►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Vaccinarea se va extinde în centre mobile și alte locații. 43% din persoanele eligibile din București sunt vaccinate. SUA anunță că a vaccinat 50% dintre adulți.
Ford are niște ediții speciale de Ford Ranger Raptor, deși cea albă pare la categoria “și modelul de bază”:
Iată graficul. Aici avem mai multe elemente importante, printre care prima mașină electrică românească. Să zicem că primele din tabel sunt mașini de oraș. Nici producătorii nu au pretenția că ai putea face altceva cu ele decât drumuri scurte și naveta zilnică din localități satelit până în centru și înapoi. Cam așa merg lucrurile aici și altceva nu e de făcut:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
28 comentarii
26/05/2021 la 8:42 AM
MS și Windows. Citez din articolul scris de un tâmpit care, evident, n-a folosit Windows în viața lui: „While Windows 10 is perfectly fine…”
Dacă Windows 10 e „perfectly fine” înseamnă că Windows 7 SP1 e „Dumnezeu”.
Windows 7 putea beneficia de-un SP2, doar pentru a fi „la zi” cu tehnologia.
Mulțumită lui Gigabyte, Windows 7 SP1 se poate instala și pe laptop-uri/PC-uri cu USB 3.0.
Din păcate, handicapatul ăla indian,Satya Nadella, care habar n-are cu ce se mănâncă Windows, va folosi „codul” lui Windows 10 pentru noul Windows, în loc să folosească „codul” lui Windows 7 SP1.
Da, știu că baza lui Windows 10 e cea a lui Windows 7 SP1, doar că-i castrat la maxim.
„Memory management” în Windows 10 e la nivel de Windows Me.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 9:39 AM
modelul ala alb de la Raptor e Ranger MS-RT si vine din lumea motorsport-ului.
nu e chiar de baza
un om(Citează)
26/05/2021 la 10:05 AM
Sunt interesat de subiect si as vrea sa aflu mai multe. Poti te rog sa detaliezi? Eventual cu niste referinte. Mersi!
BogdanM(Citează)
26/05/2021 la 10:18 AM
Din păcate, pentru tine, că te-ai născut ieri, acele referințe au existat pe blogul Microsoft, unde Steven Sinofsky (fostul mare „Mesia” promovat intens de Steve Ballmer) a „cerut părerea” utilizatorilor de Windows, părere ignorată complet, iar când utilizatorii Windows l-au terfelit pe bou, MS a decis ștergerea blogului cu pricina.
Tu continuă să te umezești la Windows 10, un sistem de operare făcut de tâmpiți pentru oligofreni.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 10:29 AM
BogdanM iti cere detalii suplimentare iar tu te apuci sa il jignesti.
Mare om esti… iti multumesc.
Andrei I(Citează)
26/05/2021 la 10:45 AM
@John Temple, deci singurele referinte au fost comentariile postate pe un blog al Microsoft?
Adica nimeni nu s-a gandit sa posteze studiile si observatiile respective si in alta parte, cum ar fi pe un site fara legatura cu cei pe care ii injurau?
Andrei G(Citează)
26/05/2021 la 10:55 AM
@Andrei I: serios? Dacă vroia să afle mai multe pe subiect, folosea internetul. ;)
@Andrei G: da, a fost un scandal imens la vremea aia și mulți utilizatori de Windows au migrat pe Linux. Steve Sinofsky este un cretin, iar Satya N. unul și mai mare pentru că n-a avut c.oaie să oprească dezastrul și să spună stop tâmpeniei.
Ca dovadă că Windows 10 e o prostie, e dispariția lui Windows phone, o altă tâmpenie, în timp ce Windows CE a fost superb.
P.S. Cei care folosesc Windows de la versiunea 3.1 știu despre dezastrul numit Windows Me.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 11:17 AM
@John Temple: Cât de mulți au trecut pe Linux? că puține domenii pot avea activitatea exclusiv pe Linux. În afară de programatori nu știu cine poate folosi Linux pe workstation-uri.
dam167(Citează)
26/05/2021 la 2:10 PM
Au trecut atat de multi utilizatori pe Linux, incat cota de piata a ramas neschimbata.
Este clar ca daca esti un power user si folosesti Windows la un nivel atat de avansat incat observi diferentele de memory management fata de sistemul de operarare anterior, cu siguranta nu vei putea trece prea usor la un alt sistem de operare.
Andrei G(Citează)
26/05/2021 la 11:10 AM
Eu înțeleg din aricolul despre Windows că ar vrea un App Store care să meargă (cum e pe MacOS), dar e cam târziu. Microsoft Store sau cum se numește ăsta actual e promovat de câțiva ani, mai ales prin Windows 10S, dar e foarte slab. După ce ani de zile Microsoft n-au mișcat un deget, nu prea cred că developerii, care au deja softul în altă parte, se vor chinui să intre în Store.
Mie mi se pare că vor ca Windows să facă prea multe și le face prost. Memory management e într-adevăr prost și de multe ori e greu să-ți dai seama care e problema. Când cauți soluții la o problemă în Windows de obicei găsești minim 5 soluții diferite posibile, foarte rar poți identifica exact cauza problemei. Are Settings și Control Panel, tablet mode și probleme cu driverele – fie nu actualizează cum trebuie driverele, fie le actualizează cu versiuni care au probleme. Poate asta cu driverele e mai complicată, dar pentru utilizatorul obișnuit e enervant – degeaba îți actualizează frcvent driverele dacă te trezești că n-ai sunet sau îți pică placa de rețea.
E păcat, pentru câți bani vor pe Windows se mișcă foarte greu dar au încă monopol din cauza software-ului folosit de utilizatori. Dacă s-ar dezvolta mai mult pe MacOS și/sau Linux poate s-ar mai schimba lucrurile.
dam167(Citează)
26/05/2021 la 2:14 PM
Nu este numai softul de vina, are legatura si cu interfata si usurinta in utilizare. De exemplu pentru utilizatorul de rand, care foloseste calculatorul doar pentru a naviga pe internet, gasesti aceleasi browser si poti folosi fara probleme Libre Office.
Problema apare de la faptul ca unori in Linux ai nevoie de 2-3 ore ca sa configurezi ceva ce in Windows s-ar fi instalat automat. Asa ca majoritatea celor care nu sunt pasionati de tehnologie, prefera sa evite problemele astea.
Andrei G(Citează)
26/05/2021 la 5:09 PM
@Andrei G: Ba, cam softul e de vină pentru că utilizatorii casnici (brutal spus) au o pondere to mai mică. Puțină lume o să mai țină un PC acasă doar pentru browser. Cine zice că poți folosi fără probleme Libre Office n-a folosit. E open source, când îl deschizi prima dată parcă seamănă cu MO, dar cam atât.
Am văzut contabili care ar trece pe Linux, dar n-au nimic acolo. Cu SO te obișnuiești, ți-l configurează cineva și îți mai repară una alta când e nevoie, dar dacă nu poți face aproape nimic, de ce să te chinui? Ai drivere pentru orice imprimantă? nu. Poți folosi MO? nu. Poți face grafică? nu. Dacă ar merge saga pe Linux ar fi un prim pas, poate ar face un compromis la Libre Office sau Only Office, sau invers. Sau chiar un student care încearcă Blender – pe ăsta îl are, dar Photoshop pentru editare sau ceva pentru montare video nu mai are. CAD n-are, deci jumătate de politehnică ai exclus cu asta.
dam167(Citează)
26/05/2021 la 6:04 PM
De ce ar trece contabilii aia pe Linux? Sa presupunem ca MS Office ar fi compatibil cu Linux. Ce i-ar motiveaza sa faca trecerea la un sistem de operare total diferit?
Ma gandesc ca oricum costul unei licente de Windows este mai mic decat cel al unei licente de Office, deci nu poate fi asta o justificare.
Andrei G(Citează)
27/05/2021 la 9:53 AM
@Andrei G: O licență de Windows (pentru persoane juridice) e peste o mie de lei. E mai ieftin dacă cumperi un PC care are deja OEM pe el, dar fie plătești în plus, fie iei unul mai slab în aceiași bani. Office la fel, e peste o mie de lei dacă vrei să-l cumperi, sau 6-700 de lei/an 365. Dacă ai luat un PC cu OEM nu poți porta licența de Win, deci la următorul e aceeași poveste. La astea se adună o imprimantă, un VPN, un echipament minim pentru rețea și pentru o firmă mică începe să se simtă.
Atât Windows cât și Linux au nevoie de un oarecare suport din când în când de la cineva care se pricepe – driverele fac figuri, sharing-ul nu merge, softuri care trebuie reinstalate.
Dintre contabili multă lume folosește Saga, cu care se poate lucra de pe un server. E mai ușor să ai un server pe Linux, plus că poți adăuga calculatoare în rețea pe Linux dacă ai nevoie doar de contabili care să lucreze cu baza de date din Saga. Pentru mulți oameni care vor ceva anume de la PC ar merge Linux dacă ar avea acel soft, iar costurile în anasamblu ar fi mai mici.
Știu că am și eu obsesiile mele, dar mi se pare complet aiurea să ceri pe o suită Office un preț dublu pentru aceeași funcționalitate, doar că e pentru „Small business”.
dam167(Citează)
26/05/2021 la 11:53 AM
Cum spuneam anterior, cretinul de Steve Sinofsky s-a văzut un alt Steve Jobs (un oligofren care a copiat produsele MS, dar mai prost) și avea vise umede cu apple store. Windows Phone a fost idea lui, deși la vremea aia Windows CE era Dumnezeu pe PDA.
Partea nașpa a fost că Bill Gates în loc să continue dezvoltarea Windows CE pe noile telefoane a pus botul la inepția lui Steve S. Apoi știm că s-a ales praful de Windows phone, cu toată reclama făcută de Nokia, după preluare.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 12:12 PM
Microsoft, ca si Nokia, doi mamuti, au avut manageri prosti, au beneficiat de monopol si cand a venit un disruption ca iPhone nu au fost in stare sa se miste repede. De asta Windows phone nu a avut succes, ca a ajuns mult prea tarziu pe piata.
Windows CE era un rahat si ar fi fost un rahat chiar daca l-ar fi folosit pe telefoane.
Este exact ca si cu Android, care era o copie a Blackberry pana a aparut iPhone.
Cand l-au vazut cei de la Google, au luat-o de la zero pe UI cu Android.
Si daca il comparam pe indian cu Balmer, nu ai ce compara. Balmer a fost un cretin notoriu. Indianul a facut serviciile cloud si de acolo ies banii. Nu mai zic de integrarea cu Linux in Windows.
Razvan(Citează)
26/05/2021 la 2:28 PM
Are dreptate @Razvan.
Windows CE a fost o porcarie de sistem de operare care nu ar fi avut nici o sansa in lupta cu iOS sau Android. Ba chiar a fost depasit categoric chiar si de Symbian.
Acum ca si cu Windows Phone au dat-o in bara este altceva. Aici au vrut sa faca un sistem de operare eficient, aspectul fiind pe ultimul loc. Doar ca lumea vrea si un display unde poati sa pui o poza, nu doar un amestec de tiles-uri.
Andrei G(Citează)
26/05/2021 la 12:11 PM
Tot la categoria stiri: a început playstation days of play 26.05-09.06
Mike(Citează)
26/05/2021 la 12:25 PM
Eu te-am intrebat frumos, vroiam argumentele tale pe subiectul asta. Evident ca e dificil sa caut pe Google argumentele tale, nu?
Dar stii ce am gasit pe Google? Poze cu pisic…. nu, nu aia. Asta:
“sciolism (countable and uncountable, plural sciolisms) The practice, or an instance, of expressing opinions on something which one knows only superficially or has little real understanding of.”
BogdanM(Citează)
26/05/2021 la 4:15 PM
@BogdanM: tocmai de-aia ți-am răspuns așa. Poți să-și bagi sciolismul pe uretră-n sus.
Adică io-ți spun că MS s-a văzut făcut de căcat și a șters orice urmă a blogului cu pricina, iar tu vrei dovezi. Doar un oligofren face asta. Poate ar trebui să vezi un psihiatru.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 12:38 PM
Nu sunt programator si nu mai avem windows in casa de vreo 5 ani. Ubuntu ftw!
Atata timp cat nu ai neaparata nevoie de suita office(care va veni si pe linux, vezi teams) sau niste software super dedicat, nu ai nevoie de windows! :)
csir(Citează)
26/05/2021 la 1:25 PM
Sau sa te joci, gen jocuri, gen.
E singurul lucru care ma mai tine pe Windows.
Pyro(Citează)
26/05/2021 la 1:28 PM
Eu vorbesc de software dedicat, acolo e ponderea mare. Acasă poți și fără, dar și acasă e cam greu cu jocurile – încă.
Ce zici tu s-a încercat și cu Chromebook, cică în școli ar fi satisfăcător și costă mai puțin, dar nu merge la nivel profesional. Pentru Linux încă nu există soft pentru grafică în general, CAD, foto-video, arhitectură, inginerie, mai ales software dedicat pentru diverse echipamente. Și chiar dacă există anumite softuri gen Blender, tot ai nevoie de softuri complementare pe care nu le ai pe Linux.
dam167(Citează)
26/05/2021 la 2:36 PM
@csir, sau daca nu ai nevoie sa vezi filme in format Full HD / 4K in aplicatii precum Hbo Go, respectiv Netflix.
Deci pe scurt daca nu ai nevoie de jumatate din lucrurile pe care le face un utilizator obisnuit de PC, Linux este aproape la fel de bun precum Windows.
Andrei G(Citează)
26/05/2021 la 4:21 PM
@csir: bravo ție. Io folosesc linux doar de distracție să văd ce mai au nou.
Mi-a plăcut KDE până l-au făcut „metro”, cu toate că am încercat și alte DE, tot la el m-am întors. Cu scârbă, dar m-am întors. :D
P.S. Știu de Trinity D.E. care-i un fork din KDE 3.5, KDE înainte de „Metronizare” a fost superb.
John Temple(Citează)
26/05/2021 la 3:12 PM
Indeed!
bit(Citează)
26/05/2021 la 7:09 PM
Cred ca poti sa fii mai civilizat de atat. Serios, chiar am sperante ca poti mai mult. Poti lua exemplu de la comentatorii de pe HackerNews, de ex.
Nu ti-am cerut la misto nimic, pur si simplu eram curios ce probleme de memory management are Windows. Sigur ca pot sa caut si singur, dar tu ai afirmat asta si vroiam argumente sau exemple. Banuiala mea e ca ai citit odata undeva ceva de asta si ai ramas cu sintagma asta pe limba, “memory management”.
Capacitatea de a explica cuiva, in termeni scurti si la obiect (e.g. ELI5), un anumit subiect dovedeste ca ai inteles subiectul si ca ai capabilitati de sinteza si expunere. Probabil ca in campul tau de munca esti un profesionist, dar poate vrei sa mai lucrezi la partea asta. E destul de importanta.
BogdanM(Citează)
27/05/2021 la 10:04 AM
Și eu eram curios de explicația cuiva care se pricepe legat de memory management. Eu am probleme cu un PC cu 8 GB care era la limită cu Chrome (un tab deschis) și cu încă un soft deschis – în Task Manager cred că astea 2 erau sub 1 GB, deci practic sistemul avea nevoie de vreo 7, ceea ce mi s-a părut mult. N-am exclus să fie vreun malware, dar task-urile care cereau memorie erau sub Windows, nu puteau fi repornite fără restart. Windows 10, apropo, actualizat la zi.
Poate e doar la mine problema, poate vine careva și spune cum are 10 chestii deschise cu 4 GB, dar după o oră sau 2 de cautat soluții am lăsat-o baltă. Om fi în 2021, dar pentru câte un mail și un document nu mi se pare normal să am nevoie de 16GB de memorie.
dam167(Citează)