fapt) si, poate, fetele din vitrina.

      Ideea e ca in Venetia locuitorii se bazeaza pe turism, pentru ca nu pot trai din marinarit. In Amsterdam beneficiile renuntarii la turismul de golaneala sunt mai mari decat banii care vin din asta.

        (Citează)

    • @Costin, corect, turismul in Amsterdam nu este atat de important pentru cetateni cum este cel din Venetia. Dar nu poti sa contesti faptul ca fara turisti nivelul economic al orasului ar fi mult mai scazut.
      Dovada este si faptul ca autoritatile nu iau nicio masura concreta impotriva turistilor galagiosi. Totul se bazeaza pe campanii de informare.
      Daca intradevar ar vrea sa scape de ei, ar pune niste regula mai dure:
      – te gasesc beat pe strada, amenda;
      – faci galagie noaptea, amenda;
      – te gasesc atat de drogat incat ai adormit pe banca in parc, amenda;

        (Citează)

  6. Gaelex:
    Mâncarea mexicană este o porcărie, la fel ca cea indiană, este plină de condimente ca să nu se simtă cât de stricată este carnea. Acum există frigidere, dar tot făcute din gunoaie și resturi sunt ambele.

    Spune doar ca nu iti place mancarea iute. Nu ma omor cu cea mexicana, dar cea indiana poate fi aromata. Pt ca nu e doar o bucatarie indiana, sunt mai multe. Ce manancam noi pe aici sunt variante pakistaneze pt ca sunt mai multi bucatari pakistanezi.
    Nu cred ca se mai pune problema mancarii stricate. Poti incerca si acasa retete indiene.

      (Citează)

    • History are un serial Mancare care a schimbat lumea si in episodul despre Heinz spun clar ca sosul a aparut pentru a masca gustul carnii stricate. Nu stiam asta si nu ma gandisem cum au aparut toate sosurile si de ce unii folosesc atatea condimentate.

      Daca aplici un minim de gandire constati ca toate zonele calde au mancare exagerat de condimentata sau tot felul de restrictii motivate de religie. India si Mexic au mancarea condimentata pentru ca se strica repede. Tarile arabe, fiind musulmane, au interzis la porc si la alcool pentru ca este foarte cald si i-ar omora cu zile o ceafa de porc sau o sticla de vin.

      E chiar interesant sa te uiti dincolo de suprafata.

        (Citează)

    • Gaelex, tu scapi din vedere ca mirodeniile, condimentele si sarea conserva. Nu au rolul de a masca putteziciunea ci, invers, au rolul sa protejeze alimentele sa ajunga la putreziciune. In general, mancarea stricata, cu sau fara condimente, dauneaza stomacul omului. S-au prins si inaintasii nostri de adta si au descoperit cum pot prelungi viata alimentelor in zonele calde si umede (condimentare, sarare, deshidratare, afumare etc.) apropos de fum, as putea zice si eu ca ardelenii nostri afuma carnea si carnatii ca sa mascheze gustul de stricat. Cand colo e exact pe dos.

        (Citează)

    • Mirodeniile si condimentele nu conserva nimic, absolut nimic. Ele doar schimba gustul si mirosul mancarii.

      Sarea are rolul de a conserva eliminand apa si omorand bacteriile, ciupercile care descompun alimentele.

      Afumarea are acelasi scop, uscarea mediului in care colcaie bacterii si omorarea acestora astfel incat pastrama sa reziste luni de zile.

      Condimentele si mirodeniile nu fac nimic bacteriilor sau ciupercilor. Sau in privinta apei din alimente care este mediul de cultura pentru bacterii si ciuperci.

        (Citează)

    • Voi nu vedeti ma ca Gaelex are IQ mai mic decat port eu la pantof? :))) La fiecare articol tot incercati sa ii corectati aberatiile, de parca ar fi in stare sa priceapa. Omul e in lumea lui, ca Olivia Steer.

        (Citează)

  7. Una rece , alta calda.
    Treaba se impute rau in UK, dar si pentru cei ce s-au vaccinat CU AMBELE DOZE facute cu Astra Zeneca ; https://twitter.com/Iosif_Asturian/status/1409079095703617543

    Eu acum ma gandesc cand si in ce conditii voi putea face rapel cu oricare alt vaccin, inclusiv sau mai ales cu NOVAVAX, ce nu stiu daca si cand va fi achizitionat in Romania !
    https://www.theatlantic.com/health/archive/2021/06/novavax-now-best-covid-19-vaccine/619276/

      (Citează)

  8. Pt Gaelex, care n-a iesit de la el din sat, mancarea din Mexic mi-a placut creca cel mai mult de pe unde am fost, hai poate in Franta o fi fost mai buna, dar e mai hit & miss acolo. Singurul lucru pentru care m-as mai duce in Mexic.
    Si sufar si eu ca nu e vreun restaurant mexican ok in Bucuresti.

      (Citează)

  9. “Majoritatea americanilor pot fi concediați oricând și fără motiv”
    – In schimb la noi se plang toti patronii ca ei nu-si pot extinde afacerile din cauza ca nu pot concedia angajatii fara un motiv bine intemeiat. Cica asta ar fi cea mai mare problema la noi, ca ramai blocat cu un angajat care isi indeplineste sarcinile din fisa postului, dar nu vrea sa faca si alte lucruri in plus.

      (Citează)

    • Cam așa era și cînd era să mă angajez electrician la Dedeman, să ajut și la descărcare la paleți și intervenții de noapte, reparații la rafturi și alte instalații dar cu salariul doar puțin peste minimul pe economie… I-am salutat cu deștu’ mijlociu.

        (Citează)

    • Cam asta este problema la noi, patronii/sefii vor sa aiba oameni care sa faca de toate. Nu inteleg ca un electrician trebuie sa se ocupe doar de partea electrica si sa invete sa faca bine asta. Daca il pui sa-ti repare un sistem dupa 5 ore de descarcat paleti, o sa te miri de ce nu da randament. Sau o sa fii revoltat ca nu cunoaste schema electrica de la noul echipament, desi tu nu i-ai dat niciodata timp sa o studieze.

        (Citează)

  10. Andrei G: care

    Cum ar fi un BJ ?
    Te auzi ? Să facă chestii ”în plus” … pe lângă fișa postului.
    Stai linistit, la noi functioneaza ”demisia în alb”, deci nu sunt probleme la concediere, mascată prin demisie.

      (Citează)

    • Functioneaza doar daca persoana respectiva oricum nu isi mai doreste sa lucreze in firma. Dar daca ataci in instanta “demisia in alb”, ai toate sansele sa castigi.

        (Citează)

  11. Skyler:
    Omul e in lumea lui, ca Olivia Steer.

    Corect, doar ca invers. In timp ce Olivia Steer te vindeca cu patrunjel, eu iti zic ca nu iti face nimic la conservat alimentele.

      (Citează)

  12. “Majoritatea americanilor pot fi concediați oricând și fără motiv, dar unii vor să schimbe această lege. Mi se pare foarte ciudat să nu existe nici o lege de protecție a angajatului.” – se cheama at will employment. Poti pleca oricand sau poti fi concediat oricand. Este un curent puternic socialist in US in momentul de fata, in care au reusit foarte multi trantori sa se asocieze si sa militeze pentru asa zisele drepturi de a nu putea fi dati afara usor de la munca daca sunt mediocri sau nu au chef de munceasca. Gen cu e mizeria asta in Romania in care trebuie comisie daca vrei sa-l dai pe unu afara ca nu mai are chef e munca.

      (Citează)

    • Este foarte normal sa existe o lege care sa il protejeze pe angajat, altfel incat discutiile dintre acesta si angajator sa se desfasoare de pe o pozitie de egalitate. Daca ar putea fi concediat in orice moment, asta ar muta toata puterea in favoarea angajatorului.

      Daca vrei sa ai “at will employment” ii pui pe angajati sa-si faca PFA si faci contracte de colaborare cu fiecare. Cand ai nevoie de serviciile lor, ii platesti, cand nu mai ai nevoie, intrerupi colaborarea.
      Dar desigur, majoritatea angajatorilor nu vor asa ceva fiindca asta ar insemna ca daca prestatorul de servicii primeste o oferta mai buna, te poate lasa balta pentru urmatoarele 2-3 zile. Asa, contractul de munca il leaga pe angajat de firma, il obliga sa presteze servicii.

        (Citează)

  13. Gaelex, stiu o fraza cu care le inchizi gura tuturor. Spune-le ca ai peste 35 de ani si stai cu parintii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus